• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 aylık bebeğimin oyun oynaması hakkında

Herkesin Nicki kendine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
475
497
303
İzmir
Kızlar selam 20 aylık oğlum var bu aralar kendi kendine oyun oynamaya başladı ben yemek yaparken veya içeride biraz dinlenmek istediğimde veya iş yaparken kendi kendini oyalamaya çalışıyor bazen telefona vs bakiyorum o ara arabaları ile oynuyor. Bazen ister istemez içten içe bi üzüntü oluyor acaba yalnız mı kalıyor az mi ilgileniyorum diye kendi kendine oynaması normal mi ?

Ya neden üzülüyorsun herkesin aradigi şey bu, eger mutluysa problem yok demektir. Benim kizimda 20 civarı kendi kendine kitaplarına bakardı oynardı kendi kendine oynamayı öğreniyor tabi bizle oynarken daha cok eğleniyorlar arada sende eşlik ediyorsan birlikte kaliteli zaman geçiriyorsaniz bence hic uzulme bu cok guzel birsey

Ya neden üzülüyorsun herkesin aradigi şey bu, eger mutluysa problem yok demektir. Benim kizimda 20 civarı kendi kendine kitaplarına bakardı oynardı kendi kendine oynamayı öğreniyor tabi bizle oynarken daha cok eğleniyorlar arada sende eşlik ediyorsan birlikte kaliteli zaman geçiriyorsaniz bence hic uzulme bu cok guzel birsey
Sadece uyku anlarında ayrılıyoruz birbirinizden yapışık yaşıyoruz resmen 😆 oynasa bile benim yanımda oluyor genelde veya odasında bile olsa pıtı pıtı koşar anniii diye bi kontrol eder 😂

Bir bütün gün oynayamaz zaten o yaştaki bebeğin dikkat süresi çoook kısa. O yüzden kendinizi üzmeyin. Artı bir şey daha söyliyim bu dönemdeki çocuklar sıkılmayı bilmiyor devamlı ekrandaki hızlı geçişlerden ötürü öğretmenler çok şikayetçi. Kendi kendine kalacak ki sıkılacak sıkılınca problem çözme becerisi gelişecek yeni oyunlar türetecek yaratıcılığı gelişecek.

Bir bütün gün oynayamaz zaten o yaştaki bebeğin dikkat süresi çoook kısa. O yüzden kendinizi üzmeyin. Artı bir şey daha söyliyim bu dönemdeki çocuklar sıkılmayı bilmiyor devamlı ekrandaki hızlı geçişlerden ötürü öğretmenler çok şikayetçi. Kendi kendine kalacak ki sıkılacak sıkılınca problem çözme becerisi gelişecek yeni oyunlar türetecek yaratıcılığı gelişecek.
Oğlum doğduğundan beri ekrana veda ettik şuan 20 aylık evimizde tv vs acilmiyor. Böyle olunca oyalamak bir tik daha zor gibi ama idare ediyorum çok zorda kalmadıkça çünkü artık çok hareketli her yeri kurcalıyor dolap kilitlerini bile açıyor ordan oraya zıplıyor 🤣 öyle olunca gözümün önünden ayıramıyorum ama arada ekran veriyorum 15-20 dakikayı aşmayacak şekilde o da tuvaltei falan temizleyeceksem veya bazen bir kahve yapıp nefes almak istiyorum o anlarda onun haricinde hiç yok bazen günlerce o 15 dklik olanı bile vermiyorum

Kızlar selam 20 aylık oğlum var bu aralar kendi kendine oyun oynamaya başladı ben yemek yaparken veya içeride biraz dinlenmek istediğimde veya iş yaparken kendi kendini oyalamaya çalışıyor bazen telefona vs bakiyorum o ara arabaları ile oynuyor. Bazen ister istemez içten içe bi üzüntü oluyor acaba yalnız mı kalıyor az mi ilgileniyorum diye kendi kendine oynaması normal mi ?
Normal zaten monolog dönemine giriyor

2.5 yaş bebem hâlâ kendi kendine 5 dk dan fazla oynamıyor. Ve ben artik yıldım 😅

benimki de tam 20 aylık ve evet bu aralar kendi başına oynama becerisi arttı. bunu ben de bazen düşünüyorum. ama uzmanlar bir şeye odaklanan, kendi kendine oynayan çocuğu bölmeyin diyor. o yüzden mümkün olduğunca yakınında sessizce durmaya çalışıyorum. zaten maksimum 15 dk kendi başına oynayabilmesi. göz göze geldiğimiz anda yine bana yapışıyor.

Back
X