20 aylık kızım var yemek yedirmek işkence gibi

• Konu Sahibi Konu Sahibi fcm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok anneci. amin canım sabretmeyi öğrensem bana yetecek ama sabır yok bendebirde bağırmasam çocuğun psikolojisi bozulacak.

Farkindasin sonuçta sabırsız olduğunun düzeltebilirsiniz bu yönünü bence farkında olup bunu kabul etmek bundan rahatsızlık duymak iyi birşey

PARDON hanimlar fmc ve 62melo
Soze iyi sohbetler ozaman yani psylaşımlar ikinizde haklısınız aslında değerli vaktimi ayârıp yorum yazdım kabahat benim size iyi sohbetler canlarım brnim !!!)

Kuzenimin kızı premature doğdu. O da kuzenin dediği gibi tek bağırsak hiç bir şey yemezdi. Doktorun dediği "unutmayın ki onun midesi küçücük. O ne kadar isterse o kadar yer. Açlıktan ölmez ama susuzluktan ölür. Yiyebileceği gibi şeyleri oyun oynadığı dolaştığı yerlere koyun. O mutlaka acıkınca yer "dedi. Şimdi maşallah 17 yaşında ve fıstık gibi bir kız oldu.

Sevgili hanımlar
Benim 25 aylık olan prensesim de yemek teroru yasattigi icin ben de her yol mevcut.tabi uzmanlar bu tür şeyler sakıncalı diyor ama ben öyle düşünmüyorum ki Nitekim birçok anne de çocuğu yesin diye her yolu deniyordur.yemek yedirecegin zaman inatlasma bu asla ise yaramaz.sakin davran ve onu eglendirmeye bak.dikkatini dağıt.renkli sticker lar,içi şu dolu küçük kaplar,videolar,müzikler vs... bence bunlar çok da tehlikeli şeyler degil

Kızım 4.5 yaşında ve biz hala öyleyiz.inanın öğün saatleri resmen işkence ve bazen 1.5 saati buluyor e tabi bizim sinirler de zıvanadan çıkıyor

Bir kac gun hic dile bile getirmeyin yemek konusunu kendiniz alin tabagi onun karsisinda yeyin istahli istahli kendi kendinizede konusun cok lezzetli bir tabak bir daha yiycem ben flan diyerek gun boyu yemek yemedigi zaman elbet dikkatini ceker biz turk annelerinin yaptigi en buyuk yanlis zorla ve oyunla yemek yedirmek en iyi anneler rus anneleri cunku her konuda rahatlar yemek konusunda uyku konusunda titizlik konusunda daha alti yedi aylikti ikizlerim mama sandelyesinde yogurdu corbayi onlerine koyardim elleriyle eglenerek yerlerdi baslarina yuzlerine surerlerdi sonlarinda eglenceye cevirirdik sorun etmedim masa pislenmis haliya yogurt dokulmus vs. Suan uc yasindalar hic yemek sorunu yasamiyorum iyiki o sekilde yaklasmisim birde dikkat etmeniz gereken masa duzeni ve ailecek yemek yemek babasi da olacak cocugun tabagina azar azar yaptiginiz yemeklerden koyun kim tabagini bitirirse onunla su savasi yapicaz deyin babasi biterecektir ondan once esinizle birlikte birbirinize su atin ellerinizi islatarak kahkahalarla mutlulugunuzu gorsun cocuk yemesede tabagini ikinci ogunde dusunecek . Ani ve yemek isteyecek ama tabagini bitirmedigi zaman tamm bebegim sen bilirsin biz eglenmemize devam edicez sen iceriye gecebilirsin diyerek yonlendirin sakince ama kizarak degil bu yoldan giderseniz ise yarar eminim :)

merhaba,

Benim kizimda yemek konusunda cok mizmizdi. Ve bebekliginde surekli kusuyordu.
zorla yemek yedirmeye calismak iyi degil diye bende okudum bir cok yerde.

Sonra careyi kasigi ve tabagi onun eline vermekte buldum, ilk zamanlar baya sasirdi tabi. (hic zorlamadim ve yardim etmedim). Tabi bol bol masaya sandelye ve yerlere yedirdi yemekleri... Sonra eli kasiga ve catala alisti iyice, ve 1yasindan beri kendi yemegini kendi yiyor simdi 21 aylik.

(yemekten 2saat once hic bir sey vermemeye calisiyorum)

hiçbir şekilde çorba yediremiyorum. acaba saatli mi yemek yedirmem lazım. ac bıraksamda yediği 2 lokma yemeğincede sinirleniyorum

sinirlenmeyin sakin, cocuk sizi sinirli gorunce kotu bir seyler oldugunu sanar, durumu anlamayabilir.

tabikide yemek saatli olmali, her cocugun acikma saati degiskendir.

arkadasimin oglu 1 ogunde cok yemek yer ve 5saat acikmaz.
Benim kizim 3saatte bir yer, ama az yer. ve ikiside ayni yasta.

Çizgi film olmadan bende yediremiyorum . Sadece yemek süresince açıyorum . Birde ağzında tutma huyu var . Bir lokmayı 1 saat tutar nerdeyse sinir olurum tükür yemiyorsan yeme derim . Acıktım demez sadece süt istiyorum der . Sütle yaşasın günlerce . Onun dılında pilavı sever zar zor çorbalardan da yer .

Artık zorlamiyorum yerse yiyor. Yediği sabit şeyler ztn pilav köfte sucuk 2 çeşit çorba içiyordu ama artık onuda içmiyor. Dediğiniz gibi sütle yaşıyor resmen. 32 aylık olmamıza rağmen hala ayniyiz

Ben izleyerek yemeğe alıştırdım başka türlü yemiyor...ne olcak böyle hiç bilmiyorum

Benim oglumun iştahı hep iyi oldu maşallah.Benim yemek konusunda kurallarim net oldu.Begenmedigi yemek varsa baska sey istediginde asla onune baska yemek koymam.Aç yatırdığım geceler bile oldu.Birkac gün ac kalmasını bile goze aldim ama asla pesinden yemekle koşmadım. Yerse yer yemezse keyfi bilir.Su anda ıspanak karnabahar taze fasulye hepsini seviyor.Sade makarnanin tadini bile bilmez mesela hep salçalı bol baharatli yaptim yemekleri.Bence birak yemiyorsa yemesin.emin ol kendi gelecek sana nolur yemek ver diye.

Bende
Bende hiç peşinden koşmadim yemek tabağı elinde ama yemiyor diye çubuk kraker falan vermiştik aç kalmasın yesin diye ondan sonra abur cubura alisti. Aciksada süt istiyor sürekli. Birde kocamda aman çocuk aç kalmasın bırak ne istiyorsa onu yesin icsin dediği için bana bırakmıyor anlayacağınız yoksa aç birakirim

Bende
Bende hiç peşinden koşmadim yemek tabağı elinde ama yemiyor diye çubuk kraker falan vermiştik aç kalmasın yesin diye ondan sonra abur cubura alisti. Aciksada süt istiyor sürekli. Birde kocamda aman çocuk aç kalmasın bırak ne istiyorsa onu yesin icsin dediği için bana bırakmıyor anlayacağınız yoksa aç birakirim

Karışan biri olunca elden bisey gelmiyor tabi.Ben o yönden rahatım esimin aklina bile gelmez çocuğun ac veya tok olması . O zaman işiniz zor sabir diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…