20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allahım sana asla isyan etmiyorum. Biz olsun bi zeval gelmesin diye didinirken üstüne titrerken sen böyle insanları da analığa layık görüyorsan bari o sabinin canını bağışla

Allah sanada versin guzelim, vardir her iste hayir
Amin inşallah. Bide yazmış o sımsıkı tutunuyo diye içim paramparça oldu. Benım bebegım ve bır cok annenın bebegı tutunamayıp annelerini bırakıyor bunlarsa tutunmasından şikayetçi.. Herkesin sınavı bambaşka..

Ee tabii kimini varligiyla kimini yokluguyla imtihan ediyor. Sen ferah tut icini.. sucluluk duyman gereken bir durum yok. Allahin takdiri. Yanliz konu sahibini acaip merak ediyorum bende

Ee tabii kimini varligiyla kimini yokluguyla imtihan ediyor. Sen ferah tut icini.. sucluluk duyman gereken bir durum yok. Allahin takdiri. Yanliz konu sahibini acaip merak ediyorum bende
Korunmak dogurmaktan daha ucuz. Kımseyı yargılamak haddım degıl ben sadece bebege uzuldum hemde cok uzuldum

Allahım sana asla isyan etmiyorum. Biz olsun bi zeval gelmesin diye didinirken üstüne titrerken sen böyle insanları da analığa layık görüyorsan bari o sabinin canını bağışla
Canım isyan etmiş oluyorsun ama sorgulamış oluyorsun. Her bayan gibi bu kız da anneliği dibine kadar hakediyor anneliğe layık. Kızı küçük görmendeki neden ne? Hata yapmış olması mı? Bebeğin babası aldırma demiş kızı engellemiş daha sonra bir başına bırakıp gitmiş. Bu hata sadece bu kızın mı? Bu yüzden mi analığı haketmiyor. Bu hayatta herkesin isteği farklı,herkesin yaşadığı da farklı. Sen böyle sorgulamaya devam edersen yanlış yaparsın. Bu senin derdin,o da onun derdi. Herkes anne olmak istemeyebilir,herkes anneliği sevmeyebilir. Zorunda da değil. Bende anne olmak istiyorum ama yazdıkların çok yanlış.

belki de böyle konuştuğun bu kafada olduğun için Allah sana vermiyordur, hiç bu açıdan baktın mı?

Aklının ucundan “kürtaj” olma düşüncesi geçen birinden anne manne olmaz. Birşey yaşamadan önce ne gibi sonuçlar doğurabileceği ihtimalini düşünüp ona göre hareket etmek gerekir. Madem korunmadılar o bebeğin canını kendi iradesiyle aldırmayı düşünüyorsa anne falan olmasın zaten bir daha ömrü boyunca. Ya da çıkıp ailesiyle yüzleşecek.

Kimsenin anne olup olmamasına biz karar veremeyiz ki,demekki layıkmış ki olmuş. Hem hiçbir kadın güle oynaya kürtaj olmaya gitmezyen bebeğine kıymak zorunda kalmaz. Bunu alışkanlık halinr getirmiş 3-5 kürtaj olmuş kadından bahsetmiyorum,eminim bu kız da sevgiliyse evleneceği günün çocuklarının hayallerini kurmuştur,olacakları ön görememiştir,zaten kendisi de söylüyor,bebeğin babası başta aldırmak istememiş,daha sonra bırakıp gitmiş. Yani bu hanım kızında hayal ettiği bu değildi bence. Bir yerlerden bu konuyu okuyup bunalıma giriyor dışlanmış hissediyor olabilir,herkesin kendi tercihi,herkesin kendi hayatı,sözün özü; kimsenin anne-baba olmasına biz karar veremeyiz,layık mı değil mi bilemeyiz. Ayrıca bir bebeği çöpün kenarında bırakmak,balkondan sallamak,tuvalet boşluğuna atmak,bir cenini aldırmaktan çok daha kötü diye düşünüyorum.

Ne ahlaksız herifler var dünyada.. dava açılabiiliyor mu bilmiyorum, o çocuğa bakmak zorunda ,

Ne biçim cevap bu, genç bir kız hata yapmış, fesat yorumları yapıp bu kardeşimizi yipratmayin, belki sizden bin kat iyi bir anne olacak nereden biliyorsunuz?

Sakın çocuk esirgemeyen verme, inan bana 10 sene sonra her şey gecer iyiki doğurmuşum dersin, para dediğin gelir, aile elbet kabul eder, bugün döverler belki ama.
Çocuk esirgeme de büyümeyi haketmiyor senin coxugun. O senin evladın. Bunu ona yapma. Gerekirse temizliğe git bak ona. Annesinin kollarında olsun hep.

Düşünceler farklıdır saygı duyarım. Ancak ben söylediklerimin arkasındayım. Günümüz aile ve toplum yapısında evlenmeden çocuk sahibi olmak nedir az çok biliyoruz değil mi? Evlenmeden ilişkiye girmek isteyen varsa korunsun bi zahmet. Şimdi kendisine Allah tarafından “can” verilen o sabinin ne günahı var ? Öldükten sonra sorulmayacak mı “Allah tarafından yaşamak için dünyaya gönderilmişken bunu elimden neden aldın?” Diye. Ne diyecek affet yavrum babanla korunmadan ilişkiye girdik de ailelerimizden korktuk senin canına kıydık kusura bakma... tabi dediğim inançlılar için diğerleri hakkında yorumum yok onlara her şey serbest...

Benim söylediğim konu bu değil. Aldırıp aldırmamak kendi kararı,başta baba aldırmasını istememiş zaten. Ama burda bu kızın analığı haketmediğini söylemenizi anlayamıyorum gerçekten,ben de anne olmak istiyorum hatta bu kızdan da küçüğüm ve bana göre herkes anne olmayı dibine kadar hakediyor,bu kız da öyle. Bir hata yapmış destek olmak yerine düşene bir tekme modunda davranıp kızı küçük görmemeliyiz. Bir hata bu. Evet bu toplumda evlilik dışı çocuk dünyaya getirmek büyük skandal ama hatadır bu. Hepimiz hata yapabiliriz,sende böyle bir hataya düşseydin ailenin karşısına çıkıp söyleyebilir miydin? Her aile modern yaşamıyor,kızı öldürebilirler,zarar verebilirler,başlık parası adı altında satabilirler,bebeği de satabilirler. Bunlar bu ülkede olmuyor mu? Oluyor. Ayrıca inançlı insanlar yazmışsınız,bende inançlıyım merak etmeyin. Ama doğan bir bebeği çöp kenarında ölmeye terketmek,denize atıp batmasını beklemek,tuvalet boşluğuna atmak çok daha vicdanımı yakardı. Mantıklı düşünmek gerekir. Bakamayacağın sefil bir hayat vereceğin bebeği doğurmak aldırmaktan çok daha büyük günahtır diye düşünüyorum. Görüşünüze saygı suyuyorum ama kırıcı yorum yaparak kızı bunalıma sokmamalıyız.

Ya siz nerden biliyorsunuz çocuğunun canına kiyacagini. Onun imtihanı böyle. Allah bunu yazmış. Çocuğun canına kıymis olsa yazdıklarınızı anlicam. Daha ortada eylem yok

Ya siz nerden biliyorsunuz çocuğunun canına kiyacagini. Onun imtihanı böyle. Allah bunu yazmış. Çocuğun canına kıymis olsa yazdıklarınızı anlicam. Daha ortada eylem yok
Bazı insanlara göre kürtaj çookkk büyük günah ama 9 aylık gelişimini tamamlamış minicik bir sabiyi çöp kutusunun yanına bırakmak,denize atıp öldürmek kürtaj kadar günah değil.

Bazı insanlara göre kürtaj çookkk büyük günah ama 9 aylık gelişimini tamamlamış minicik bir sabiyi çöp kutusunun yanına bırakmak,denize atıp öldürmek kürtaj kadar günah değil.

Haklısınız. Bir kere çocuk dünyaya gelmemiş. Kürtaj olmasa belki 5. Ayda düşecek. Kürtaj cinayettir diyenleri anlamıyorum. Doğmamış çocuğa dön biçmek bu herhalde.

Senin dediğin durumları onayladığımı mı sanıyorsun ? Kürtaj en büyük günahlardandır diyorum siz konuyu çöp kenarıma bırakmaya denize atmaya getiriyorsunuz. Bunların da kürtajdan aşağı kalır yanı yok. Ben demek istiyorum ki madem bir çocuk var ister cenin ister bebek o her türlü yaşamalı ve annesi bütün zorluklara katlanıp çalışıp didinip büyütmekle yükümlü. Eğer bunu yapabilecek hiç gücü yoksa büyütebileceği aileye veya kuruma vermeli. Benim düşüncem bu. Hiç bir bebeğin yaşam hakkı elinden alınamaz. Belkiiyi hayat sunamaya bilirsin ama imtihandır bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…