- 1 Ocak 2017
- 331
- 538
- 103
- 34
- Konu Sahibi caresizbirkizim
-
Eylem olmadığını biliyorum ben bunu direkt konu sahibi için değil genel olarak kürtaj isteyenler için yazdım.Ya siz nerden biliyorsunuz çocuğunun canına kiyacagini. Onun imtihanı böyle. Allah bunu yazmış. Çocuğun canına kıymis olsa yazdıklarınızı anlicam. Daha ortada eylem yok
Bir bebeğin bu dünyada nefes aldıktan tam manasıyla anne kokusunu alıp yaşamaya başladıktan sonra vahşice öldürülmesi mi acı yoksa 6-7. Haftalarda kalbi atmaya başlamadan yaşamının durdurulması mı acı? Hangisinde daha çok vicdan azabı duyuyorsanız onu düşünün. Bu kız şuan kendini öldürmeyi düşünüyorsa bebek doğduktan sonra bebeği öldürmeyeceği ne malum? Ayrıca kürtaj 40 güne kadar caiz diye okudum ama güvrnilirliğini bilemiyorum. Bana göre de kürtaj kalbi atmadan yapılmalı,kalbi attıktan sonra yapılan kürtaja bende karşıyım. Buradaki konu da bu değil zaten,kızı aldırma diyip engellemesi daha sonra kızı bi başına bırakarak kaçıp gitmesi. Siz hala bu kız anne olmayı haketmiyor diyorsunuz,o kız anne olmayı hakediyor da o babası olacak adam zerre babalığı haketmiyor. Kız yorumlarda sıfırdan mı başlayayım toprak mı olayım yazmış,kız bile kıyıp kıymama konusunda kararsız,kız bile onu öldürdükten sonra yaşamak istemeyecek kadar bebeğini seviyor. Biraz empati,bu hepimizin başına gelebilirdi.Senin dediğin durumları onayladığımı mı sanıyorsun ? Kürtaj en büyük günahlardandır diyorum siz konuyu çöp kenarıma bırakmaya denize atmaya getiriyorsunuz. Bunların da kürtajdan aşağı kalır yanı yok. Ben demek istiyorum ki madem bir çocuk var ister cenin ister bebek o her türlü yaşamalı ve annesi bütün zorluklara katlanıp çalışıp didinip büyütmekle yükümlü. Eğer bunu yapabilecek hiç gücü yoksa büyütebileceği aileye veya kuruma vermeli. Benim düşüncem bu. Hiç bir bebeğin yaşam hakkı elinden alınamaz. Belkiiyi hayat sunamaya bilirsin ama imtihandır bu.
Kürtaj cinayet değildir fakat bakamayacağın bir çocuğu dünyaya getirip onu sefillik eziyet içinde büyütmek işte o çocuğu yaşarken öldürmektir,cinayettir.Haklısınız. Bir kere çocuk dünyaya gelmemiş. Kürtaj olmasa belki 5. Ayda düşecek. Kürtaj cinayettir diyenleri anlamıyorum. Doğmamış çocuğa dön biçmek bu herhalde.
Yasam hakkı doğmuş bireyler için geçerlidir. Eğer çocuk doğmuşsa yaşam hakkını elinden alamazsınız. Ve dediğiniz gibi anne ona bakmak zorundadır. Ama bakamayacak bir anne kurtaj gunah diye doğurup elaleme veriyorsa bebeğini ya da kotu sartlarsa birakiyorsa bu daha büyük günah. Bu insana en kotu laflari bile söylerim.Senin dediğin durumları onayladığımı mı sanıyorsun ? Kürtaj en büyük günahlardandır diyorum siz konuyu çöp kenarıma bırakmaya denize atmaya getiriyorsunuz. Bunların da kürtajdan aşağı kalır yanı yok. Ben demek istiyorum ki madem bir çocuk var ister cenin ister bebek o her türlü yaşamalı ve annesi bütün zorluklara katlanıp çalışıp didinip büyütmekle yükümlü. Eğer bunu yapabilecek hiç gücü yoksa büyütebileceği aileye veya kuruma vermeli. Benim düşüncem bu. Hiç bir bebeğin yaşam hakkı elinden alınamaz. Belkiiyi hayat sunamaya bilirsin ama imtihandır bu.
Şimdi de acılık bakımından mı karşılaştıracağız onları ? İkisi de cinayet ikisinin vebali büyük. Bu kadar net yani. Bakın ben burada herkes gibi fikrimi söylüyorum siz de söylüyorsunuz siz dediğinizde haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz ama bana doğru gelmiyor. Çok boş bir kıyasa girdiniz hatta. İkisinin de günahı,azabı büyüktür bu kadar net yani. Kürtaj düşüncesi anneliği basite indirgemektir sadece görünüşte anne olur ama ne kalben ne manen o çocuğa doğru anne olamaz. Annelik önce en içten bir şekilde bebek istemekle başlar. Hiç akılda yokken anlık bir zevkin sonucu olarak değil.Bir bebeğin bu dünyada nefes aldıktan tam manasıyla anne kokusunu alıp yaşamaya başladıktan sonra vahşice öldürülmesi mi acı yoksa 6-7. Haftalarda kalbi atmaya başlamadan yaşamının durdurulması mı acı? Hangisinde daha çok vicdan azabı duyuyorsanız onu düşünün. Bu kız şuan kendini öldürmeyi düşünüyorsa bebek doğduktan sonra bebeği öldürmeyeceği ne malum? Ayrıca kürtaj 40 güne kadar caiz diye okudum ama güvrnilirliğini bilemiyorum. Bana göre de kürtaj kalbi atmadan yapılmalı,kalbi attıktan sonra yapılan kürtaja bende karşıyım. Buradaki konu da bu değil zaten,kızı aldırma diyip engellemesi daha sonra kızı bi başına bırakarak kaçıp gitmesi. Siz hala bu kız anne olmayı haketmiyor diyorsunuz,o kız anne olmayı hakediyor da o babası olacak adam zerre babalığı haketmiyor. Kız yorumlarda sıfırdan mı başlayayım toprak mı olayım yazmış,kız bile kıyıp kıymama konusunda kararsız,kız bile onu öldürdükten sonra yaşamak istemeyecek kadar bebeğini seviyor. Biraz empati,bu hepimizin başına gelebilirdi.
Ben boş kıyasa girmedim. Ama kimsenin anneliğini eleştirmekte hiçbirimize düşmez,onun anne olup olamayacağına kimse karar veremez,buna sizde dahilsiniz,benim anlatmaya çalıştığım bu. İyi akşamlar.Şimdi de acılık bakımından mı karşılaştıracağız onları ? İkisi de cinayet ikisinin vebali büyük. Bu kadar net yani. Bakın ben burada herkes gibi fikrimi söylüyorum siz de söylüyorsunuz siz dediğinizde haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz ama bana doğru gelmiyor. Çok boş bir kıyasa girdiniz hatta. İkisinin de günahı,azabı büyüktür bu kadar net yani. Kürtaj düşüncesi anneliği basite indirgemektir sadece görünüşte anne olur ama ne kalben ne manen o çocuğa doğru anne olamaz. Annelik önce en içten bir şekilde bebek istemekle başlar. Hiç akılda yokken anlık bir zevkin sonucu olarak değil.
Eleştiriyi seven bir milletiz merak etmeyin. Belki yargılarım biraz sert ve netti ama düşüncelerimi söylemekten de alıkoyamadım kendimi. Ne kadar zıt görüşlere sahip gibi olsak da aslında bir noktada ortak paydadayız onu görmüşsünüzdür zaten. Annelik sorgulamak belki haddim değil ama o kutsal mevkiye gelmek bırakın da en çok hak edenlerin olsun herkesin değil.. size de iyi akşamlarBen boş kıyasa girmedim. Ama kimsenin anneliğini eleştirmekte hiçbirimize düşmez,onun anne olup olamayacağına kimse karar veremez,buna sizde dahilsiniz,benim anlatmaya çalıştığım bu. İyi akşamlar.
Dediğim gibi,kimin çok hakedip haketmediğine hiçbirimiz karar veremeyiz,5 defa kürtaj olup yine hamile kalmaya devam eden de var,bir kere kürtaj olup yaptığının pişmanlığıyla hayatını batıranlarda. O yüzden buna karar vermek hiçbirimizin haddi değil. Sağolun yine de.Eleştiriyi seven bir milletiz merak etmeyin. Belki yargılarım biraz sert ve netti ama düşüncelerimi söylemekten de alıkoyamadım kendimi. Ne kadar zıt görüşlere sahip gibi olsak da aslında bir noktada ortak paydadayız onu görmüşsünüzdür zaten. Annelik sorgulamak belki haddim değil ama o kutsal mevkiye gelmek bırakın da en çok hak edenlerin olsun herkesin değil.. size de iyi akşamlar
Kızı inan düşünmüyorum zaten düşündüğümü ibare edebilecek bir cümle de kullanmadım Ben bebeğe üzüldüm hemde çok. Bu işi yaparken akıl yerinde ama hamile kaldıktan sonra mı hata oluyor. Allah herkesı baska seylerle ımtıhan edıyor beni imtihan ettiklerini ben halka arz etmedim o yüzden seni hiç ilgilendirmez beni neyle sınav ettiği. Yada seni neyle sınav ettiği. Allah ısterse on tane verır onunu da alır. Sen bıtaraflarını tutamadın dıye allahu tealanın ruh üflediği bir canlıyı kendınle bırlıkte olume surukluyorsun tartısılması gereken bubelki de böyle konuştuğun bu kafada olduğun için Allah sana vermiyordur, hiç bu açıdan baktın mı?
Dın göreceli bir kavram değil ayrıca. Vicdanımıza göre değil allahın emrettiklerine göre yaşamaya çalışıyoruz doğrusu bu olarak. 6-7haftalık kürtaj olan bebekle 2 yasında oldurulen bebegın dınımızde yerı aynıdır gunahı aynıdır yasama hakkı allah alana kadar aynıdır. Ayetlerı yarım yamalak bılgılerınızle kendı duygu durumunuza gore kurgulamayın rıca edıyorumBir bebeğin bu dünyada nefes aldıktan tam manasıyla anne kokusunu alıp yaşamaya başladıktan sonra vahşice öldürülmesi mi acı yoksa 6-7. Haftalarda kalbi atmaya başlamadan yaşamının durdurulması mı acı? Hangisinde daha çok vicdan azabı duyuyorsanız onu düşünün. Bu kız şuan kendini öldürmeyi düşünüyorsa bebek doğduktan sonra bebeği öldürmeyeceği ne malum? Ayrıca kürtaj 40 güne kadar caiz diye okudum ama güvrnilirliğini bilemiyorum. Bana göre de kürtaj kalbi atmadan yapılmalı,kalbi attıktan sonra yapılan kürtaja bende karşıyım. Buradaki konu da bu değil zaten,kızı aldırma diyip engellemesi daha sonra kızı bi başına bırakarak kaçıp gitmesi. Siz hala bu kız anne olmayı haketmiyor diyorsunuz,o kız anne olmayı hakediyor da o babası olacak adam zerre babalığı haketmiyor. Kız yorumlarda sıfırdan mı başlayayım toprak mı olayım yazmış,kız bile kıyıp kıymama konusunda kararsız,kız bile onu öldürdükten sonra yaşamak istemeyecek kadar bebeğini seviyor. Biraz empati,bu hepimizin başına gelebilirdi.
yanı ılk cumlenızden akan cehaletin tarıdı mumkun degıl .Allah askına bır bılene sorun bakalım yasam hakkı konusunu detaylı ve dogru bır bılgı edının. Kırk gune kadar kurtaj gunah degıl ama emınde degılsınız emın olmadıgınız seyler ıcın esıp toz kaldırmayın dogrusunu ogrenın bılmıyorsanız sorun. Kürtaj sadece annenın hayatı tehlıkedeyken oda bır doktorun degıl heyet kararı ıle bu annenın hayatı bu bebegın dogumuyla son bulacak denene kadar gunahtır. Bakın heyet dıyorum doktor degıl. Ahırette bız senı aldırdık cunku dunyaya gelseydın basına baska bısey gelecektı daha buyuk gunaha gırecektık daha kucuk gunahı tercıh ettık gıbı bır savunmamız olmayacak. Dogsaydı belkı şahane bır hayat beklıyordu onu görebiliyor muyuz? göremiyoruz. İmtihan bu. Gördüğüne şükür göremediğine tevekkül.Yasam hakkı doğmuş bireyler için geçerlidir. Eğer çocuk doğmuşsa yaşam hakkını elinden alamazsınız. Ve dediğiniz gibi anne ona bakmak zorundadır. Ama bakamayacak bir anne kurtaj gunah diye doğurup elaleme veriyorsa bebeğini ya da kotu sartlarsa birakiyorsa bu daha büyük günah. Bu insana en kotu laflari bile söylerim.
Ha bu arada ben alıntıyı size değil 40güne kadar kürtaj gunah degıl yazan üyeye yazdım o kısmı alınmazsanız sevınırımyanı ılk cumlenızden akan cehaletin tarıdı mumkun degıl .Allah askına bır bılene sorun bakalım yasam hakkı konusunu detaylı ve dogru bır bılgı edının. Kırk gune kadar kurtaj gunah degıl ama emınde degılsınız emın olmadıgınız seyler ıcın esıp toz kaldırmayın dogrusunu ogrenın bılmıyorsanız sorun. Kürtaj sadece annenın hayatı tehlıkedeyken oda bır doktorun degıl heyet kararı ıle bu annenın hayatı bu bebegın dogumuyla son bulacak denene kadar gunahtır. Bakın heyet dıyorum doktor degıl. Ahırette bız senı aldırdık cunku dunyaya gelseydın basına baska bısey gelecektı daha buyuk gunaha gırecektık daha kucuk gunahı tercıh ettık gıbı bır savunmamız olmayacak. Dogsaydı belkı şahane bır hayat beklıyordu onu görebiliyor muyuz? göremiyoruz. İmtihan bu. Gördüğüne şükür göremediğine tevekkül.
Bana göre'nin anlamını bilmiyorsanız birşey diyemeyeceğim. Orada ayet yorumlamadım ayetlerden bahsetmedim bile. Ayet geçen bir yorumum olsa zaten banlanırdım değil mi? Dini de yorumlamadım "Bana göre" dedim. Güvenilirliği nedir bilemiyorum dedim isterseniz size de atabilirim. Lütfen sizde kendi durumunuza göre insanların analık haketme hakkını sorgulamayın. Siz evlat sahibi olmak istiyorsunuz diye herkes istemek zorunda değil,sırf bu hanımefendi istemediği bir bebeğe sahip olup aldırmak istediği için "analığı haketmiyor" diye yakarışta bulunmakta doğru değil. herkes dünyaya getiremeyeceği bebeği doğurmak zorunda değil. Kaldı ki bir bebeği doğurup oraya buraya atmak,kürtajdan daha büyük bir kötülük olduğuna inanıyorum. Benim kardeşim "kaza kurşunu" istenmeyen bir çocuktu,aldırılmayı düşünen bir çocuktu,annem istemedi ve aldırmadı,şuan kardeşimin duygu durumuna göre yorum yapacak olursam,kardeşim aile içinde gerçekten mutlu değil. Ne benim annem kardeşimi aldırmayıp doğurduğu için mükemmel süper anne,ne de bu hanımefendi bebeğini aldırmayı düşündüğü için anneliği haketmeyen anne. Belki doğurunca hepimizden iyi bakacak. Bunu siz bilemezsiniz. Ama dediğim gibi,sırf siz bebeğe sahip değilsiniz diye istemeden sahip olan birini yargılayamazsınız,siz "isyan etmiyorum" derken bile bu işe karışıp daha iyi bildiğinizi düşünüp sizin hakettiğinizi ve bu hanımefendinin haketmediğini dile getiriyorsunuz ki bu çok yanlış.Dın göreceli bir kavram değil ayrıca. Vicdanımıza göre değil allahın emrettiklerine göre yaşamaya çalışıyoruz doğrusu bu olarak. 6-7haftalık kürtaj olan bebekle 2 yasında oldurulen bebegın dınımızde yerı aynıdır gunahı aynıdır yasama hakkı allah alana kadar aynıdır. Ayetlerı yarım yamalak bılgılerınızle kendı duygu durumunuza gore kurgulamayın rıca edıyorum
hata yapmışsınız kabul edin ve dua edin.Allahın verdiği canada kıyamazsınız .ölseniz düşünün bakalım gittiğiniz yer dünyadan dahamı iyi olacak.bebek konusunda da devletten yardım alabilirsin.hangi şehirde yaşıyorsunuz.Öyle bir boşluktayımki ne yapacağımı bilmiyorum bana ne ailem ne de o sahip çıkmayacak ya sıfırdan kazıyarak bir hayata başlayacağım ya da toprak olacağım o benim ilk beraber olduğum adamdı beni öylece bıraktı ortada kabullenemiyorum hiçbir yaşananı
Kaldı ki bu kızcagız anneliği düşünmeye fırsat bulamamış ki daha.Bana göre'nin anlamını bilmiyorsanız birşey diyemeyeceğim. Orada ayet yorumlamadım ayetlerden bahsetmedim bile. Ayet geçen bir yorumum olsa zaten banlanırdım değil mi? Dini de yorumlamadım "Bana göre" dedim. Güvenilirliği nedir bilemiyorum dedim isterseniz size de atabilirim. Lütfen sizde kendi durumunuza göre insanların analık haketme hakkını sorgulamayın. Siz evlat sahibi olmak istiyorsunuz diye herkes istemek zorunda değil,sırf bu hanımefendi istemediği bir bebeğe sahip olup aldırmak istediği için "analığı haketmiyor" diye yakarışta bulunmakta doğru değil. herkes dünyaya getiremeyeceği bebeği doğurmak zorunda değil. Kaldı ki bir bebeği doğurup oraya buraya atmak,kürtajdan daha büyük bir kötülük olduğuna inanıyorum. Benim kardeşim "kaza kurşunu" istenmeyen bir çocuktu,aldırılmayı düşünen bir çocuktu,annem istemedi ve aldırmadı,şuan kardeşimin duygu durumuna göre yorum yapacak olursam,kardeşim aile içinde gerçekten mutlu değil. Ne benim annem kardeşimi aldırmayıp doğurduğu için mükemmel süper anne,ne de bu hanımefendi bebeğini aldırmayı düşündüğü için anneliği haketmeyen anne. Belki doğurunca hepimizden iyi bakacak. Bunu siz bilemezsiniz. Ama dediğim gibi,sırf siz bebeğe sahip değilsiniz diye istemeden sahip olan birini yargılayamazsınız,siz "isyan etmiyorum" derken bile bu işe karışıp daha iyi bildiğinizi düşünüp sizin hakettiğinizi ve bu hanımefendinin haketmediğini dile getiriyorsunuz ki bu çok yanlış.
Ne kadar kolay insanların cehaleti hakkında yorum yapmanız. Herkes burada bilgilenmek için yazıyor,doğrularını öğreniyor. Ben orada ne kendime göre yorumladım,ne de kesin eminm bu doğrudur dedim,yanlışımı düzeltebilen insanlar varsa doğruyu söyleyebilirdi,yanlışı bilmek doğru mu? Ayrıca bu 40 gün 120 gün konusunu alimler bile tartışıyor,girip internetten okuyabilirsiniz,bilgilenmek kötü birşey değil.yanı ılk cumlenızden akan cehaletin tarıdı mumkun degıl .Allah askına bır bılene sorun bakalım yasam hakkı konusunu detaylı ve dogru bır bılgı edının. Kırk gune kadar kurtaj gunah degıl ama emınde degılsınız emın olmadıgınız seyler ıcın esıp toz kaldırmayın dogrusunu ogrenın bılmıyorsanız sorun. Kürtaj sadece annenın hayatı tehlıkedeyken oda bır doktorun degıl heyet kararı ıle bu annenın hayatı bu bebegın dogumuyla son bulacak denene kadar gunahtır. Bakın heyet dıyorum doktor degıl. Ahırette bız senı aldırdık cunku dunyaya gelseydın basına baska bısey gelecektı daha buyuk gunaha gırecektık daha kucuk gunahı tercıh ettık gıbı bır savunmamız olmayacak. Dogsaydı belkı şahane bır hayat beklıyordu onu görebiliyor muyuz? göremiyoruz. İmtihan bu. Gördüğüne şükür göremediğine tevekkül.
Daha ıyı bıldıgımden degıl yada hak edısten degıl. Hak edısı allah verır kul degıl. Dogurup dogurmamak kısının kendı ınsıyatıfınde degıl islami olarak konusuyorum siz kendınıze cekmeyın. Allah ona ruh ufleyıp o rahme yerlestırmıs. Konu sahıbının kararına bırakmamıs. Ha eger soyle acsaydı konuyu ya bız korunurken evlılık dısı hamıle kaldım dıye ıste o kısının kendı secımı kendı gunahıdır. Sen eyleme karar verırsın sonucunu allah belırler. madem bebek ıstemıyorsun ama gunahta ısrar edıyorsun ozaman önlemini alıp en azından sabininde gunahına gırmeyecektın nıhayetınde hz meryemin isayı dunyaya getırdıgı gıbı olmadı o bebek. TEDBIR SENDEN TEVEKKUL ALLAHTANBana göre'nin anlamını bilmiyorsanız birşey diyemeyeceğim. Orada ayet yorumlamadım ayetlerden bahsetmedim bile. Ayet geçen bir yorumum olsa zaten banlanırdım değil mi? Dini de yorumlamadım "Bana göre" dedim. Güvenilirliği nedir bilemiyorum dedim isterseniz size de atabilirim. Lütfen sizde kendi durumunuza göre insanların analık haketme hakkını sorgulamayın. Siz evlat sahibi olmak istiyorsunuz diye herkes istemek zorunda değil,sırf bu hanımefendi istemediği bir bebeğe sahip olup aldırmak istediği için "analığı haketmiyor" diye yakarışta bulunmakta doğru değil. herkes dünyaya getiremeyeceği bebeği doğurmak zorunda değil. Kaldı ki bir bebeği doğurup oraya buraya atmak,kürtajdan daha büyük bir kötülük olduğuna inanıyorum. Benim kardeşim "kaza kurşunu" istenmeyen bir çocuktu,aldırılmayı düşünen bir çocuktu,annem istemedi ve aldırmadı,şuan kardeşimin duygu durumuna göre yorum yapacak olursam,kardeşim aile içinde gerçekten mutlu değil. Ne benim annem kardeşimi aldırmayıp doğurduğu için mükemmel süper anne,ne de bu hanımefendi bebeğini aldırmayı düşündüğü için anneliği haketmeyen anne. Belki doğurunca hepimizden iyi bakacak. Bunu siz bilemezsiniz. Ama dediğim gibi,sırf siz bebeğe sahip değilsiniz diye istemeden sahip olan birini yargılayamazsınız,siz "isyan etmiyorum" derken bile bu işe karışıp daha iyi bildiğinizi düşünüp sizin hakettiğinizi ve bu hanımefendinin haketmediğini dile getiriyorsunuz ki bu çok yanlış.
bende bılmıyorsanız ogrenın dedım zaten. Sorarak ogrenın. Ortaya attıgınız fıkır acabalar uzerıne kurulu. Tekrar arastırın madem dogru aydınlatmak ıstıyorsunuz ınsanları.Ne kadar kolay insanların cehaleti hakkında yorum yapmanız. Herkes burada bilgilenmek için yazıyor,doğrularını öğreniyor. Ben orada ne kendime göre yorumladım,ne de kesin eminm bu doğrudur dedim,yanlışımı düzeltebilen insanlar varsa doğruyu söyleyebilirdi,yanlışı bilmek doğru mu? Ayrıca bu 40 gün 120 gün konusunu alimler bile tartışıyor,girip internetten okuyabilirsiniz,bilgilenmek kötü birşey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?