20 haftalik hamileyim tecrubeli anneler bi bakin

crasiva

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
176
18
118
31
merhaba tatli annecikler :) ben 20 haftalik hamileyim 18 haftalikken hissetmeye baslamistim kucuk kucuk kipirtilarini ama iki gundur hic bisi hissetmiyorum ve hareketleri genelde kasik bolgesinde hissediyodum bu normalmi siz nerde hissediyodunuz ? Ve iki gundur hissetmemem normalmi ? Yardim edin lutfen bu durumu yasayan varmi bu haftalarda.yurt disinda yasadgim icin burda kafama gore malesef doktora gidemiyorum zaten gidildigindede ultrasyonla bakmiyolar

Haftamiz ayni canim ben hic hissetmiyorum daha ya da gaz saniyorum bilmiyorum su an bebegin gobek deligi cevresinde olmasi lazim diye biliyorum..

Ya bende merak ediyorum ve hâlâ hissedemiyorum , ilk gebelik ler de 22 haftayı bile bulabilirmiş, hayırlısı bakalm canım

benimde ilk hamileligim :) umarim yasayan biri cevap yazarda bizde bilgi sahibi oluruz anlasilan kimse yasamamis..!

Haftamiz ayni canim ben hic hissetmiyorum daha ya da gaz saniyorum bilmiyorum su an bebegin gobek deligi cevresinde olmasi lazim diye biliyorum..
evet iki hafta onceki kontrolumde ebe aynen oyle soyledi gobek deliginin hemen oralarda demisti :) arada orda hareket ediyo arada ben sikistiriyorum onu ve basliyo pit pit sekilde hareketi kasik kisminda sikistirdigimda

20.haftadan itibaren net bi sekilde hissedilmeye başlıyor.Ondan öncesi yanıltıyor.Bebeğin de her günü net olmuyor.Bazen daha durgun oluyo çok hareket etmiyor.6.aylık hamileyken 3 gündür hareketlerini hissedemedim doğru düzgün diye dr.a gitmiştim.Dr.ultrasonla bakmıstı bak işte vuruyo demişti.Ama ben gene hissedememiştim.Zaman zaman öyle oluyo yani.Seninki daha küçük.Büyüyünce daha sert vurmaya başlıyo o zaman insan daha iyi takip ediyo bebeğini.

cok tesekkur ederim cevabin icin :) biran once guclu hareketlerini hissetsemde rahatlasam surekli korku var icimde bisi olucak die..

İlk 5 ay zor.Insan hapşurunca bile korkuyo bişey olmusmudur diye.Yakinda hareketleri netleşicek o zaman seninde için daha rahat olucak.Allah sağlikla kucağina almanı nasip etsin inşallah canım.

amin insallah tum hamileler saglikla kucagina alsin insallah..dedigin gibi yan yatarken bir kac kere hapsurmustum ve inanilmaz kasigim agrimisti bicak sokulmus gibiydi n0rmal oldugunu ogrendim rahatladim iki hafta sonra kontrolum var hersey normaldir umarim ayrintili ultrasyon yapilcak sabirsizim cok..

İlk gebeliğim benim ve 17. Haftamın sonlarına doğru hissetmeye basladim. Şimdi 20. Haftaya giricem hergun tekmeliyor beni oğlum hatta iki defa karnimda yer değiştirdiğine bile şahit oldum bu aralar. Bende ilk hareketleri kasiklarima olunca korkmustum hatta o kadar korkmustum ki bi kez ıkınsam bebeğim hemen dogcakmis gibi hissediyordum ama bebeğim içerde oyun oynuyormuş bunu öğrendim rahatladim. Arada hissetmemek çok normal canim hiç korkmaya gerek yok. Mesela oğlum hep sol tarafimda benim orayi tekmeliyor orada toplanıyor. Çok yoruldugumda bnde hissedemiyorum.

yani kasiklarda hissetmek normal oyle mi diosun :) peki toplandigini nasil hissediyosun nasil birsey oluyo ? cok sukur yeniden basladim hissetmeye sirt ustu uzandigimda basladi karnimda oynamaya hemen yan yattim :) sanki oyun oynuyoruz masallah cok guzel bi duygu allah isteyen herkeze yasatsin bu duyguyu..

Mesela sol tarafima toparlandignda o tarafım sert ve şişkin oluyor sağ tarafima gore. Ayaktayken çok hissedemiyorum bende ama yattigimda veya oturdugumda masallahi var minnakimin mesela tekme attığında elimi karnima koydugumda tekmelemeyi bırakıyor elimi çekince tekmelemeye devam ediyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…