Arkadaşlar ben 20 yaşındayım ilk denememi 6 ay önce yaptırdım negatif.ikinci denemenin içindeyim.daha önce hiç dek gelmedim bu yaşlarda tüp bebek yaptırana.bir tek benmiyim acaba.tüp bebek merkezine gidince çok tuhaf bakıyorlar bana.pısır pısır konuşuyorlar felan.sinirlerim bozuldu artık...bir tek ben miyim. Ya da çok tuhaf bir durum mu bu...konuşmaya ihtiyacım varrr:2:
Evet bana da öyle söyledi doktorlar ama nasip işte.senin ilk tedavin mi?
kızlar bende 29 yaşındayım. Ilk tüp bebek denemem dün transferimin 8. Günüydü test yaptım pozitif çıktı. şimdi de prediktörün ovülasyon testiyle denedim(forumda okumuştum pozitif çıkması hamilesin demekmiş) o da pozitif çıktı ama hala korkuyorum. 12. Günü bekliyorum. Benim için de dua edin lütfen ben isteyen herkesin kucağın çocuğunu alabilmesi için dua ediyorum. Inşallah en kısa zamanda dileklerimiz gerçekleşir....
merhaba, canim ben ilk tup bebek denedimde daha 22 olmamistim, yas onemli tabi ama yas tek basina olumlu sonuc almak icin etken degil, esin'in sperm kalitesi, hareketliligi, senin kaliteli yumurta uretebilmen bunlar hep etken...
Yasin genc diye cok umut verirler, cok pozitif konusurlar ama sonuc negatif oldumu bidahakine derler, sanki o kadar baist... Biz esimle ilk denememizde o kadar olcagindan emin konusuldukii, hersey yoludna gidiyordu, yumurtalar dolelniyor .. Benden 24 yumurta toplandi 19 dollendii... Mukemmel diyolardi, sonuc negatif olunca buyuk hayal kirikligi... ılk deneme her zaman cok zor oluyorr...
ıkinci denemde donmuslarla oldu(6 ay sonra), sonuc pozitif , ben bir seviniyorum... Anlatamam ben yurtdisinda yasiyorum sonuctan 3.gun sonra yasadim ulkeye dondumde... Kand egeri dustu... Kimyasal gebelik...
Ucuncu denemem 1.5 yil sonra yasadim ulekde oldu... Hersey yine yolunda embriyolar kaliteli... Sonuc yine husrann...
4.denemem 1 yil sonra oldu nerdeyse, bu sefer donmuslarla, uc transfer edildi... Ve mutlu sonuc ıkız gebelik, ben sevinmekten bile korkuyordum... Yas oldu nerdeyse 25 bu surecte....
Canim bu islerde sabir, dua cok onemli, hep dua et hakkinda hayirli olani iste, yasim genc nasilsa olur diyede dusunme,,,, bizde hep hersey yolunda giderken 3 yili gecti gebe kalmam, ama kesinlikle pespese denemler yapma, vucutunu ve psikolojini cok bozuyor, gec olsun guc olmasin..... Rabbim yardimcin olsun
Benim tüpler tıkalı olduğu için.ilkinden 8 tane vardı aslında ama dondurulacak kadar iyi değildi dediler bana.umarım bunda dondurulmuş çıkar da en azından diğer tedaviler için para dökmeyiz15.000 tl oldu yaa
ya korktum şimdi yaabana da aynen sana dedikleri gibi konuştular...şimdi ikizlerin mi var.offff benim hiç dondurulmuşlarım da olmadı.düşün giden paraları.2 ayda 15000.allah nasip etmez ise eğer ne yaparsak yapalım.haklısın aslında.hayırlısı hakkımızda...
Merin korkcak hicbirsey yok guzelim, mutlu sonu dusun, bebegini kucagina, ayda bebeklerini kucagina aldin gunu dusun, hicde zor gelmez... Bu isler cok mesakaetli hem maddi hem manevi, yasadiklarimizi normal yollla gebe kalan insanlar kesinlikle anlamaz, senin gectin evrelerden, bizim gectimiz evrelerden gecseler, o cocuklarina davransilari nasil olur acaba.... dondurulmusun niye olmadi canim? ben turkiye'de tedavi gordumde 13 donmusum vardi.. ikisi trasnfer edildi... gerisi ne oldu bende bilmiyorum.. hepsini bir donduruyorlar Turkiye'de..., Iki denemem sadece tup bebek icin verdim para 10.000 oldu, bilet param, harcadim haric... ucuncu denemem yurtdisinda... 18.000tl. gecti, bide yasimiz genc diye kullandimiz ilaclar az oldu halde... 4.denememde 12 donmustan 3 transfer edildi... 2.si tutuu, sadece 3.000 tl tuttu... simdi benim 9 tane daha ikili olarak donmus 9 tane embriyom yani bebisim var... donmusla tedavidaha az stresli oluyor guzelim..
ins. bu denemende hayirlsi ile evlatini kucagina alirsin....Alirsiniz.. hep beraber Insallah, Canim bu yola giren Tup bebek tedavisine yatirim olarak eve, araba`ya, arsa`ya degil.... omrune omur katacak yavrularina yatiriyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?