- 20 Ekim 2009
- 8.279
- 13.445
- 823
- Konu Sahibi depressedgr
-
ikimiz dr aynı işi yapıyoruz yardımlaşarak aynı anda para da kazanıyoruz ailelerimiz sizin kararınız dediİki öğrencinin geçimini kim sağlayacak?
Aileleriniz bu duruma ne diyor?
20 yaş çok erken bu durum için bence.merhabalar kısaca geçeyim konuya şuanki sevgilimle 2 3 senedir sevgiliyiz aynı sınıftaydık lisede her gün görüyorduk birbirimizi. şuan 19 yaşındayız seneye aynı eve çıkmayı düşünüyoruz. okullarımız da yakın. sizce bu doğru mu ikimiz de çok istiyoruz ama internette gördüğüm insanlar çıkmayın falan diyorlar bazıları da güzel bir şey olduğundan bahsediyor. ikimiz de birbirimizim her şeyini biliriz alışığız ama yine de sizlerden tavsiye almak istedim ne düşünüyorsunuz
Bu yaşta evlenmekte normal değil sevgiliyle aynı eve çıkmakta. Şuan tek sorumluluğun derslerin olmalı.merhabalar kısaca geçeyim konuya şuanki sevgilimle 2 3 senedir sevgiliyiz aynı sınıftaydık lisede her gün görüyorduk birbirimizi. şuan 19 yaşındayız seneye aynı eve çıkmayı düşünüyoruz. okullarımız da yakın. sizce bu doğru mu ikimiz de çok istiyoruz ama internette gördüğüm insanlar çıkmayın falan diyorlar bazıları da güzel bir şey olduğundan bahsediyor. ikimiz de birbirimizim her şeyini biliriz alışığız ama yine de sizlerden tavsiye almak istedim ne düşünüyorsunuz
ben üniversite mahallesinde yaşıyorumEvlenmeden önce haftada bir eşimin evine gidip temizliyordum evini.O istemiyordu yapmamı hatta bu yüzden tartıştık kaç kere.Geldiğinde yüzünü görmüyorum oturup sohbet edemiyoruz diye kızıyordu ama kıyamıyordum evini dağınık görmeye.Yani kadınlar ev içinde çekip çeviren bir moda büründüğü için evlenmeden önce bu olaya girmeye gerek yok.Gezin tozun birlikte vakit geçirin ama aynı evde yaşamayın.
Şimdiden yemek düşün,evin geçim derdi üstüne binsin,temizlik,bulaşık ,ütü arada müstakbel kv gelir gelincilik oynarsınız.Okumak, ünv, , ayakların üstünde durmayı öğrenmek varken ne kadar meraklısınız her şeyi bir anda tüketmeye ,sorumluluk altında ezilmeye.....merhabalar kısaca geçeyim konuya şuanki sevgilimle 2 3 senedir sevgiliyiz aynı sınıftaydık lisede her gün görüyorduk birbirimizi. şuan 19 yaşındayız seneye aynı eve çıkmayı düşünüyoruz. okullarımız da yakın. sizce bu doğru mu ikimiz de çok istiyoruz ama internette gördüğüm insanlar çıkmayın falan diyorlar bazıları da güzel bir şey olduğundan bahsediyor. ikimiz de birbirimizim her şeyini biliriz alışığız ama yine de sizlerden tavsiye almak istedim ne düşünüyorsunuz
Eşim temizlik dışında her şeye koşar.Cam silme perde asma ya da ağır işler yapar ayrıca.Yemeği de o yapar çoğunlukla.Bekarken gidip yapıyordum çok kızıyordu.Temixlikçi gelip yapar sen yapma diyordu.Ben ataerkil bir ailede büyüdüğüm için her şeyi ben yapayım modundaydım.Yanlış bir düşünce halbuki.Hayat müşterek kadın erkek evde her şey i birlikte yapmalı.ben üniversite mahallesinde yaşıyorum
etrafımda çok sayıda genç çift var birlikte yaşyan
bu nesilde kızlar ne öyle yemek yapayım derdinde ne de temizlik, hatta genelde yemeği temizliği (eğer annesi çalışan kadınsa, öğretmişse) erkekler yapıyor. ha ya da yapmıyor çoğu ev çok pis
bunu da şu anda çok taşınma olduğu için iyi biliyoruz. etraf, apartmanların önleri kapı önleri vs de çok pis zaten burada.
etrafımdaki bu genç çiftlerden yakın tanıdıklarım da var, nişanlanan evlenen var, bu çiftlerden de hiçbirinde kız tarafı yemek temizlik yapmıyordu birlikte yaşarlarken
çoğunda yemeği ya erkek yapıyordu ya dışardan söyleyip erkek ödüyordu (kadınların çalışmadığı durum daha çoktu)
ama kızın taşımacılığını (başka şehre konsere vs. götürme getirme gibi), evde tamir boya büyük çaplı alışveriş vs. işini, büyük çaplı maddi harcamaları erkekler karşılıyordu genel olarak. mesela kızlarda araba yok erkekte va hep, gibi.
neyse kısacası o kadına ait roller yeni çiftlerde pek yok gözlemlerim bu yönde yaz geldi herkes balkonlarda, genç (bunlar genelde öğrenci) çiftlerde masaları hep erkekler kuruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?