20 yaşındayken sevgiliyle aynı evde yaşanır mı

20 yaş çok erken bu durum için bence.
Çok çabuk sıkılırsın. Özellikle sorumluluklardan.

Şimdi ailen çoğunlukla ev işlerini üstleniyordur. Ayrı eve çıkınca çamaşırı bulaşığı ev temizlemesi birsürü iş olacak. Yaparım der salarsa işler senin üzerine yıkılır. Sen bilirsin daha çok gençsin ayrı eve çıkacaksan bile bu yaşlarda çıkma derim ben

Bu yaşta evlenmekte normal değil sevgiliyle aynı eve çıkmakta. Şuan tek sorumluluğun derslerin olmalı.

Üniversite insanların kendisine değer kattigi, hem bilgi edindigi hem de tecrübeler kazandığı bir dönem. Böyle bir dönemde aynı evde biriyle yaşayıp onun etkisi altında kalmak ikinize de zarar. Düşünsene mesela biriniz kariyeri için ya da farklı bir tecrübe edinmek için yurtdışına gitmek istese? Neden kendinizi bu yaşınızda birine bağlayasiniz ki? Ben o yaşlarda ciddi ilişkiyi bile uygun bulmuyorum. Değmez. Hayatın en güzel yıllarını birinin boyundurugunda geçirmeye değmez yani. Zaten merak ettiğiniz o hayatı üni.sonrasi yaşayabilirsiniz. Şimdiden bunu yaşamanın size katacagindan çok sizden goturecekleri var. Ama beni dinleyeceğinizi sanmam

ben üniversite mahallesinde yaşıyorum
etrafımda çok sayıda genç çift var birlikte yaşyan

bu nesilde kızlar ne öyle yemek yapayım derdinde ne de temizlik, hatta genelde yemeği temizliği (eğer annesi çalışan kadınsa, öğretmişse) erkekler yapıyor. ha ya da yapmıyor çoğu ev çok pis
bunu da şu anda çok taşınma olduğu için iyi biliyoruz. etraf, apartmanların önleri kapı önleri vs de çok pis zaten burada.

etrafımdaki bu genç çiftlerden yakın tanıdıklarım da var, nişanlanan evlenen var, bu çiftlerden de hiçbirinde kız tarafı yemek temizlik yapmıyordu birlikte yaşarlarken

çoğunda yemeği ya erkek yapıyordu ya dışardan söyleyip erkek ödüyordu (kadınların çalışmadığı durum daha çoktu)
ama kızın taşımacılığını (başka şehre konsere vs. götürme getirme gibi), evde tamir boya büyük çaplı alışveriş vs. işini, büyük çaplı maddi harcamaları erkekler karşılıyordu genel olarak. mesela kızlarda araba yok erkekte va hep, gibi.

neyse kısacası o kadına ait roller yeni çiftlerde pek yok gözlemlerim bu yönde yaz geldi herkes balkonlarda, genç (bunlar genelde öğrenci) çiftlerde masaları hep erkekler kuruyor.

Ben yaşadım ama benim ailem bunu sorun etse de ne yaparsam yapayım beni affedecek bi aile benim ev arkadaşım evimizi yaktı ben zaten o olaydan sonra yaşamaya başladım hiç öyle hizmetçi vs değildim çok çok güzeldi aynı adamla evliyim evlilik ve sevgilik arasında fark çok. Zaten beraber kalıyorduk arada tamamen taşındım ikimiz de öğrenciyken çalışıyorduk bu arada ama kira derdi yoktu babaannesinin eviydi. Öyle şimdiki gibi ev temizliği yoktu zaten eve bile girmiyorduk. Ama benim kız kardeşim 19 yaşında onun yaşamasını istemem herkesin tecrübesi farklı. Beraber yaşayıp ayrılan erkeğin türbanlı hanım hanımcık kızla evleneni de oldu çevremde bizim gibi evleneni de. Evlilik amaçsa önemliyse yaşama ama önemli değil b2him için iyi ilişki illa evlilikle bitmek zorunda değil tecrübe olur ailem de sorun etmez dersen yaşa

Kendinizi kullandirtmayacaksaniz çikin. Ama SÜREKLI sevgilinizin donlarini toplayacak ve yemegini yapacaksaniz cikmayin.

Not: 10 senelik evliyim son 1 sene olmak üzere calisiyorum ama ondan önce cogunlukla evdeydim yine de evin butun işini yapmiyordum suanda da ortak hatta esim bi tik fazla yapiyor diyebilirim.

Gençler neden hayatı hızlı yaşamaya çalışıyor anlamıyorum

20li yaşlar kendine katma ve hayatını yasama yaşları. 20yken ünvye gidersin, ünv hayatını yaşarsın, hayata hazırlanırsın, gezersin, egitimine egilirsin. Her şeyden önce bireyselliğini yaşamaya, kavramaya başlarsın. 20 yaşında eve kapanıp 35lik kadın hayatı yaşayıp ne yapacaksın? Ünv hayatından bir şey anlamazsın, egitimine egilemezsin, gelişemezsin. Yaşıtların gibi yaşamak varken ne yapacaksın evciliği, koca kaçmıyor ya

Şimdiden yemek düşün,evin geçim derdi üstüne binsin,temizlik,bulaşık ,ütü arada müstakbel kv gelir gelincilik oynarsınız.Okumak, ünv, , ayakların üstünde durmayı öğrenmek varken ne kadar meraklısınız her şeyi bir anda tüketmeye ,sorumluluk altında ezilmeye.....

Eşim temizlik dışında her şeye koşar.Cam silme perde asma ya da ağır işler yapar ayrıca.Yemeği de o yapar çoğunlukla.Bekarken gidip yapıyordum çok kızıyordu.Temixlikçi gelip yapar sen yapma diyordu.Ben ataerkil bir ailede büyüdüğüm için her şeyi ben yapayım modundaydım.Yanlış bir düşünce halbuki.Hayat müşterek kadın erkek evde her şey i birlikte yapmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…