• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazdıklarınız hep evde vakit geçirmek üzerine. Hani başka şehirde yurt parası hani dershane parası hani önemli bir hastalık için gereken para hani evden çıkarılınca bir ton taşınma parası hani sütü az olan annenin mama parası?
Ceycey ekonomiyi ben batırmadığım için, sizin ya da farazi bir x kişinin temel barınma, yiyecek vs ihtiyaçlarına çözüm bulmak gibi zorunluluğum yok. Konu sahibi 2011'de ne gibi aktiviteler yaptığımızı sormuş ben de ona cevap vermişim. Niye yükseldiğinizi anlamadım.

Tabi ki

Herşey iki üç ay öncesine göre 2-3 katı zamlandı. Yani bir de Ocak ayında çıkacak zamlar var olacak.
Sonumuz ne olacak bilemiyorum.
İşin ironik tarafı halkın büyük kısmı bu zamları marketlerin yaptığını düşünüyor.Tabi marketler bu ürünleri el arabasıyla taşıyıp raflara yerleştiriyor😀.Ambalaj kur üzerinden hesaplanıyor,tedarik zinciri diye bir gerçek var ama her söylenene inanma gibi bir alışkanlığımız var halk olarak.He bu arada motorin litresi 11 lira civarında idi en son.

Sevinenin net yurtdışından geliri vardır, başka bir açıklaması olamaz. Altın yükselse ihtiyaç ürünler yerinde saysa okey ama hepsi altından daha fazla artıyor şuan.
Kesinlikle katılıyorum. Türkiye'ye tatile gelip kırık Türkçeleriyle "ımmm törküye çok güzel, cennet cennet" diyenlerden başkası sevinemez artık. Onların da ne olduğunu önceki mesajımda söyledim.

Türkiye önceden bu kadar dışa bağımlı bir ülke değildi, birşey bildiğiniz yok sallayabildiğiniz kadar sallayın.
Koskoca kadın bugün ağladım yahuu. Çocuğumun özel ders parası gitti harçlığım gitti kredi kartına ödeyeceğim param gitti. Hepsi 2 saat te olduu. Dolar almadığım ülkemin şirketlerine yatırım yaptım diye oldu☹️

Koskoca kadın bugün ağladım yahuu. Çocuğumun özel ders parası gitti harçlığım gitti kredi kartına ödeyeceğim param gitti. Hepsi 2 saat te olduu. Dolar almadığım ülkemin şirketlerine yatırım yaptım diye oldu☹️
Altından dolardan şaşma Ceycey. Zararın ne kadar şuan? Geçmiş olsun.

Pes dedirtecek ne söyledim? Altın dolar fiyatlarının artmasını bekleyip sevinen sonra da çok kötü oldu diyenlere samimi değil dedim. Yani asıl konu sevinmek sonra da üzülüyomuş gibi yapmak. Birikim altın dolar kar zarar değil anlatmak istediğim..
Kurban olayım hangi koşullarda bir insan anlatır mısınız, seviniyor dedikleriniz? Ekonomik koşullarını, çalışma koşullarını anlatın da biz de bilelim.

Pes dedirtecek ne söyledim? Altın dolar fiyatlarının artmasını bekleyip sevinen sonra da çok kötü oldu diyenlere samimi değil dedim. Yani asıl konu sevinmek sonra da üzülüyomuş gibi yapmak. Birikim altın dolar kar zarar değil anlatmak istediğim..
İnsanlar çok zor durumda kimsenin tahammülü kalmadı kuzum. Burada yazma bari altını doları artan seviniyor diye. Sevinecek zenginlikte insan bir elin parmakları kadar bu sitede

İşin ironik tarafı halkın büyük kısmı bu zamları marketlerin yaptığını düşünüyor.Tabi marketler bu ürünleri el arabasıyla taşıyıp raflara yerleştiriyor😀.Ambalaj kur üzerinden hesaplanıyor,tedarik zinciri diye bir gerçek var ama her söylenene inanma gibi bir alışkanlığımız var halk olarak.He bu arada motorin litresi 11 lira civarında idi en son.
Marketlerin yapmasını geçtim
Dolar her yerde 16 tl diyen bir amca vardı dün 😂😂😂

2001 de 7 yaşında oluyorum. Bizim ekonomik durumumuz pek iyi değildi zaten. Yeni ev aldığımız ama çok borçlu olduğumuz zamanlar. Kahvaltıda bir peynir ekmek olduğu günler olurdu sadece. Ama aklıma gelen insanların bu kadar endişeli olmadığı o zamanlar. Komşudan ekmek, şeker vs istemek gibi bir şey vardı, sonra verilirdi. Şimdi pek yok yakın ilişkiler, açsan açsın, ailenle aynı şehirde değilsen işin zor genelde.
Huzur ve güven hissi daha yüksekti sanırım o zamanlar. Annem ve babam 30 larindaydilar. Şimdinin 30 lu yaşları daha endişeli, daha telaşlı. Haklılar bunda da. Güven ve umut veren bir gelecek görmek daha zor şu an. Bizim gençliğin ve bizden sonraki neslin saçları daha erken ağardı desem yeridir, 27 yılda bu ülkeyi 7 sinden 70 sine bu kadar politik, bu kadar karamsar ve neşesiz gördüğüm başka bir dönem yok sanırım.

Arkadaşlar benim temelde söylemek istediğim şeyi anlamayıp gereksiz yükseliyorsunuz..Ben samimiyetsizlikten baksediyorum siz bana yağ fiyatı diyorsunuz alık falan diyenler de olmuş çok ayıp😂 size nedenbyaşan söyliyeyim sevinen insanlar bu devletin memuru.. vallahi billahi seviniyorlar artık ne diyeyim size..Alık falan yazmayın 😂

Arkadaşlar benim temelde söylemek istediğim şeyi anlamayıp gereksiz yükseliyorsunuz..Ben samimiyetsizlikten baksediyorum siz bana yağ fiyatı diyorsunuz alık falan diyenler de olmuş çok ayıp😂 size nedenbyaşan söyliyeyim sevinen insanlar bu devletin memuru.. vallahi billahi seviniyorlar artık ne diyeyim size..Alık falan yazmayın 😂
Alık kim yazdıysa yanlış yazmış haklısın.

İnsanlar çok zor durumda kimsenin tahammülü kalmadı kuzum. Burada yazma bari altını doları artan seviniyor diye. Sevinecek zenginlikte insan bir elin parmakları kadar bu sitede
Burda var diye söylemedim ki çalışma ortamımı sosyal ortamımı söyledim keşke demeseydim ya valla gereksiz bi yükseliş oldu..yani neden seviniyolar deli mi bu insanlar diye sormamız şazım değil mi ama çok yüklenildi şuan bana 😂

Ceycey ekonomiyi ben batırmadığım için, sizin ya da farazi bir x kişinin temel barınma, yiyecek vs ihtiyaçlarına çözüm bulmak gibi zorunluluğum yok. Konu sahibi 2011'de ne gibi aktiviteler yaptığımızı sormuş ben de ona cevap vermişim. Niye yükseldiğinizi anlamadım.
Geçimle ilgisi yok ki yazdıklarınızın . Hobiler ve iyi vakit geçirme üzerine. Konu sahibi nasıl tasarruf edebilirime fikir istemiş

Konuyu şöyle düzenlemeye karar verdim. Ekomomik krizlerde biz neler yapabiliriz. Uygun fiyatlı aktivite önerileri fatura düşürme teknikleri nelerdir?
@lulutas kafanıza göre aklınıza her eseni forum kuralları, hangi konu hangi bölüme açılır aldırış etmeden açmanız bir yana, bir de açtığınız konuları siliyorsunuz.

Konunuzun silinip düzenlenmiş hali dahi BDV bölümüne uygun değilken içeriğin hali de siyasi yorumlara sebep olacak şekilde, ki sayenizde siyasi yorumlar da gelmiş.

Banınız kalktığında umarım bu mesajı okur forum kurallarına uyarsınız, uymazsanız zaten şu an olduğu gibi gereken yapılır.
1- İçerik silemezsiniz.
2- Siyasi yorumlara neden olacak konular açamazsınız.
3- Konuları içeriklerine uygun bölümlere açmalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X