• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben çocuktum. İki ablam iyi üniversitelerden iyi bölümlerden mezun olup bir süre işsiz kalmışlardı 2001 yazında. Babam da yeni emekli olmuştu. Hayal meyal yemek yarışması tadında birşey yaptıklarını hatırlıyorum evde eğlencesine. Her hafta haftalık mutfak bütçesini biri alıp arttırdığını kendine ayırıyordu. Bir de yemekleri oyluyorduk. Belki lezzet açısından kazanana da bir ödül veriliyordur hatırlamıyorum onu tam. Akşamları balkonda okey oynuyorduk genelde. Gündüzleri bir ablamın balkona minderler atıp, soğuk içeceğini hazırlayıp balkonda güneşlendiğini hatırlıyorum. Diğeri içerde suluboya filan yapıyordu daha çok. Bir de annem dikiş dikmesini iyi bilir evde sürekli bir kumaşlar, burdalar olur, Kalıplar çıkartılıp elbiseler dikilirdi. Ablamla da konuştum başlığı okuyunca geriye dönüp baktığımızda kötü hatırladığımız zamanlar değil bizim aksine eğlenceli günlerdi. Elbette hepimiz endişeliyiz şuanda, gelecek belirsiz ama sıkmayın canınızı, yaşam kalitesini belirleyen tek şey para değil. Sevdikleriniz yanınızda olsun, biraz yaratıcı olun, az bütçe ile de eğlenip iyi vakit geçirebilirsiniz yine.
Yazdıklarınız hep evde vakit geçirmek üzerine. Hani başka şehirde yurt parası hani dershane parası hani önemli bir hastalık için gereken para hani evden çıkarılınca bir ton taşınma parası hani sütü az olan annenin mama parası?

Ekonomi dersi alan biriyle ekonomi tartışmam size hakaret olur.. Var arkadaşım var sevinen var keşke yalan söylüyor olsaydım
Sevinenler genelde zengin kesim

Kriz o demek zaten

Zengin daha da zenginleşti fakir daha da fakirleşti

zenginin dün 1 milyon doları varsa dolar kuruyla bu daha arttı.

Sevinenler genelde zengin kesim

Kriz o demek zaten

Zengin daha da zenginleşti fakir daha da fakirleşti

zenginin dün 1 milyon doları varsa dolar kuruyla bu daha arttı.
Aynen öyle,iyice Hindistan'a döndük.En büyük endişem ilerleyen zamanlarda olası yağmalamalar,soygun ve gasp ihtimalleri.

Aynen öyle,iyice Hindistan'a döndük.En büyük endişem ilerleyen zamanlarda olası yağmalamalar,soygun ve gasp ihtimalleri.
Mevcut duruma bakılırsa oladabilir.

Asgari ücret arttı ama alım gücü azaldı paranın değeri kalmadı ki insanlar aç ve fakir parası olmayanın namusu olmaz derler.

Birşey söylicem ama linçlenmekten korkuyorum ama gene de söylicem..Ne kadar ekonomik kriz muhabbeti yapan gördüysem hepsinin ya altını var ya doları. Almışlar almışlar pusuya yatmışlar dolar yükselsin diye bekliyolar sonra da orda burda milleti gazlıyolar..hiç samimi değil..
3 kuruşluk altınımız dolarımızda olmadın yani. Kuru ekmek kemirip çadırda oturalım. Evde lükstür size göre pessss

Nesine sevinecek sizce? Altın yükseldi yağ, yoğurt yerinde mi durdu? Döviz yükseldi deterjan, sabun aynı fiyat mı kaldı? Hiç kandırmayalım kendimizi. Ev, araba alan, birikim yapan kimse kar etmedi. Öyle olsa daha iyilerini alabilmeye ümitleri olurdu. Tek karları ellerindekini güncel tuttular.
Abi valla anlamıyorlar ya.
Ben anneme çeyrek altın bileklik almıştım hediye olarak.
Bak kız anne benim hediye 700’den 1400’e fırlamış, hadi yine iyisin dedim, evladım o zamanın fiyatlarıyla bu zamanın fiyatları bir mi herşey arttı alık mısın sen dedi, ekonomist olmaya gerek yok azıcık dışarı çıkan piyasa takip eden herkes karda değil zararda olduğumuzu anlar. Bu yılın başında 30’lu yumurta 18 liraydı, daha 1 hafta önce 45 liradan aldım.

Birşey söylicem ama linçlenmekten korkuyorum ama gene de söylicem..Ne kadar ekonomik kriz muhabbeti yapan gördüysem hepsinin ya altını var ya doları. Almışlar almışlar pusuya yatmışlar dolar yükselsin diye bekliyolar sonra da orda burda milleti gazlıyolar..hiç samimi değil..
Ya siz cidden hiçbirşey anlamazsınız, bar yorum yapıp milletin asabını bozmayın.
Dolar arttı da yağ artmadı mı? Altın arttı da yumurta yerinde mi saydı, mazota elektriğe zam gelmedi mi? İnsanlar kendilerini güvence altına alacaklar tabi, yarınlar yokmuşcasına harcama mı yapsınlar?? Valla dolarım yok ama altınım var, arabamız var. Altın arttı diye sevinecek kadar salak değilim, zira altınla beraber yumurta yağ et gibi bilimum insani ihtiyaçların fiyatları en az %50 arttı.

Bak kız anne benim hediye 700’den 1400’e fırlamış, hadi yine iyisin dedim, evladım o zamanın fiyatlarıyla bu zamanın fiyatları bir mi herşey arttı alık mısın sen dedi, ekonomist olmaya gerek yok azıcık dışarı çıkan piyasa takip eden herkes karda değil zararda olduğumuzu anlar. Bu yılın başında 30’lu yumurta 18 liraydı, daha 1 hafta önce 45 liradan aldım.
Ben bu akşam 3 tane şampuana 100 tl verdim.
Şampuan ya temel ihtiyaç
3 ay önce 15 tl idi tanesi.
2 katına çıkmış.

Mevcut duruma bakılırsa oladabilir.

Asgari ücret arttı ama alım gücü azaldı paranın değeri kalmadı ki insanlar aç ve fakir parası olmayanın namusu olmaz derler.
Asgari ücret şimdiden eridi bile,hiç olmazsa temel gıda maddeleri makul seviyede olsa yine bir nebze.Eşim süt sektöründe çalışıyor benim,ilerleyen günlerde çok yüklü bir zam gelecek.Bu sadece tek bir kalem😔.

Asgari ücret şimdiden eridi bile,hiç olmazsa temel gıda maddeleri makul seviyede olsa yine bir nebze.Eşim süt sektöründe çalışıyor benim,ilerleyen günlerde çok yüklü bir zam gelecek.Bu sadece tek bir kalem😔.
Tabi ki

Herşey iki üç ay öncesine göre 2-3 katı zamlandı. Yani bir de Ocak ayında çıkacak zamlar var olacak.
Sonumuz ne olacak bilemiyorum.

Türkiye hep dışa bağımlı bir ülkeydi ve hep de öyle bir ülke olarak kalmaya devam edecek çünkü zihniyet hep aynı
Türkiye önceden bu kadar dışa bağımlı bir ülke değildi, birşey bildiğiniz yok sallayabildiğiniz kadar sallayın.

Konuyu şöyle düzenlemeye karar verdim. Ekomomik krizlerde biz neler yapabiliriz. Uygun fiyatlı aktivite önerileri fatura düşürme teknikleri nelerdir?
Çocuktum ama insanların o hallerini,bakkal abinin gencecik yaşında yüksek ihtimal stresten kalp krizi geçirip ölmesini hiç unutamadim😒

Kadıncağız piyasayı takip ettiği için boş boş konuşmuyor tabi. Sevinen mevinen yok. Varsa da ya aklından zoru vardır ya da vatan hainidir. Ötesi yok artık.

Kadıncağız piyasayı takip ettiği için boş boş konuşmuyor tabi. Sevinen mevinen yok. Varsa da ya aklından zoru vardır ya da vatan hainidir. Ötesi yok artık.
Sevinenin net yurtdışından geliri vardır, başka bir açıklaması olamaz. Altın yükselse ihtiyaç ürünler yerinde saysa okey ama hepsi altından daha fazla artıyor şuan.

3 kuruşluk altınımız dolarımızda olmadın yani. Kuru ekmek kemirip çadırda oturalım. Evde lükstür size göre pessss
Pes dedirtecek ne söyledim? Altın dolar fiyatlarının artmasını bekleyip sevinen sonra da çok kötü oldu diyenlere samimi değil dedim. Yani asıl konu sevinmek sonra da üzülüyomuş gibi yapmak. Birikim altın dolar kar zarar değil anlatmak istediğim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X