Ben çocuktum. İki ablam iyi üniversitelerden iyi bölümlerden mezun olup bir süre işsiz kalmışlardı 2001 yazında. Babam da yeni emekli olmuştu. Hayal meyal yemek yarışması tadında birşey yaptıklarını hatırlıyorum evde eğlencesine. Her hafta haftalık mutfak bütçesini biri alıp arttırdığını kendine ayırıyordu. Bir de yemekleri oyluyorduk. Belki lezzet açısından kazanana da bir ödül veriliyordur hatırlamıyorum onu tam. Akşamları balkonda okey oynuyorduk genelde. Gündüzleri bir ablamın balkona minderler atıp, soğuk içeceğini hazırlayıp balkonda güneşlendiğini hatırlıyorum. Diğeri içerde suluboya filan yapıyordu daha çok. Bir de annem dikiş dikmesini iyi bilir evde sürekli bir kumaşlar, burdalar olur, Kalıplar çıkartılıp elbiseler dikilirdi. Ablamla da konuştum başlığı okuyunca geriye dönüp baktığımızda kötü hatırladığımız zamanlar değil bizim aksine eğlenceli günlerdi. Elbette hepimiz endişeliyiz şuanda, gelecek belirsiz ama sıkmayın canınızı, yaşam kalitesini belirleyen tek şey para değil. Sevdikleriniz yanınızda olsun, biraz yaratıcı olun, az bütçe ile de eğlenip iyi vakit geçirebilirsiniz yine.