2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonra nasıl toparladınız
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz demişler ya. Hakkaten öyle oldu. Bütün kardeşler el ele verdik çalıştık ödedik borçları. Babam başaramadı ev idaresini halen daha beceremez. Biz kardeşler toparladık

Ben bugün bir konuya konu dışı yorum yaptığım için missler gibi ayar verdi Mune ablacığım
bu konuya tamda içeriğe uygun yorumlarım var ama kendime saklayacağım. Sadece Mune nin değil başkalarınında cımbızına takılırım maazallah

O anı şöyle hatırlıyorum
Annem komşularla dolar gününe girmişti kendine 1 sıra gelmeden buzdolabımız bozulmuştu annem komşumuza rica etti bak acileyetim var ben önce alsam olur mu dedi
O da yok dedi

Ondan sonraki ay annem onun aldığının 2 katı kadar almıştı çünkü dolar fırlamışyı

Bikaç kişiye de demiş keşke sıramı verseydim diye

Bende tam hatırlamıyorum ama eşime aoruyorum ne oldu
Galiba o zamanlar mark vardı
O krizden sonra mark falan kalmadı kalktı tedavülden

Bende tam hatırlamıyorum ama eşime aoruyorum ne oldu
Galiba o zamanlar mark vardı
O krizden sonra mark falan kalmadı kalktı tedavülden
Evet mark vardı diye hatırlıyorum bende krizi bilmiyorum ama annemin yaşadığı olay aklımdan silinmedi

Merhaba vivelamour
Sizi burda gördüm yazmadan edemedim.
Konu sahibinin defalarca aynı minvalde konu açtığını söylüyor herkes, siz de dahil. Ben tanımıyorum ama..
Benim de dikkatimi siz çektiniz. Açıkcası siz de hep para odaklı konular açıyor, sürekli serzenişte bulunuyor, tatile, Avrupa'ya gidemeyeceğinizi söylediğiniz konular açıyorsunuz. Size de böyle tepki veriyorlar mı? Vermiyorlar sanırım. Bu konu sahibine neden bu kadar tepki peki? Belki takıntılıdır belki hakikaten çok dertlidir.
Üzerime vazife değil belki ama bunu merak ettim yani.

Ben liseye yeni başlamıştım. Kış zamanı gelmişti. O zaman herkes deliler gibi kriz konuşuyordu tabi. Sonra babama dedim ki bana mont ve ayakkabı almamız lazım. Tamam dedi babam gidip maviden mont aldık,kot ve 2 kazak aldık. Spor ayakkabı aldık bana ve abime. Neşeli eğlenceli yemek yemeye gittik, dışarıda yemeğimizi yedik ve eve döndük. Babam bir iş yerinde çalışan bir mühendisti. Şimdi şu söylediklerim 2500₺ falan. O zaman alım gücü çok daha yüksekti, birşey istediğimiz zaman tek maaşlı evde alınabiliyordu. Şimdi hangi şirkette çalışan , tek maaşlı ev bir günde 2500₺ harcayıp neşeyle evine dönebilir ki?

Şefkat, sevgi, anlayış görmediğiniz bir ailede, görme engelinizle, bir yandan fakirlikle, bir yandan sevgisizlikle çevrelenmişken, ısrarla hayata tutunmak, gayret etmek, öğretmen olmak, atanabilmek... Bunlar hiç kolay şeyler değil... Evliliğiniz de maalesef sizi sarıp sarmalayıp ruhunuza iyi gelen bir evlilik değil. Bunu da anlıyorum geçmiş konularınızdan.

Benim naçiz kanaatimce, sizin bir kaygı bozukluğu probleminiz var. Ekonomik belirsizliklerde ve gelecek korkusunun hakim olduğu dönemlerde kaygı sorunu olan insanlar, çok etkilenir. Sizin de sürekli aklınızda geleceğe dair farklı senaryolar var. Geleceği sürekli kontrol altında tutmaya çalışmak, kaygı duygunuzun artmasına neden oluyor. Kaygı duygunuz, artık sizin kontrolünüzden çıkıp, sizi kontrol etmeye başlamış. Halbuki, bir baksanız, siz aslında neler başarmışsınız, bir silkinseniz, kaygınızı da kontrol altına alırsınız.

Fark edemediğiniz ne biliyor musunuz; bizim, hepimizin 1 tek hayatımız var ve ne zaman biteceği de belli değil. Hayatın tekrarı yok, aklım başıma geldi, bir dahakine şunu şöyle yapmadan yaşarım yok. Niye kendinizi kafanızdaki düşüncelerden korumuyorsunuz? Niye böyle sizi sarıp sarmalamalarına mutsuz etmelerine izin veriyorsunuz?

7 çift ayakkabı almayın çocuğunuza, onun yerine, lütfen, kendinize birkaç online terapi seansı satın alın.

Lulu'nun da vive'nin de tüm konularini bilirim.
Lulunun diger konularini okursaniz siz de cok net anlarsiniz. Terazinin bir kefesine luluyu bir kefesine M meredithgrey u koyamayiz.

Lulu 2 yasinda bile olmayan kizina sokaga cikma yasaklarinda 7 cift ayakkabi alip sonrasinda "kendime bot alamiyorum" diye isyan konusu acmisti mesela.

Son düzenleme:

Konu sahibi ya çok panik ya çok alakasız konular açıyor mesela mart ayında altınlarım battı diye dertli idi ve zararına sattı
Para yönetimi ve tepkileri dikkat çekiyor.. yazanlar haksız sayılmaz
Ama diğer gecinemiyoruz konuları bir girdaptan kurtulmaya çalışma değişimi fark etme ama birsey yapamama ile ilgili

Lulu'nun da vive'nin de tüm konularini bilirim.
Lulunun diger konularini okursaniz siz de cok net anlarsiniz. Terazinin bir kefesine luluyu bir kefesine M meredithgrey u koyamayiz.
İki hanımı da burada açtığı konular kadar tanıyabiliriz. Kaldı ki Lulunun konularını bilmiyorum ama vivelamour u biliyorum dedim zaten. Aslında kıyaslamıyorum.
Dikkatinizi çekti mi bilmem. Bazen kk da bazı kadınların kayırıldığını bazılarının üzerine fazla gidildiğini falan yazarlar bazen. Aynı sorunu yaşayan bir kadın linçlenirken öteki linçlenmez, ona hak verilir falan.
Burda da böyle birşey mi oluyor acaba diye dikkatimi çekti sadece. Yoksa ikisinin de açtığı konuları yadırgamıyorum. İsterse 539 kere açsın, belli ki çözemiyor aşamıyor der geçerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…