2008 aralık anneleri bi bakar mısınız

esc_

kaan'ım canım oğlum
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
669
7
318
İstanbul
oğlum 11 aylık 9 günlük

ona by by yaptıramıyorum alkış yaptıramıyorum bişeyler ögrtmeye çalışıyorum ama kaçıyor benden sürekli etrafı kurçalasın yaramazlık yapsın ....
sizde durumlar nasıl çevaplarsanız sevinirim :emir_bebek:

selam cnm,ben de şekilli küpler aldım.şekilleri yerleştirsin öğrensin diye ama hiç oralı olmuyor.akışına bıraktım.zamanı gelince öğrencek.sadece gel gel yapmayı öğretebildim.

Merhaba

Biz;ALLAH 1,gel gel,bay bay,öpücük,cee ee,tel sarar,yavuz yavuz ortası havuz gibi oyunları yapmaya uğraşıyoruz(avuç içinde işaret parmağıyla küçük daireler çizerek yapıyoruz).kaydirigubbakcemile3,seni babama bir bir anlatacağım,abi geliyor kaç kaç çabuk diyorum emekleyerek oradan kaçmaya çalışıyor.kaydirigubbakcemile3 Biz aylardır ailecek bu şekilde yapıyoruz.Her bez açışımda da hadi parmaklarımızı sayalım diyorum.Mecburen dikkatini bir yere çekiyorum yoksa pek duran bebek olmadığı için çok zor bezliyorum.Ben sayıları saymaya başlıyorum ve az da olsa duruyor.SOnra temizlenince de ellerinin ve ayaklarının parmaklarını tek tek göstererek sayıyorum.Aylardır sürekli konuşuyorum, konuşuyoruz.Hem 4.sınıftaki abimiz hem de babası ve ben hemen ki ilk aylardan beri böyleyiz.Kendisi de bir süre sonra el ve parmak hareketlerini yapmaya çabalıyor.EL ve yüz,göz v.s. nerede abisi şimdi de onları kendinde ve kızımda gösteriyor.Bazen ayna ile yapıyor ve bizler de aynısını yapıyoruz.
Çok sabır,çaba ve zaman ve destek lazım,bu şekilde daha kolay oluyor.
Kolaylıklar dileriz.Sevgiler.Selametle....

maşallah maydanoz siz bayağı yol almışsınız

GÖrünürde biz artık 4 kişilik bir aile olsak da çevremiz çok geniş.Bu çalışmaları 40'ı çıktıktan sonra yapıyoruz.Daha 3 aylıkken dedesi türkü söyler oynatırdı.O aylardaki bebek ne kadar tepki verirse kızım da o kadar tepki gösterirdi.Sürekli olarak türkülerle,tulum, akordiyon ve kemençe ezgileriyle büyüdü.

Sürekli birşeyler yaptırılmak istendi ve sürekli tekrarlar yaptık.Kızımı sevmeye gelen veya bakması için bıraktığım komşular da hep birşeyler yaptılar ve kendileri de yaparak yapmasına yardımcı oldular.Kızım da sürekli tekrarlanan hareketleri göre göre yaptı.Çok da konuşkan,birşeyler söyleyen bıdı bıdı bir kızım var.Bu biraz da genetik,çünkü ben de eşim de ve eşimin ailesinde de hızlı ve konuşkan insanlar var.Yaptığımız her hareketi yılmadan tekrarlıyoruz.Ama zaman içinde bir davranışı yaparken bir öncekini bırakıyor.
Biraz da abimizin olması bir şans oldu.Taklit edebileceği bir abisi var,çok da yaşıtı olmasa da en azından yaş olarak bizden daha yakın.Ve arkadaşlarımın abimizden daha küçük yaşlarda çocukları var.Biraraya geldiğimizde yine bakarak birşeyler yapmaya çalışıyor. Çocukların taklit yönleri çok iyi ve tavsiyem olabildiğince yaşıtlarıyla birarada olmalarını sağlayın.
Geçenlerde abisi çocuk kanalında belgesel izliyor.Babası da ''bak kızım zürafa.Hani zürafa?Söyle bakalım zü-ra-fa''diyor.Ama ben de bir gülüyorum o hallerine.Sanki normal konuşabilen bir kız çocuğu ve kelimeler öğreniyor da söyleyecek gibi bir muamelesi var.delikafadulden

Kızıma ait yaptığım her işte veya yanımdayken yaptığım işlerde ne yaptığımı ve adlarını,renk,şekil gibi özelliklerini de kesinlikle söylüyorum.Söyleyemese de benim bu yaptıklarımın gelişimi için yardımcı olacağını düşünüyorum.Ve bezini açarken de çok hareketli olduğu için sürekli birşeylerle dikkatini çekmem lazım.Bazen eline birşeyler veriyorum,bunlar yeterli olmayınca da ''hadi parmaklarımızı sayalım.Sol elimde 1-2-3...,sağ elimde 1-2-3....''diyerek sıralıyorum.Dokunamasam da o an sözlerim dikkatini çekiyor. Sonradan da tek tek ellerinin ve ayaklarının parmaklarını tek tek tutarak,dokunarak sayıyorum.İşte böyle bizdeki durumlar.kaydirigubbakcemile2
Kesinlikle kızım çok hareketli ve konuşkan olacak.Tıpkı abisi ve benim ve babası ve halası gibi...zemuszemus kaydirigubbakcemile3
Çok sabır lazım çoookk,çok çaba lazım çooookk,çok destek lazım çoookk çoooookk...hihoyyyt

benim oğlumda 11 ay 8gunluk felaket hareketli hep aklı muzurluklta ben ona bişey ogretmeye calılırken onun gözü oynaşta.artık bıraktım derken bi baktım kendi yapmaya başladı.alkış yapıyo sadece.bide bu yada başladı taklit edıyo herşeyi (sesleri)elleriyle pek bişey yapmıyo ama onun dışında yapmadığı yok:Ddesteksiz kalkıyo mesela. Artık yürümeyi bıraktı koşuyo:)YANı PEK UGRASMADIM UGRASMIYORUM AKLIMA GELDIKCE YAPIYORUM GEL GEL TEL SARA FALAN AMA YAPMIYO CANIM YA TAKMA ELBET YAPAR YAPMASADA SORUN DĞıL YANı:d büyüyünce pek işine yaramıcak dimi:D

esc cim bence normal bi durum ama sen yinede doktoruna bir danış derim ben...
kişisel kanaatim ise bebeklerin dikkat yoğunlukları farkı olabilir bence
kimi çocuk etrafındaki kişilerre dikkat eder kimisi nesnelere kimisi ise sadece kandi kendisi ile meşgul olurr
bu birazda genetik olsa gerek diye düşünüyorummm
birde bebeklere birşey öğreteceğin zaman pes etmeden devam etmek lazım ki hem öğrenme kabiliyeti gelişsin hemde öğrenmenin ne demek olduğunu algılayabilsinnn
yoksa bir iki denemede sonuç alamamak çok normal
ben dikkat ediyorumda mesela kızıma birşey öğreteceğim zaman o anda beni dinlemiyormuş gibi görünüyor ama bi süre sonra öğrettiğim hareket kelime yada mimkleri kendiliğinden yapıyorrr
çiğneme kabiliyeti mesela 4.ayından itibaren ağzına birşey verdiğim zaman hep çiğneme refleksi yaparak ve mamamama sesleri çıkararak veriyordumm.
şimdi bakıyorum ki kızım ağzını hem açıyor hem çiğniyor hemde çiğnerken mamamama diyor

bu en basit bi örnek dolayısı ile yılmadan ve sabırla sen kararlı olduğun sürece bebeğin o anda dikkat etmiyor görünse bile bilinçaltına bunları mutlaka kayıt edecektir canımmm

liliput oglum da taklit yapıyo ses cıkarıyor ama önüme alıp bişiyler ögretememiyorum kacıyor sürekli etrafı karıştırıyor baba dede ya da etrafdaki sesleri cıkarıyor ama gel gelelim ki by alkış falan yapmıyor dr sordum henüz erken bunun için diyor bekliyorum sabırla
banuefe oglumda hareketli kuduruk bişiy bir dk kıçının üstüne oturmuyor oyuncaklarını kovalıyor bütün gün kaydirigubbakcemile3

Herkese merhaba.
Benim kızım da 11 ay 20 günlük ve birkaç gündür yürüyor.Doğduğundan beri babası da bende onunla hep konuşuyoruz.Kızımız bayağı bir zamandır anne,baba,anneanne,dede,gel vs.bir bir bir,alkış,parmak şıklatma,cee vs.hareketleri yapabiliyor çok şükür.Çocuktan çocuğa fark var sabır ve emek istiyor.Hepinize Allah kolaylık versin

bebekler kalabalık ailelerde çok çabuk konuşmayı ve yürümeyi ögreniyor kım on aylıken yürüdü ve 1 yaşında herderdini anlatabilecek şekilde idi şu an 2 yaşında ve harika konuşuyor etrafındaki kardeşlerini devamlı taklit halinde ne dersek diyor konuşuyor takla bile atıyor ama tek büyüyen çocuklarda bunu göremiyorum geç konuşuyor ve geç yürüyor eger bebeginiz tekse sebebi bu olabilir

Benim oğlum da 13 aylık.Anne,baba,dede,hadi,iki,üç,dört seslerini taklit ediyor.Kendi kendimize uydurduğumuz bir kaç oyunu biliyor ve oynuyor,oyuncaklarından çok evdeki çamaşır ve bulaşık makinası dikkatini çekiyor,makinaların nasıl çalıştığını öğrenmiş beni atlatıp makinaları çalıştırıyor.Bence her bebek farklı bir birey,öğrenmeleri de farklı oluyor.Kimi erken yürürken kimi erken konuşuyor.Önemli olan sağlıklı olmaları.Okuduğum kadarıyla herkesin bebeği aşağı yukarı aynı.opuyorumnanaktan

Back
X