2008 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

heyyyyy bende yemek ıstıyorum enesımıı .. maşallah onaa

sert erkek anası o celallencek tabikiii :))

valla kızlar sızler oyunlar fln almıssınız yavruşlara bız oyun alamıyoruz bu aralar.. yapboz fln bende ıstıyorum ama esım almıyor nedenı ıse Aralın boyle seylerle zerre ılgılenmemesı bosuna ne dıye para vercem dıyor haklı olarakk ( son zamanlarda da cok ek masraflar cıktıgı ıcın)
Aral tam bır azgın yaa kımse bas edemıyor esımın suratını bır gorsenız harıta gıbı.. dunde bız dısardayken babaannesının dudagını patlatmıs.. tepelerden ınmıyor buz dolabından kafasını cıkartamıyoruz ne olcak boyle bılmıyorum hee bu arad işrtahta sıfırr o kadar kıloı verdıkı 15 gun ıshaldi bılıyorsunuzz ve en az 500 gram verdı

sızınkılere gore cok mınyon kaldı aral.. cok uzuluyorum ama ılerde yıyıcek denız lerde hersye guzel olcak denız dıyee kendımı avutuyorumm..
mesela yemek yıyor ya ıkı dakka sonra kaka yapıyor ztn yapmasa bılee hıcc bırakın oturmayı ayakta sabır bıle durmuyor hep bır hareket ve koşuşturmaca ıçınde ınanın hepnızınkını gecer bu konuda.. komşularım halıme acıyorlar.. çok şaşkınım.. tv fln hıc bısey ılgısını cekmıyor ha bıre yaramazlıkk

valla kaoınvalıdem olmasa hayatta bas edemezdım...

Denizcim yapboz falan alın çocuğa pahalı şeyler değil 5 tl falan zaten almadan ilgilenmiyeceğini nerden biliyosun hem zeka gelişimi ve problem çözebilme yeteneğini falan geliştiriyor o tür oyuncaklar..gerçi senin haydut şu duvara nasıl tırmanırım diye problem çözüyodur ya...:)) teo o kadar hareketli değil sürekli bişeyler karıştırıyor,peşimde ama beni çok yormuyor oyun falan oynuyoruz evin içinde enerjisini atıyor (garibim artık dışarı da çıkamıyos)

Aralın ishali için ilaç falan kullanıyormusunuz reflör falan..çok fazla değilmi 15 gün..ben yağsız pirinç çorbası yapıyorum domatesli falan dene bi istersen yada yoğurt çorbası (yağsız)

Bizim böcük de sinirlenince çıldırıyor kendini yere atıp tepine tepine ağlıyor (alt komşu bi gün çocuğumu gırtlaklıyosun diye yukarı çıkacak sanırsam :)) kendilerini ifade edemedikleri için mi acep bu denli çıldırıyorlar?

esraaaaaa resimmm noldu enes kucağında ikinizin resmini istiyoz ona göre!

deryacım .. Aralın ishali için ilaç kullanmadık gıdalarını ona gore verdık ama baya kılo gıtttı tabıkı .. suan ıshal deıl kesıldı bayadır duzene gırdı ama ıştah gıttı bu kezde.. cok cok hareketlıydı o zamnlarında da ıshaldı ama baska hıc bır problem yoktu o yuzdne ılac yerıne gıdalarını degıstırdık ama yınede surdu .. ılac almıyalım dedık cocugun bıseyı yok dedık ama 1 haftadır ıstahtanda kesıldıgı ıcın acayıp lılo verdı sımdı dıyorum keske o zaman ılac verseydım ıshalı kesılseydı bu kadar kılo kaybına ugramazdı dıye.. ama o zaman gectıkten 1 hafta sonra zayıfladıgını farkettık..

Aral cok hareketlı bır cocuk .. yanı bır yere gıtmeye cekındıgım gıbı onu goturmuyorumda artık..
evde oldugu gıbı dısarıda da oyle sureklı sıtenın kapısına dogru koşuyor son anda yakalıyorum hep
yanı asagı ındıgımızde kı hergun bır kere ınıyoruz rutın olarak asla vede asla durmuyor bı sekıld ekucagıma almak durumunda kalıyorum hep uçurumlu fln yerlere gıdıyor
yere oturup ellerını yelere surup agzına sokuyor
arabaların altına gırmeye calısıyor tekerleklerını sılıyor ellerıylee plakaları sokmeye calısıyor daha bı suru sey ve bunları dur durak bılmeden yapıyor..
bende eve getırıyorum zor bela yıkıyorum userını degıstıryorum bu kezde hıc yorulmamıscasına evı talan edıyor ..

goren herkes bız boyel cocuk gormedık dıyorlar.. bılemıyorum

oyuncakları ınan burda 3 koca kolı var babaannesınde de bı sepet dolusu var cok fazla onlarla vakıt gecırmedıgı ıcın babası almıyor fırlatıp atıcak dıyor
gecen gun babasının orgunu cıkardık baya buyuk bır org bı ıkı elıyle tuşlara bastı ve hemen akabınde uzerıne cıkıp zıplamaya basladı .. yap boz aldık agzına soktu sureklı eciş bucuş oldu yapbozlar :))
tahta yapbozlardan almayı dusunuyorum ama Aral yuzune bakarmı kı ...
o keşfetmeyı başka yollardan sevıyor sanırım ..
ağaç çiçek hepsını soyluyor gosterıp
bırde ben resım yapıyorum ona ıste
ay dede yıldız çiçel agaç ve ev çızıyorum

ve soruyorum her bırını gosterıp adlarını soyluyor
agaç a ağaşş
çiçek e çiçeşşş
yıldız a dıydısssss
evede ev dıyor
Arallll dıyorum ben ayalllllllllllllll dıyor

yasemincim çok geçmiş olsun çok üzüldüm okuyuncca canım durumunuzu....canım nasıl olcak şimdi sigortada yok yaa hastalanınca off her şey parayla..ALLAH YARDIMCCINIZ OLSUN ....

Ecrin süte süt suya şuu ağaçaa ağaç salıncağa sancak

bunları hep diyor ...

BUL TAKLARDAN BıZ DAHA YAŞINA GıRMEDEN ALDIK YAPBOZU FELANDA VAR 3 YTL YA ALDIK EVET MASRAFIMIZ ÇOK PARADA AZ AMA ASLA EVLADIMIN GELECEĞıYLE OYNAYAMAM NE YAPARSIN HER ŞEY ONUN ıÇıN..LEGOMUZUDA YENı ALDIK 1 AY KAAR ANCAOLDU YAPIYOR AMA DEDıMYA ECRıN OYUNCAK OYNAMIYOR HıÇ....

SıNıRıMDEN ÇATLIYORUM SABAHTAN BERı 1 LOKMA YEDıRCEM DıYE YANı DELı OLUYORUM HıÇ YEMıYOR....BENıMLE DALGA GEÇıYOR TÜKÜRÜYOR YÜZÜME GÜLÜYOR SIRF SıNıRLENıYORUM DıYE YAPIYOR

KIZLAR SıZ DEMıŞSıNıZ SÜREKLı SÜT FELAN ıÇıYOR BAŞKA BıR ŞEY YOK DıYE VALLA BıZDE O BıLE YOK YANı BıZ SUYLA DURUYORUZ OFF OFF ...NE OLACAK BıLMEME DÜN KONT.VARDI GEÇMEMıŞ GRıBı...GÜN ıÇERıSıNDE KAÇ KERE ŞU MEYUVE SYU ŞU ABURCUBUR ELıNEDE VERıYORUM YEMıYOR ıÇMıYOR HELE ŞU 2 GÜNDÜR ıNANKıı SıNıRLENıYOR ODA KIRIZ GEÇıRıYOR RESMEN ATIYOR KENDıNE SAĞA SOLA ASLA BıLGıSAYARA YAKLAŞMIYOR YEMEK YEDıRCEKLER DıYE HEP PARMAKLARINI EMıYOR SÜREKLı YEMEK YEMEMEK ıÇıN. ....

Son düzenleme:
hıc gormedıgı seslı vede ısıklı oyuncaklar elıne vererek yemegını yedıreblırsnnnnnnnn

deryacim merak etmekte haklisin..normalde burda meslegi olan her anneye 3 yil bebek bakim parasi veriyorlar..bebegine baksin calismak zorunda kalmasin diye..bende basvurdum secme hakkimi kullandim ve 1.5 yil ve aylik yüksek olani verdiler bana bu araliga kadar alabilecektim gecen sene onunla gecindik hazirandan beri onuda bu resmi isler yüzünden alamiyoruz gecen hafta hesabimiz -7 euroya indi kira yakit vs geldi bizde sorun yok belgeleri verdik ama cok yogunlarmis 3 hafta daha bekleyin dediler her 6 ayda bir belgeleniyor..yoksa kesiliyor..
bekliyoruz bakalim ben ders veriyorum esim ders veriyo ama anca kiramiz vs yeter..isler cokkk karisik cok ben bile bazen kopuyorum anlatsamda anlasilmasi zor galiba..
ben rahat bir insan olmasam kafayi yerdim..biliyorum gecici sabrediyorum..hic olmadi dönerim istanbula girerim bi özel saglik kurulusuna..sonucu bekliyorum bakalim ne olacak..
esimde diyor bana senin gibisini görmedim diye..saglik olsun para durumu hallolur..ben teshisimi koydum esiminki soguk alginligi grip degil...belirtilerin alakasi yok zaten..dua bekliyorum arkadaslar..ben asi düsünmüyorum belki kizim icin olabilir zaten burda asilama henüz baslamadi..
bu arada dert yazmaktan denizi unuttum nice mutlu huzurlu saglikli senelere canim..

utanan smyle....
deryacım hafta sonu birkaç foto çektik ama usb ye atamadım bu akşam alayım da yarın ekliyim foto
hemen hatırlatmaya yazayım yoksa unuturum :kedi:

zemuszemuskaydirigubbakcemile2:lepi::sm_cool:alkisalkisalkis
aylardir bekledigim haber bugün gelmis meger artik umudumu kestigim pota kutusuna bugün bakmamistim bile..kesintiye ugrayan parami alabilecegim artik sorun kalkmis sigortada acilir demek oluyo bu..üzerimizden büyük bi yük kalkti..

canım dualarım seninle umarım ciddi bişey değildir.....
deryacim merak etmekte haklisin..normalde burda meslegi olan her anneye 3 yil bebek bakim parasi veriyorlar..bebegine baksin calismak zorunda kalmasin diye..bende basvurdum secme hakkimi kullandim ve 1.5 yil ve aylik yüksek olani verdiler bana bu araliga kadar alabilecektim gecen sene onunla gecindik hazirandan beri onuda bu resmi isler yüzünden alamiyoruz gecen hafta hesabimiz -7 euroya indi kira yakit vs geldi bizde sorun yok belgeleri verdik ama cok yogunlarmis 3 hafta daha bekleyin dediler her 6 ayda bir belgeleniyor..yoksa kesiliyor..
bekliyoruz bakalim ben ders veriyorum esim ders veriyo ama anca kiramiz vs yeter..isler cokkk karisik cok ben bile bazen kopuyorum anlatsamda anlasilmasi zor galiba..
ben rahat bir insan olmasam kafayi yerdim..biliyorum gecici sabrediyorum..hic olmadi dönerim istanbula girerim bi özel saglik kurulusuna..sonucu bekliyorum bakalim ne olacak..
esimde diyor bana senin gibisini görmedim diye..saglik olsun para durumu hallolur..ben teshisimi koydum esiminki soguk alginligi grip degil...belirtilerin alakasi yok zaten..dua bekliyorum arkadaslar..ben asi düsünmüyorum belki kizim icin olabilir zaten burda asilama henüz baslamadi..
bu arada dert yazmaktan denizi unuttum nice mutlu huzurlu saglikli senelere canim..

valla görmeliydin pc başındaki halime nasıl sevindim canım benim hadi kurtuldun ohhh bee ....canım benim....kaydirigubbakcemile5
zemuszemuskaydirigubbakcemile2:lepi::sm_cool:alkisalkisalkis
aylardir bekledigim haber bugün gelmis meger artik umudumu kestigim pota kutusuna bugün bakmamistim bile..kesintiye ugrayan parami alabilecegim artik sorun kalkmis sigortada acilir demek oluyo bu..üzerimizden büyük bi yük kalkti..

sağol canım fikir verdiğin için benim cadı oyuncakla oyun oynamazbirde tabi bebekelikten çıktı takmıyor bile biliyor yani bu gün artık takılarımı yatakodasına götürdüm yıktık ortalığı yermi diye halılarım her yer mama oldu takılarım ayy ayy görmelisin canım için acı ryaaa sadec 2 kaşık yedi 2 saat upğraştım ama tabi ağzına kuydum ama tükürüyor dalmıyor hiç bişeyle hep tetikte ne yaparsam yapayım ne verirsem vereyim hatta kuzu gerçek kuzuyla yedirmöeye çalışıyoruz onu seviyor okşuyor ama mamayı yada çorbayı ağzına verirken hoop kaçıyor dört dolanıyoruz tutuncada kafayı geriye atıyor....
hıc gormedıgı seslı vede ısıklı oyuncaklar elıne vererek yemegını yedıreblırsnnnnnnnn

ayyy kızlar baya yazmışsınız ha yasemincim çok sevindim canım sigorta olaynıza gurbet zor ya bilmediğin ülkede mücadele etmek falan türkiyede olsan burda çalışsan iyi para kazanırsın burda olsan pratisyen olursun sanırım muayene açamzsın değilmi pek anlamıyorum bu işlerden bende ama hayırlısı olsun sizin için ne iyiyse o olsun

yasemincim ecrin niye böyle ya sen yazdıkça benim oğlan az yiyo ama daha beteride var deyip şükrediyorum senin yerinde olsam bende aynı olurdum inan doğaç 4kaşık yese hah diyorum devam etmese dahi yeter sağlığı için diyerek veriyorum içim rahatlıyo sonrası zaten 2kaşık fazlası ya olur ya olmaz ama öğün atlamaz 3öğündede 5 yada 6 kaşık yer şükür bunada oyun falan işlemiyo bizimkinede biraz fazla yediği zaman genelde insan kalabalığında oluyo herkes yiyo olunca hevesleniyo beimleyken iştahsız annede iştahsız napsın çocuk

ayyy oyuncak meselesine gelince doğaç çok güzel oynuyo bayılıyorum bu huyuna kaptırıyo kendini tam bi araba manyağın bide o bahsettiğim mıknatıslı yazı tahtasına bayılıyo sürekli çiçek baskısı yapıp siliyo hergün ben toplarım o tekrar çıkarıp çıkarıp oynar bu ara benim peşimide bıraktı ben yemek falan yaparken sen içerde tv izle oyna annecim diyorum gidiyo beni rahatsız etmiyo önce tuvalete girerken ağlardı şimdi girmeden önce diyorumki ben tuvalete gircem sende benim terliklerimi giy oyna diyorum anında alıp terliklerimi giyip odaya gidiyo oyun gibi geldi gündüz banyo yapabileniniz varmı ben onu uyutur uyutmaz giriyorum yattığı odanın hemen yanı banyo su sesine kalkıcak diye tırsıyom çabuk çıkmaya gayret ediyorum yada akşam eşim gelince giriyorum uyuyor olursa akşam fön sesine kalkar diye tırsıyom ben çıkana kadar babası oyalamasa kapyı çalıp ağlıyo

batuhanda oyuncaklarını çok seviyo baya dalıyo oynarken favorisi araba :))
bul taklarda da altıgeni yapabiliyo diğerlerini de aynı yere sokmaya çalışıyo olmayıncada sinirleniyo fırlatıyo :))
bu aralarda istediği herşeyi yaptırmak istiyo yapmadığımızda bize kızıp parmak sallıyıp hıı diyo bide

yemeklerde de şimdilik bi sıkıntımız yok meyve ve balıktan azda yese ne versem yiyo

Slmmmmmm
bende teoşu uyuttum nefes almaya nete girdim :kahve:
Ayşegül o yaz-bozlardan geçen aklıma geldi alcaktım kafam dağıldı unuttum iyi aklıma getirdin,belki çocuk geleceğin da vincisi olcek engellemeyim dimikaydirigubbakcemile3

Saturncüm hepsi aynılar yaaa ve bilmem ikizler burcu olduklaarındanmıdır bilmem çok dengesiz teo bugün mamma cog gücelll diye yediğini ertesi gün tadına bile bakmadan fırlatıyo sinir oluyorum bu asi genç tavırlarına.. zaten 2 yaşa yaklaşıyorlar ve 2 yaş çocuk için çok önemli bir yaşmış tıpkı ergenlikte görülen duygu fırtınaları,herşeyi ben bilirim halleri,söz dinlemememezlik falan olurmuş nasıl geçircez kimbilir?

maşallah teoya 3 kelimeli cümlelerde kurmaya başlamış
bizimki tek kelimelerde bilinçli söylediği bir kaç kelime var anlamsız çok konuşuyo hatta karşılıklı konuşuyoruz ben anlatıyorum o anlatıyo :))

batuhanda çok asi bu aralar herşeyi istiyo söz dinlemiyo yapma dediğimde inadına illa yapacak tehlikeli şeyler olmasa zaten engellemem ama dinlemiyo

ayyy oyuncak meselesine gelince doğaç çok güzel oynuyo bayılıyorum bu huyuna kaptırıyo kendini tam bi araba manyağın bide o bahsettiğim mıknatıslı yazı tahtasına bayılıyo sürekli çiçek baskısı yapıp siliyo hergün ben toplarım o tekrar çıkarıp çıkarıp oynar bu ara benim peşimide bıraktı ben yemek falan yaparken sen içerde tv izle oyna annecim diyorum gidiyo beni rahatsız etmiyo önce tuvalete girerken ağlardı şimdi girmeden önce diyorumki ben tuvalete gircem sende benim terliklerimi giy oyna diyorum anında alıp terliklerimi giyip odaya gidiyo oyun gibi geldi gündüz banyo yapabileniniz varmı ben onu uyutur uyutmaz giriyorum yattığı odanın hemen yanı banyo su sesine kalkıcak diye tırsıyom çabuk çıkmaya gayret ediyorum yada akşam eşim gelince giriyorum uyuyor olursa akşam fön sesine kalkar diye tırsıyom ben çıkana kadar babası oyalamasa kapyı çalıp ağlıyo

bizimkide banyoya biri girsin hayatta bırakmaz illa oda girecek sokmazsak kapıyı öyle yumrukluyoki kıracak sanki :))
bende tek başıma yapamıyorum banyoyu akşamı bekliyorum eşim batuhana bakıyo öyle giriyorum

Yasemincim işinizin olmasına çok sevindim canım,Allah gönlünüze göre versin sizin için ne hayırlıysa..

Nurancım yok ya 3 kelimeli değil aynı anda demiyor tabi arada virgül koymayı unutmuşum mamammmm diyip sandalyesine oturuyor verince beğenirse cog gücelll diyor!(fiks lafı bizim de ağzımıza takıldı) öyle herşeyi söylemiyor zaten Teo da bazı kelimelere ağırlık verdi onları kullanıyor özellikle bittiiii,düştüü,attıııı,gittiii niyeyse kafiyeli diyemi acaba bunları yerinde ve çok güzel söylüyo..

ve bugün resmen beni çıldırttı akşama kadar 10 saniyede bir (abartmıyorum) deyaa deyaaa diyip durdu bakıyorum efendim annecim falan diyorum ama bozuk plak gibi sürekli takıldı deyaaaa diye dolandı ama benim de sinirlerim bozuldu susmadı çünkü bi ara gülme krizine girdim ama çok tuhaf yaaa sizinkilerde öyle takılıyolarmı arada..:))

Banyo olayı demişken daha şimdi çıktım saçlarım hala ıslak napıyım mecbur abuk subuk saatlerde yıkanıyorum..bazen ayşegül senin gibi uyutup 5 dakika içinde duş alıyorum,kulağım içerde ama genelde akşamı bekliyorum..wc giderkende beraber gidiyoruz saklanacam diye canım çıkıyo :)) cissss cisss diyip duruyo ilerde umarım kendi de yapmak ister..bu aralar ne zaman altını açsam elimden kaçıyor ve bulduğu herhangi yere çiş yapıyor:))

Back
X