- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #28.141
canım maşallah kuzuya daha ne kadar olcak,benimkide kiloda o kadar değilgünaydın gülbeşeker ablacım
merak etme karga kahvaltısını yapmadan kalkanlardan biride benimm
dün doktora gittik boyumuz 64cm kilomuzda 7900
bu çocuğu ben büyütemiyorum anlamadım neden
yapı herhalde napayım üzülmicem artıkın
fiziksel muayenesinde 10 puan aldı
ara ara ateşi soğukalgınlığı dedi bi balgam söktürücü vardi
ama benimki öksürmüyo bilem nerde bu balgam ben annamadım onun için vermeyi düşünmüyorum
şimdiden çocuk ilaç bağımlısı olsun istemiyorum
iştahsızlığı için normal dedi bebeklerin 6 aya kadar bişi olmaz herşey 6'dan sonra başlar dedi dişler hava dönüşü falan normal dedi
polivit vitamin şurubu verdi bu kadar valla
yanlız aklıma bişi takıldı hala içimi yiyiyo bizim verem aşımızın yerinde hiç bi iz yoktu ya dedim işte valla artık tutup tutmadığı araştırılmıyo dedi dünya verem aşısını artık gerekli görüp yapmıyormuş bile tutmadıysa bile yenilenmiyormuş bile
ağzım açık dinledim siz böle bişi duydunuz mu yaaa
ben araştıracam yaaa bi yanlışlık olmasın
ecemim geçmiş olsun
lelalcim kolay gelsin sanada
darkcım saçını güle güle kullan
beni merak eden mmmf kafayı kocaman öpüyorum
ay son bişi dizi nasıl bitti ben izleyemedim sonunu
yani en son matmazelin olayları birleştirip yattığı sahnede
ikiz bebe çok tatlı oluyoda bakımı çok zor işte,Allah kolaylık versin cnm.dediğin gibi eş de yoksa yanında daha da zor.bu arada sen onları fazla alıştırmışsın cnm yanınızda yatırmaya.ben hiç yatırmam,koynuma alıp yatmayı çok istiyorum ama cesaret edememgünaydın kızlar,
hayırlı cumalar..
biz bugün yine güne çooook erkn başladık.
evde 2bebekle yalnız kalmak hemde gece ne kadar zormuş ya...
benim sıpalarda alışmışlar babalarına 11 de yattık önce kaan acıktı mama ver sonra kerem bey yedi ama uyumadı bende daha kolay uyusun diye aramıza aldım uyumuyor... adam gece 3,5 da gidecek uyuması lazım git içeri dedim gitti kerembeyi 1saat ayakta salla 12 oldu uyuyor dedim bu arada kaan huzursuz sürekli mama istiyor yiyor uyuyor..
1 gibi kerem bey irağladı adam içerden kalktı geldi bizimki yatktababa aradı eline yüzüne dokunmadan uyumadı baba geldi zor bela uyudu..
yani kısa kalk yat 3 ü ettik o kalktı hazırlandı çıktı nanın sabah kadar mızır mızır bir uyudu bir uyandı minyatür sıpam kerem bey...
eve ilk geldiklerindeki gecelerimiz bile daha iyiydi yani düşünün..
ben yatakta iki minik sıpamla sabahı ettim..
Allah eşinden uzakta yalnız kalanlara sabır versin.. bir gece bile yetti bana haa..
bende pazartesi götürmüştüm kısçeyi
boyu 64 kilo 9
maşallahı bizim kısçenin
aynı abileri de öyleydi bunun ...
ikiz bebe çok tatlı oluyoda bakımı çok zor işte,Allah kolaylık versin cnm.dediğin gibi eş de yoksa yanında daha da zor.bu arada sen onları fazla alıştırmışsın cnm yanınızda yatırmaya.ben hiç yatırmam,koynuma alıp yatmayı çok istiyorum ama cesaret edemem..
kız bişi somıcaktımsorsana zeyna kafa
eee ne sonuç çıkartcaz biz bundanSORUN emziren anne
emziren annelerin solaryuma girmesi sakıncalımı teşekkürler
CEVAP Emziren anneler ve solaryum
Emziren annenin solaryum alıp alamayacağını sormuşsunuz.
Bu durumada emzirme işlevi ile solaryum işlemini karşılaştırmamız gerekiyor.
Solaryum vücudun derisine uygulanır. Ancak deri hücreleri yanısıra bir tür ışıma(radyasyon) yaptığı için deri kan dolaşımındaki hücreleri de etkilemektedir.
Kan dolaşımındaki lenfositleri ve lenfosit alt tiplerini etkilediğini biliyoruz. Lenfositler bağışıklık sisteminin önemli komponentleridir. Ve çok önemli işlevleri vardır. Sadece vücudu enfeksiyonlara karşı korumakla kalmazlar hergün vücudumuzda kansere yol açacak moleküller oluşur ve bu moleküller yüzünden bazı hücreler bu lenfosit tipleri ile tanınır ve öldürülerek yok edilirler. Bunlara naturel killer cell(doğal öldürücü hicreler) deriz. İşte solaryum radyasyonu bu hücrelerin de işlevlerini baskılar. Bunu sonucu vücutta anormal olan hücrelerin yok edilme işlevleri aksar.
Şimdi sorunuzu cevaplayalım:
Emzirmezsek ne olur? diye sorduğumuzda bunun ne kadar önemli bir iş olduğunu, bir bebeğin kaç aylık olursa olsun anne sütüne ne kadar ihtiyacı olduğunu, anne sütünün yerine konulacak hiç bir mamanın tam olarak anne sütünün sağladığı besinsel faktörleri karşılayamayacağı cevabını hepimiz verebiliriz.
Solaryum almazsak ne olur? sorusunun cevabı ise sadece estetik olarak arzulanan bir duruma kavuşulamayacağını söyleyebiliriz. Anneniz solaryumu bu yıl değil de illa istiyorsa ve gerekliyse emzirme süreci sona erdiğinde alırsa en azından bebeğe herhangi bir etkilenim yaptım mı sorusundan kurtulmuş olur.
Elbette ne bizde ne de dünyada emziren annelere solaryumun etkisini kontrol edecek bir araştırma çalışması yok.
Sorunuzun cevabını zamanında verememiş olmaktan da ayrıca üzgünüm.
Sağlıklı günler dilerim.
günaydınn denizinanası
bu sabah nöbetci biziz sanırım
bende oğluşu doyurdum kendim atıştırdım başladık güne
akşama arkadaşımın nişanı var şansına havada kötü
tabi benim içinde kötü oldu planladığımı giyemicem
neyse bakcaz artıkın
kız bişi somıcaktım
hasta oluyordum
sen gene kızcan diye demeye korktum
eee ne sonuç çıkartcaz biz bundan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?