- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #40.281
canım onlar gelmez bence ,ancak bebek sahibi olurlarsa gelirler ,onlarla bende görüşüyorum ..ayşemide tanıyorum tabiki ..
sanırsam çatlıcam
başardım maytabın böreğini başardım ve sanırım patlıcammm
eeee hadi kalkın artık sofradan gelin yaw
piroşcum valla şu an çayla bile yemeye devam ediyorum ve güzel bi azar işittim kocadan
hazır kilo verdin verdiğinin 2 katını alacaksın diye
evet süper oldu süper
ay afiyetbal şeker olsun sevindim beğenmenizeafiyet olsun zeynacım
evet oldukça başarılı oluor börek bende geçen akşam peynirlisini yaptım
mmf e katkılarından dolayı teşekkürü borç biliriz
bizde öğrensek hangi steymiş okız yağmur kim o ?biliyorsun biz seninle ordan tanışıyoruz ..ben tanırmıyım
HAYDARı:
Malzemeler:
500 gr süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
,3 diş sarımsak
zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Hazırlanışı:
*Dereotunu temizleyip kıyın. Birkaç dalını süslemek için ayırın. Sarımsakları soyup ezin.
*Süzme yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Sarımsak ve dereotunu ve naneyi yoğurda ekleyin. Tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Pulbiber serpin, dereotu ile süsleyin. Servis yapın. :teytey:
PRENSES TATLISI
çilekcim tarifi yanımda yok ama hatırlıyor gibiyim hatırladığım kadarını yazayım eksik bişey kalmışsa gülizcim tamamlar zira bende ondan aldım tarifi kaydirigubbakcemile3
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 litre süt hepsini karıştırıp ocağa koy muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır koyulaşınca ocaktan al içine bir yemek kaşığı tereyağı ve 1 pakette vanilya ekle mikserle çırp. Islak borcama dök,üstüne de çikolata sos yap dök.
ama benim muhallebi fazla koyu olmadı gibi geldi o yüzden küçük kaseler boşalltım puding gibi kaşıkla yeriz dedim olurmu ki,artıkıım valla olsada olacak olmasada olacak
KUMPıR
kumpir tarifini vereyim
kişiye göre büyük poy patates
hazır garnitür
salatalık turşu
sosis
mısır
ketçap
mayonez
kaşar pey.tereyağ tuz
patatesler fırınlanır
tereyağ ,tuz ve kaşar ile içi karıştırılır
diğer tüm malzeemeler eklenir ,sevdiğiniz başka ne varsa koyulabilir
üstüne ketçap mayonez afiyet olsun ..
yav gece gece yine mamalardan konuşuyonuz...
hemide kumpirden biz karı koca pek severik..
KUMPıR
darkcım büyük kızartmalık patateslerden alıp güzelce haşlıyorum sonra biraz margarin(tereyağda olabilir) ve kaşarla sıcakken karıştıryorum borcama döşeyip üzerine sosis salam mısır garnitür (bezelye havuç) kornişon turşu kırmızı biber ne varsa işde en sonda ketçap ve mayonezle süslüyorum bazısı fırında yapıyor bunu biz hemen yapıp yiyoruz.. sıcakken yapılıyorya yerken de ılık oluyor kaşarlar sünüyor kociş kumpircide böyle yapıldığını görmüş bizde hep öyle yapıyoruz...
selam gece kuşları
PRENSES TATLISI
nazlımelekçim prenses tatlısının tarifini istemişsin cnm 2 yemek kaşığı (tepeleme) un,2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta,1 yumurta,1 dolu su bardağı şeker,hepsini sütü azar azar ilave ederek karıştır cnm.sonra ocağa koy muhallebi haline gelene kadar pişir.içine tereyağ margarin ne kullanıyorsan 1 yemek kaşığı koy,vanilya koy güzelca bunları çırp.he bu arada ocağı kapattık tabi pişince :)) ıslatılmış borcama dök,o soğusun orda.çikolata sosu hazırla onuda üstne dökcnm.1 gece beklerse dolapta,ertesi güne daha güzel oluyor
darkçım mısırı nerelerde kullanacağını yazmış arkadaşlar.bir banada daha önce bir arkadaşım tavsiye etmişti,pilavada konuyor.tel şehriyeli ve mısırlı yap demişti bana arkadaş.ben çok hoşlanmadım ve bir daha yapmadım.ama bir fikirdir belki beğenirsiniz siz :))
miniğim gitme canım yaa ,yarın adapazarı ,kocaeli çok yağışlı ve sel uyarısı var .ay merakta bırakma bizi gidersende ..
evet doğru söylüyo eylül sel uyarısı var..dikkat edin canımmm
ay kızlar çok seviçliyim hediyelerimiz geldi valla baya heyecanlı oluyormuş bu iş kaydirigubbakcemile3 çok zevkli delikafadulden
kalimeroya buradan birkez daha teşekkür ederim çok zevkli şeyler beğenmiş oğluma akşama gidince hemen deneyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?