2008 Kasım Anneleri

Hatay kısırımı bayılırım.Nar ekşisiyle hele süperrr olur.Bi komşumuz vardı Hüsamettin amca allahım bir kısır yapardı yemede yanında yat.Özel bişeler de koyuyodu.Ceviz,nohut filan koyuyordu bide.Çok güzel oluyodu.Hmmmm canım çekti şimdi.Geçmiş olsun maytabım mide arısı zor valla.

Çilekçim afiyet olsun cumartesi yapacağım bende kısmet olursa.Yağda koyup yapim o zaman.

bende soğuk suyla yoğuruyorum.
dedimya kayınvalidemden öğrendim.
çilekcim ben nasıl yaptığımın tarifini vereyim bi dene seviyosan cnm:

geniş bir tepside 1 bardak kısırlık bulgurun üstüne 1 adet domatesi yemeğe doğrar gibi kabuklarını soyup doğra.
elinle azıcıkta su serp.az ama..
bi karştır şöööle 15 dk. beklet.
o domatesin suyu ve septiğin suda bulgur yumuşayacak biraz.
ha soğuk su..
sonra 1 yemek kaşığı biber salçası(arzuya göre acı yada tatlı)
yarım yemek kaşığıda domates salçası koy.
bir kaseyede soğuk su koyup yanına al.
hamur yoğurur gibi yoğur.
suyunu çektikce azar azar kaseden su serp üstüne.
5 dk.anca sürüyo bulgurun yumuşaması.
bak bi parça yumuşamışsa;
ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekle.
nar ekşisi ve kesinlikle zeytinyağını ialve et.(bulgur yağı çok çeker yarım su bardağı olsun.ama hakiki zeytinyağı olamlı)
tuzunuda ekle.
karıştır bi kez daha yeşillikleri çok ezmeden elinle..
koy bi tabağa..
yanınada 1 kıvırcık.ama doğranmamış.
kıvırcığın içine kısırı koy koy yee..
afiyet olsun..
ay yazarken ağzımın suyu aktı valla..
eve gidince yapayım.
yok yok vaktim yok.
tel açayım kayınvalidem hazırlasın.

selam kızlar maytap canım geçmiş olsun
doğum günü için son hazırlkları alcak aşkım gelcek eve biraz geç gelir canım çok sıkıldı şimdiden bide mert bugün beni çok üzdü ona bakıyım temizlik yapıyım derken arımadık yerim yok valla benimde miğdem çok arıyor ama açlıktan kocişim gelsede yesek artıkkk....

oğlum masaların altına arkasına girmeye başladı çok sık niye acaba neden kaçıyor orda çok mutlu gibi ama rahat değilim ben alıyom o gene gidiyor

ben kaçtım kızlar.
size iyi akşamlar.
ha bu arada evi aradım kısır istemek için annem çiğ köfte yapmış.
eh dedim oda idare eder..-tatlicadiarzu-
seviyorum kayınvalidemi yaaaa..:jeyyar:
bitane bitane..:asigim:
ve hatay a gelin gittiğim içinde yemek yemeyi çoook seven biri olarak çok memnunum

Ben de kısırı çok severim ama soğuk suyla hiç denemedim... Bir de elim nedense yağa hep korkak alışmış koyamam öylle yarım su bardağı falan. Taş çatlasa 3-4 çorba kaşığı olur o da bieşeye benzemez... Azo'cum en iyisi sen yap biz yiyelim güzelim.

ay benim sıpam yaa bi ninja kaplumba var azda büyük değil he onun kafasındaki kuşağı ağzına alıyo emekleye emekleye bi odaya b salona giidp gidip geliyo delü aynı kediler yavrularını ağzında taşırya ordan oraya onlara benziyo
arada düşürüyo yavrusunu hemen alıyo gene büyük bi ciddiyetle devam ediyo yoluna:)))

puhahahaha senin memonun yaptığını benim yavru biberonu ile yapıyor ve bizde aynı şeyi söylüyoruz ana kedi yavrusunu taşıyor kaydirigubbakcemile3

valla sizin bu kısır yani yemek konularınız var ya yeni doğum yapmış olan kadını sütten keser heee

ohh bakıyorum akşam akşam yemek muhabbeti dönmüş yine
benim annem de iskenderunlu
yanı annane tarafı antakyalıdır dolayısıyla bizde de kısır fellah köftesi falan bolcana yapılır
bizde domates konmaz kısıra
soğuk suyla yoğurulur ve içine mutlaka ıslatırken kimyon karabiber biraz nane eklenir
off çok feci canım çekti benim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…