2008 Kasım Anneleri

zeyna ben de uzunca bır sure yatırmayı dusunuyorum densızı yerde zaten

andına benım kaygana normalde koyde yasıyor ama kısları burada gecırıyordu
butun cocuklarının evınde kalıyordu canı nereyı ısterse
ama sımdı kımse ıstemıyor
benım evıme gonderıyorlar ya da getırıp bırakıyorlar
bakıma muhtac kayınpederım var belkı bu sene koye gıdemeyebılırler
bır de bekar esımden buyuk bır de ablası var
yanı zaten sureklı cocuklarının evınde kalabılecek durum degıl
kendılerıne bır duzen kurmaları lazım onlar koye gıtse bıle kızları kalır evde

ben bır araya gelıp kıra odemeye razıyım ama abının bırı durumu cok ıyı degıl dıye hanımı kabul etmıyor
ama evınde de bakmıyor da bana gonderıyor bızı ıdare edın dıyor
ayrıca calısan tek bayan benım hepsı evde oturuyor
gorumcek ev olayına sıcak bakıyor ama kıraya karısmam dıyor
ben de tum kırayı veremem sonucta tek cocugu ben degılım ve durumum buna musaıt degıl
dun kayganayı getırıp bana bıraktılar bakalım ne olacak ev arastırıyoruz ne kadar surecek bu durum bılmıyorum

ha bır de kaygana ev tutulmasını ıstemıyor masraf oluyor dıye
ben cocuklarımda sırayla kalırım dıyor ama hıckımse kabul etmıyor

Harbiden olay ciddiymiş.Kocanın cengaverlik yapmasına gerek yoktu bencede.Siz bi karar alana kadar kalsaydı yerinde.Ya onun içinde kolay değil ama senin için hiç değil.Gerilmiş canım.En küçük evlatta kalması istenir hep annenin.O bu sorumluluğu doğrudan yüklenmek istemiş.Ev ev üstüne olmaz.Diğer kardeşlerde de mali problem var herheldeki ayrı ev istenmemiş.En üzücü olanı minicik yavruya bağırması.Ben de Anıla kızıyorum bazen ama sürekli yapışık durumdayız, kendimi çok haksız görmem.Babası bağırırsa kızarım çünkü ona hiç yük değil oğlum.Haklısn bunda da.Senin kocan söz dinler, yumuşak biçimde konuşur halledersin.

Benim babaannem sürahi hanım gibiydi Kalimerom.Annemim onun yüzünden babamdan dayak yediğine çok şahit oldum.Ölmesine 2 sene kala birer ay 6 evladında kaldı. Her ay çantalarını toplayıp ordan oraya gitti.Göçebe hayatı yani.Ölünce ben sevmezdim ama suçluluk hissettim.Düşün torunuyum. Annem olsaydı o kadın ölene kadar vicdanımla kavga ederdim herhalde.Kocanın durumunu değerlendirirken kendini onun yerine koy.Önce sana, sonra annesine ve kocana üzüldüm.Bu durumu yaşadık çünkü.Hayırlısı canım..

miniğim kocanla karşılıklı konuş tatlım , senin kocan iyi ve anlayışlı bir insan seni üzeceğini sanmam..

ev üstüne ev olmaz , hani kalacakları 3 ay olsa , sırayla sizde kalırlar ama böyle yok ben istemem sen bak deyip kapıya koymaları da hem senin açından hemde bir anne olarak kaynanan açısından çok üzücü.. acaba hiç düşüyor mu neden beni çocuklarım gelinlerim istemiyor mu diye ???

anladığım kadarıyla eşin 4 kardeş , ayda 100 lira verse herbiri bi ev tutabilirsiniz sanırım.. off çok zor yaaa , ileride bizim çocuklar napıcak acaba

GÜnaydın
kalımero canım zor bı durum ama eŞın anlayıŞlı bırı anlatmana gÖre umarım sorun ÇÖzÜlÜr...
Yalnız emıralpe baĞırmasına Çok kızdım bende ....
Melıse ve ÇaĞana da geÇmıŞ olsun bencede melısın ateŞı dıŞtendır eylÜl yazdıkların gÖzÜmÜn ÖnÜne geldı yazık yavrucaklara ya onların hıÇ gÜnahı yok bız daha yaĞmruun yanında asla kavga etmıyoruzzzz(

miniğim işin zor canım..benim kayınvalidemin eşide bırakıp gitmiş biz bakıyoz..her ay 200 tl gönderirim evlendiğimden günden berii..am bana hiç para göndermesi zor gelmedii..ha çok param olduğundan değil ..ama bakıma muhtaç diye..hiç mesele etmedim..ama davranışları beni öldürüyo..anlatsam yok böyle bişi dersiniz..ama eşim için görmezlikten geliyom..bide uzak diye çok sorun etmemeye çalışıyom...

zaten ben esımın uzulmesını ıstemedıgım ıcın kendılerıne ev tutalım kımseye yuk olmadan rahat rahat evlerınde kalsınlar dedım
maddı anlamda da destekleyelım dedım
burada en kucuk evlerın bıle kırası 700 lıradan baslıyor
hem kıra hem bakımlarını tek basıma ustlenemem
abılerı pek yanasmıyor ama bu sekılde de olmuyor
zaten calısıyorum yaslı ınsanlar ve babası bakıma muhtac
olur ya koye gıderlerse de geldıklerınde kapısını acık gıreceklerı bır evı olur
bır de bekar kız var yanı hepsı acısından hepımız acısından en mantıklısı bu

ama bu sekılde kendı annem babamcasına dusunmeme rahat ettırmek ıstememe ragmen kotu gelın evden atan gelın dıye konusuyorlar arkmdam kı sımdıye kadar kapıdan cevırmıslıgım yoktur
herseye ragmen bır sekılde cabalıyorum ama esımın sınırlerı tamamen gerıldı dun aksam
patlaması bıze oldu ve ben bunu kabul edemem
ogluma bagırmasına tahammul edemedım
cok kırgınım

Geçen gün annemle babam Anılın yanında şakalaşıyolardı ama el şakası.Biz tartışmıyoruz biliyosunuz ortalıkta tartışacak koca da kalmadı.Anıl babama bakarak bi homurdanıyo, sonra bağırmaya başladı.Bıdır bıdır bişiler diyo.Ben de uyardım artık annemleri.Çok etkileniyolar.Gün geçtikçe daha bilinçleniyolar.O yüzden dikkat etmeliyiz..

Günaydınnnnnnnnnn...

Melis eceye ve ilkeye geçmiş olsun..Melis ece ye henüz bir teşhis koyamadım ama ilkeninki muhtemelen 6.hastalık..

Minikçim seni okudum ve daraldım.Allah sabır versin zor bir durum.Hem senin hem eşin hem kayınvalide için.Öbür çocukjların yaptığı byük terbiyesizlik.Bekar görümcen varmış madem neden onlar birlikte kalmıyorlar.ev tutma fikri bana en mantıklısı gibi geldi.

kalimerocum zazten en sinir bozucu şey senin tüm iyi niyetine rağmen arkandan konuşmaları ve eşinin emiralp'e bağırması.. inşallah kısa sürede yoluna girer herşey..

yasmin hemde herşeyi anlıyorlar tatlım , dün eşim kucağıma yattı koltukta , bende saçını okşuyordum , tabi bunu gören batu bey hemen yanımıza damladı , başladı babasının saçlarını okşayıp cici cici demeye , sonra da kendi saçlarına okşadı koptuk gülmekten :)))) gittikce maymunlaşıyorlar , her akşam yiyesim geliyor sıpamı

eylülcüğüm melise çok geçmiş olsun

çağancukcuğum çağana da çok geçmiş olsun

deniz annem çitos 6. hastalık demiş bu da yeni bir hastalık galiba eskiden hiç duymamıştım size de geçmiş olsun

minikciğim senin durumunda çok zor gerçekten yaşlı insanlara da yazık ama bir değil 4 kardeşlermiş insaf yani sadece eşine yüklenmeleri doğru değil özellikle kız çocukları anneye düşkün olur çalışmayan kızları nasıl sahip çıkmaz anne ve babalarına aklım almıyor en iyi çözüm bekar kızları ile beraber kirası uygun olan küçük bir eve yerleştirmek

okuyamadım canım yazdıgını ama melıs eceye gecmıs olsun dişten olabılır eylulde 2 gece ateslendıı

mınıkcım allah sana sabır versın sen mantıklı yerınde bır karar vermıssın ama yanasmamaları da zaten yanlarında ıstemıyorlarsa ev tutarlar bızede para vermek dusmez dıye dusunuyorlar madem oyle herkes elını tasın altına soksun esının yaptıgıda cok cırkın

Günaydın kızlar. Bir saattir topikteyim ama ancak afyonu patlattım da 2 satır yazabiliyorum.

Melis'e ve ılke'ye çok geçmiş olsun öncelikle. Bengisu'nun da heryerinde döküntü var salıdan beri. Sinek ısırmış da kızartıp kabartmış gibi. Ama ateşi yok, keyfi yerinde. Geçen gün babası fıstık yerken başına ekşimiş, o da vermiş birkeç tane. Sanırım o yaptı. Bu sabah baktım biraz azalmıştı kızarıklıkları. Ne olacak bu alerji durumları bizim de bilmiyorum...

Bu arada Minik'ı okurken çocukluğumu yaşadım yeniden. Aynı sorun babamın anne-babasında da vardı. Babam büyük evlat olduğu ve anne düşkünü olduğu için hep annemin başına kalırdı dedemle babannem. Arada da bizler kaynardık tabi. Sonunda bir ev tutuldu da rahata erildi. Ama yaranan yok tabi. Her fırsatta bana ev almadınız kiralarda süründürüyorsunuz diye laf sokmaktan geri kalmıyor Sürahi Hanım.

Elmalı bizim geçmiş ve geleceğimiz çok benziyo seninle.Kaderlerin kardeşiliği :)))

minikçim gerçekten zor bir durum bu şekilde
hem senin için hem de şuanda göçebe hayatı yaşayan kayınvaliden için
ama ben şunu biliyorum ki bu insanlar yaşlandığında sanırım kendilerini kaybediyorlar ne yaptıklarını ne sölediklerini bilmiyorlar ve hiç bir şekilde yaranamıyorsun
ay aman inşallah bizler öle olmayız

Canım Ekim ayı falandı sanırım Bengisu geçirdi 6. hastalık. Tipik özelliği 3-4 gün boyunca bir türlü düşürülemeyen yüksek ateş ve 4. gün sonunda tüm vücutta görülen pembe döküntü.
6 ay-2 yaş arası çoğu bebek geçirirmiş 6. hastalığı. Neden olan virüsün adı Herpes 6 olduğundan adı 6. hastalık... Adı yeni mi konmuş bilmiyorum ama aklınızda bulunsun, ateş sonrası döküntü genelde 6. hastalık oluyor. Bu arada iştahını keyfini çok sarsmamıştı Bengisu'nun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…