- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #50.141
sizde bizim gibisiniz remediosumm...az bi ihtimal olmasına rağmen yağız A+ olmuş bakkk..benim A Rh+ eşimin 0 Rh+ yağızın ise A Rh+
oooo kolaymış o zaman hemen baktırayımm..
kızının canı yanıyo diye üzülüyo canım ya..
benm A+ eşimin O+ pozitif canım ya..büyük bi ihtimal kızımda O+ dir ama ama ihtimallerle olmuyo bu işşşş
tamam canım hemen yaptıracam..ama önce kocişi ikna etmek lazımm..Yarı yarıya canım.A da olabilir.Hemen yaptır soracam örtmenim:))
Meleğim cerrahpaşa kısmına da çok şaşırdım , vay be diyorum başka da bişey demiyorum
sorma andinamm..benimde aklımda amaa.bakmamışlar işte..bu haftada ben unuttum..bende biran önce baktırayım barii..ama gelde kocişe anlatt..
Kızlar ben de bir şey sorucam.
Bengisu'da ara sıra döküntüler oluyor. Benim tespit ettiğim kadaraıyla inek sütü, bala ve fıstığa alerjisi var. Ama döküntü harici hapşırma ve tıkanıklık yok neyse ki.
Bu durumu doktoruna bir türlğ söyleyemedim. Alerji testine gerek var mıdır sizce?
Eğer inek sütü alıyor ve sürekli döküntüleri oluyorsa Bence allerji testi yaptırmalısın.Diğerlerini hayatından çıkartmak kolay ama inek sütü sıkıntı kesin emin olmak için test yaptırmak gerekiyor.Hergün süt içiyor mu bengisu?
kızlar damdan düşer gibi giriyorum belki konuya geçmiş sayfalara pek bakamadım ama anlayamadıgım hala bebişinin kan grubunu bilmeyenler mi var pardon ???
kızlar yapmayın etmeyin bunlar artık kanlı canlı insanlar
allah korusun ama heran herşey başımıza gelebilir
acil bir durumda çocuğun kan grubunun tespit edilip müdahale edilmesi nerde bilip de müdahale etmek nerde
yapmayın ya ufacık bir kandan öğreniliyor
ayrıca bir de anlayamadığım bebişler doğar doğmaz kan gruplarının bilgisi de veriliyor hastanede
sizde verilmedi mi ? nasıl oluyor anlamadım
Beyazmeleğim geçmiş olsun canım.
Arkadaşların gayet doğru söylemiş çocuğunda herhangi bir belirti ve bulgu yoksa neden alerji testi yaptırıyorsun.Bu rutin olarak yapılan bir test değildir.Çocukta burun tıkanıklığı ,döküntü,öksürük,hapşuruk ,ishal vs.gibi belirtiler sık sık tekrarlarsa allerji testi düşünülebilir ama kan sayımı yapılıyor hadi bir de allerji testi yaptıralım gibi birşeyi aklı başında bir çok doktor söylemez.Oyüzden bu gibi belirtiler yoksa allerji testine de gerek yok.
Senin yavru da otit vardı sanırım.6 ay içinde 3 veya daha fazla kere otit geçirirse tekrarlayan otitten söz edebiliriz.Tekrarlayan otitin sebebi de geniz eti, allerji ,sinüzit sigara dumanına maruziyet gibi durumlar olabilir.Çocuklarda östaki borusu fonksiyonu, erişkinlerde olduğundan daha yavaş ve daha yetersizdir.Bu da otit olma ihitmalini artırır.6ay-6 yaş arasındaki çocukların bir çoğu ortakulak iltihabını bir veya bir kaç kez geçirir.Bu sebeple çok fazla panik olmamanı öneririm canımcım.İlaçlarını düzenli kullan ,(bundan şüphem yok)odanın havasını nemli tut.Basit viral bir enfeksiyon sonrası bile otit gelişebilir.
Ne uzun yazmışım ya.Geçmiş olsun canımcım...
İnek sütü fazla döküntü yapmıyor ama yüzünde fısırgı şeklinde kendini belli ediyor. Diğerleri ciddi döküntü yapıyor. Keçi sütü içiriyoruz artık, o bir sorun yaratmadı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?