2008 Kasım Anneleri

Duruş 10
Dağ duruşunda ayaklarınız, araya bir ayak sığacak mesafede açık olmalı. Tabanlarınız tam olarak yere basıyor, kollarınız iki yanda, omuzlarınız çok rahat, gözlerinizi kapatıyorsunuz ve nefes alıp vermeye başlıyorsunuz. Nefes alırken yeniden burnunuzdan, derin güzel bir nefes alıyorsunuz, karnınızı hafifçe dışarıya doğru bırakıyor ve nefes verirken hafifçe göbeğinizi içeriye doğru çekiyorsunuz, yeniden nefes alıyor ve veriyorsunuz.

Duruş 11
Her iki elinizi, kalp hizasında avuçlarınız bir araya gelecek şekilde birleştiriyorsunuz; bu duruşun adı Namaskar Mudra. Yapabildiğiniz kadar, namaskar mudrada nefes alıp vermeye devam edin.

Duruş 12
a, b ve c) Şimdi yogada önemli olan başka bir seri harekete geçiyoruz ki bu seri hareketin adı “güneşi selamlama”. Yalnız hamile olduğunuz için tam bir güneşi selamlama değil, bunu yarım güneşi selamlama şeklinde yapacaksınız. Dağ pozisyonundasınız, yani ayaklarımız araya bir ayak sığacak şekilde açık, tabanlarınız yerde, çok rahat, çok dengedesiniz; kollarınız iki yanda, nefes alırken her iki kolunuzu yukarıya doğru kaldırıyorsunuz, avuç içleriniz tam başınızın üstünde birleşecek şekilde; nefes verirken yavaşça kollarınızı iki yandan aşağı doğru indirirken, bedenimizi de öne doğru eğiyoruz ve bırakıyoruz. Eğer burada bacaklarınızın, dizlerinizin kırık olmaması bir ağrı, bir sıkıntı yaratıyorsa, dizlerinizi hafifçe kırabilirsiniz ve sonra nefes alırken yavaşça ellerinizi dizlerinizin üstüne koyup destek alın, başınızı ileriye doğru uzatıp, nefes verirken tekrar kapanın. Elleriniz, dizlerinizin üzerindeyken, nefes alırken, gene kendinizi gökyüzüne doğru yavaş yavaş kaldırıyor ve ellerinizi iki yandan aşağıya doğru indiriyorsunuz. Güneşi yarım selamlamayı 3 kez tekrar edin. Bitirdikten sonra dağ pozisyonunda birkaç nefes dinlenip gözlerinizi açın ve çok yavaş hareketlerle, yine yerden destek alarak yere oturun.

Duruş 13
a, b ve c) Bağdaş pozisyonuna geçmeden önce ayak tabanlarınızı birleştirin. Ayaklarınız iki yanda açık, ayak tabanlarınız birbirine birleşik vaziyette, ayak parmaklarınızı her iki elinizle yakalayıp derin bir nefes alıp yavaşça bebeğiniz, göbeğiniz elverdiği kadar öne doğru eğilip kendinizi orada bırakın ve birkaç nefes dinlenin. Daha sonra hafif hafif sağa ve sola doğru sallanarak kalça kemiğinizi ve üzerine oturduğunuz kemikleri rahatlatın.

Duruş 14
Kendinizi yere rahat bir pozisyonda oturttuktan sonra eğer destek istiyorsanız, bacaklarınızı alta kıvırıp destek alabilirsiniz ya da ayaklarınızı ileriye doğru uzatabilirsiniz, çünkü bir nefes çalışması yapacağız. Bu nefes çalışmasında, sağ elinizin işaret ve orta parmağını iki kaşınızın arasına yerleştireceğiz. Sağ baş parmağınız, sağ burun deliğinizi; sol yüzük parmağınız, sol burun deliğinizi kapatacak şekilde hazırlanın fakat her iki burun deliğinizi de henüz kapatmayacaksınız; her iki burun deliğinizden nefes almaya devam edin, yavaşça sağ başparmağınızla sağ burun deliğinizi kapatın ve sol burun deliğinizden nefes verin. Sol burun deliğinizden nefes alın, sağ yüzük parmağınızla sol burun deliğinizi kapatıp sağ burun deliğinizden nefes verin.

Sağ burun deliğinizden nefes alırken, sol başparmağınızla kapatıp sol burun deliğinizden nefes vereceğiz. Sol burun deliğinizden nefes alırken, yüzük parmağınızla kapatıp, sağ burun deliğinizle nefes verin. Bu çalışmanın adı anuloma viloma, yani burun delikleri değiştirmeli nefes tekniği. Bu teknik bedenin sağ ve sol yarısındaki farklılaşmayı düzenler, enerji akışının daha iyi, daha sağlıklı olmasını, bizim sakinleşmemizi ve içe dönmemizi sağlar. Bu nefes çalışmasını istediğiniz süreyle sürdürebilirsiniz. Daha sonra birkaç nefes, burnunuzdan nefes alıp vererek kendinizi rahatlatın. Bundan sonra doğum sırasında bize çok yardımcı olacak üç değişik nefes tekniğine geçiyoruz.

Duruş 15
Nefes çalışmalarımıza doğum sırasında size yardımcı olacak şekilde devam edelim. İlk çalışmada nefes alış ve veriş sürenizi mümkün olduğu kadar uzatın ve derinleştirin. Yeniden hatırlatalım; bu sırada aklınıza gelen herhangi bir düşünce, bir fikir varsa, derhal bunları bırakın ve yerine nefesinizi koyun. Nefesinizi mümkün olduğu kadar derin ve uzun alın, mümkün olduğu kadar derin ve uzun verin.

Duruş 16
İkinci nefese geçiyoruz ki bu nefesin adı “tüy nefesi”. Sağ avucunuzu gökyüzüne doğru kaldırın, burnunuzdan derin bir nefes alın ve sanki avucunuzun içinde bir kuş tüyü var ve onu üflüyormuşsunuz gibi avucunuzdan uzun, derin bir nefes verin. Bunu en az 10 kez tekrarlayın; burnunuzdan nefes alın ve sanki avucunuzun içinde bir kuş tüyü varmış gibi, ağzınızla bu tüye üflüyormuşuz gibi derin, güzel bir nefes verin.

Duruş 17
Şimdi üçüncü nefesimize geçiyoruz. Bu da mum nefesi. Burada yine sağ elinizin işaret parmağını yukarıda tutacak şekilde hazırlanın. Burnunuzdan derin bir nefes alın ve sönmek bilmeyen bir mumu üflüyormuşsunuz gibi ağzınızdan kısa, kesik ama kuvvetli nefesler verin. Bunu da en az 10 kere tekrarlayın. Mum ve tüy nefesleri, nefes vermenizin uzamasını sağlar. Sakin kalmanızı ve kontrolü hiçbir zaman elinizden bırakmamanızı sağlar.

Duruş 18
a ve b) Nefes çalışmalarını tamamladıktan sonra sıra derin gevşemeye geldi. Derin gevşeme için her üç trimester’deki gebe, kendi vücudunu çok iyi dinleyerek ister sırt üstü ister yan yatabilir, bacaklarının arasına bir yastık alabilir ya da sırtını ve başını yastıkla destekleyebilir. En rahat edeceğiniz pozisyonu alıp, gözlerinizi kapatıp üzerinize minicik bir battaniye ya da pikeyle örterek 5 dakika düşünerek, ayak parmağınızdan başlayıp ayak parmağınızı, tabanlarınızı, ayak bileklerinizi gevşetin. Yavaşça yukarıya doğru çıkıp baldır kaslarını, diz kapaklarını ve diz eklemlerini gevşetin. Yine yavaş yavaş yukarıya doğru çıkıp uylukları ve kalça eklemini gevşetin. Orada bulunan her türlü gerginliği ve stresi nefesle bırakacak ve kendinizi rahatlatacaksınız.

Daha sonra yavaşça dikkatini el parmaklarınıza yönlendirin, el parmaklarını, ön kolları ve kolları rahatlatın. Omuz eklemlerini hissedin ve orayı rahatlatın. Sıra iç organlarını rahatlatmaya gelecek. Tek tek istediğiniz organı düşünüp onu rahatlatın. Sonra sıra, kalbinizi ve akciğerinizi rahatlatmaya gelecek. Onları da düşüncenizde rahatlatacaksınız, gevşeteceksiniz ve daha sonra dikkatinizi biraz daha üst noktaya çekip yüz, mimik kaslar, dudak etrafındaki kaslar, göz çevresindeki kaslar, yanaklarınız, alnınız ve saçlı derinizi rahatlatıp gevşeteceksiniz. Bütün bedeninizi rahatlattıktan sonra sıra bebeğinizi rahatlatmaya geliyor. Her nefesi alıp direkt bebeğinize gönderiyorsunuz ve ona bilmeden, onun üzerinde yarattığınız stresi nefesinizle yıkıyor, süpürüyor ve onu son derece rahatlatıyorsunuz.

Bütün bedeninizi ve bebeğinizi nefesinizle rahatlattıktan sonra düşüncelerinizden tamamen uzaklaşmış bir vaziyette, kalabildiğiniz kadar pozisyonu koruyorsunuz ve hazır olduğunuzu hissettiğinizde yine çok yavaş yavaş bedeninizin her aldığı şekle uyum sağlamasını bekleyerek ayağa kalkın ve rahatlamış olarak günlük yaşama devam edin.

Dr. Neslihan Akşit
İstanbul Memorial Hastanesi
444 78 88 - www.memorial.com.tr[/COLOR]

eylulcum merhaba.
ayni seyler bende de oluyor.ozellikle sirt ustu uzandigimda.gezindigini ve bi yerde toplandigini cok net hissettiriyor.hatta bi bolgede muthis bir sertlik oluyor yuvarlaklasiyor ora.kesin kafasi diyorum.avuc ici kadar oluyor yuvarlaklik.elimi koyunca kisa bi sure sonra o sertlik gidiyor ama tekrar kafasini hissedemeyebiliyorum.artik yayiliyormudur nedir bebisim.ama en cok bu sertligi gobekdeliginin saginda hissediyorum.en cok orayi seviyor sanirim kerata:CüvCüv:.

bu arada benim oglusumda asagida gobek hizasinda.yukari cikmadi yani.aaa birde benim karnim bayagi sivri duruyor.gecenki tekne turunda bir kadin dediki bebeginiz erkekmi dedi.nasil anladiniz dedim.belli dedi.ay nasil guldum.hosuma da gitti dogrusu.yanlarim bayagi bos benim.eskiden inanmazdim safsata der gecerdim.ama sanirim gerceklik payi var.benim yegenimin kizi olcak onun karnini gorseniz bayagi yaygin.acaba bu farklilik neden oluyor merak ettim dogrusu CADIARZU

kizlar bu arada yarin boyaci gelcek evi boyatacaz.cocuk odasini falan duzenlicez.valla bu sicaklarda nasil bas edecem bilmiyorum.cok cabuk yoruluyorum artik.hep uyumak istiyorum.dag gibi utum birikti.bugun yapmam lazim artik.yarina hic yapamam yoksa.

azocum ellerine saglik verdigin bilgiler icin.ya ben eskiden spor da yapardim ama simdi yurumek bile istemiyorum.oysa yuruyus yapmak gerekiyor.bir de ayaklarim sismeye basladi benim.kutuk gibi oluyolar.ama oglusum icin herseye deger.o saglikli olsunda gerisi hic umrumda degil.

dunku haberleri izlerken cok agladim dayanamadim kizlar ya. su bebek olumleri varya.ulkemde insana bu kadar deger verildigini gormek cok uzdu beni.minicik bebegin cansiz bedenini kutuyo koyup ailesine oyle vermisler ya.bu nasil insanlik ya.anlamak mumkun degil.cok dua ettim dun.Allahim bebislerimizi sagsalim zamaninda kucaklarimiza versin insallah....boyle acilar yasatmasin rabbim kimseye....

ya evet ben de cok uzuldum canım. bir de kotu bir haber aldim. benim arkadaşımın arkadaşı bi kadın da hamileydi. geçen hafta doğum yapacaktı 1 gün önce bebeğin kalbi durmuş anne karnında ölmüş. kızcağız kurtulmuş allahtan. insan isyan ediyor doğrusu, o hafta doğumu beklenirken aniden kalp krizi. bebeğin kalbinde falan hiç sorun yokmuş, memorial hastanesine gidiyorlarmış düzenli olarak. babasının ailesinde benzeri olaylar olmuş, genetik diyorlar. arkadaşım keşke anlatmasaydım dedi ama çok üzüldüm ben. allah hepimizi, herkesin bebeğini korusun:Saruboceq:

cok uzuldum canim ya.Rabbim sabir versin insallah.anneyi dusunemiyorum.4 sene kadar onceydi.benim bi arkadasimda sancisi gelip doguma gittiginde karninda olmus bebegi.bi de dr.lar sormuslar sezeryanla mi alalim suni sancimi yapalim diye dusunebiliyomusun.kizcagiz dogumhanede neler cekti.kendisi saglikci dis hekimi.o kadar da saglikliydiki bebegi.4 kilo erkekti bebek.herseyine cok dikat ediyodu.zaten sebebi bilinmiyo.ama buyuk ihtimal dr hatasi gec mudahale etmisler.ama simdi bi tane kizi var.ondan 1 yil sonra kizi oldu.Rabbim kimseye yasatmasin:Saruboceq:

canım ilginç bir rüya hayrolsun:roflol:

Kızlar boşverin düşünmeyin böyle üzücü şeyleri Allah acılı ailelere sabır versin.Yağmur boya badana işi bizdede vardı geçen haftalarda hiç bişey yapmasamda ayakta gezinirken heryerim tutulmuş.Yere oturamıyordum bacaklarımı katlayıp aman dikkat et.Kızlar bugün benim canım bi yemek çekti daha önce hiç yapmadığım tam bi kış yemeği ama bugün bu sıcakta geldi aklıma:icecream: o yemeği bugün deniycem umarım iyi olur olursa sizede veririm tarifini Konyaya özgü bir yemek adı topalak bilen varsa tarif versin yoksa ben denedikten sonra vericem bi tarif allahım noldu bana böle yemekten başka bişey düşünmez oldum:uhm:

Aynen çilek kardeş davul gibi gergin içide taş gibi akşamları gazvomen moduna geçince dahada ürkütücü oluyor

polipe demek sendedemi oluyorya,benimkisi nasil sisiyor görsen korkarsin vallahi..

benim göbişimde bir tarafa toplanıyor canım ama endişelenecek birşey olacağını sanmıyorum

asorticim bitarafta toplandimi cok daha kötü oluyor bende,izin versem cikicak cocuk cok ittiriyor icerden bazen..

yok canım bizim ki o kadar abartmıyorama bende birde akıntı olmaya başladı
ayrıca hafiften adet sancısı gibi bir ağrı giriyor arada acaba psikolojik mi yaaa
kafayı yedim iyice offff

polipe demek sendedemi oluyorya,benimkisi nasil sisiyor görsen korkarsin vallahi..

asorticim bitarafta toplandimi cok daha kötü oluyor bende,izin versem cikicak cocuk cok ittiriyor icerden bazen..

izin verme höyyyyt len de korkar kaçar:mymeka:daha 3 ay daha sıkacak bi tarafını duracak orda

kızlar demek bu toplanma işi hepimizde oluyor..bende bunu kasılma filan sandım okuyunca başka topikte..rahatladım valla..
çilekcim senin haftan hepimizden önde malum zayıfsın ve bebeğin de kilosu iyi büyük ihtimal sığamıyo gerdirip şişiriyo seni..normal ama canım endişelenme bence..

izin verme höyyyyt len de korkar kaçar:mymeka:daha 3 ay daha sıkacak bi tarafını duracak orda

hehehe biraz elimle ovunca gidiyor ordan ama en kötüsüsabahlari o sekilde uyanmak,yirtiliyor saniyorum göbegimi..

eylülcüm bende nette baktimda bu aylarda normalmis..ben bir hafta sonra 7 aya giricem yavas yavas kasilmalarda olabilirmis..:CüvCüv:

ya nette bazı sayfalarda 27.haftayı 7.ay olarak sayıyorlar
bazı sayfalarda ıse 28.haftayı 7.ay olarak sayıyorlar
sasırdım valla bende

su an 26+3 um ben
zaten dogumum ıcınde 26 ekım 2 kasım arası dedı doktorum ama ben oglumun kasımı bekleyecegını dusunuyorum
sımdı benım net 3 ay var degıl mı :CüvCüv:

ya ne ıyı oluyordu su bebek takvımı nereye gıttı kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…