2008 Kasım Anneleri

Bugün kontrole gittik.

Kızım sat a göre 25 haftalık tam olarak.Ama ultrasona göre 26 küsür çıktı maşallah tüm ölçümlerde.
27 haftamıza girmişiz yani biz.Allahım nazardan korusun cerenimi.

ağırlığı 977 gram olmuş.

beni tartmadılar yarın mutlaka tartılmam lazım.Şeker yüklemem,idrar tahlilim yarına kaldı.aç karna gitcem.

yalnız ultrason 2 siyah beyazdı.doktor istersen 3 boyutluyada randevu vereyim dedi.aldım ayın 18 ine.
Cd kaydı yapıldı.Yalnız ultrason pek iyi olmayınca tatmin edici bi görüntü yok pek.Nerdeee benim doktorumun ultrasonu hem renkli hem de cam gibi net.

hareketliydi kızım,doktor yaramz dedi :))

yalnız doktoru çok beğendim.Gül hanım çok tatlıydı cidden.

Dün akşam karnımı çekmiştim birazdan onu ekleyeyim.Biraz bulanık,akşam çekildiğinden.Gündüz unuttum yine çekmeyi.

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba şekerler!!umarım siz ve bebekleriniz iyisinizdir...a.s.

Bzi çok iyiyiz oğluşumla çok şükür:CüvCüv:..yazmayalı çok uzun zaman oldu..3 hafta kadar önce ankaraya eyüp ekici'ye gittim ayrıntılı usg için..çok şükür iyiymiş tatlı kuzum..artık hareketlerini daha net hissedebiliyorum..

bu aralar günler çok yoğun geçti.malum yaz günü..şehir dışından kardeşim ,görümcelerim filan geldi..ben bu arada bir kez ankara'ya,bir kez de düzce 'ye gittim hafta sonu için.uzun tatil yok maalesef bu sene hep böyle hafta sonu kaçamaklarıyla geçicek anlıyacağınız..

deryacım geçmiş olsun canım ..hey allahım yaa daha neler duycaz bunlarda neymiş..bence sorun olacağını sanmıyorum ...her kontrolde bende de tuhaf tuhaf şeyler duyardım..ama hiçbişey çıkmıyo bir sonraki kontrolde geçmiş oluyodu..sende takılma fazla.....

günaydın kızlar ..ya şu prematüre bebekler bölümünde bişey okudum canımı sıktı..sizinde bebeğiniz içerde kayıp biryerde toplandığı oluyormu..yani kafasını veya poposunu dayadığını hissediyormusunuz..benim oluyor..resmen toplandığı yer sertleşiyor elimi koyunca çekiyor..bir arkadaş buna kasılma demiş ama ne kadar doğru olabilir..sizde de oluyormu ..

canım ben,mde oluyo taş gibi özellikle sol yarafımda toplanıyo ama artık bunlar olabilir sadece kasılmalarınız sıklaşırsa ve düzenli devam ederse doktora gitmeniz gerekebilir şimdilerde rahim kendini yavaş yavalş doğuma hazırladığı için böyle kasılmalar hissetmeniz arada sırada normal

herkeze günaydınnnnn
Bende uzun süredir girmiyordum siteye.Önce tatil şimdide işlerim çok yoğun olsun genede yazabildim şükür kavuşturanasırnaşık şey
eylülcüm benimde sabah kalktığımda öyle oluyor.karnımın bir tarafı acayip şişiyor snr düzeliyor.Ne anlama geliyomuş hiç konuştun mu drunla canım

Ya kızlar bide dr bana ayakları rahime doğru duruyo dedi tekmelerken çok acı veriyo bazen dönüyo yan yatıyo ama şimdi gene oldu tekmeleri aşağıya doğru sizede oluyomu böyle

günaydın kızlar..
deryacım geçmiş olsun..bencede takma kafanı.göreceksin bidahaki kontrolde düzelmiş olacak o basınç..
darkcım senin kontrolününde iyi geçmesine sevindim.senin kızda maşallah benim oğlan gibi tontiş olucak galiba..ben dün listeye yazarken nazar değicek diye korktum.en şişko benimki diye..sırnaşık şeysende geldin iyi oldu..
çitos hoş geldin canım.evet yoktun uzun zamandır.senin ve oğlunun iyi olmasınada sevindim.
arkadaşlar gerçi çoğunuz biliyosunuzdurda..bilmeyenler için ekteki linki gönderiyorum.pc de sık kullanılanlara ekleyip gebelik haftanızı ve gününüzü takip edebilirsiniz.şimdilik idare edelim.neden kaybolduysa bu cetvellerimiz anlamadım:sm_confused:
http://gebelik.org/dosyalar/hesapla.html

kasılmalar içinde doktor kaan kocatepenin sitesinden aşağıdaki yazıyı aldım.
buna göre takip edebiliriz..
bilginize..
selamlar..

Rahiminizde bu haftalardan itibaren zaman zaman ortaya çıkan ani kasılma ve gevşemeler hissederseniz korkmayın. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adı verilen ağrısız, adet krampları gibi ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahiminiz gerçek doğum sancıları için antrenman yapmaktadır. Çoğu anne adayında bu tür kasılmalar 30. haftadan sonra belirginleşmeye başlasa da bazı anne adaylarında bu haftalarda "antrenman kasılmaları" başlayabilir.
Braxton-Hicks tarzı kasılmalar hiçbir zaman günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sık olmamalıdır.
Eğer böyle oluyorsa bir erken doğum eylemi işaretçisi olabilirler.

Her anne adayı gibi siz de erken doğum belirtilerine duyarlı olmalı ve gerekli durumlarda doktorunuza haber vermelisiniz:

Erken doğum tehdididinin en önemli belirtisi rahimde düzenli aralıklarla ortaya çıkan kasılmalardır. Bu kasılmalar ender durumlarda ağrısız da olabilirler.

Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avcunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurun. Avucunuzun altında rahiminizin "toplanıyor" hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber verin.

Ya kızlar bide dr bana ayakları rahime doğru duruyo dedi tekmelerken çok acı veriyo bazen dönüyo yan yatıyo ama şimdi gene oldu tekmeleri aşağıya doğru sizede oluyomu böyle

canım benim kız ters duruyordu yani baş aşağı o zaman tekmeler yukardaydı..bu haftalarda tekrar dönermiş ve ayakları aşağıda olurmuş..benim öyle şu anda ..malum bölgeme vurduğunu bile hissediyorum..bazen mesaneye vuruyor tuvalete zor yetişiyorum..bunlar olası normal şeylermiş ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…