2008 Kasım Anneleri

ama porçöz falan dökmek çok iyi değil die biliyorum yaa
limontuzunu bi deneyim bakalım ama calcor nasıl acep bu tür aletler içinmiş
olmazsa gidince bi tane alıp deniim

Canım bende kullanmak istemezdim ama kalıp gibi olmuş kireç.Isıtıcının sesine Anıl uyanıyodu.O biraz daha etkili gibi(

bu da saplar için
Zeytinyağlı Kereviz Sapı
MALZEMELER
(4 kişilik)
5 kereviz sapı
2 havuç 1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı arpa şehriye
Yarım çay bardağı
zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kerevizsaplarını 6-7 cm uzunluğunda doğrayın. Havucun kabuklarını soyup havucu da aynı uzunlukta şeritler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küçük doğranmış sarımsak ve şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Kereviz sapını, havucu, pirinci, tuzu ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip servis tabağına alın. Ilık servis yapın.

mınıkcım allah sabır versın gercekten cokk zor bır durum ınsallah testlerı duzgun cıkarr

remo ve cagan gecmıs olsunn

benda ıslerımı yoluna koydum geldımm

asaortı ben valla porcoz dokuyorum fıstık gıbı oluyor
kk daokumustum aksamdan pamuk koyup bekletıyorsun sabaha hıcbırsey kalmıyor dıye duymustummm denemekte fayda varrr

vereliniortakalkisalkisalkis

selam şekerler ya da cicoşlar kaydirigubbakcemile3çok güldüm çitosuma 'cicoş'!
çeneniz düşmüş yine hepinizinkini tek tek okuyamadım ama beyazmeleğimin mesajında nedense algıda seçicilik oldum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben sebze yemeklerini genelde zeytinyağlı olarak seviyorum.eti et olarak ya da bazı kendimce yakıştığını düşündüm sebzelerde seviyorum o yüzden hep zeytinyağlı yaparım ve ılık servis ederim.
portakallısını denedim pek sevmedik biz,salçalı zeytinyağlı olarak daha çok seviyoruz.bu arada geçen kış teyzemde kereviz yiyene kadar asla ama asla evime sokmazdım faydalarını bildiğim halde.sadece oki içn almıştım ve yedirmiştim o da sevdi maşallah.sonradan bi sevdik tam sevdik .şimdi bayıla bayıla yiyoruz.

kalimerom güzel bir gün geçirmene çok sevindim arkadaşım,devamı gelenden olsun inşallah

slm iki toplantıyı bitirdim eve gidip yemeğimi yedim geldim ama yoruldum baya yarın iki toplantı daha var pufff hay ben bu sınıf sınıf toplantı işini çıkaranın klava:

valla bende kireç çözücü kullanıyorum limon tuzu ile olan yöntemi duymuştum ama limon tuzu almak bir türlü gelmiyor aklıma hep unutuyorum alışverişlerde
bende kireç çözücüyü birkaç kez iyice duruluyorum vede kaynatıyorum inşallah kalıntı olmuyordur

remediosum geçmiş olsun annene canım inşallah hemen iyileşir

ay sorma asortim uykusuzluktan acık baygın mı uyumuşum bugün ne.çok mayışıkım valla..
şşşş sakın sakın kullanmayın porçöz filan yaa kansorejen!!! bir avuç limon tuzu ketıla atılır,max. a kadar su doldurlur kaynatılır,bu kaynamış su biraz içinde bekletilir.henüz sıcakken çaydanlığa dökülür orda da biraz bekletilir.en son bu su lavoboya dökülürken bataryalarada gezdirlir ve tüm kireçlerden arınılırr

yarın gezmeğe gidicem de ben yarın uğraşmayayım diye kentkartımı( belediye otobüsü kartı) doldurmaya gitti,sonrada okyanusu alıp parka götüreyim sen de rahat işine gücüne bak dedi,valla hayır demem dedim

dünde biraz kereviz kaldı onu götürmekle meşgulüm iki gündür rejimi bozdum hele dün
saat 11 de yemek yedim akcokacimcoookşam kocişimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…