2008 Kasım Anneleri

sapişim yazdığın 2 yazının 1cisine tamamiyle uyuyor mert eksiği yok artısı var 2ci yazındada parmak emmek ve emzik emmek harici hepsi uyuyor ama mert biberon emiyor emziğe alışmadı ama biberonu gördümü elinden alamıyorum onu emiyor kesinlikle bir doktor şart olmadı araştırmayı bırakayım ben ersin akkurt die bir doktor buldum görüştüm ama hafta sonları ocağa kadar doluymuş randüvü vermedi hafta içide 1 hafta sonrasına gün verebilirim dedi yiğit işten izin alsın artık 1 gün hastane problm yaratıyor ama çocuğumdan daha değerli değil 1 gün rapor alsın artık götürelim

Allahım onlara sağlık versin de,inşallah ilerde sevgililerini konuşacağız kaydirigubbakcemile3
evet canım aynen öyle,sadece uykuda değil hiç bir şeyde düzeni yok benim çocuğumun.en büyük düzenimiz 'düzen değiştirmemiz'

sizinkilere de uyanlar var mı?benim kızım yerinde duramıyor kesinlikle.arada sırada tv ye dalarsa,yere veya koltuğa uzanıp izler ama yine çok uzun süre kıpırdamadan duramaz,şekil değiştirir

yok kıyaslamıyorum çileğim ama belki konuşabilse bu kadar hırçınlık yapmazdı diyorum onun hareketlerinden biz herşeyi anlıyoruz ama onu anlamadığızı sanıp yüksek sesle bağarark ağlıyarak istiyor herşeyini maşallah çok akıllı bir çocuk zekasından veya bir problemi olduğundan hiç şüpe duymadım bazı çocuklar geç konuşur hepsi bir değil ama ben konuşamadığı için mi hırçın diyorum kendimce çözüm ve bir sebep arıyorum annelik işte

Yok haklisin krikom,bisiy demiyorum.. evet konussa derdini anlatir daha bi yardimci olurdun.bence eve bebek gelmesi ince ince etkiliyordur ardayi.ne kadar hissettirmesenizde cocuk isteyaa..allah yardimcin olsun.

krikom oki de konuşmuyor bilmiyor musun,bazı kelimeleri söylüyor,canı isterse tekrar ediyor ama tekrar ettiklerinin çoğunun sadece ilk iki harfini söylüyor.Mert e 'me' demesi gibi,biliyorsun.denize 'de' diyor.çok düzgün anne baba diyor.babanne yerine de baba diyor.dede kelimesini hiiiç kullanmıyor artık nedenini bilmiyorum.anneanneye de bazen anne bazen annene diyor,teyzesine teyze dem,yor,ya anne ya emme diyor.bebek 'bebe',park 'pağk',bakkal 'bakk',su 'buo',mama,kaka,çiş 'çiss',kayu 'kaya' , çok güzel bitti der,ya da bitti mi? diye sorar,nereye gidicez deyince pağka mı? diye sorar,hayır anneanne ne gidiyoruz desem de o 10 kere daha sorar parka mı diye.kendi adını sor söylemez ya da şımarır bir tavırla 'ka' 'a' der.yaşını sor söylemez.1 den başka sayı söylemez,'bii' der ,topa 'goo' der gol anlamında.bir de geçen gün bir kelşme tekrar etti inanamadım kaplumbağa,'kapbağ',bişer düşünce de bamm der,düşmüş yani.hop,hoppaa der,hammm der ama h ler yok,romanlık mı var acaba derinlerde bir yerlerde diyorum :roflol: böyle yazınca çok gibi gözüküyor ama bunları çook uzun zamandır söylüyor zaten,geliştirmedi hiç dilini.ben de çok sinirli olmasını konuşamamaya bağlıyorum.yalnız hareketleriyle herşeyi anlatabiliyor.Ben herşeyi erken yapmışım o yüzden ondan da aynısını bekliyorum.bir de tabiki kıyaslamak yanlış ama arkadaşın 1 ay büyük kızı bildiğin papağan,herşeyi tekrar ediyor,konuşuyor.maşallah kuzulara

o hiperaktivite özellikleri eymende de var ay hepsinde var bunların ben daha erken diye vdüşünüyorum sanki yanılıyormuyum şöyle 4 yaşında falan daha belirgin olur

amincim dediğinde haklısın sanırım kumbara bilinci için daha erken o yüzden vazgeçer gibi oldum zaten

yasminim ben burada pişiyorum sıcaktan sen ne diyorsun kız

beyazmeleğim eğer bu özellikler Eymende de varsa bizimkiler sağlıklı demekki kaydirigubbakcemile3o kadar sakin o kadar uysal çocuk,doğduğundan beri kuzum maşallah,her bişeyi düzenliydi kızlar bir de bir şey benim dikkatimi çekiyor,anneannenin veya babannenin baktığı çocuklarda yemek uyku problemleri daha az oluyor,çocuk daha sakin oluyor.kısaca tecrübe mi demeliyim acaba bu duruma yoksa büyüklerimiz hayatın stresinden bizlere göre daha uzak,ununu elemiş,eleğini asmışlar da onadan daha bir dinginler,çocuklarada bu mu geçiyor acaba

Yok haklisin krikom,bisiy demiyorum.. evet konussa derdini anlatir daha bi yardimci olurdun.bence eve bebek gelmesi ince ince etkiliyordur ardayi.ne kadar hissettirmesenizde cocuk isteyaa..allah yardimcin olsun.

olumunekankayizsmile çok kesin olmuş mesaj kusura bakma tatlışım arda kucağımda mert bağarıyor ve ben bunları yazıyorum brovooo bana çünkü sizinle dertleşmek çözüm bulmak istiyorum siz bana iyi geliyorsunuz herhangi birine bu kadar şeyi anlatamam sanırım hatta doktorumuza bile yüz yüze konuşamıyorum malesef cümle seçemiyorum yüz yüze konuşurken

arda doğmadan önce yine yemezdi uyumazdı ama bu kadar hırçın değildi her bebek gibi hareketliydi o kadar ama bu hırçınları minumum düzeyde yapardı vede arda doğmadan önce 6 kelime falan konuşurdu yada bili söylediğimizde kelime kolaysa tekrarlar veya tekrarlamaya çalışırdı arda çok etkiledi ama bunu hiç belli etmiyor bize yani ardaya vurmuyor ardaya bağarmıyor ardaya cici bize dayak :)))) onun sinirini ve hırsını bizden çıkarıyor

yani ardanın suçu yok onu siz yaptınız dercesine bize yapıyor ama en çok kendine yapıyor anne baba olarak sevgili ve ilgili ve sakin olmalıyız ama onun için üzülüyorum kafasını duvara koltuğa veya yatağına vururken onu durduramamak onun canının acıdığını bile bile görmek içimi acıtıyor ama onun içinde yaşadıklarının yüzde 1 i bile değildir eminim

arda doğmadan oda bunları söylerdi mesela sen kaçta uyuyosun dediğimde dece biiiirde derdi gece 1 yani ama şimdi anne ve baba birde aloo yani ilerletçeğine azalttı ben belki arda büyünce onla oyun oyunca birbirlerine iyi gelirler die umuruyorum inşallah öyle olur şu oyun gurubu olayını yenilesek ya unutuldu gitti kışta geliyor zati cumartesileri yapalım bari

krikocum biz görüşüyoruz kızlarla,çok da keyifli geçiyor ama sen ben katılamıyorum dediğin için ben bişey demiyorum sana.şimdi çıtır-pıtır işe başladı o yüzden cumartesileri yaparız buluşmalarımızı.bir de kış gelse de sorun değil zaten artık hep evde toplanıyoruz,dışarıdan daha rahat oluyor çocuklara sahip çıkmak ama tabiki dışarıda da bir yerlere götürürüz yine çocukları,kapalı alanlara

cumartesi olan toplanımlara gelmek isterim eşim getirebileceği için hafta içi buluşmalara 2 çocukla yollar zor die gelemiyorum ama bana beklerim

hangi sakin çocuk nerede kim o kaydirigubbakcemile3 artık o çocuğun yerinde yeller esiyor safişim yine de maşallah diyorum kötü değil yani yaşına göre yapması gerekenleri yapıyor, bebek değilki artık yesin içsin yatsın zaten böyle olması anormal olur
elbette oynayacak sürekli oynamak istiyor kuzucum

ve tezine de katılmıyorum hatta tamtersi olduğunu düşünüyorum en azından bizde öyle oldu, ananeler ve babaanneler çok şımartıyorlar çocuğu her istediğini yapıyorlar kıyamıyorlar
benim annem her zaman stresli bir kadın olmuştur hala öyle, hayatının her alanında hep panik hep stres beni en çok bu endişelendiriyordu ve malesef bu oğluma da yansıdı bazı agresif hareketleri aynı ananesi taklit ediyor onu
mesela ben işten ayrılmadan önceydi birgün car car bağırıyor evin içinde sebepli sebepsiz oğlum neden böyle yapıyorsun bizim evde bağıran mı var dedim, anane dedi bana şok oldum varyaa gözlerim doldu hiç bişey diyemedim
hakkaten ananemiz öyle en küçük bişeyde sinirlenir bağırır, sadece eymene değil herkese karşı
ve de oldukça titiz, heryer temiz tertipli dursun ister, o yüzden eymenin bişeyi dökmesine karıştırmasına asla izin vermezdi, o yüzden eymeni şimdi en küçük bişeyde bile engellesem öfkeden titreyerek ağlıyor
işin açıkçası allah razı olsun anacığımdan baktı etti ama ben çok pişmanım en çok bunun yarası var içimde, ya işten ayrılıp kendim baksaydım yada bi bakıcı tutsaydım diye
ben kendi adıma konuşayım benim için hiç iyi olmadı
ananesini hem çok seviyor hem çok kızıyor ona, bakışından ona davranışından bile anlıyorsun, hemen tepki gösteriyor anne diye gelip bana şikayet ediyor ya da gidip ona vuruyor ısırıyor, bize her zaman yapmaz mesela öyle vurma ısırma oyun olarak yapar çünkü gülüyor belli oyun olduğu ama ona karşı gayet ciddi
tabi anneme anlatsam bunların hiç birini kabul etmez o ayrı, hatta kırılır küser, yıl içinde çok defalar konuştum anne bu çocuğa bağırma herşeyine hayır deyip durma bilmiyor haa öyle yapayım iyice şımarık olsun diye tepki gösterir
yada ben desemki şunu yedirme zararlı hep yedirdi içirdi bu zaman kadar bizler sizlere verdik bişey mi oldu bak turp gibi ayaktasınız yesin ne olacak diyor ama anne o zaman zararları bu kadar bilinmiyormuş belki de gizli bir zararı olmuştur diyorum yok bana mısın demiyor ama bakıcı olsaydo benim ver dediklerimi verir, verme dediklerimi vermezdi
yani anlayağın safişim hiç gönlüme göre büyütemedim oğlumu gemileri yakıp herşeyi göze alıp ayrılmamın sebeplerinden birisi de buydu eşim bakıcı tutalım dedi, dedim bu saatten sonra nasıl alışacak hadi alıştı diyelim bunu anneme nasıl anlatırım hadi sen yoruluyon falan filan diye gevelesem bile bozulur yada hergün gelir bakıcının yanına onun her işine karışırdı bakıcı bir hafta duramaz işi bırakırdı
ha ben mükemmel bir annemiyim elbette hayır bende hatalar yapıyorum bende bağırıp çağırıyorum deliriyorum bazen ama benim telafi etmem daha kolay oluyor çünkü ben annesiyim
benim de içim doluymuş boşaltıverdim bu vesileyle :çok üzgünüm:

ay krikom deme yaa yazdıklarını okudukça içim parçalandı vallahi billahi yavrum benim kıyamam yemin ederim gözlerim doldu biraz büyüyünce düzelecek işte ama zamanı var, ama doktora mutlaka götürün faydası çok olacaktır inanıyorum

bu arada eymen öğlen uyumadı yaa akşam yemeğinden sonra saat 19.15te mama sandalyesinde sızdı kuzum
babamızda derse gitti ben de ders çalışıcam biraz bütün gün bişey yapamadım

bu arada size komik bişey anlatayım da gülelim biraz, söylemesi ayıp babamızla eymen öğlen gidi balık alıp geldiler eymen getirdi açtık baktık büyük bir hevesle, ilk defa bu kadar yakından ve bu kadar büyük balık görüyordu, aaaa diyor, balık oğlum dedim bülük dedi akşama kadar bülük bekledi yavrum sonlara doğru artık düzeltmişti baliik diyordu babası geldiğinde baba baliik hamm diyor ama bülüüük diye dolanması süperdi yaa duyan duymayanda ne anlayacak kaydirigubbakcemile3
haa yine buna benzer bişey armuta da ambit,ambüt gibi bişey diyor adult annenin adutl oğlu bu :roflol:

bugünlerde sevdiği bişey oldumu yerken, mmm çotatti diyor yani çok tatlı demek istiyor

bugün meyvesuyunu dökmüş, döttüm canım yaa

Anliyorum canim seni,rahat ol lütfen..

Ben mert`i cok sanli bi cocuk olarak gördüm hep;niyemi?

sen;her bunalmalarinda buraya anlattigin kadarini biliyorum,her daralmalarinda
o kuvvetli bilincli anneligini hic birakmadin elinden.Bikere cok güclüsün ruhen buna idda ediyorum.ve inan bana sana gipta ile bakiyorum.iki bebe birisi cok düzensiz istemedende olsa seni üzen,yeme sorunu olan vs vs bi cocuk digeri daha minicik bi bebe.ve sen hala cok bilincli bi halde bisiler arastirip merte yardim etmeye calisiyosun.vallahi bu halin beni cok etkiledi.

ha tabiki her anne bu sekilde olur yada olmali o ayri bi konuda,senin bikez bile olsun off dememen bence ayaklarinin üzerinde ne kadar saglam durdugunun en güzel örnegi.

bol bo ldua et,mert kisa sürede eski halini alsin diye.dikkat cekmek icin yapiyordur ama yinede kontrolü elen birakma derim ben..

günaydın kızlarrr dün oğluşuma kitabını götürdüm çok sevindi ama sabırsızlıkla baska baska yani sayfayı çevir demek istiyor sakin sakin resimlerin üstünü kapatarak tek tek bazı nesneleri gösterdim kelebeğe kebelenk diyo gül gül öldük her akşam ona öğretmeyi düşünüyorum bitirince de farklı şeylere geçeriz artıkın yarın düğünümüz var bugünde kk dan bi arkadaşın kıznın doğum günü var saat 8 de ömer kararsız kaldı gidip gitmeme konusunda bende sinirlendim kıyafet falan ayarlamadım hiç işe gelirkende sen bilirsin dio bakalım akşama doğru netleşirim myseverde katılıcak büyük ihtimalle bizde gidicez die biliyor kız bakalım neysem benden bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…