2008 Kasım Anneleri

bu hediye için masa olayını bende bi düşüneyim yaa mantıklı geldi ben kumbara alacaktım içine para atalım biriktirelim diye ama bu da fena fikir değil

piroşa da lazım masa dün akşam almış boyama kitabını tv sehpasının üstünde boyuyordu babasıda sana masa alma zamanı gelmiş artık kızım dedi, sonra tabi tutturdu piraye masa alalım demeye:)
ama üstü resimli olanlardan istemiyorum ben pek

bu hediye için masa olayını bende bi düşüneyim yaa mantıklı geldi ben kumbara alacaktım içine para atalım biriktirelim diye ama bu da fena fikir değil

para mevhumu için daha erken değil mi canım..
daha doğrusu biriktirme durumu için diyelim..

resimliler banada mantıklı gelmiyor..
plastik alıcaksam zaten markam bellidir benim..pilsanınkiler hem çok hoş hem çok dayanıklı hem yerli mal..

scooterinide ordan almıştık baya güzel..
teyzemiz bile biniyor yani:)) bu arada teyzemiz 21 yaşında:)

ayy mellacım gül gül ööldüö ben böyle konuştuklarını okuyunca çok duygulanıyorum nedense
getir tornavidayı he küçük adam :):):)
pınarcım piroş anasına çekmiş alışverişi seviyor çekirdekten yetiştiriyorsun valla yandın istekleri bitmicek senin ikoncanın :):)
resimli olanlardan nie istemiyorsun çok şeker şeyler var ben pek bakmadım ama araştırıcam doğum günü akşamı işten eve gideken ona süpriz yapıcam 3 kasım çarşambaya gelicek kendimce çarşamba günü ablamlar abimler ananem aile arasında bi toplantı cumarteside onun yaşıtları ile die bi düşünceye girdim ama bi bakiim kararım değişebilir yine :)

sercancım geçmiş olsun dün mert te mutfatta babasına koşarken düştü dudağı patladı biz ilk dişi zannettik evham yaptık ama dudağıymış neyseki okadar kazalarla kalsın yawrucaklar

yorumlar ve tavsiyeler için çok teşekkürler kızlar öpüyorum sizidoktora götürcez mutlaka zaten araştırdım çok iyi doktor arayışındayım faydası olsun istiyorum birde 2 saatlik yuvaya verelim dedi babası orada arkadaş ortamı hırçınlığı geçer vurma kendini yerlere atması hafifler belki dedi onuda bir yerle konuştuk ama çok pahalı birde ters tepki yaparmı diyede düşündüm hani arda evde kalıcak onu göndercez 2 saat bile olsa aklından ne düşünür ki daha uygun fiyatlı çocuk oyun grubu yapan yuvalar bakıcam bulursam belki gönderiyim mi?siz ne dersiniz birde mert hiç konuşmuyor ama hiç anne ve baba dışında eskiden daha iyi konuşurdu en azından 6 kelime söyleyebilirdi şimdi sadece anne ve baba bununda mı siniri var üstünde bilemiyorum konuşmayı ve uyumayı reddediyor öğlen uykusu hiç uyumuyor belki haftanın 1 günü bazen o bile yok bugünde uyumadı akşamada musafirlerim var kalabalığın içinde hırçınlık yapmasa bari üzülüyorum haline çok üzülüyorum yaşamak için yiyiyor 3 kaşık yese kardır diyoruz zorlamıyoruz uyumuyor bize değil kendine ediyor yazık nasıl bir hal çeresini bulsak bilemiyorum herşeyi deniyoruz olmuyor olmuyor aylardan beri aynı problemler bir türlü çözemiyoruz iştah açıcılar mertin iştahını açmıyor vitaminlerde olmasa direnci olmuycak çünkü gıdadan almıyor hiç hep ilaçlarla vitamin alıyor malesef belki söylediklerim size abartı geliyor ama abortıyorsam ne olayın hatta yazıda anlaşılmaz göresenin yemiyor uyumuyor ama allahtan çok enerjik ve dirençi çok şükür

selam kızlar
krikom anlattım sana,buraya da yazmıştım gerçi.Duru Okyanus da geceleri sık sık kalkma olayını yaşatıyor.Bir de bazen bir başlıyor ağlamaya 1 saat filan susmuyor.Besbelli rüyasında korktuğu,zaten o korkutanları bir elime geçirebilsem! her neyden korkuyorsa artık bilmiyorum.karanlıktan korkmazken,biraz biraz korkmaya başladı mesela.Mert kadar vahim değil durumu ama bizim de canımıza okuyor bu küçük cadı.Ben de hiperaktivite testi yaptırmayı düşünüyorum.En büyük sorunumuz uyku,uykusunu aldığı zaman başka bir çocuk oluyor sanki,çok daha neşeli,çok daha söz dinleyen,oyuncaklarıyla kendi kendini oyalayabilen bir çocuk oluyor.çok uzun sürmesede..

kriko Allahyardimcin olsin,bi uzmanla illaki görüs eminim bi yol vardir.

sapiss uyumayan cocu kco kzordur zira bunu en iyi ben bilirim :)

hafta sonuna biri türk iki rus misafirim geliyor yatili,simdi kesinlessek gelcekleri.

habire rus yemekelrine bakiyorum ne yapsam diye,puffffff hersey patatez.

benim kızım bunların hepsini yapıyor.elini ağzına sokması bu ara yine dişçıkartacağından diye düşünüyorum,sürekli eline ağzında gezmez yani

amincim ben ahşap olsun istiyorum,pilsan ile ilgili söylediklerine katılıyorum kaliteli ayrıca yerli üretim...

sedacım haklisın şekerim seviyor fıstığım alışverişi market alışverşine gidince de alışveriş arabasında otururken bile raflarda alıp alıp atıyo arabanın içine:)

krikocum allah kolaylık versin cnm oyun grubuna gönderebilirsin cnm günde 2 saat sana da merte de iyi gelir bence, psikoloğa gidince sorarsın ona göre hareket edersin cnm

krikom Mertte de hiperaktiflik olmasın canım.gerçi bunlar bize de uyuyor ama gündüz mutlaka 1.5-2 saat uyur,saatleri düzenli olmasa da uyur

amin mellacım seni gördüğüm iyi oldu ben pedagog arıyorum oraya gittiğimde bana nasıl yardımcı olur mert hiç konuşmuyor derdini anlatamıyor hatta seni dinlemiyor bile hani gel oğlum konuşalım dediğimde anca çığlık işitirsin doktor bana neler soracak nasıl yardımcı olacak biliyormusun hani bana kardeşini kıskanmış bağarmıyın kızmayın diyip gönderirse ben zaten onları uyguluyorum hırçın ve asabi olması için hiç bir sebep yok ama oluyor malesef yada yuva falan derse uygun bir yuva bulmam lazım ondada iyi davranırlarmı die çok korkarım şahsen çünkü bizden hiç yüksek ses duymuyor

birde kızlar ya siz gerçekten ciddimisiniz gerçekten çocuklarınız bu tür cümleler kurabiliyor gerçekten çok imkansız geliyor bana biz sadece anne baba ve alo duyduk mertten hiç birşeyi de tekrarlamaz asla maşallahhh bebeklerinize belkide mert konuşamadığı için hırçınlaşıyordur

geçen sene ki doğum günlerinde aktivite masası alalım diye konuşuyorduk bu seneyse sandalye masa alalım rahat boyama yapsınlar diyoruz hey gidi günler:)bakalım seneye ne olacak gündemimizde:)

safişim oki nin doğduğundan beri uyku sorunu var bildiğim kadarıyla fıstığım benim yaa bir düzen tutturamadı....
bu yazanların birçoğu hemen hemen hepimizin çocuğunda vardır diye düşünüyorum ama yalnış mı düşünüyorum

çileğim kolay gelsin sana:)

kriko her cocugun gelisimi farkli olur canim,merti kiyaslama kimseyle.bizimkilerde birbirinden cok farklilar.

benim kuzenim 4 yasinda konustu cevresinde kendiyle yasit 6 cocuk vardi tik etmezdi mesela.ve bi

problemide yoktu.

saol pirosum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…