2008 Kasım Anneleri

gülizcim ben adem güneşi çok beğeniyorum..onu dinlerken hep çok şükür diyorum tam benim kalemim ama kitaplarını beğenmedim üni hocası olduğu için kendini ve bilgilerini konuşarak ifade etmeye alışmış kitapları çokta cezbetmedi beni..ve şimdiye kadar okuduğum hiçbir kitabı tam olarak beğenmedim..zaten kendi süzgeçinden geçirmeden hiç biride tam senin metodunu ifade etmez ya..

amıncım ben de buna katılmıyorum ıste
kılolu ınsanlar neden kılolu olarak mutlu olmasınlar kı
yanı mutluluk krıterı kılo veya gorunusle alakalı degıl bence
sırf kılolu oldugu ıcın mutlu olan ınsanlar oldugunu bıle dusunuyorum
herkesın bakıs acısı farklı
bır arkadasım kılo alabılmek ve poposunu buyutebılmek ıcın sırf ekmek pekmez tahın karısımı falan yerdı
ınsanın uzerınde harıka duruyor balık etlılık dıye

saglık kısmı tamam agırlık yapıyor olabılır ama toplumumuzda kılolu olmasına ragmen bırcok kısıye nıspeten saglıklı pek cok ınsan var bana gore

canım benim kastettiğim zaten balık etlilik değil..dediğim gibi sağlığının gerektiğinden fazla yağı beraber taşıman..
ben bugüne kadar fazlalıklarımdan asla ne utandım ne mutsuzluk duydum ama kilom olduğu için mutluyumda demedim çünkü sağlıksız ve hantal bi görüntüm hiç olmadı..
ama olsaydı mutsuz etmeli bence bi bayanı çünkü bayana estetik görüntü yakışır..
özen itina yakışır..
aynen bu çok zayıflık için geçerli benim için..alt komşumun kızı 65 kilodan 45 kiloya düştü ve çok sağlıksız ve kötü görünüyor..
onunda görüntüsü mutlu edecek cinsten değil..

yada yolda görüyorum 80 kilo kız giymiş miniyi yada taytı " aa ne güzel kendiyle barışık" demiyorum..
göz zevkimi bozuyor selülitlerini sallaya sallaya gezmesi..
bu görüntüyle kendini mutlu hissettiğine inandıramaz beni..
hıı dert etmiyorum der o ayrı..

ozen ve ıtına da gorecelı bır kavram ama
yanı sana gore ıdeal kılo 60 ıken bır baskası 70 kg oldugunda da 45 kg oldugunda da ıdeal oldugunu dusunuyor olabılır
ayrıca kılo ve saglık kısmından zıyade ben ınsanların mutluluk krıterlerının kılo konusma goruntu vs seyler olmadıgını dusunuyorum

gulızım o gobegın kıloyl alakası yok canım
hareketlerı varmıs erıtmek ıcın
ıstersen onları arastır
offff lorem ..belimden rahatsızlığım var.mümkün değil o hareketleri yapmama..bi keresinde denedim göçtüm resmenn..:))

gülizcim pofesyonelce hazırlanmış bi diyet programıyla göbeğindeki yağı yakabilirsin ama sıkılaştırman için spor şart..

canım nerde öyle profesyonel diyetisyenci buralarda..
devlet hastanesinde bi diyetisyen var..kendinin ihtiyacı var önce bi diyetisyene..hanım zor geçiyo kapılardannn :))))

adem güneşin 2 kitabına baktım..Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar,
Annelik Sanatı güzel gibi geldi.. ama sen öyle diyosan...

Amincim ben de katılmıyorum.Bence her insanın kendine ait bi sınırı vardı.Ben asla çok zayıf biri olmadım, çok da kilolu değildim.Şimdi ben 80 kiloyu aşsam üzülürüm, 45 e düşsem ölürüm.Çünkü ben 55-70 arası alışmışım.Yani bu aralık beni çok mutsuz etmez.Çevremde alışık.Her iki sınırı aşarsam ancak sağlığımdan şüphe derim.Benim bacaklarım zayıftır mesela kalçama göre, kiloyla beraber bacaklarımda aldı.Geçen gün düğüne giderken etek giydimki önceden giymezdim ve çok beğendim, beğenildim..Çırpı bacaklarla etek giyilmiyo(((( Çok zayıf olunca yüzüm çöküyo( Çok kilolu olunca da öyle.Herşeyin uç tarafı mutsuzlaştırır bence insanı..Kendi adıma böyle diyorum...

Amincim selülit insanların %90 ında varmış.Benim ilkokula başlayan yeğenim var, geçen sene bademcik olan.Doktor çocuğu zayıf buldu ama popoda bir selülit var görsen Erkek çocuğu ya..Ben üniversitede 52 kiloydum o zaman vardı.Şimdi kiloluyum yine var, en baştanda vardı.Ama göz zevkini bozmamak içinde giymem.Dizde giyerim o kadar..

mesela bana göre yuvarlak hatlarını asla kaymetmiyecek kadar zayıf olmadan boyuna uygun bi kiloya kavuşmak beni mutlu eder..
45 kilo olursamda 70 kilo olursamda rahatsız olurum..
mutsuzluktan kendimi harab etmem ama gerekeni yaparım..en azından kilomu orantılı dağıtıp alışverişlerde beğendiğimi değil bana olanı almak zorunda kalmam..
yada otururken koltuğun krlentini illede kucağıma koymak zorunda hisstmem kendimi..

dediğim popüler vücut ölçülerine kavuşmak değil çünkü bu zamandan zamana değişiyor osmanlıda farklıydı şimdi farklı..
boyuna uygun estetik ve abes olmayan görüntüyü yakalamak..

bilemiyorum çevremde hem kiloluyum hemde zayıflama düşünmüyorum gayet mutluyum diyene hiç rastlamadığım için böyle düşünüyorum..

bizim buraya bi müşteri geliyo
bayan nasıl neşeli nasıl mutlu şenşakrak biri
herkesle barıştır selam verir laf atar
ama çok saygılır aynı zamanda
enerjisiyle insanı da çoşturur öyle biri
kadın belki 120 kilo vardır
öyle kilolu iri yarı biri
elinde de minick köpeği
kısacık dapdar hep de penye
elbise taytlar giyiyo
her geldiğinde bana takılıyo
çok kilo verdin diye:)))
aslında vermedim yani verdim de uzun bi zaman içinde olduğu için
ben anlayamıyırum aslında daha da şişmandım şimdi normale yakınım en azından
ama o hergün daha da şişiyo sanki
hayretle ağzım açık kadına bakakalıyorum:)))

canım selüliti artık ben bebelerde bile görüyorum..
ama geçen bağdat caddesinde bi kız gördüm çok abartı bi kilosu olmamakla beraber korkunç kalın bacakları vardı buraya kadar herşey normal..ten rengi bi tayt giymişti ve arkasını dönünce annem kardeşim ve ben vardık inan hepimizin midesi bulandı çünkü ceviz ceviz selülitleri çıkmış resmen.ele gelir yani..bence hemen görüntüsünden mutsuz olsa iyi olur..
çünkü bu duygular değişimi getiren dinamitlerdir..
sağlıklı bi psikoloji o şekilde dolamaz bence..

insannn hep aynı kiloda olunca..
ve belli bi yaştan sonra kilo alınca gerçekten kötü oluyor..alışmamışya..çok zor geliyor..kendine giydiğini yakıştıramıyorsunn..zaten eskisi gibide giyinemiyosunnn..
ama tabiki önce sağlık..

Amincim burda sekreter arkadaş vardı şimdi çıktı.Kızın boy 1,68 .İlk geldiğimde buraya 48 kiloydu.İşte kilo aldırıcılar filan kullandı.İdeal kilosu 58 gibi.Sonra hamile kaldı, kilolar geldi, doğum yaptı.Bi süre sonra 68 kilo oldu.O kadar memnun ki, burda basküle çıktığında kilosuna bakıp gülümsüyo.İnsanla kilo almışsın dedikçe mutlu, ara sıra sorardı biraz kilo almışım değil mi diye sevinerek.O da öyle mutlu oldu.Diyet lafı çıkmaz ağzından..Bence her insan farklı, herkesin düşüncesine saygı duymak en güzeli.Karşıdaki mutluysa ve kilo vermeye çabalamıyosa inan bence.Çok rahatsız olan uğraşır cidden ve verir.Azimle defrekasyon mermerde perforasyon derim ben:))))

Valla ben şuan 68 kiloyum dışardan bakıldığında herkes gayet hoş kilolu durmuyorsun diyor ama ben aynaya baktığımda rahatsızlık duyuyorum yani kendimi mutlu hissetmiyorum 4-5 kilo verirsem aynaya baktığımda daha mutlu olucam hatta 2.çocuğu doğurma aşamasında 58-59 arası olursam belki çok zayıf olmuş olucam boyuma göre ama en azndan fazla kilo alsam da eski kiloma dönmem daha rahat olur gibi geliyor ve pazartesi bende iş yerindeki arkidişimle daha dikkat etmeye başlıcam azimliyim valla 4-5 gidecek şimdiki halimi birde verdiğim halimi eklicem buraya kızlar önceki ve sonraki gibi :):):)

canım168 boya 68 kilo çok abartı değil bence..
yanlış ifade ettim sanırım bilemiyorum ama benim dedğim gerçekten çok nahoş ve löngür löngür bi görüntü..yada kemiklerinin sayılıp kanburlaştıracak kadar zayıfladığın bi görüntü..
yani sizin o kız normal..bide 80lere vursunda o zaman görelim yüzünde açan çiçekleri..
tabi mutlu olanlara saygı duyuyorum yerdeen göğe kadar..
sadece ben karşılaşmadım diyorum..

ıste krıter farklı canım
yanı senın goz zevkın bozuluyor ama o arkadas onu gıyerek kendını mutlu hıssedıyor
ozguvenını saglamlastırıyor belkı

mesela sen begenmedıgın bır gıysıyı gıyemecegın gıbı bır baskası da begenmese gıymez o sekılde
zevkler, bakıs acısı, mutluluk bana gıre cok farklı herkeste

mesela ben kılolu degılım
aslında olmakta ıstemem ama bellı bır kılonun altına da dusmek ıstemem
ama kılo alsam mutsuzluk sebebım olmaz acıkcası
kendımle dalga gecerım gerekırse ama ıstedıgımı gıyemıyorum dıye mutsuz olmam

ben mutlulugu farklı yerlerde arıyorum
mesela pılı bıtmıs bır duvar saatıne uzun zaman usenıp pıl takmadan kalıp
bırgun pılını degırtırdıgımde ve sabah gozumu acıp saate baktıgımda calısıyor oldugunu gormek benım ıcın mutluluktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…