2008 Kasım Anneleri

yasmın haklısın cok doyumsusuz
uyumayınca, yemeyınce ya da karıstırmaya baslayınca kızıyoruz
aslında bunlar bızım ıcın bırer nımet
en azından kendı karar verebılıyor

dun aksam esımın amcasına zıyarete gıtıık
gelını de vardı ve cocukları ıkı erkek cocuk mum gıbı duruyorlardı
annelerınden cok korkuyorlarmıs
benım oglum gıdıp yanaklarını falan tuttu cocukların
bırak yaramazlık yapsınlar dedım
ozguvenı bu sekılde gelısecek ama annesı hayır ben mukemmellıyetcıyım ve cocuklarım otorıtede buyumek zorunda dedı cok sasırdım
daha hıcbır yorum yapmadım

ben kızmıyorum cekmecelerı dagıtmasına ya da bulasık makınesının ıcıne gırmek ıstemesıne
bana vuruyor da tepkı vermıyorum
belkı yanlıs yapıyorum ama ozguvenın gelısmesını ıstıyorum
hos sımdı yasaktan anlayacak durumda degıllerde zaten

ay bide ne dedi biliyomusunuz
bu pandemik bi virüs yani mutlaka dünyada ya herkes olucak yada aşı vurulup bağışıklık kazanacak dedi :)başka çaresi yok dedi:((
yani herkesi bi parmaklıcak bu virüs bişekilkde aşıyla yada hastalıkla
aşı olmanında şöyle bir yararı var dedi bu virüs kişiden kişiye bulaşarak mutasyona uğramıcak dedi
normalde aşı yanlısı bir insan değil ama salgın olunca iş değişiyo demekki
amerikadaki aşıların içindede adjuvan yokmuş ama bizdekinin aksine bi madde çok fazlaymış kimse bunu konuşmuyo dedi

olabilir tabi kaydirigubbakcemile3 ben de birgünden fazla kalmadım bu zamana kadar oda kaynanam yoktu tabi kaydirigubbakcemile3 sevgiliyken gitmiştik eşimle tee o zamandan evlendiğimizden beri yazları günübirlik gidip dönüyoru sabah gidip akşam geliyoruz yeter

Beyaz melekçim papyonumuzda çok güzel olmuş yakışıklımıza artis koca adam gibi

selam kızlar..
andinacım biraz geçmişe baktım senin yazdıklarını gördüm.
umarım işlerin yoluna girer ve çıkartılmazsın.ama belirsizlik kemiriyo dimi insanın içini..
hakkınızda hayırlısı..
piroşum maşallah kızına.bencede bağışıklık sistemi güçül olduğundan hasta olmamıştır.
evet sütün korumuştur miniği.sevin panik yapma:)

bu arada yeni yürümeye başlayan bebişlerimizi tebrik ediyorum.annelerinin gözü aydın.çok mutlu oluyo insan.bizim sıpa 29 ekim akşamı şlk yürüdü..

ya kaan bazı geceler iç çeke çeke ağlayarak uyanıyo.bi zaman susturamıyorum.kucağımda geziniyoruz odaları.sonra sakinleşiyo.yatıyorum yanına uyuyunca yerine koyuyorum.
neden oluyo acaba?
uyurken kabus görüyo olabilirlermi?
yada arkadaki azı dişleri çıkmaya başladı.canımı acıyo acaba?

bu arada okudum uyku tulumu ile ilgili yazdıklarınızı.üstünü sürekli açan oğluma bende ince bir uyku tutlumu almalıyım sanırım.

ya benim nezamandır sizinle payşamayı unuttuğum iki şey var:)
1cisi; biz toki nin kayabaşı konutlarının çekilişine katılmıştık.o çıktı bize..giriş kat ama olsun.
şimdi peşinatı ayarlamaya çalışıyoz.sözleşme yapıcaz.
2 cisi ben saçlarımı kısacık kestirdim:)
çok dökülüyolardı:(

kızlar ben hala aşı yaptırmama tafaftarıyım.herkes bişey sölüyo.
inşallah en kısa zamanda bu virüsten kurtuluruz:(
aşağıdaki yazı baya mantıklı geldi:
DOMUZ GRıBı AŞISI GERÇEĞı

Şimdiye kadar üç firma üretim yapmış:

GlaxoSmithKilne firmasının Pandemrix, adlı aşısı.

Baxter International’ ın H1N1aşısı.

Her ikisininde henüz lisansı yok. Avrupa ilaçlar kuruluşu tarafından onaylanmamış.

Novartis tarafından üretilen Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent .

Amerikan’nın bazı eyaletlerinde zorunlu aşılamaya karşı tepkiler artıyor. Aşılardan ölümler meydana gelmekte. ıngiltere ülkesinde kesinlikle böyle bir uygulam a yapmayacağını söylüyor. Diğer ülkelerdede durum farklı değil.

Bu aşılar yapıldıgı takdirde:

-Guillain-Barre sendromu

-Vaskülit

-Felç

-Anafilaktik şok

-ve ölüme neden olabileceği duyuruluyor.

Ayrıca Novartis firmasının geliştirdiği ilacın yan etkilerini Novartisin kendi laboratuvar sonuçlarından okuyabilirsiniz.

ŞıMDı OLAYI ıSTERSENıZ TÜRKÇE KONUŞALIM

1-DOMUZ GRıBı AŞISINDA DOMUZ KANI VAR..
2-BU AŞININ ıÇıNDE KISIRLIK YARATAN YAN ETKı VAR.
3-BU AŞININ ıÇıNDE ıNSANIN GENETıK YAPISINI BOZAN MADDELER VAR.
4-BU AŞININ ıÇıNDE DÜNYADA BıR NUMARALI KANSOROJEN MADDE ÖZELLıĞı TAŞIYAN FORMALDEHıT BULUNUYOR.YANı AMERıKA YASAKLI OLAN AVRUPADA YASAKLI OLAN BıR MADDE..(AMERıKADA BU AŞIYI VURULAN VATANDAŞ DEVLETE DAVA AÇMIŞ)

ŞıMDı ıŞıN SOSYOLOJıK BOYUTU

1-ALMANYADA HÜKÜMET YETKıLıLERı BÜROKRASı KESıMı CıVASIZ AŞIYI KULLANIRKEN, HALKA CıVALI AŞI KULLANACAKLAR BU HABER ALMANYADA DUYULUNCA HALK AYAKLANDI- ÜLKEMıZE GELEN ıLK PARTı AŞI (500 000 AŞI) CıVALI HABERıNıZ VARMI.

2-KUŞ GRıBı HASTALIĞININ ı LACI OLAN TAMıFULU ıLACININ FıRMA SAHıBı Donald Rumsfeld (amerikanın 3. etkili adamı) idi VE 2 MıLYAR DOLAR KAZANDI. ŞıMDı BU HASTALIĞIN ıLACI OLAN FıRMALARIN HEPSıNıN YAHUDı FıRMASI OLDUĞUNU BıLıYORMUSUNUZ..

3-TÜRKıYE DE CıDDı OLMAMASINA RAĞMEN SÖZDE BıR KAÇ ıLDE ESKıLERıN AJAN LAWRENCE LERı GıBı ÜLKEMıZE SOKULAN SÖZDE SANAL HASTALIK ıLE HALKI KANDIRAN BU ÜLKE YÖNETıCıLERı, HABERLERDE YAPILAN DOMUZ GRıBı HABERLERı ıLE HALKI PSıKOLOJıK OLARAK BASKI ALTINA ALIP KENDıLERıNCE ALINACAK 43 MıLYON AŞININYANı 1 MıLYAR DOLARLIK AŞININ BAHANESıNı OLUŞTURDUKLARINI BıLıYORMUSUNUZ.

4-HıÇBıR ÜLKEDE, HATTA ÖLÜMLERıN YAŞANDIĞI ÜLKELERDE BıLE ÜLKE HALıNDE BU KADAR AŞI TALEBı OLMAZKEN NEDEN TÜRKıYE KOBAY ÜLKE OLARAK DENENıYOR..

5-DOMUZ GRıBı HASTALIĞININ KENDı KENDıNE OLUŞABıLECEK BıR EVRESı OLMAYAN HAST ALIK OLDUĞUNU BıLıYORMUSUNUZ. YANı ÖZEL LABARATUARDA ÖZEL HAZIRLANMASI GEREKEN BıR HASTALIK OLDUĞUNU BıLıYORMUSUNUZ.

Azacum hayırlı olsun tatlım allah güle güle oturmak nasip etsin.Bu yazıyı daha önce andina paylaşmıştı ama seninde eline sağlık canım.Ben uzun saç taraftarıyım.Kendimde ve başkasında çok seviyorum.Daha doğrusu kendimde kısa sacı beyenmiyorum.Eminim sana çok yakışmıştır.Bence kaancık kötü rüyalar görüyo tatlım ondandır.Bizimkide bi aralar çok ağlıyodu uykusunda bide hiç gözlerini bile açmıyodu garibim.Ben kucağıma alıp sarılıp okşuyordum iyi geliyordu meleğime

dilekçim yazdım cnm diğer topiğekaydirigubbakcemile2

azocum sağol cnm...
çok sevindim cnm ne güzel kendi eviniz olcak
kaynanamlarda kuraya girin diyolar bize ama evlerin yapıldığı yerleri bilmiyorum bile ben kayabaşı nerde cnm ulaşım kolaymı ordan
ne zaman bitiyomuş peki evler
hayırlısıyla taşının evinize güle güle oturuna geliriz:)
saçlarını dagüle güle kullan cnm

Beyaz melekçim papyonumuzda çok güzel olmuş yakışıklımıza artis koca adam gibi

teşekkür ederiz teyzesi opuyorumnanaktan
selam kızlar..
andinacım biraz geçmişe baktım senin yazdıklarını gördüm.
umarım işlerin yoluna girer ve çıkartılmazsın.ama belirsizlik kemiriyo dimi insanın içini..
hakkınızda hayırlısı..
piroşum maşallah kızına.bencede bağışıklık sistemi güçül olduğundan hasta olmamıştır.
evet sütün korumuştur miniği.sevin panik yapma:)

bu arada yeni yürümeye başlayan bebişlerimizi tebrik ediyorum.annelerinin gözü aydın.çok mutlu oluyo insan.bizim sıpa 29 ekim akşamı şlk yürüdü..

ya kaan bazı geceler iç çeke çeke ağlayarak uyanıyo.bi zaman susturamıyorum.kucağımda geziniyoruz odaları.sonra sakinleşiyo.yatıyorum yanına uyuyunca yerine koyuyorum.
neden oluyo acaba?
uyurken kabus görüyo olabilirlermi?
yada arkadaki azı dişleri çıkmaya başladı.canımı acıyo acaba?

bu arada okudum uyku tulumu ile ilgili yazdıklarınızı.üstünü sürekli açan oğluma bende ince bir uyku tutlumu almalıyım sanırım.

ya benim nezamandır sizinle payşamayı unuttuğum iki şey var:)
1cisi; biz toki nin kayabaşı konutlarının çekilişine katılmıştık.o çıktı bize..giriş kat ama olsun.
şimdi peşinatı ayarlamaya çalışıyoz.sözleşme yapıcaz.
2 cisi ben saçlarımı kısacık kestirdim:)
çok dökülüyolardı:(

hem yeni saçın hem de eviniz hayırlı olsun canım benim iyi olmuş giriş kat falan farketmez kendi eviniz olsun da sonra daha güzellerini alırsınız inşallah

sağolun kızlar..
evi 2 sene sonra teslim edeceklermiş piroşum.
olimpiyat stadının arkasında kalıyo.
uydukent projesiymiş ve koca bir şehir kuruyolarmış oraya.
1.etaplar bitmek üzere.bizimki 2. etapta..
metro geçecek oradan.çalışmaları var.
birde 3.köprü oradan geçecek diyolar.
başakşehire yakın.
etap etap ara ara kuralar devam edecekmiş.sanırım bi sonraki şubatta.
ilgilenirseniz..

ay ıcırla yasminin resimlerini bulayım diye geçmişe gideyim dedim kayboldum resmen neyseki buldum süper çıkmış ikisi de kızlar çok tatlısınız sölemeden edemeyeceğim

azocum sağolcnm,metro geçecekmiş ordan evet
bizimde ev almaya niyetimiz var ama önce kocişin müfettişliği bırakıp sabit bir şubeye geçmesi lazım
geçmese bile seneye düşünüyoruz ev almayı bakalım kısmet
her ay 700 kira vereceğimize kendi evimizin taksidini öderiz
bıktım kiradan artık

Back
X