2008 Kasım Anneleri

noluyo orda bakim safiş hazırlıyo andişle remoda yemek için plan yapıyo gibi geldi:)
sizde gelin azom opuyorumnanaktan
yani safiş bu menüyü duyduktan sonra benim kuzenleri bir yere postalamam gerektiğine kannat getirdim bir de yazmışın ya beyazmeleğim gelirse düşünücem bunlardan birilerini yapıcam diye oy oy oy cokacimcoook
e heralde yavrum,ben sana demiştim yılbaşı gecesine özenirim diye yerimsenibenvalla sen bilirsin bilmem artık kaydirigubbakcemile3zemuszemus
valla beyazmeleğim ben şahidim önce saphiraya söz verdin yılbaşı gecesi için , kuzenlerini satman lazım bence :)
evet yaa bencede
safişş ben de yılbaşında sendeyim beni de ekleyin
ay daha öğle yemeği yemedim kurt gibi karnım acıktı
bir bakayım dedim safişin menüsünü gördüm of off yani :)

kızlar hepinize ayrı ayrı tekrar teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için
az evvel konuştum annemle herşey gayet iyimiş
o iyi olunca ben de iyi oldum resmen
hafta sonunu bir daha yaşamak istemiyorum desem yeridir kızlar
gelin yavrum siz de gelin opuyorumnanaktanannenin iyi olmasına çok sevindim.bir daha yaşamazsınız inşallah :Saruboceq:
SAPHİŞ YA BENDE SİZE GELEBÜLÜR MÜYÜM:)))
beyazmelek bence de sat sen sizin kuzenleri,saphiram çok cana yakın birine benziyor pişman olmazsın bencee:)
sokaki eylül sende güle güel kullan çantanıkaydirigubbakcemile3
kız çıkın çıkın gelin kaydirigubbakcemile3
öyledir safişim cana yakındır egeliler buluşmasında da çok sıcaktı opuyorumnanaktan

ah ah kuzenler burada yaşıyor olsa çoktan satarım da burada değiller işte ondan hayır diyemiyorum neyse bakalım daha belli değil gelecekleri belkim gelmezler:lepi:

ben kaçar kızlar kendinize çok iyi bakın öpüyorum hepinizi şapadanak Şeniz
canım benim o senin güzel kalbinin sıcaklığından Şeniz

okudum valla kaç saat gitti ama olsun zemuszemus
al şekerim sende bir tane yenisini iyi olur valla

dur daa daha erken panikleme hemen o zamana kadar buluruz bişeyler

sağol hayatım

sedacım sana da iyi gezmeler valla ben o kadar özledimki öyle kadın kadına gündüz akraba günlerini, gezmelerini ahh ahh

ay ben de gidip bakayım aysuya bakalım nasıl olmuş kuzucuk

ailecek sendeyiz denilince panik oldum meleğim..dediğin gibi zamn çok ama şimdiden planlayayım kii..sonra sıkışmayayımm...

tünaydın kızlar geçmişe çok bakalmadım ama lelalcim anneciğine geçmiş olsun canım Allah bidaha göstermesin
meleğim seninde telefonun hayırlı olsun cicim kulağında paralansın:)))

kızlar oğlumun totosu çok fena pişik oldu yaa ilk defa böyle oluyo bepanten kullanıyorum tahriş olmasın diye niveanın pişik kremini sürüyorum yok daha kötüye gidiyo
alt değiştirmek işkence oldu çocuğa
yavrum yaa nasıl ağlıyo anlatamam
ne yapsam bilemedim valla çok çaresiz kaldık
1.5 haftadır falan muhallebisini keçi sütüyle yapıyorum ama 2 gündür böyle acaba ondanmı diyorum
ne biliim öyle aklıma geldi işte
ama keçi sütü alerji yapmaz benim bildiğim yaa
onun dışında pek değişiklik yapmadık öğünlerimizde ama
maytabım ben hiç merhem kullanmıyorumm..eylül doğdu doğalı arada kantron yağı sürüyomm..hiç pişik sorunumuz olmadı..

tünaydın kızlar buraya yazmadım sanırım bugün daha

beyazmelekcim güle güle kullan telefonunu canım,

mmmfcim keçi sütümü yaptı pişiği bilmem ama bizde alerji yapmıştı ama yüzünde çıkmıştı bizim kıyamam memoya geçmiş olsun, gerçi bizim hiç pişiğimiz olmadı allaha bin şükür ama bildiğim kadarıyla saf zeytinyağıda iyi geliyor kızlar hematen kreminde iyi geldiğini söylemişlerdi, hatta aloevera da iyi geliyor alabildiysen,

gülizcim hindi dolması ile listeye başlayabiliriz sanırım, yanınada birkaç zeytinyağlı, meze, (neler olacağını aklıma geldikçe yazarım)

bizde eşim dışarı çıkalım diyor aslında iyi fikir ama ben yılbaşında dışarıda olmayı pek sevmem, birde eğlence için çocuğu bırakmakta yüzsüzlükmü olur acaba diyorum, sadece misafir istemediğimden eminim:)
denizannem tşk ederim ama bizimkiler sevmez hindiyi..hindi yerine tavuk olsa ne dersinn..

gülizim tabi yılbaşı için ya :D bana bakarmsınız yalnız :Dyok anam yok bende kafa kalmadı.e 4.5 yatıp 8 de kalkmamın da etkisi .bide nezleyim de gribime doğru yol alıyorum :S ay az öncede Duru Okyanus kafasını sehpaya vurdu alnı morarıyor buzda koydurtmuyor.zaten alnındaki morlardan hiç kurtulamıyoruz.gülizim ben bi düşüneyim yazarım yine burdan sana.şimdi Duruya kahvaltı ettiricem.ayy sanki ben vurdum başımı yaaa,başıma ağrı girdi :S
yine iyisin sapişim..o kadarcık uykuyaa..

merhabalar
LELAL GEÇMİŞ OLSUN CANIM ANNENE
beyazmelekcım gule gule kullan telefonunu

gulızcım yılbasında ne guzle aılecek kalabalık olcaksınız bız yanlızız esımle beraber evde oluruz herhalde bakalım amcalara gıtmezsekk

mmfcım cok cok gecmıs olsun dıs donemınde ve antıbıyotık kullanıyorsa oluyordur ayy canım benım nasıl acıyordur sımdııı

zeynacım sızde peteklerınıze baktırıverın ıncallah mmfgılınkı gıbı bır sorun degıldır sadece hava vardır

eylül bugun bıraz daha ıyı ama nefes alamıyor ne yapıcam bılıyorum serum fızyoljıgıde hıc sevmıyor ıskence gıbı gelıyor cocucugma

ıcırım bizde eşimle baş başa kutlayacaktık ama..şarap alıp şöyle özel bi sofra kurup yeni yıla girecektik ama..bizimkiler yılbaşı sizdeyiz deyince yattı..artık bizim kutlama sevgililer gününü ne kaldıı baş başa kutlama:kedi:
gülizcim ben tavuk tercih edenlerdenim biz hindiyi sevmiyoruz çünkü.sizin zevkinize kalmış.ille görsellik çok önemli dersen dolmasını yap ama servisi zor olur kalabalıkta.limon suyu ve tuzla(mümkünse kaya tuzu) ovulmuş tavuğunu fırında pişir cnm.veya haşlanmış tavuğun üstüne salça,yoğurt,yağ.biraz su ile sos yapıp sür.ama çok koyu olmasın sos kötü olur o zaman.

yanında tabiki pilav.kestaneli iç pilav yılbaşı pilavıdır ama tercih senin ister sadece ister sebzeli ister şehriyeli yap.tavuğunu haşlarsan suyunu da kullanırsın.

önden çorba düşünüyorsan eğer kalırsa tavuk suyundan çorba yapabilirsin.un ve yoğurdu çırpıp bi terbiye sosu oluşturabilirsin.şehriyeli tavuk çorbası için çok güzel oluyor.ya da tavuk suyuna sebze çorbası yapabilrisin.tavuk suyu kullanmazsan kremalı patates,kremalı domates vs.. çorba yapabilrsin.

peynirli veya istediğin bir içle sigara veya muska böreği ara sıcak olarak güzel.musaka böreğini şahsen 3 katlı olarak ve kıymalı patlıcanlı olarak severim ;)

zeytinyağlı olarak da sarma,dolma,barbunya,taze fasulye,enginar,kereviz den birini ya da daha fazlasını seçip yapabilirsin.

meze de havuç ezme,patlıcan ezme,rus veya italyan salatası,kereviz salatası,acılı ezme,patlıcan salatası,pancar turşusu,börülce salatası,haydari,kuru cacık,marul salatası,fava vs... bunlardan istediklerini seçip yapabilirsin

tatlı da meyve salatası,balla/şantiyle/dondurmayla/sosla servis edebilirsin veya kaymaklı cevizli kabak tatlısı yapabilirsin veya hazır bi yılbaşı pastası siparişi ver gitsin :))

canım bunlar geldi aklıma hadi kolay gelsin şimdiden :)

ana yemek tavuk istemiyorsan fırında pişirilmeye uygun bir balık yapabilirsin ya da et istiyorsan biftek sarma,kaşarlı filan yapabilirsin,hasan paşa köfte yapabilirsin.
aman sapişim döktürmüşsün canımcım ya..çok tşkler canımm..ben biliyodum zaten bu konuda senin usta olduğunu

menümü oluşturdum canım sayende ..
fırında tavuk
kestaneli pilav
börek
yaprak sarma,kuru patlıcan dolması, barbunya ..
kereviz salatası, mevsim salatası, rus salatası, haydari,acılı ezme
ballı,cevizli muz
tiramisu yada alman pastası

nasıl canım beğendinmii:hulya:

bizim orda çok gezene sokaklı derler..
bu sokakiyide yeni duydum:bbo:
bizdede çok gezene gezenti derler..özellikle babam benim için çok kullanırr...:icecream:

anam azıcık çıktım ,sokaki ,sokaklı ,elekçi ,çok gezen oldum yaw..valla doğru da sayılır aslında ,yarın ablama ,cuma sedaya, cumartesi tarabya ya arkadaşa gidicem ,ee yılbaşı akşamı da eşim çıkalım diyo ,bu ara yoğunum ,arayan sinyal sesinden sonra mesaj bıraksın :)))
hadi iyisin eylülüm..iyi gezmeler sana canımcımm

kızlar ben yattım hepinize iyi gecelerrr yarın görüşmek üzereeee
gülizcim söylemden geçemeyceğim canım menü süper yaaa ben hayatımda böyle masa hazırlayamam çok beceriksizim çünkü:))

ooh gez eylülüm sefan olsun :) ayrıca havaan batsın şekerim zemuszemus:roflol:

ay yok kız hiç havalı değilimdir tanıyanlar bilir beni ,gayet mütevazi yaşayan bi tipim ben küçücük bir evim ,sade yaşayan bir ailem ,şatafattan uzak hayat tarzım var benim ,sıradan bir ev hanımıyım işte ..:hulya:

kızlar ben yattım hepinize iyi gecelerrr yarın görüşmek üzereeee
gülizcim söylemden geçemeyceğim canım menü süper yaaa ben hayatımda böyle masa hazırlayamam çok beceriksizim çünkü:))
lavişim sen hiç beceriksiz olurmusun sen karadeniz kadınısın..beni cebinden çıkarırsın animallahhhkaydirigubbakcemile4
ooo güliz bu ne sofra cicim ,valla menü süper , yiyeceklere şimdiden afiyet olsun ,seninde eline sağlık ..

tşkler eylülümm..misafirler ağır.en başta annemm. bişi beğenmez ..illaki kendi yapacak..kafamçokkarıştı

günaydın kızlar
ahhhh nasıl bir sabahtı hala titriyom :))
akşamtelefonumu kapadım yatarken şarjı bitiyodu zar zur etmesin kafamda diye
sabah ezan sesine uyandım
normalde ezanlar fatih giderken okunuyo:)
dank etti hemen telefonu açtım acaba yanlışmı duyuyorum bu bi rüya olmalı yok yok kabus:))

bi bakarımki 6.28 servisin gelmesine 7 dakka var
fırladım tabii hemen yüzümü bile yıkamadan odaya koştum
nası bağırdıysam memo kalktı hemen oooo kimler gelmiş kimler edasında nası gülüyo telaşımıza delü
hemen giydirdim attım çocuğu banyoya yüzünü bile ben yıkadım
o arada babası sütünü ısıtmış sağolsun
tabii ben bu arada babaya sayıp duruyom tam gününü buldun satıcak arabada yok nası gidicek bu çocuk:SSS
sanırımben uyanamamamışım bahçede kaç tane araba var hiç bişey olmadı taksi var:))
ay sağolsun sesini çıkarmadı da bi kıyamet kopmadı
neyse tam saatinde attım kapıya çocuğu da bişey anlaşılmadı
sonra güzel bi kahvaltı hazırladım kocişe telaşımıza güldükte güldük
ama hala telefon neden çalmadı anlamadım yada çaldı kapayıp uyudum:S

anam azıcık çıktım ,sokaki ,sokaklı ,elekçi ,çok gezen oldum yaw..valla doğru da sayılır aslında ,yarın ablama ,cuma sedaya, cumartesi tarabya ya arkadaşa gidicem ,ee yılbaşı akşamı da eşim çıkalım diyo ,bu ara yoğunum ,arayan sinyal sesinden sonra mesaj bıraksın :)))

sedaya cumartesi gidilmiyor muydu?? ne zaman cuma oldu ayol akannehir

günaydınlar arkidişlerrrrrrr

güzel bir gecenin ardından burdayız yine :delphin:

günaydın kızlar..
ay kimsecikler yok.
maytabım geçmiş olsun.ben her sabah öle hazırlanıp çıkıyom evden:(
ay bide oğlum büyüyüp okula başlayınca napıcam bilmem.
bide ben okadar ağırımkiii hiç bi sabah yetişemiyom rahat rahat servise..

andişim güzel bi gece derken..:jeyyar:

Türk Kadının Görevleri

Ey türk kadını!

Birinci vazifen bulaşık, çamaşır ve kocana
sahip çıkmaktır.Mevcudiyetinin yegane temeli
budur.Kocan en kıymetli hazinendir. Seni bu
hazineden mahrum etmek isteyecek kaynanan ve
görümcelerin olabilir. Birgün evliliğini
kurtarmak mecburiyetine düşersen vazifeye
atılmak için bulaşık ve çamaşırı düşünmeyeceksin.
Bu durum elektriğin ve suyun kesildiği anda
ortaya çıkabilir.Evliliğine tecavüz etmek isteyen
kaynanan görümcelerin ve hayatta emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Hayatta
kılıbık kocan zor bir ihtimalde olsa da başka bir bayana göz dikmiş olabilir. Aileniz fakru zaruret
içinde
harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey asil Türk kadını işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen
yuvanı kurtarmaktır. Anasının kuzusu olan kocanı adam etmek senin elindedir. İhtiyaç duyduğun
merdane dolabın sol üst köşesinde saklıdır

günaydın kızlarr
mmf yaşadığın telaş gözümün önüne geldi
bende öğrenciyken o kadar çok yaşardık ve annem kardeşlerimde yaşardı ki
bir an o gözümde canlandı :))

günaydın kızlar...
mmmf27 sabah sabah baya bi telaş yaşanmış evde..neyseki kazasız belasız atlatmışsın..Azonun dediği gibi bende şöyle sakin sakin çıkamam evden.hep bi telaş, hep bi koşuşturma..
umarım herkes iyidir..ben yine uykusuzum..gece 01.05 de aysuyu uyuttum fakat sabaha kadar yine mız mız öttü durdu..offf offfff...bu çocuk ne zaman düzene girecek yaaa...çoookkkk yoruldum çok:((((

Back
X