2008 Kasım Anneleri

ya bende düşündümki spiral garanti olur ama oda korumayabiliyor dediler kafam karıştı.gerçi daha çooooook var ama şimididen bulayım bi çare dedim.daha önce doğum kontrol hapı kullanıyodum ama şimdi istemiyorum

ben geçen ay doğum kontrol hapına başladım hiç değilse kafam rahat olur
bir ay yasmin içtim ama çok yan etkisi varmış evhamlandım biraz ve doğumdan önce kullandığım miranovaya geçtim hiç ara vermeden

hepiniz sağolsun kızlar.Kardeşim şu anda 7 haftalık hamileymiş.Öğrendiğinde benim de doktorum olan Nevra Topalismailoğlu'na (merak edenler için yazdım) gitti.ışini iyi bilen fakat biraz sinirli garip bi tiptir kendisi.Yani o hastayı değil sen doktoru idare ediyosun resmen.Kardeşimde hamile olduğunu falan bilmediğinden kasıklarım ağrıyo ateşim var falan diye dahiliyeye gitmişti.ıdrar yolu enfeksiyonu çıkmış onda daha önce de olmuştu antibiyotik vermiş doktor.10 tane var içinde hepsini içmiş.Üstüne 2 de vermidon içmiş.Sonra adeti geçince test yaptırmış işte ortaya çıktı böylece.Bunları Nevra Hanıma anlatınca o biraz kızmış.Dikkatsizlik bu falan diye.Bu ağır bi ilaç demiş bebekte bazzı eksiklikler belki oalbilir demiş.Genetik araştırma için cerrahpaşaya yönlendirdi.Bizde bi sürü tandıık doktor bulduk orda şimdi onlar dan rapor bekliyoruz.Hem de ultrasonla bakacaklarmış.Raporda şöyle mesela.DÜnyada bu ilacı hamileliğin şu haftasında kullanan 100 kadından atıyorum 5 inde bilmem ne saptandı 15 inde bişey yok gibi falan.Ona göre karar verecekler aldırma konusunda.Aldırmak tabi ki istemiyo .her nekadr plansızda olsa allahtan gelen bişey aldıramayız.ınş.kimse istemeden hamile kalmaz da aldırmak zorunda kalmaz ben dahil.korktum valla ben.üstelik de korunuyoduk diyo nasıl iş anlamadım.yeni de işe girdi 1,5 ay oldu iyi bi yerdi atacaklar beni diyo:)

kağan kocatepeye de gitti o da ben böyle 150 hasta doğurttum bişey olmadı demiş.offf çok zor bişey ya.Güzel bi haber ama insan gülemiyo bile.hep ağlıyo kızcazz

derincim bişey olmaz inşallah yaa sıkmasın canını, doktorun kızması da normal değilki sonuçta sonuçta korunurken plansız kalınmış bir hamilelik bile bile içilmiş bir ilaç yokki ortada allah yardım etsin artık

canım ben doğum yaptım tam 41. gün ilk adetimi gördüm
ondan sonrada her ay düzenli düzenli oldum
en son 23 nisanda oldum ne bilim panik yapa yapa iyice geri kaçtı belkide

kaydirigubbakcemile3 zeyna kafa
acaip güldüm haa
geri kaçtı demek :)))
stresten olmuştur ben hala düzenli adet olamıyorum
bi de yap bi test neden korkuyosun
olmuşsa olmuştur zaten

ee ne demişler
ateşli gecelerin bedeli ağırdırsengözlerimebaksanab

kızlar bişey sorcam dişler çıkarken dişin çıkacağı yüzeymi kabarıyor diş eti işte, yoksa ön tarafmı kabarıp beyazlaşıyo

canım bizim iç taraf kabarmıştı önce sonrada beyazlaştı alt damağın ön iki dişin arkası
öyle tarif edeyim
hayırdır??
diş belirtisi mi var??

kızlar bişey sorcam siz doğumdan sonra nasıl korundunuz.

canım doğumdan sonra hap iğne miğne yasak emziriyorsan tabi
ben 40ım çıkınca hemen spiral taktırdım 1 ay sonra kaydı sonra gene taktılar
daha kontrole gidemedim

ama bana kalsa en garanti yol hiç yapmam. ama olmuyo tabii.
saten bebek falan bi halt annamiyo insan

ben geçen ay doğum kontrol hapına başladım hiç değilse kafam rahat olur
bir ay yasmin içtim ama çok yan etkisi varmış evhamlandım biraz ve doğumdan önce kullandığım miranovaya geçtim hiç ara vermeden

canım hap süte geçiyor diye biliyorum ama. sen emzirmedin heralde???

hepiniz sağolsun kızlar.Kardeşim şu anda 7 haftalık hamileymiş.Öğrendiğinde benim de doktorum olan Nevra Topalismailoğlu'na (merak edenler için yazdım) gitti.İşini iyi bilen fakat biraz sinirli garip bi tiptir kendisi.Yani o hastayı değil sen doktoru idare ediyosun resmen.Kardeşimde hamile olduğunu falan bilmediğinden kasıklarım ağrıyo ateşim var falan diye dahiliyeye gitmişti.İdrar yolu enfeksiyonu çıkmış onda daha önce de olmuştu antibiyotik vermiş doktor.10 tane var içinde hepsini içmiş.Üstüne 2 de vermidon içmiş.Sonra adeti geçince test yaptırmış işte ortaya çıktı böylece.Bunları Nevra Hanıma anlatınca o biraz kızmış.Dikkatsizlik bu falan diye.Bu ağır bi ilaç demiş bebekte bazzı eksiklikler belki oalbilir demiş.Genetik araştırma için cerrahpaşaya yönlendirdi.Bizde bi sürü tandıık doktor bulduk orda şimdi onlar dan rapor bekliyoruz.Hem de ultrasonla bakacaklarmış.Raporda şöyle mesela.DÜnyada bu ilacı hamileliğin şu haftasında kullanan 100 kadından atıyorum 5 inde bilmem ne saptandı 15 inde bişey yok gibi falan.Ona göre karar verecekler aldırma konusunda.Aldırmak tabi ki istemiyo .her nekadr plansızda olsa allahtan gelen bişey aldıramayız.İnş.kimse istemeden hamile kalmaz da aldırmak zorunda kalmaz ben dahil.korktum valla ben.üstelik de korunuyoduk diyo nasıl iş anlamadım.yeni de işe girdi 1,5 ay oldu iyi bi yerdi atacaklar beni diyo:)

canım çok üzüldüm yaaa
ama şunu söyleyeyim doktorların lafına da çok canınızı sıkmayın, bazen en son söyleneceği ilk önce söylüyolar
benim bi arkadaşıma da 3lü test sırasında down senromu kesin dediler
hemde 1 doktor deeğil koca hastane doktor kurulu,
kız doğurdu ve maşallah sapasağlam çocuk
iyi düşünün iyi olsun inşallah
Allah yardımsı olsun kardeşinin.....

ya bende düşündümki spiral garanti olur ama oda korumayabiliyor dediler kafam karıştı.gerçi daha çooooook var ama şimididen bulayım bi çare dedim.daha önce doğum kontrol hapı kullanıyodum ama şimdi istemiyorum

ben öyle hamile kalmıştım, devamlı kontrolettirmek gerekiyor, kayabiliyor çünkü.

valla canım biz condom ile korunuyoruz hala

en garantiside bu zaten.
Her yönden.
Birde bu konuda şunu söylemek isterim, neden hep biz düşünmek zorundayız, yan etkiler bize, psikolojisi bize, hamilelik bize, doğum bize, uykusuz geceler bize.
Korunmayı düşünmekte kocalara ait olmalı...
Tabii o şekildede komployo kurban gitmemek işten bile değil.:jeyyar:

selam kızlar,
sabah erken kalktım gecede uyutmadılar oğlanlar ama şu mügedeki çocuk için açtım bilgisayarı tvyi.
sonra oğluşlar uyandı eşimde geç gideceği için bilg. başına geçti kahvaltı dereken bu saati bulduk yani..

seraycım 7. ayınız kutlu olsun canım...
bende aynı zeyna gbi 41. gün adet oldum ondan sonrada sapmadan her ay geldi heralde artık günleri hesaplamadığım için günü gününemi geldi bilmiyorum.. bizde bazen kendimiz bazen kondomla korunuyoruz işde..
benim oğlanlarında diş etleri pütürlü ve beyazlık var ama ne zaman pörtler bilmem...

pirayecim damağın geniş tarafı varya dişin çıkacağı yer kabarıyo zaten içinde beyazlık görünüyo ertesi güne bi bakmışın çıkmış :))) ne o belirti mi var..??

selam millet günaydın..

sabah sabah rezil rüsva oldum :) kepaze oldum :)))

annem anneannemi bana bıraktı dün gece bende kaldı ,kendisi hasta şeker, kalp,tansiyon herşey var ..neyse sabah ablam aradı sağlığını sormak açısından anneannem napıyo ,geceyi nasıl geçirdiniz dedi,bende işi muzipliğe vurarak çok sıcak saatler yaşadık gece çok ateşliydi dedim kaydirigubbakcemile3 anam bi baktım kayınpederim arkamda ,
:utangac: sabah gelmişti oda ..duydu söylediklerimi,şimdi o saatleri anneannemle yaşadığıma doğal olarak inanmaz , kocamla yaşadım sancak ,herkese anlatıyom sancak ,rezilliğin son perdesi ..napcam ben loooo..

Son düzenleme:
ne kartı mmmf kafa haberim yok benim??

aman elif ne ateşli gece ne ateşli
çocuktan ateşe bakamıyoz ya Allah Bismillah bulduğumuzla yetiniyoz

aylülcüm laf çıkmış ağzıdan yapcak bişi yok
adam demiştir içinde neevlat yetiştirmiş beeeee :dance:

Back
X