2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

düngece şevval 11de uyudu bende yattım 11.30da,uyandı 15 dakka oyalandık sonra emzırdım uyudu yıne.sırayla 1de 2de mıkırdandı pışpışladım uyudu.4de emzırdım bıde 7 de emzırdım şimdi uyandı.halıyle yorgun uyandım ama gecen gecelere göre cok daha ıyıydı.

Esraaa(ko) :) bakıcınız Ece uyurken napıyor? başka bir sorumluluğu var mı? o yaştaki kadına kalk evi de toparla denmez ama yine de merak buyurdum :)

eburcum basta konustugumuz yapacagı isler belli
ece nin utulerini yapmak
vakit bulursa ece uyursa bize yemek yapmak ki bu konuları konusurekn ece 3 aylıktı kadın bana yemek yaparım uyudukca tabi falan dediginde ay yapabilirseniz yani direk yemek dye isterim diyemiyorum falan dedim ne bilim bizim kizin bakıcısınla iyi anlasıp mısıl mısıl gunduz uyuyacagını kadınd iyor inanamıyorum annem kayınvaldem oturmaya gidiyorlar uyuyuor goruyorlar yani bilsem yemek talebimi daha sıkı sıkı soylerdim
bazen sonuryor benden birsey istiyormusun sen istiyormusun anlamınada souryor yani anlıyoru yemek souryor soyleyebilirsem kendimi toplayıp diyorum yoksa cekiniyorum
yani iki yemek aynı gun isteyemiyorum geçen gun kreviz yaparmısın dedim tabi dedi yaptı
aynı gun çorba da isteyemedim dun istedim arada ben yapıyorum goruyor sen yapma bana soyle vs demiyor hani isined gelir tabi ama yap diyinc yapıyor tabiki basaka birsey yapmıyor
berkenin yatagını falan toplamadan çıktıysa babası onu topluyor pijamalarını katlıyor bulasık makinasi bosaltmayı seviyormu ne gelir gelmez ona girisiyor:) copleri toparlıyor tuvalleteki çopu ece nin bezlerini çopu ayrı onları toplayıp aksam giderken kapıya koyuyor kapıcının alması için bu bile bana angarya gelen islerdendii mutlu oluyorum
e onun harici iste ece nin yogurdunu çorbasını yapıyor biberonları o kaynatıyor onluklerini genelde elde aksam giderken yikuyor çok aldım ama yinede yetmiyor çok ıslatıyor gunde 10 onluk degisiyoruz belki yikayıp habire kalorifer ustune koyuyoruz
yani bunlardan ibaret
toz alma temizlik vs ugibi isler asla yok

benım kızıma keltoşluk pek yakıstı dimee ama tiizeleri kaydirigubbakcemile2

ay çok seker yuzu guzel massallah da nasıl ceserat ettiniz kafayı kazıtmaya ben onus orcaktım sana unuttum makinadan korkmadımı berke calıstımı o makina odu kopardı am adaha buyukut belki ilerde anlar senin kizda ama birdaha kazıtmayacgınaz gore sorun yok:)
ben kıyamazdım egri buguru bile olsa dogum sacına yillarce elletmem diye dusunuyorum

siz kızımı hep keltoş sanmayın,benım kızımın rapunzel sacları var aslında.ama nazar deger dıe saklıyoruz.size gösterebılırım ama
[/URL][/IMG]
ya çok omursunnnn :)) bazen bende kendi saclarımı ecenin yuzune yaklastıryoru saclı nasıl olur diye:)

çocukları oldugu için insallah ayrılmazlar diyorum çocuk kac yasında bilimyorum ama her yasta çocuk elbet etkileniyor
ben sahsen berke 5 yasında iken bosanmıstım onun yuzundeki huznu hala unutamıyorum evi tasıdgıımız gun. hala aglamaklı oluyorum onun arabada giderkenki yuzunu hatırlayınca

işte buda benim oğlum arda barış gerçi resmimiz bir ay öncesi ama napalım öğreniyoruz daha yüklemesini...

massalahhhh

gecmişi okudum biras ama bitmedi cok uzun..ecede ayagımda ayaklarım zaten koptu..2 kez mama verdim biberonla gun boyuda emdi durdu corba vs veremedim telastan..hazırlR vardı kavanoz yemekleri hippin ama sevmedi yemedi beni yedi yedii

gule gule otur pervincim tekrardan . birkaç gun çorba içmesin birsey olmaz canım siz yerlesinde

Elif niye yok bilen var mı? söyledi de ben mi kaçırdım acaba ?

bakıcısı baslamıstı onunla kalıyordur belki diycektim ki altta yazmıs alıntım ziyan olmesin diye yinede yazdım sana:)))

bizdede varr sol dizinin yanında dıskısmında birde sag kolunun dirsegin iç kisminda ne calıp aldım olce kolumun altına sakladım sonra yanımda tuttum dizime hizaladım biliyorum :) ok adar dikkat ettim kimsened izinsiz birseyyememeye falan nası olud bilmiyorum
boyle norma l ten renginin 3 ton koyusu ugibi minicik ama var yani

yapma yaa bize dr bebelac onerdi diye onu alıyoruz hos çok mama deneyimimiz yok 3. kutumuz falan bu ama ona devam etmeyelim o zaman

ay nolcak yusufun buhali çok uzuluyorum inan yaa insallah istahi bira n evel geri donerr

nası yani bakıcıya alıstı kaynanamlardan farkı yok derkenn ??/
tv izletiyormu mesela ?
yada corba yedirmek için beceriye sahipmi dgil ugrasmak mı istemiyor ? yemesse yaemez modunda olur ay kimi insan

esrakoo ece gazı cıkmadan uyudugu icin oksuruo vede salyası genzine gelio.. bize cok oluyo bu durum alıstım ben korkma birde kafası terlediginde oksuruo benimki

bizim gaz çıkarma olayımız pek yok aylarndır pervinim. yani hatta iki aylıkken bile emzirir gaz çıkarmadan koyardım uyurud saatlerce arada bazen gaz gelirdi. ama yok hasta olmus ece bogazı kırmızı aksam dra gotuduk çunku

tazem gunaydınn

ya tatlıyla ilgili yazıma yanıt yazmıssın meltem alıntı yapmıs orda gordum banada yazdgıın ger idondum bulamadım nedense mesajını neyse. sonuçta gordum ya uzatmayayım :)

kesmes seni bilirim bir salep bir kazanndibi ama aa bir sure yaza kadar bu bir donem oyle dusunn

vee dun demissin ek birseyler yedim
oyle yapmamalısın bencee
duzen duzen deyip duruyor bizim diyetisyen
yani bugun 2 kasık bal yarın 1 kasık bal falan olmamalı

dr a tam guvenemiyorsan ki bence guvenmemelisin 1500 kalori olayınaç ok takıldım
ekle birseyler ama hergun aynı seyleri ekle
aynı besin grubundan yiycekler olsun mesela et grubuun bir porsiyon arttır ysut urunlerni falanda bir artırabilirsin zaten o zaman benim diyetle aynı olcak seninkide
ama kafana gore birgun onydan birgun bundan yeme bence

aksam eve gittim bakıcımız sagolsun yyedigini içtigini yatıp kalkmasını vs eece nin not alıyor ajandasına. oksuruyormu dikkat edermisiniz dedim yazmıs onlarıda 12de uyudu 12,20 de oksurdu hapsırdı afalan aksam iboyla çokgulduk :) bu kadarını demek istememistim dedim içimdenhani oksuruyormu oksurmuyormu bilgisi yeterdi neyse:) 3-4 kez oksurmus iki kez hapsırmısı okuyunca aksam yinede hastaneye goturduk. bogazına bakıldı evet tahmin ettigimiz uzre çok az kızarıklık çok az akıntı var dedi dr arada bir oksurten bunlarmıs belli olud ama serum fizyolojikle atlatır anne sutu aldıgı için dedi kolayatlatırmı s dedi birkez daha dedim ne nimetmis bu anne sutu diye. hos ben tumg un emziremiyorm oldugu kadar ama o dabirseydir

bakalım bugun nasıl gececek
serum fizyolojik e sinir olduu sıkınca aglıyor
oysa burun suruntusu alınırken hemsireye gulduydu:)

bu arada kilosunada bakıldı 18 gunde 250 gr gibi almıs yaklasık normal sanıyorum arada bumerakımıda gidermis oldum ek gida ile kilo ne olcak bakalım diyordum çunku.

bakalım takip etcez cigerlere falan inmez ise boyle atlatacak insallah

bende kıyamıyodum hatta sonra pişman oldum keske bu zamana kadar kesılseydı sımdı baya uzamıs olcaktı.xzaten saclarını kıyıpta atamadım saklıyorum yerimseniben sonunda ,işte ikna olup kestırdım ama cok kötü oldum ilk zamanlar anca alıstım
korkmadı makınanın sesınden.bişe oldugunu anladı öleee dınledı

DOGUM LEKELERı

ne çok kisinin bebeginde doum lekesi varmıs cçoksasırdım.
berke de de dogdugunda leke yoktu birkaç hafta sonra çıktı birbacagında hemen hemen boydan boya sanki guneset yanmıs soyulmus gibi beyazlıklar vardı. biz de hastaneye goturduk. ki çok iyi diye bilinen acayip kazık hastane olan acıbadem e . orda cilt dr u baktı etti beyaz benbunlar dedi orda renk pigmentleri gelismemis dedi duzelmez bu boylece kalır dedi
neyse dedik erkek çocuk zaten bacakları kıllancak gorunmez falan
cumertesi gun gitmistik pazartesi isteyimben aksam eve geldim annem dedi hastaneden dr hanım aradı
kadındaki densizlige bakarmısınız. evi aramıs anneanneyim ben demis annem hani annesi iste diye anlatmıs. demiski ben cumartesi gunu torununuz muayne ettim beyaz ben teshisi koydum amas onra içime dert oldu baska yerinde vucudunun varmı diye bakmadım (neden bakmamıssa o anda) ama siz mutlaka hemen bakın heryerine iyice bakın koltuk altı parmak arası vs dahill bir yerde daha varsa o zaman belki bu beyaz ben olmayabilir norolojk birbozukluk olabilir diyor ve annem şoklarda dabi kadın. iki ayrı yerde olursa bu tarz beyaz bene benzeyen lekeler norolojik bir dogum kusurunu belirti edermis. allahım geldim eve basımdan kaynar sular dokuldu biryandan dr a sovuyorum niye kendi bakmamıs ev aranıp yaslı insanabunlar soylenirmi diye bir yandan aglıyorum bir yandan berkeyi soyuyordum bakmak için neyseki birsey yoktu ama biztabi yine norolog daaldıkdı solugu muaynesi yapılıd hiçbirseyi olmadgını ogrendim ama yine bil içim rahatlamamıstı yillarca ikinci biryerde beyaz ben çıkcakmı diye korkuyla bekledigimi bilirim
ne dusuncesiz dr lar var diyorum ..

geçmiş olsun canım
bakıcınız çok titiz ve çok planlı bir bayanmış takdir ettim

aman yarabbi
ne doktorlar var ya
onların dediği bizler için ne kadar önemli oysa

bizimkide buna benzer bir leke..bende bugün fotografini cekip yollayayim..
sarmaşık çok tatlı kuzuların.imreniyorum sana çıtır çıtırsın ve 2 çocuk sahibisin maşallah
sagol canim..opuyorumnanaktan
canim zaten kafana cok taktikca kendini ve aileni yipratirsin..birak bu kendini bilmez insanlari..sen mutlu oldukca onlara en büyük cezayi vereceksin emin ol..:teselli:
aman nazar degmesin.. insallah dahada düzenli ve güzel uyur..

BU NOT ALMA İŞİ ÇOK EĞLENCELİYMİŞ YAVkaydirigubbakcemile3.BENİM BAKICI YAPMAZ ÖYLE ŞEYLER.caps açık kalmış.

arkadaşlar pek soru sormak ve cevap beklemek adetim değildir.ama kafamı kurcalayan birşey var.ek gıdaya başlayan bebişler doyumluk mu yiyorlar.yani mesala çorbayla karnını doyuruyorlar mı? ya da yoğurtla.neva hiç birşeyi doyumluk yemiyor.üstüne muhakkak emiyor.şu an tadımlık evredeyiz değil mi? doktor hergün çorba vermemizi söyledi.sanki geç kalmışsınız der gibi baı lakırdılar etti.

canım sıkkın....sabahten beri bakıp bakıp çıkıyoruma ama kafam da birşey kalmadı okuduklarımdan....

dün akşam selin tıkanma tehlikesi atlattı... babaannesi falan masada oturdum meyve yiyiordu selinde bizim yanımızda mama sandalyesindeydi babaannesi onun elinede bir dilim elma dilimi verdi daha önce hiç vermemiştik.... sonra selininde çok hoşuna gitti şapur şupur sesler çıkartarak emdi eliden düşüyor ağlıyor falan.... sonra bi ara iyice ıslanınca kayıyordu eşim tuttu elmayı selin emiyordu eşim o ara dedi hatta annesine selinin diş etleri sertleşmiş elmayı dişledikçe kırt kırt oluyor sanki dedi öyle der demez selin öksürmeye başladı hemen sandalyenin kemerleri çözmeye çalışıp eşimle kaptık kaldırdık selin yine tıkandı ben tabi feryat figan yine ağlamaya başladım kayınvalidem hemen parmağını selinin ağzına sokup elma parçasını çıkardı.... çok korkuyorum ya bebekliğinden beri bu 3. cü yüreğime inecek allah korusun ama 4. cüyü kaldırabilirmiyim bilmiyorum((((kocaman bi elma parçası çıkmış ağzından ben ağlamaktan göremedim kayınvalidemin çıkarttığını daha sonradan baktım nasıl becerdi o kadar elmayı koparmayı bilmiyorum.....

çok dikkat etmek gerekiyor artık.. ilk defa vermiştim dün akşam ilk ve son oldu bir daha eline birşey vermem....

genelde ara öğün oluyor meyve püresi ve yoğurt ama muhallebi ve çorba doyurucu oluyor nerdeyse ana öğün yeme miktarına bağlı olarak
mesela

100 cc su 1 tatlı kaşığı pirinç unu ve 3 ölçek mama ile yapılan muhallebinin hepsini yerse doyuyor

genelde ece yarım su bardağı yoğurt yiyor o ara öğün oluyor

biraz uzun yazdım daha açıklayıcı olsun diye

bu arada akşam ben eve gidince genelde ek besin vermiyorum (sütüm iyiyse o gün)gündüz annemler ek besin veriyorlar

elif selinin aman aman iştahı yok ama evet çorba yedikten sonra yeniden birşey yemek istemiyor....çorbayıda öyle çok çok yemiyor ama yetiyor demekki....hergün çorba veriyoruz biz 1,5 aydır falan.....anne sütü almayınca erken başladık ek gıdalara mecburen:sinifsinif:

elif ilk baslarken tadımlık oluyor hemen doyumluk yese bile vermemek gerekiyor
birkac hafta içinde doyumluk porsiyona ulasmanız gerekiyor
ama kadının bize soyledigne gore yourt olsun çorba olsun tam bir kase yese bilebir saat tutuyormus midesini
sonra aclık belirtileri baslıyomus ve arkasından anne sutu vs mutlaka içiyormus
yani tam doyumluk heralde yasına dogru adam gibi kıvamlı yiyceklerle olcak
su anhep ustune sut mama devamı olcak

bu arada niye soru sorup yanıt b eklemek adetin degilki yahu burda çogunlukla yaptıgımız seylerden biri degilmu bu:)

kızlar bu bahsettiğiniz ne? aşı mı? anlamadım da aydınlatırsanız sevinirim..

zehirli ishal asısı canım

ya ecede dielim 11de yatıo arada mızıklıo pişpişliorum 4te emio 6bucuk-7 emio bide uyanınca ..arada 1dede uyanırsa emziriorum aynıyız

canim biraz agir konusacagim ama hadi sen bilmiyorsunda kayinvalidende en az 2 yada 3 yasindan evvel bebeklere elme verilmeyecegini bilmiyormu...lmaz: hatta bazi doktorlar bunu 5 yas bile diyorlar..zaten en fazla bebek bogulma vakalari bu elma yüzünden oluyor..allah korusun ucuz atlatmissiniz..ayrica bogulan bir bebegin bogazina parmak sokulmaz..ya hep nefes borusuna kacsaydi..aman allahim cok ucuz atlatmissin..biradaha kimseye lütfen birsey verdirtme..sonucta bebekler cok kuvvetli emiyorlar..bir anda yutuverir anlamazsin..insallah birdaha yasamazsin..inan benim elim ayagim titredi simdi düsündükce..:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…