Esraaa(ko) :) bakıcınız Ece uyurken napıyor? başka bir sorumluluğu var mı? o yaştaki kadına kalk evi de toparla denmez ama yine de merak buyurdum :)
benım kızıma keltoşluk pek yakıstı dimee ama tiizeleri kaydirigubbakcemile2
ya çok omursunnnn :)) bazen bende kendi saclarımı ecenin yuzune yaklastıryoru saclı nasıl olur diye:)siz kızımı hep keltoş sanmayın,benım kızımın rapunzel sacları var aslında.ama nazar deger dıe saklıyoruz.size gösterebılırım ama
[/URL][/IMG]
çocukları oldugu için insallah ayrılmazlar diyorum çocuk kac yasında bilimyorum ama her yasta çocuk elbet etkileniyorslm herkese
bi kaç gundur giremiyorum topiğe.
hayy bu topiğin sinerjisine diyecegim bana kızacaksınız. diyodum korkuyorum şu sinerjiden diye.
her derdimiz aynı zamanlarda oluyor.angel betülünde ablasıydı sanırım geçen gun yazmıştı
pazartesi şok bi haberle dünyamızaltüst oldu.
eşimin abisi ve eşi boşanıyorlar.
eltimi çok severim ablam gibiydi.üstelikbirde çocukları var.
çok üzgünüm elimizden gelen bişey yok
olanlara seyirci kalmaçok kötü..
ben çok etkilendim.sürekli ağlıyorum.
başkalarının başına geldiğinde HAYIRLISI OLSUN derdim hep ama meger yakınında olunca bu kadarkolay çıkmıyor bu söz agzımdan
sizlerden dua istiyorum.
beni mazur görün bi süre uzakım sizlerden.
gecmişi okudum biras ama bitmedi cok uzun..ecede ayagımda ayaklarım zaten koptu..2 kez mama verdim biberonla gun boyuda emdi durdu corba vs veremedim telastan..hazırlR vardı kavanoz yemekleri hippin ama sevmedi yemedi beni yedi yedii
Elif niye yok bilen var mı? söyledi de ben mi kaçırdım acaba ?
kizlar uzun zamandir soracagim unutuyorum..bebeginde dogum lekesi olan varmi..:uhm: hayat ta var ama öyle ben gibi degil..damarsal lekelerden herhalde..tam ensesinde ..bazen rengi aciliyor bazen koyulasiyor..allahtan yüzünde olmadi..doktor hamileliginde atesli hastalik gecirdinmi diye sordu..halbuki ben öyle hastalik felan gecirmemistim...insallah ileride bir zarari olmaz..:1no2:
yapma yaa bize dr bebelac onerdi diye onu alıyoruz hos çok mama deneyimimiz yok 3. kutumuz falan bu ama ona devam etmeyelim o zamanSağol güzelim, tatile gireceğiz sonunda, çok mutluyum. Yoruldum gerçekten. Buse elma suyundan sonra çok fena kabız oldu. Pazar-Salı arası onunla uğraştık. En son fitille çıkardı kuzum:gitme:Şimdi normale döndü gibi. Bu arada Polonya yapımı bebek mamalarının GDO bakımından zengin olduğunu duydum. Bebelac kutusunun altına bir baktım, Polonya malıakannehirKutu aynen gitti çöpe.klava:
bugün evime geçtim azda olsa dinlendim..en azından uykudan uyanınca bakacak birilerinin olduğu düşüncesiyle yusufu yatırdıkça bende uyudum..hemde ne uyuma bukadar ihtiyacım olduğunu bilmiyordum..ama bu sıpa biberonla mama yemeyi iyice bıraktı kaşıkla savaş veriyoruz doktor gripten diyor sabırla her gece mıkırdandıkça kalkıp mama hazırlayıp binbir duayla ağzına veriyorum iki fırt çekip bırakıyor...ama biberonu unutmaması için vazgeçmeyede niyetim yok ya sabır diyorum...kaç kutu mama çöpe gitti ama mecbur ...iyice zayıfladı yusuf....
geçmişi atlaya,zıplaya okudum.tam okumadım yaaaa.
dün işler yoğundu giremedim.bu akşam da misafir gelecek giremem.harika bir browni yaptım duyrulur.
kuzeyin cicicisi ve üzerindeki pozu harika
EPRUU sizi çok beğeniyorum bağhyann
bir paranoyaklıktır gitmiş ben miyim? sen misin? herkes birbirinden kuşkulanmış.
ayşin daha iymiş çok sevindim.
Neva bakıcı teyzesine alıştı.kaynanamların baktığıyla bir fark yok.tek fark artık geceleri uyuyor.maşallah.çorbayı falan da doyumluk yemiyor.bir noktadan sonra istemiyor.tabağa kaşığa vuruyor,önlüğüne asılıyor,çıkarmaya çalışıyor.
bugün hava çok güzel tam bir bahar havası.evde olsaydım gezerdik nevoşumla.
bana birşeyler yazan arkadaşlar lütfen beni mazur görün.malum artık evde hazır yemekler yok.yemekti,nevayla ilgilenmekti derken zaman bulamıyorum.
esrakoo ece gazı cıkmadan uyudugu icin oksuruo vede salyası genzine gelio.. bize cok oluyo bu durum alıstım ben korkma birde kafası terlediginde oksuruo benimki
ay çok seker yuzu guzel massallah da nasıl ceserat ettiniz kafayı kazıtmaya ben onus orcaktım sana unuttum makinadan korkmadımı berke calıstımı o makina odu kopardı am adaha buyukut belki ilerde anlar senin kizda ama birdaha kazıtmayacgınaz gore sorun yok:)
ben kıyamazdım egri buguru bile olsa dogum sacına yillarce elletmem diye dusunuyorum
ya çok omursunnnn :)) bazen bende kendi saclarımı ecenin yuzune yaklastıryoru saclı nasıl olur diye:)
aksam eve gittim bakıcımız sagolsun yyedigini içtigini yatıp kalkmasını vs eece nin not alıyor ajandasına. oksuruyormu dikkat edermisiniz dedim yazmıs onlarıda 12de uyudu 12,20 de oksurdu hapsırdı afalan aksam iboyla çokgulduk :) bu kadarını demek istememistim dedim içimdenhani oksuruyormu oksurmuyormu bilgisi yeterdi neyse:) 3-4 kez oksurmus iki kez hapsırmısı okuyunca aksam yinede hastaneye goturduk. bogazına bakıldı evet tahmin ettigimiz uzre çok az kızarıklık çok az akıntı var dedi dr arada bir oksurten bunlarmıs belli olud ama serum fizyolojikle atlatır anne sutu aldıgı için dedi kolayatlatırmı s dedi birkez daha dedim ne nimetmis bu anne sutu diye. hos ben tumg un emziremiyorm oldugu kadar ama o dabirseydir
bakalım bugun nasıl gececek
serum fizyolojik e sinir olduu sıkınca aglıyor
oysa burun suruntusu alınırken hemsireye gulduydu:)
bu arada kilosunada bakıldı 18 gunde 250 gr gibi almıs yaklasık normal sanıyorum arada bumerakımıda gidermis oldum ek gida ile kilo ne olcak bakalım diyordum çunku.
bakalım takip etcez cigerlere falan inmez ise boyle atlatacak insallah
DOGUM LEKELERİ
ne çok kisinin bebeginde doum lekesi varmıs cçoksasırdım.
berke de de dogdugunda leke yoktu birkaç hafta sonra çıktı birbacagında hemen hemen boydan boya sanki guneset yanmıs soyulmus gibi beyazlıklar vardı. biz de hastaneye goturduk. ki çok iyi diye bilinen acayip kazık hastane olan acıbadem e . orda cilt dr u baktı etti beyaz benbunlar dedi orda renk pigmentleri gelismemis dedi duzelmez bu boylece kalır dedi
neyse dedik erkek çocuk zaten bacakları kıllancak gorunmez falan
cumertesi gun gitmistik pazartesi isteyimben aksam eve geldim annem dedi hastaneden dr hanım aradı
kadındaki densizlige bakarmısınız. evi aramıs anneanneyim ben demis annem hani annesi iste diye anlatmıs. demiski ben cumartesi gunu torununuz muayne ettim beyaz ben teshisi koydum amas onra içime dert oldu baska yerinde vucudunun varmı diye bakmadım (neden bakmamıssa o anda) ama siz mutlaka hemen bakın heryerine iyice bakın koltuk altı parmak arası vs dahill bir yerde daha varsa o zaman belki bu beyaz ben olmayabilir norolojk birbozukluk olabilir diyor ve annem şoklarda dabi kadın. iki ayrı yerde olursa bu tarz beyaz bene benzeyen lekeler norolojik bir dogum kusurunu belirti edermis. allahım geldim eve basımdan kaynar sular dokuldu biryandan dr a sovuyorum niye kendi bakmamıs ev aranıp yaslı insanabunlar soylenirmi diye bir yandan aglıyorum bir yandan berkeyi soyuyordum bakmak için neyseki birsey yoktu ama biztabi yine norolog daaldıkdı solugu muaynesi yapılıd hiçbirseyi olmadgını ogrendim ama yine bil içim rahatlamamıstı yillarca ikinci biryerde beyaz ben çıkcakmı diye korkuyla bekledigimi bilirim
ne dusuncesiz dr lar var diyorum ..
bizimkide buna benzer bir leke..bende bugün fotografini cekip yollayayim..canım benim kızlarımın ikisindede var büyük kızımın boynunda kalp şeklinde açık kahverengi bir leke burçininde sol baldırında ilk öncleri kahverengindeydi leke sonradan kırmızı tanecikler oluştu lekede şimdide tamamen kırmızı çilek şeklini aldı ama dokununca sanki patlıyacakmış gibi üzeri incecik derisi dr herseferinde öolçüyor büyüme varmı diye ama dogum lekesinden başka birşey söylemedi bir ara resmini koyarım açıkçası beni biraz endişelendiriyor ama şimdilik birşey olmaz diyorlar
sagol canim..opuyorumnanaktansarmaşık çok tatlı kuzuların.imreniyorum sana çıtır çıtırsın ve 2 çocuk sahibisin maşallah
canim zaten kafana cok taktikca kendini ve aileni yipratirsin..birak bu kendini bilmez insanlari..sen mutlu oldukca onlara en büyük cezayi vereceksin emin ol..:teselli:evet meltem giremiyordum bazen hemen geçmişe şöyle bir bakıp çıkıyorum halende öyle ailevi sorunlarım vardı halledemedim halen bende herşeti oluruna bıraktım çünki düşünmekten üzülmekten kendimi mahfettim ihmal ettim şimdide hastalandım buarada burçinde hastalandı anladımki çocuklarım dışında herşey benim için önemsiz artık hiçbir şeyi takmıyacagım benim için hayatın anlamı ertık eşim ve kızlarım
aman nazar degmesin..düngece şevval 11de uyudu bende yattım 11.30da,uyandı 15 dakka oyalandık sonra emzırdım uyudu yıne.sırayla 1de 2de mıkırdandı pışpışladım uyudu.4de emzırdım bıde 7 de emzırdım şimdi uyandı.halıyle yorgun uyandım ama gecen gecelere göre cok daha ıyıydı.
BU NOT ALMA İŞİ ÇOK EĞLENCELİYMİŞ YAVkaydirigubbakcemile3.BENİM BAKICI YAPMAZ ÖYLE ŞEYLER.caps açık kalmış.aksam eve gittim bakıcımız sagolsun yyedigini içtigini yatıp kalkmasını vs eece nin not alıyor ajandasına. oksuruyormu dikkat edermisiniz dedim yazmıs onlarıda 12de uyudu 12,20 de oksurdu hapsırdı afalan aksam iboyla çokgulduk :) bu kadarını demek istememistim dedim içimdenhani oksuruyormu oksurmuyormu bilgisi yeterdi neyse:) 3-4 kez oksurmus iki kez hapsırmısı okuyunca aksam yinede hastaneye goturduk. bogazına bakıldı evet tahmin ettigimiz uzre çok az kızarıklık çok az akıntı var dedi dr arada bir oksurten bunlarmıs belli olud ama serum fizyolojikle atlatır anne sutu aldıgı için dedi kolayatlatırmı s dedi birkez daha dedim ne nimetmis bu anne sutu diye. hos ben tumg un emziremiyorm oldugu kadar ama o dabirseydir
bakalım bugun nasıl gececek
serum fizyolojik e sinir olduu sıkınca aglıyor
oysa burun suruntusu alınırken hemsireye gulduydu:)
bu arada kilosunada bakıldı 18 gunde 250 gr gibi almıs yaklasık normal sanıyorum arada bumerakımıda gidermis oldum ek gida ile kilo ne olcak bakalım diyordum çunku.
bakalım takip etcez cigerlere falan inmez ise boyle atlatacak insallah
BU NOT ALMA İŞİ ÇOK EĞLENCELİYMİŞ YAVkaydirigubbakcemile3.BENİM BAKICI YAPMAZ ÖYLE ŞEYLER.caps açık kalmış.
arkadaşlar pek soru sormak ve cevap beklemek adetim değildir.ama kafamı kurcalayan birşey var.ek gıdaya başlayan bebişler doyumluk mu yiyorlar.yani mesala çorbayla karnını doyuruyorlar mı? ya da yoğurtla.neva hiç birşeyi doyumluk yemiyor.üstüne muhakkak emiyor.şu an tadımlık evredeyiz değil mi? doktor hergün çorba vermemizi söyledi.sanki geç kalmışsınız der gibi baı lakırdılar etti.
BU NOT ALMA İŞİ ÇOK EĞLENCELİYMİŞ YAVkaydirigubbakcemile3.BENİM BAKICI YAPMAZ ÖYLE ŞEYLER.caps açık kalmış.
arkadaşlar pek soru sormak ve cevap beklemek adetim değildir.ama kafamı kurcalayan birşey var.ek gıdaya başlayan bebişler doyumluk mu yiyorlar.yani mesala çorbayla karnını doyuruyorlar mı? ya da yoğurtla.neva hiç birşeyi doyumluk yemiyor.üstüne muhakkak emiyor.şu an tadımlık evredeyiz değil mi? doktor hergün çorba vermemizi söyledi.sanki geç kalmışsınız der gibi baı lakırdılar etti.
kızlar bu bahsettiğiniz ne? aşı mı? anlamadım da aydınlatırsanız sevinirim..
düngece şevval 11de uyudu bende yattım 11.30da,uyandı 15 dakka oyalandık sonra emzırdım uyudu yıne.sırayla 1de 2de mıkırdandı pışpışladım uyudu.4de emzırdım bıde 7 de emzırdım şimdi uyandı.halıyle yorgun uyandım ama gecen gecelere göre cok daha ıyıydı.
canim biraz agir konusacagim ama hadi sen bilmiyorsunda kayinvalidende en az 2 yada 3 yasindan evvel bebeklere elme verilmeyecegini bilmiyormu...canım sıkkın....sabahten beri bakıp bakıp çıkıyoruma ama kafam da birşey kalmadı okuduklarımdan....
dün akşam selin tıkanma tehlikesi atlattı... babaannesi falan masada oturdum meyve yiyiordu selinde bizim yanımızda mama sandalyesindeydi babaannesi onun elinede bir dilim elma dilimi verdi daha önce hiç vermemiştik.... sonra selininde çok hoşuna gitti şapur şupur sesler çıkartarak emdi eliden düşüyor ağlıyor falan.... sonra bi ara iyice ıslanınca kayıyordu eşim tuttu elmayı selin emiyordu eşim o ara dedi hatta annesine selinin diş etleri sertleşmiş elmayı dişledikçe kırt kırt oluyor sanki dedi öyle der demez selin öksürmeye başladı hemen sandalyenin kemerleri çözmeye çalışıp eşimle kaptık kaldırdık selin yine tıkandı ben tabi feryat figan yine ağlamaya başladım kayınvalidem hemen parmağını selinin ağzına sokup elma parçasını çıkardı.... çok korkuyorum ya bebekliğinden beri bu 3. cü yüreğime inecek allah korusun ama 4. cüyü kaldırabilirmiyim bilmiyorum((((kocaman bi elma parçası çıkmış ağzından ben ağlamaktan göremedim kayınvalidemin çıkarttığını daha sonradan baktım nasıl becerdi o kadar elmayı koparmayı bilmiyorum.....
çok dikkat etmek gerekiyor artık.. ilk defa vermiştim dün akşam ilk ve son oldu bir daha eline birşey vermem....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?