2009 anneleri bir yardımcı olur musunuz sevabına

omerfarugunannesi

kocam ve oğlum..
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2009
190
1
96
Kocaeli
Kızlar benim oğlum cok sükür saglıklı bir bebek sütüm yetiyor. Bir sokak ötede sağlık ocağı var oradan güzel ilgileniyorlar diye doktora götürmüyorum. En son 1 aylıkken doktora götürüp testlerini yaptırdım hersey normal. Aşılarını boy ve kilosunu sağlık ocağında takip ediyorlar. Bunun dışında devit kullanıyorum. Bi rahatsızlığı olursa zaten doktora götürürüm. Sizce bişey kaybediyor muyum? Doktoru farklı bişey yapan var mı acaba? Cevaplarınız benim için cok önemli..

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 2 aydır götürmüyodum bu ay gittik.oda kafama takılan soruları sormak için.özellikle dikkat ettikleri pipisinin ucunda açılma var mı?sünnet olurken zorluk çekmesin diye..bide kan ilacı verdi..ferrum fort.başkada bişe yok canım.

bende özele götürüyorum, genel muayene edip, boy, kilo v.s bakıyor, kilo alımına göre ek gıdaya ihtiyacının olup olmadığını söylüyoır, şimdilik anne sütü yeterli şükür
devit 3 damlayı günde 5 damla olarak kullanıyoruz, biraz güçsüz gördü sanırım, 2 aydır 5 damla içiyoruz.
başkada yaptığı bişey yok, aylık aşıları içinde sağlık ocağına gidiyoruz canım

bana kan ilacı vermedi 4 aylık bebeğim sadece devit 3 damla kullanıyoz ... bu ay günde 3kere mama vercekmişim kg alımı zayıf 5 aylıkkende katı gıda ya geccez dedi herhalde sölücek ne vercemizi. rutin kg boy kafa takipleri oluyo valla bi kere özel dr başladım gerisi geliyo hep o biliyo diye bebeğimi ona gittim baalım nereye kadar devam etcem...

bende 2 aylıkken götürmüştüm daha sonra doktora götürmedim...Yani tekrar gerek duymadım açıkcası..Senin gibi sağlık ocağı boyunu kilosunu ölçüyor ...acaba ben demi her ay muayeneye gitmem lazım...

Kan ilacını ben de almalı mıyım acaba?

4.aydan sonra başlatıyorlarmış.kiloya göre damlayı miktarı ayarlanıyomuş.benimki 8900 dü günde aç karnına 9 damla ver dedi..valla tatlım sor istersen..ama topikte kimisi veriyo kimsi vermiyo.bu konuda sağlık ocağınada olsa danışmanı tavsiye ederim.
aklıma gelmişken birde benimki soğuk ter döküyodu..ayakları hep nemli ama soğuktu..doktor bu enfeksiyon belirtisi olabilir dedi.ama muyene etti.bir problem yok dedi.demekki vitanim eksikliği var diyerek deviti 3 damladan 6 damlaya çıkardı..terleme bitince yine 3 e dönersin dedi..birde kulaklarının arkasında sanki kabuk bağlamış gibi bişeler oluyodu bu bebeğe bişeyin alerji yaptığının göstergesi dedi..bunun için de krem verdi ve yediklerine dikkat et dedi.eğer dikkat edilmeze ciddi sorunlar olabilirmiş..sütten geçen bişe alerji yapmış olabilirmiş..
bide kafası sanki kabuk bağlamış gibi bi kaç yerinde bişeler vardı..bunun içinde badem yağı yada saf zeytinyağıla kafasına masaj yapmamı ve yarım saat sonrada yıkamamı söyledi.
eğer seninde kafana takılan bu tarz sorular var en iyisi sen git derim:)

bende 2 ayda bir özel doktora götürüyorum genel muayene ama olsun içim rahat oluyor gayet sağlıklı olduğunu söledim doktorum kafam rahat oluyor saglık ocagı 4. ayda kan damlası başladı günde 9 damla devit3 dende 3 damla veriyoruz hergün başkada bişi yok

merhabalar bende oglumu her ay dr götürüyorm.sağlık ocağında sadece boy ve kıloya bakıyorlar çünkü.bence her ay düzenli kontrol gerekli 1 yaşına kadar

sağlık ocağı yeterli olmuyor iyi bir çocuk uzmanına götürmek lazım gece gündüz demeden acil bir durum olsa bile yaklaşımı iyi konusunda deneyimli bir doktor her çocuk olan eve gerekli

Back
X