valla çalışan anneler üzülmesin çok vakit geçiremiyorum diye..çünkü bütün gün evde oluncada sadece onunla vakit geçirmiyorsunuz..olmuyor..istesenizde olmuyor..sabah 9 gibi kalkar zar zor 2-3 yudum kahvaltı yapar..her gün farklı veriyorum çabuk sıkılıyor..
bir gün peynirli omlet şeklinde verirsem,bir gün haşlanmış yumurta olarak veriryorum..bazen hiçbirşey yemiyor sadece süt içiyor.emiyor+ ballı süt içiyor 1 bardak.
şarkılar söylüyoruz..
radyoyu açıyorum karşılıklı oynuyoruz
gözlerini,kulaklarını,ağzını ve bununu göstermeyi öğrendi..he bide göbüş nerde deyince açıp şap şap vuruyor
sus kızım şişşşt deyince hemen parmağıyla ağzına götürüp suss diyor oda..
evden çıkana mutlaka baybay ve öpücük yapıyor kendiliğinden.heee bide yatağa giderken..hadi uyumaya gidiyoruz dersem hemen babaya dönüp el sallayıp öpücük yolar
sayı sayıyoruz 5 e kadar..çok hoşuna gidiyor.
bir ve beşi yani başı ve sonunda söylüyor ve çok mutlu olup alkış yapıyor..
kitapları var,onları veriyorum önüne
bende yanına oturup kendi kitabımı alıyorum..hadi herkes kendi kitabını okuyacak diyorum..bana bakıyor sonra dudaklarını kıpırdatıyor sayfaları çevirerek
şu küpler variller tarzı oyuncaklarda aşırı sıkıldı..yapmayıda 3 ay önce öğrendi,zaten varilleri açıp kapamayı iç içe koymayı öğrenmişti..şekilleri sokmayıda 3 ay önce öğrenince aşırı sıkıldı yan dönüp bakmıyor..
bende bıraktım bu ara,biraz dinlensin,eğitici oyuncak sonra alacağım..şu yaramaz toplar varya playskoolun hiç ilgisini çekmedi..halbuki ne umutlarla almıştım..reklamlarında bebekler şaşkın şaşkın oynuyordu.6 aylıkken önüne koydum ilgisini çekmedi..hadi saklayayım 1 yaşında koyayım dedim
topları deliklerine sokuyr,düşen topları koşup yakalıyor ama öyle istekli falan oynamıyor,sanki biz kırılmayalım diye zoruna oynuyor
neyse bu aralar favorimiz bebekler..bebeklerini yanına alıyor yerede bir kırlent koyuyor sarılıp yatıyor odanın ortasına..ee eeee diyor kucağında sallayıp,saçlarını okşayıp öpüyor..
ona hiç öyle bişey göstermedim ama benim ona yaptıklarımı taklit ediyor galiba
bardakla ağzına götürüp hüüp diyor bebeklere
tabi herşey güllük gülistanlık değil
bazen aşırı inatçı olyor,çığlıklar atıyor ve vuruyor..bunuda bir arkadaşın kızından öğrendi..nasıl vurmaktan vazgeçireceğim bilmiyorum çok üzülüyorum keşke öğrenmeseydi.
yemek doğru düzgün yemiyor beni üzüyor böyle işte çok uzun yazdım ya kusura bakmayın.
maşallah kızınıza,
çalışan anneler üzülmesin diyorsunuz ama benim oğlum bu saydıklarınızın hiçbirini yapamıyor. acaba bakıcı yeterince ilgilenmiyor mu? ben yanında olup ilgilensem daha iyi mi yetişirdi diye düşünmekten alamıyorum kendimi.:sinifsinif: bir de benim oğlum çok hırçın olmaya başladı. eline geçirdiği herşeyi televizyona mobilyalara çarpıyor saçımı çekiyor falan... bu normal bir süreçmi birşeye mi tepki veriyor anlayamadım.
bende toparlayabilirsem yazayım.
~~evin içinde "dildaaaaa" "dilbaaa" "baba" "babıliiii" diye geveze geveze dolaşıyo.
~~isteklerini belli ediyo artık mesela "memm" diyorum,"mamma" diyorum, "süt içcekmisin" diyorum, "su içcekmisin" diyorum, "nenn nenn yapcakmısın diyorum... hangisine ihtiyacı varsa tepki veriyo hemen tıngırdıyo :)) susadığı zaman biberonu alıp getiriyo açmam için bana veriyo.
~~ekmek gördümü dayanamıyo istiyo. istemediği yemeği eliyle reddediyo. cacığa bayılıyo.
~~"baybay" deyince el sallıyo,"kimo" deyince hemen kapıya bakıyo.
~~"gözlerin-burnun-saçların-ellerin-ayakların-göbişin" deyince gösteriyo.
~~"anne nerde,baba nerde,dede nerde" gözleriyle gösteriyo.
~~"kaka" mı yaptın deyince "ee eee" diyo. altını her açtığımda çiş mi kakamı söylüyorum. ıslak mendili hep kaçırıyorum gördümü affetmiyo boşaltmaya kalkıyo çünkü.
~~kapılara tık tık vuruyo,kimoo dememi bekliyo.
~~çiçeklere dokunacağı zaman gözüme bakıp "hayiiiir diyo. ama yinede yolup ağzına atıyo,zor yakalıyorum.ellerine de vurdum ama ne yapsam boş. yapacağı şeyi illaki yapıyo.
~~hani ayakkabıların deyince getiriyo atta gidilecekya çıldırıyo.
~~kapıları açıp kapatıyo.
~~dolapları çekmeceleri hiç kaçırmıyo..
~~bulaşık makinesinin kapağının sesini duyduğu anda ne işi varsa koşup gelir. çamaşır makinesinin kapağı açıksa çamaşırları boşaltır,geri doldurur bide kendini alkışlar. çamaşır bulamazsa eline ne geçerse kumanda vs. atar içine. bide düğmelerini çeviriyo,basıyo. iyiki çocuk kilidi özelliği var.
~~kumanda telefon bulduğu yerde kapıp kaçıyo.
~~telefonun önce tuşlarına basıyo sonra kulağına dayayıp tüm ciddiyetiyle "aliiii bıli bıli bıliii baba dadalılii... konuşup kapatıyo.
~~çerezza reklamlarındaki bizanslı bağırınca o da baığırıyo,yiyecek reklamlarına mmm mamm mamm diyo,bebeklere "ee eee" diyo,özellikle şenpiliçtekilerle birlikte kahka atıyo,araba reklamlarının sesini bile duysa "han hann" diyo.
~~zaten arabalara hastayız. dışarıya bile çıkınca araba olmayan yerlerde sıkılıyo. marketlerde bile müşteri arabaları veya paspasları görürse iyi ama onlar yoksa yine sıkılıyo dışarı çıkmak istiyo..
~~abiye kuzuyu görüncede aynı onun gibi gülüyo
~~aynanın önüne gidip kendine çığlık atıyo şekillere giriyo gülüyo....
~~top nerde deyince alıp getiriyo ya bana veriyo ya da tepip "goool" diyo.
~~peluş oyuncakları bağrına basıp "ayyy"diye seviyo,sarılıyo.
~~bul-tak ların yuvarlaklarını takıyo diğerlerine yardım istiyo.
~~kanepeye tırmanıp dötünü sağa sola deviriyo beni bekliyo oynaşmak boğuşmak istiyo.
~~sırtını dönme hemen gelip sarılıyo dıgıdık dıgıdık atcılık yapacakmışım,gezdirecekmişim.
~~yeni modasıda kanepe üstünde bir baştan bir başa koşup kendini atıyo,büyük kırlent koydum baş taraflara ama ödüm patlıyo kafa üstü düşecek diye.
amma yazdım ya.. bide toparlayabilirsem yazayım demiştim iyi toplamışım :))
evet yaa..agu dedi,güldü,eliyle tutmaya başladı döndü vs vs derken kocaman olmuşlar..Sizleri okurken aslında ne kadar çok yol katetmişiz diye düşünmeden edemedim. bir ara gülümsermi,bay bay yaparmı diye gözüne bakarken meğer ne çok şey öğrenmişler dimi...
maşallah kızınıza,
çalışan anneler üzülmesin diyorsunuz ama benim oğlum bu saydıklarınızın hiçbirini yapamıyor. acaba bakıcı yeterince ilgilenmiyor mu? ben yanında olup ilgilensem daha iyi mi yetişirdi diye düşünmekten alamıyorum kendimi.:sinifsinif: bir de benim oğlum çok hırçın olmaya başladı. eline geçirdiği herşeyi televizyona mobilyalara çarpıyor saçımı çekiyor falan... bu normal bir süreçmi birşeye mi tepki veriyor anlayamadım.
maşşallah bütün kuzucuklara, hepsi elma şekeri bunlarınn, ballı kaymak maşallahhhh:)))))))))
bende çalışan bir anneyim, tabiki zaman zaman yetmediğimi düşündüğüm anlar oluyor ama çevremdeki ev hanımı olan arkadaşlarımdan bi kaçının çocuklarıyla olan muhabbetlerini görünce kendimle gurur duyuyorum.... inanın akşama kadar evde olupta hiç dışarı çıkarmayan, gezmek için baba ve arabayı bekleyen:))) çok tanıdığım var, kimseyi eleştirmiyorum tabi herkesin tarzı farklı... bizim ise meriçle günümüz şu şekilde; sabahları erken uyanıyor meriç 6 buçuk gibi, yatakta öpüşüp koklaştıktan sonra cicilerimizi giyiyoruz birlikte, artık kendisi ne giymek isterse getiriyor bana, sonra evden çıkıp bakıcımıza (yengeme) götürüyorum orda da biraz oynuyorum emziriyorum çıkıyorum, gün içerisinde bir kaç kez telle konuşuyorum, akşam 5 buçukta alıyorum, eve gelir gelmez üstümüzüdü değiştirip aşağı iniyoruz, canı ne isterse parka bahçeye gidiyoruz, top oynuyoruz, topraklarla oynuyoruz:)) eve geliyoruz meriç uyuyor bende yemek yapıyorum, o uyanıkken yemek yapmıyorum, sonra yemek yiyoruz ve gece 12 buçuk 1 e kadar uyumuyor meriç, gezmeye gidiyoruz, evde top oynuyourz balkondan bakıyoruz, misafirlerimiz geliyor felan filan:)))))
evde çok hür bi çocuk, hiç bi kısıtlaması yok, hoş maşallah benim oğlum uslu hiçbir süs eşyasını kaldırmadım yerinden, ona tencere tava verin yeter :)))) konuşur kendince, ben bişey desem güler, cevap verir, herşeyi anlıyor artık... annecim seni bıraktığımı düşünme sakın, ben para kazancam sana mama alcam o yüzden işe gidiyorum, diyorum her gün farklı şekillerde ve artık eskisi gibi deil ben öle deyince öpüyor beni, gülüyor, elimi tutuyor, "biliyorum" der gibi:)))) akıl küpüm o benim, dayanıklı oğlum...
onunda sorumlulukları var bu yaşta, sabah evden bizimle çıkmak akşama kadar beni beklemek zorunda...üzülsemde yapcak bişey yok, herşey onun istikbali için, daha iyi şartlarda yaşamasına olanak sağlamak için....
hepimizin kuzularını melekler korusun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?