2009 anneleri çocuklarımızı nasıl yetiştiriyoruz paylaşalım

amin allah herkese evlat nasıp etsın buradan okuyorum yıllarca ugrasıyorlar bı evlat sahıbı olabılmek ıcın her zaman dua edıyorum annelık bambaska bır duyguymuş

meralim mahvettin beni. ne kadar güzel ifade etmişsin,bizim duygularımızı da dillendirmişsin. yüreğine sağlık canım benim.

meralcim çok güzel şeyler yazmışsın...çok duygusal ve mükemmel annesin..kalbin gibi hayatındaki herşey tertemiz ve güzel olur inşallah.çok öptüm senide meriçide

meralim mahvettin beni. ne kadar güzel ifade etmişsin,bizim duygularımızı da dillendirmişsin. yüreğine sağlık canım benim.

buketcim saol canım benim, hepimizin ortak duyguları bunlar, bizleri burda buluşturma sebebi yavrularımıza teşekkürler sizleri tanığım için çok mutluyumkaydirigubbakcemile5

meralcim çok güzel şeyler yazmışsın...çok duygusal ve mükemmel annesin..kalbin gibi hayatındaki herşey tertemiz ve güzel olur inşallah.çok öptüm senide meriçide

nermincim canımmmm utandırdın beni valla :1rolleyes: çok saol... o sizlerin güzelliği, iyiliği...
inşallah canım hepimizin hayatında hiç sıkıntı olmasın inşallah. bende seni öpüyorum hayatıma.s.

KIzlar rüya dünden beri parmak gösteripte istediyi seye istioooo diyo :))))))) ama her ne görürse istiyr , önceleri hep birsey isteidignde brrr brrr yapardi gösteripte bende bunu istiyorsun annecim, sunumi istiyorsun derdim dünden ber istttioo diyo ama söyle tt ve oo üstne basa basa :)))) CILDIRICAM SANKI halen kulaklarimda sankiii

arkadaşlar, benim oğlum henüz bilinçli olarak 1-2 kelime ancak söyleyebiliyor onu da canı istediğinde. tekrar etmesini sağlamaya çalışmam veya söylemesi için 40 takla atmam hiçbir işe yaramıyor. ayrıca hala baybay, öpücük vs. yapamıyor. geç mi kaldık bir sorunumuz mu var. sizleri okudukça karamsarlığa kapılıyorum. bizim durumumuzda olan var mı aranızda yoksa biz gerçekten geç mi kaldık?

sehercim umutsuzluğa kapılma canım. her çocuğun gelişimi farklı. benim oğlumda baybayı yeni öğrendi. emeklemiyo derken birden yürüdü, mesela daha önce öpücük deyince anlını uzatıyordu öptürmek için. sonra unuttu. şimdi yine yapıyo. çok değişkenler. her bebeğin ilgisi farklılıklar gösteriyor canım. ama merak etme herşeyi öğrenecekler. yaptığı şeylere bak sen canım.

cevap verdiğin için teşekkür ederim buket,
bende saplantı haline geldi etrafta gördüğüm yada okuduğum her çocukla karşılaştırır oldum oğluşumu. bişeyi vardır diye ödüm kopuyor. allah hepimizin yavrusunu esirgesin.

canım batuhan 6 aylıkken anne baba dede anneanne ve hadi hadi hadi diyodu bunlar 2-3 ay sürdü sonra bir sustu pir sustu hala burda bebekler gibi konuşmuyo ha birşeyler söylüyo acıktımı mama diyo aggabı anne dede baba çiş felan diyo ama yeni yeni birde erkek bebekleri geç konuşur derler çok doğru kafana takma benimde eşim takıntı haline getirdi esma bu oğlan neden konuşmuyo birşeymi var diye ama konuşacaklar bu seferde susturamayacağızzzzkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bende burdaki yazıları okuduktan sonra endişelenmeye başladım.benim oğlumda 15 aylık ve emin olun 1 aylıktan itibaren birşeyler söylemeye çalışıyordu.babasıyla yatak sohbetleri 1 saati bulurdu eşimin söylediklerine oda kendince cevaplar verirdi.ama şimdi söyledikleri çok kısıtlı bol bol elini sallayarak kızıyor.eşimde bende çalışma hayatımızın dışında oğluşumuzla çok ilgiliyiz ama kalabalık bir ortamda bulunmakla bizim gibi dört duvar arasında olmak çocukların gelişimlerini çok etkiliyor galiba.
birde burda yazılanları okuyunca şunu çok iyi anladım yeni nesil anneler ne kadar bilinçli çocuklarının gelişimiyle ne kadar ilgili sizi tebrik ediyorum bayanlar.....sevgilerlekaydirigubbakcemile5

bebekten bebege degisiyor cnm .. Kuzenimin oglu 18aylikken yürüdü ama daha alti aylikken konusuyordu yani her bebek degisik sekilde gelisiyor .. birden basliycak konusmaya ve sende sasiracaksin!! merak etme bukdr biz zorladikca sabirsizlikla bekledikce sanki daha erteleniyor hersey :)))

inşallah canım, niyetim oğlumu aman şunu da yapsın bunu da yapsın diye zorlamak değil de normal ve sağlıklı olduğunu bilme ihtiyacı. geçen gün komşumuz "aaa öpmüyo mu daha geç kalmış ama" dedi forumda da el sallıyor şunu bunu diyor. parmağını sallayıp kızıyor falan gibi şeyler okuyunca geç kaldık diye iyice telaşlandım.:gitme:

benim kuzuenim 2.5 yaşına kadar konuşmamış ama 2.5 yaşında okuyarak konuşmaya başlamış teyzem şaştık kaldık elinde gazete harflari okumaya başladı demişdi kızıda 1 yaşındayken 50 tane kelime söylüyordu hiç takma kafana zamanla olacak sen onunla vakit geçir öğretmeye çalış o bunları kaydedecek canım üzülme kardeşler bile birbirlerinden o kadar farklı olurlarken başka başka ailelerden bebeklerin farklı olması çok normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…