2009 Annelerinden Bursa'da Oturan Var mı?

kızlar 2 haftadır yatılı misafirlerim vardı biraz yoğundum şimdi biraz rahatladım. ama asıl maraton yeni başlıyor :))
12 martta kızım ecrin 2 yaşına girecek fıstığımın doğumgünü için araştırma yapıyorum.sizlerdede değişik fikirler,farklı pasta tarifleri varsa lütfen yazın. bu hafta pasta börek işlerine karar vermem lazım.
sizlerden ve internetten aldığım tarifleri bu hafta deneyip mönüye karar vermem lazım.
hadi kızlar güzel fikirlerinizi ve tariflerinizi bekliyorum

slm arkadaşlar aranıza çok katılamıyorum kusura bakmayın
bende ctsi kızımın doğum gününü yaptım çok kolay ve basit bi kurabiye tarifi verebilirim herkesin çok beyendiği :56:
ölçüler türk kahvesi fincanı :)

10 fincan un
3,5 fincan sıvı yağ
2 fincan pudra şekeri ( normal şeker olunca sert oluyor)
kabartma tozu vanilya dövülmüş ceviz
ceviz hariç bütün mazameyi yoğuruyorsunuz yuvarlanıcak kıcama gelince cevizleri ekleyip biraz daha yoğurup ceviz büyüklüğünce yuvarlaklar yapıp tepsiye dizziyorsunuz 170 derece fırında 25-30 dk pişiyor sonra pudra şekeri sepiliyor servise hazır
AFİYET OLSUN ... :42:

bide ayva tatlısı yapmıştım değişik oldu görünüş olarakta kırmızı kırmızı :) tabi ben çok seviyorm ondandır belki:31:
bir ayvayı 4 e bölüp yaptım küçük küçük oldular şirindi tadımlık gibi sevdiler ziyan olmadı yendi:68:

günaydın kızlar keyifler nasıl bizim hayatımız çok şükür rutinde geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim
10gün önce eşimle diyete başladık bende tık yok eşim 3kg verdi sinir oluyorum ya adamda ne azim var
banada hareket lazım demekki sabah ve akşamları işe yayan gidip gelmeye başladım bakalım işe yarayacak mı:26:
doğum günleri yaklaşmış oyy oyy tatlı telaş ee pastalar yapılınca bende isterim dicem ama diyetime aykırı :1:
zeynepcim tahlil sonuçları çıktımı
emelcim inş güzel bir iş bulabilirsin
arzu bu ne kız misafir misafir tamam bende severim ama seninkiler çok üst üste oldu yorgun düşeceksin
hülya öpüyorum cnm senide paşalarıda

arzucum bır kaç tarif yazayım
bunlar denenmiş canım benım her zaman yaptıklarım yanı

tuffle kurabiye

1 su bardağı un
25gr kakao
1çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı margarın(kase de olanlardan)
1 yumurta
2 yemek kaşığı portakal suyu
üzerine pudra şekeri

hamuru yoğur yarım saat buzdolabladında dınlendır .hamurdan cevız büyüklüğünde parçalar al.
pudra şekerine bula yağlı kağıt serılmış tepsıye diz 180 derece de 14 dakıka pişir

susamlı kurabıye

250gr margari
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı su
1 limon suyu
1 kabartma tozu
aldığı kadar un

hamurdan ceviz buyukluğunde parçalar alınır önce yumurta akına sonrada susama bulanır
180derdece susamlar kızarımcaya kadar pişirilir

cocostar

200gr margarın
2 yumurta bırının akı içine koyulacak
1 su bardağı pudra şekeri
25gr kakao
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un
içi
bir buçuk su bardağı hindistan cevizi
bir su bardağı pudra şekeri
bir yumurta akı

çam kozalakları

250gr pirinç patlağı
125gr margarin
25gr kakao
1 paket kare bitter çikolata
3yemek kaşığı bal
margarin ve çikolatayı benmari usulu eritip ocaktan alın kakao ve balı ilave edip karıştırın pirinç patlaklarını da ilave edin limon sıkacağıniç kısmına bu karışımdan doldurup bır tabağa ters çevir
üzerine pudra şekeri serp

baharatlı kurabıye
175gr margarın
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1yumurta sarısı
yarım kabartma tozu
tuz şeker yenı bahar karabiber kırmızı toz biber
aldığı kadar un
üzerine yumurta akı susam

hamur yoğurulur düz bir zemınde açılır kalıpla kesilır üzerine yumurta akı sür

nasılsınız kızlar,
küçük canavarım uyudu mutfağı topladım perişan bir halde dinleniyorum hergün olduğu gibi
sağolun kızlar, inşallah güzel bir iş bulurum bende çalışan anne liğe geri dönerim
hülyacım eline sağlık süper tarifler, deniyim bende , nisan seninde eline sağlık canım çok kolay bir tarifmiş deniyim bende
görüşürüz

slm kızlar.
tahlillerimiz çıktı 5 yiyeceğe bakılmıştı onlardan birine çıkmadı.yani şuan neye karşı allerjimiz var bilinmiyor 2gündür yine kaşınıyor ne yedireceğimi şaşırdım yani sürekli denetimm altında olacak gözlemleyeceğiz yani.dua edin kızlar geçici olsun yoksa kuzumu sürekli denetim altında tutmak ne yedi ne yemedi denetlemek onun açısındanda çok zor
hülyacım mamalrın çok güzel ağzım sulandı arasında benimde yaptıklarım var olmayanları yazacağım cnm.ohhh olsada yesek
nagihancım süper valla helal olsun eşine ben eşime kilo verdirmeye çalışıyorum ama azimin yanından geçmiyor:):) ama sende kilo nerde ben görememiştim aaa lütfen ama duyunda tombik sanacak..
emelcim Allah gönlüne göre versin cnm inş.bu zamanda gerçkten geçinmek çokkk zor inş istediğin gibi bir iş bulursun peki olursa oğluşuna kim bakacak.
arzu doğum günü hazırlıklarında sanırım yoğundur giremediğine göre
hepinizi öpüyorum canlarım.doğumgünü fikirlerinize hala açığızzzz

ayy şimdi okuyunca karnım acıktı hee biri getirsede yesem kız uyudu ortalığı toparladım çamaşırları katladım ütülencekleri ayırdım bi bakınayım hem dinleneyim dedim :1:
bende iş bulupta çalışsam ne iyi olcak emel allah gönlüne göre versin benimde işallah :) 2 senedir evde iş yapmaktan yoruldum çalışırken bu kadar yorulmuyordum valla:37:

slm kızlar.
tahlillerimiz çıktı 5 yiyeceğe bakılmıştı onlardan birine çıkmadı.yani şuan neye karşı allerjimiz var bilinmiyor 2gündür yine kaşınıyor ne yedireceğimi şaşırdım yani sürekli denetimm altında olacak gözlemleyeceğiz yani.dua edin kızlar geçici olsun yoksa kuzumu sürekli denetim altında tutmak ne yedi ne yemedi denetlemek onun açısındanda çok zor
hülyacım mamalrın çok güzel ağzım sulandı arasında benimde yaptıklarım var olmayanları yazacağım cnm.ohhh olsada yesek
nagihancım süper valla helal olsun eşine ben eşime kilo verdirmeye çalışıyorum ama azimin yanından geçmiyor:):) ama sende kilo nerde ben görememiştim aaa lütfen ama duyunda tombik sanacak..
emelcim Allah gönlüne göre versin cnm inş.bu zamanda gerçkten geçinmek çokkk zor inş istediğin gibi bir iş bulursun peki olursa oğluşuna kim bakacak.

zeynepcim keşke kesin sonuç çıksaydı cnm ya böylesi daha zor olacak yazık kuzumada ne tatlı kaşınıyodur kaşısa bir dert kaşımasa bir dert :(((
dün gece oğlum sabaha kadar 39 derecede yandı ne yaptıysa düşmedi drye götürdüm görünürde bişeyi yok dedi :((bugünde akşama kadar yandı ateş düşürücülerle ayakta şimdi uyudu inş bu gecede çıkmaz galiba dişlerden bugün 1kutu elmalı yoğurt ve sütte yumuşatılmış bisküviden başka bişey yemedi çok cnm sıkıldı çok :14::14:hastalık çok zor

slm kızlar.

zeynepcim kıyamam prensesıme ben ya
3 yaşından önce pek çıkmıyor alerjı testlerının sonuçları
inşallah bir an önce bulurlar canım

ayy şimdi okuyunca karnım acıktı hee biri getirsede yesem kız uyudu ortalığı toparladım çamaşırları katladım ütülencekleri ayırdım bi bakınayım hem dinleneyim dedim :1:
bende iş bulupta çalışsam ne iyi olcak emel allah gönlüne göre versin benimde işallah :) 2 senedir evde iş yapmaktan yoruldum çalışırken bu kadar yorulmuyordum valla:37:
nisa gel tatlım ben sana yaparım canım istediğin tatlı olsun
ev işi topla topla bıtmıyor ya

zeynepcim keşke kesin sonuç çıksaydı cnm ya böylesi daha zor olacak yazık kuzumada ne tatlı kaşınıyodur kaşısa bir dert kaşımasa bir dert :(((
dün gece oğlum sabaha kadar 39 derecede yandı ne yaptıysa düşmedi drye götürdüm görünürde bişeyi yok dedi :((bugünde akşama kadar yandı ateş düşürücülerle ayakta şimdi uyudu inş bu gecede çıkmaz galiba dişlerden bugün 1kutu elmalı yoğurt ve sütte yumuşatılmış bisküviden başka bişey yemedi çok cnm sıkıldı çok :14::14:hastalık çok zor

nagişim çokk geçmiş olsun inşallah bır seyı yoktur eymenın

merhaba kızlar ,
nagişim çok geçmiş olsun, mikrop kapmıştır herşeyi ağızlarına sokuyorlarya, Allah şifa versin küçük paşama
zeynepçim Allah yardımcın olsun canım, keşke çıksaydı testin sonuçları, ama belki hergün yediklerini yazarsan inşallah kendin bulursun , sağol bu arada canım işe girersem anane babanne hangisi bakarsa ona bırakıcam, ama herhalde kayınvalidem bakar yakın çünkü
nisancım Allah seninde gönlüne göre versin , bir dahaki görüşmemize sende gel hem tanışmış oluruz

bizde bugün bebek mevlidine gittik eşimin akrabasının, ama kayra burnumdan getirdi zaten kalabalık çok yoruldum eve geldik yemek yap topla yıka çamaşır bulaşık ,yedir uyut , anca şimdi oturdum
arzu herhalde yoğun hazırlıklarla uğraşıyordur
hülyacım sende iyisindir inşallah
görüşürüz kızlar

gunaydın kızlar akşam benım ufaklık pek durmuyordu arada bakayım dedım :)
emelcim inşallah gönlüne göre bir iş bulursun canım
nisacım sende oyle
acaba bend e mı başlasam çalışmaya :))))))))))
kım bakar kı benım yakışıklı oğullarıma
arzuyla konuştum ancak hatun doğum gununde yapacağı mamaları denıyor
sonrada konu komşuya dağıtıyor:))

nagişim ya eşine sor bakalım nasıl zayıflamış bende istıyorum zayıflamak:(
hepinizi çok öpüyorum canlarım çok özledım valla sizleri

teşekkür ederiz kızlar iyi dilekleriniz için

slm cnm kusurabakma görmemişsim yazını.arayı bukadar açma sık uğra bize gerçi hoş bizde pek yazmamıyoruz:)çalışmkda zor cnm ya hem ev hem iş.
nagihancım geçmiş olsun cnm kıyamam kuzuma ahhh o dişler mahvetti yavrucakları
emelcim bende o çözümü deneyeceğim artık yazacağım ne yediğini bakalım ne olacak
hülyacım senden çalışma performansınıda beklerim ben enerjik insan
havaların insan üzerinde etkisi ne kadar fazla dimi şi,mdi tam uyku havası ama nerde ütü işler bizi bekler.hepimize kolay gelsin

teşekkür ederim arkadaşlar:3:
birgün işallah o da olur birlikte toplanır mamalar yapar yeriz birlikte
sanırım çocuk varken çalışmak daha da zor olur dimi çocuk yokken kolay geliyoduda şimdi bu azman kızla heralde hepten kafayı yerim:23: en iyisi evde oturayım :68: :60:

kızlar merhaba geçmişi tam okuyamadım kızımın doğumgünü hazırlıkları için uğraşıyorum pasta kıyafet ev temizliği derken yoğun günler yaşıyorum. hülyacım ve nisancım tarifleriniz için teşekkür ederim kızlar tatlı pastalara karar verdim ama farklı börek poğaca gibi tuzlu pasta tariflerine ihtiyacım var tam karar veremedim neler yapacağıma ,şimdide tuzlu tarifler bekliyorum sizden :) hepinizi öpüyorum
nagiş inşallah eymen iyileşir acilş ifalar tatlım
emelcim inşallah sende iyi bir iş bulabilirsin
zeyenepcim tahminin doğru doğum günü hazırlıklarıyla uğraşıyorum :))
hepinizi çok ama çok öpüyorum sohbete katılamasamda yüreğim sizlerle canlarım:54::54::54:

kolay gelsin arzucum , inşallah çok içine siner herşey mükemmel olur prensesin doğumgünü
ben poğaçayı 1 bardak yağ, 1 bardak yoğurt veya süt, 1 paket maya, biraz şeker ve tuz böyle yapıyorum , 2 kaşık kadarda sirke koyarsan ağıezda dağılıyor çok güzel oluyor
salçalı tuzlu kurabiye tarifi var oktay ustanın kitaptan bakar onuda yazarım kalıpla kesiliyor oda değişik
birde süsleme için şimdi atvde unutulmaz dizisinde yapmışlar uçan balonlara uzun rafyalar bağlamışlar, harika olmuş, bir bak istersen
kızlar dualarınız içinde hepinize teşekkür ederim Allah hepimizin gönlüne göre versin
öptüm hepinizi görüşürüz

çörekotlu salçalı tuzlu kurabiye
1 paket margarin
5 bardak un
2 çorba kaşığı salça
1 adet yumurta içine beyazı üzerine sarısı
2 kaşık yoğ
1 pk. kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

hepsi yoğrulur merdaneyle kurşunkalem kalınlığında açılır, istenilen kalıpla kesilir üzerine yumurta sarısına 1 kaşık yağ karıştırıp fırçayla sürülür, çörekotu serpilir, 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir

Afiyet olsun :)
bu arada kimse girmemiş iki gündür kar dolayısıyla tatilmi yapıyoruz :)

emelcim tarifler için teşekkür ederim bu hafta bizim ev pastane gibiydi her önerilen tarifi dener oldum yakında pastane açıp işletirsem şaşırmayın .:1::1::1:
kızlar hava durumu malum heryerde kar var Ankara bursa arası yollar kapalıydı annemler teyzemler kısacası benim taraf gelemiyordu :( buyüzden doğum günümüzü iptal ettik Allah nasip ederse haftaya cumartesi kutlayacağız inşallah . ecrini doğum günü heyecanı sardı uykuya iyiki doğdun şarkısıyla dalıyor.kuzenlerimin çocukları gelecek diye çok hevesli. kar yağışı yüzünden kuzenlerde gelemeyecekti ecrin üzülmesin diyede erteledim. hayırlısı artık. kızlar dua edin lütfen haftaya bir sorun çıkmasın.
sizler nasılsınız emelin dediği gibi sizlerde kar tatilindemisiniz :))
kızlar nagihanla konuştum eymen 6. hastalık geçiriyormuş rabbim çabucak şifa versin inşallah.
zeynepte biraz hastaydı umarım çabucak iyileşirsin canım.
emelde iyiydi kayra paşanın zıplamalarıyla uğraşıyordu. emelcim aradığın için tekrar saol canım.
hülyacım umarım sende,paşalarında iyidir inşallah. ayrıca kurabiyeleri buzluğa attım saol önerin için.
ya şu havalar bir düzelsede bir görüşebilsek hepinizi çok özledim hepinizi öpüyorum şekerler. :54::54::54:

Back
X