Tavuskuşu 77,sıla özlemi ve hamilelik bir arada katlanılması zor iki hal...ben 7 yıldır burdayım ama mecazi anlamda sıcaklığı bulamadım burada..istanbul bir başka,bambaşka..insan sahiden o şehire aşık oluyor..taşı,toprağı,binbir çeşit insanı...eğer başka seçeneğim olsa biran bile durmam burda...ama eşim ve kızlarım buralı..bense ölene dek gurbet gelini....
burda çocuklar çabuk büyüyor,güçlü ve yapılı oluyorlar..benim kızların bıngıldakları 3 aya varmadan kapanmıştı..doktor,güneşin etkisi dedi..benim alman komşularım var;aralık ocak gibi çocukları yarı çıplak atıyorlar balkonda güneşin altına..ben de uyguladım ve sonuç süper,6 yaşındaki kızım insan azmanı..bi de en çok dikkat etmen gereken terlemesin bebeğin,o ıslaklık hasta ediyor zaten..yine bi alman arkadaşım bu iklimde,yünlü,polar vs yerine kat kat pamuklu önermişti..çok haklıymış..hem alerjik olmuyor hem de ısıya göre giydirip çıkarabiliyorsun.
bi nokta daha;aldığın herşeyin kafadan rahat geçecek olmasına dikkat et..yakası düğmeli,çıtçıtlı filan olsun..