• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Aralık Anneleri

fatmaaaaaaaa...

Ilk defa planlı programlı doğumu yapacak olan sensin.. Ay bi heyecan bastı... şimdiye kadar hep şok şoktuk.. şimdi 8 oalcak bizim de kalpler küt küt olacak =)

sorma cnmm hayırlısıyla hepimiz kavuşuruz inşallah bebişlerimizeee

amannnııınnn yaaa :d süper yaaa

canım allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin

sağolasın cnm bnm darısı başınıza

tamam annecim :D yavaştan ve alçaktan gideriz =)

kız ne güzel süper bi rüya o öyle.. gerçek olsun da taşsın sütler :d hahahahayyytttt

ben de dönemiyorum yaa.. geçenlerde de yazmıştım. karnıma kramp girecek diye ödüm kopuyor. bi garip olduk yaa... hakkaten hidrojenli baloonlar gibiyiz... :D neyse şekerim kaldı 1 hafta :D:D:D

hidrojenli balonnn :)) ayy süper tuttum bunuu:D:D

KIZLAR GELDİM TEL GELMİŞTİ ONDAN YAZAMADIM YARN SABAH 8 DE NASİPSE EPİDURALLLL OLAcakDUA EDİN BACILAR BANA.SEÇİLCİM SENİN Kİ NEZAMAN BEN KAÇIRDIM SANIRIM TARİHİ.EGEPOL HASTANESİNDE OLCAK DOĞUMMMMMM

benim pazartesi günü23 kasım canımm...hiç korkma emii biz kalbimizle sana desteğizzz..telefonun eşinde falan olur zaten ararım seni bitanemmm...yün çorap ,yün yelek falan unutma bitanem sakın üşütme olur mu?

kızlaar çıkıp uzanayım biraz pek halsizim ben bikaç gündür hastalıktan..iyileşsem biran önce:((

canım benimm..doğum öncesi çok oluyomuş hamilelerde ..bir an önce atlatırsın inşallahhh...

cınımmmmmm :))

gitmedi anam ne okulu hasta uşak :S belki yarın ankaraya gidicem ....sen napıyosunnn ayyyy tam bir hafta .....banada 15 +1 gün :)) hayırlısıyla yaaaa....

öptüm şekerim ;))
eee sen yola çıkabilicen mi peki? kaç saat sürüyo ank?
biz iyiyiz ayyy annem deli ediyo beni.. iki dk oturmuyo.. ben de 2 dk kalkamıyom tabii.. bırak diyorum yok anam dinlemiyo... az önce bulaşık makinesini yerleştirdim. eğil doğrul belim ağrıdı ya.. ne acizlik valla deli oluyorum artık !!!!

ben de öptüümm yafrusu
yok canım benim normal olacak o yüzden kızı bekliyoruz o ne zaman isterse şu an 23 aralık gibi görünüyor

ah canım yaaa :D bekle anam bekle :D ne garip

kıslarrr nasılsınızzz ayy hepınızın günü gelmıs artık yaa allah kurtarsın bi avazda ınsallahhh..kucaklarınıza alın bebişlerınizi hayırlısıylaa..

Anneler sütleri azaldığı zaman genellikle panik yaşarlar ve bu panik içerisinde de sütlerini artırmak için bilinçsizsizce ne bulurlarsa yemektedirler.

Bu çok yanlış bir davranıştır.Anneler sütlerini artırmak için şu besinleri sık tüketmelidirler:

tahin helvası: Anne sütünü artırır.Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

İncir: Anne sütünü artırır.Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir.Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu: Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

Anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane,maydanoz,nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

İşte anne sütünü arttıran doğal gıdalar!
Anason, Rezene, Kereviz, Balkabağı, Çilek, Sumak, Tere otu, Dereotu.
Dereotu, emziren annelerde süt arttırıcı etkiye sahip, aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.
Sabah ve akşam yemeklerinde 15 dakika önce 1 tutam dere otu çiğnenerek yenirse, emziren annelerde süt arttırıyor Aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var

Balkabağı ve Çilek mevsiminde ve doğal olanlar tercih edilerek tüketilmeli!
Anason ve Rezene taneleri eşit oranlarda karıştırılıp, 100ml sıcak suya + 2 gr. oranında karışım demlenip bitki çayı olarak tüketilebilir, aynı zamanda hazım kolaylığı sağlar!
Uyarı: Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar Kereviz tüketiminde dikkatli olmalı!

Anne sütünü azaltan gıdalar!
Nane, maydanoz, nişasta, adaçayı, şeker kamışı, arpa, ararot(patates nişastası), şalgam, mısır, fazla tuz, fazla sirke, fazla limon suyu anne sütünün azalmasına sebep oluyor. Süt veren anneler, bu gıdaları tüketirken dikkatli olmalı!

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan bol anne sütü için özel bir formül:
600ml. su kaynatılır, 7 – 8 adet doğal kuru incir önce soğuk su ile yıkanır, daha sonra kaynamakta olan suyun içine incirler atılır ve 5 dakika daha çok kısık ateşte kaynatılır,dış kabuğu soyulup, yıkanmış ve ince dilim dilim doğranmış 1 adet iri kum havuç, incirli suya ilave edilip, 4 dakika daha kaynatılıp ılıtılır. Ilıtıldıktan sonra süzülüp ikiye bölünür, sabah ve akşam yudum yudum içilir.
Bu kür yemeklerden 1/2 saat önce veya 1 saat sonra uygulanır.
15 gün uygulandıktan sonra ara verilir.

selam güzel anneler nasılsınız?
pelin gözümüz aydın miniğimize kavuştun çok şükür, darısı bizim başımıza inşallah:))))
yukarda sütün artması için bişeler yazdım inşallah yarar işine.
ayyyy herkes girmiş doğum sırasına,
fatma berna seçil!! ne kadar az kalmış büyük güne!!!!! atladığım varmı bilmiom okuduklarım bunlardı.
burcu çok geçmiş olsun kızına, tez zamanda iyileşir inşallah!
sanada çok geçmiş olsun öznur, bende yeni yeni iyileşiyorum. aman dikkat edin kendinize herkes hasta
melike arzu, bende sizin gibi belirsiz bekleyenlerdenim. bi terslik olmazsa 19 aralık normal görünüyo.
bilge ve meralden haber alan varmı bu arada????????????????????

Pelin gözümüz aydın miniğimize kavuştun çok şükür, darısı bizim başımıza inşallah:))))
Ayyyy herkes girmiş doğum sırasına,
fatma berna seçil!! Ne kadar az kalmış büyük güne!!!!! Atladığım varmı bilmiom okuduklarım bunlardı.
Burcu çok geçmiş olsun kızına, tez zamanda iyileşir inşallah!
Sanada çok geçmiş olsun öznur, bende yeni yeni iyileşiyorum. Aman dikkat edin kendinize herkes hasta
melike arzu, bende sizin gibi belirsiz bekleyenlerdenim. Bi terslik olmazsa 19 aralık normal görünüyo.
Bilge ve meralden haber alan varmı bu arada????????????????????

ben de merak ettim onlar ne yaptı acaba yazı için çok teşekkürler çok faydalı olacak mesela bana maydanoz arttırır demişlerdi meğer azaltıyormuş

pelin gözümüz aydın miniğimize kavuştun çok şükür, darısı bizim başımıza inşallah:))))
fatma berna seçil!! ne kadar az kalmış büyük güne!!!!! atladığım varmı bilmiom okuduklarım bunlardı.
sanada çok geçmiş olsun öznur, bende yeni yeni iyileşiyorum. aman dikkat edin kendinize herkes hasta
melike arzu, bende sizin gibi belirsiz bekleyenlerdenim. bi terslik olmazsa 19 aralık normal görünüyo.

çok teşekkürler canım:) benimde normal olsa aynı tarihlerdi hemen hemen canım....ama sez olunca 2 aralıkta olucak kısmetse :emir_bebek:

canım yararlı bilgiler için çok saol! önceki sayfalarda da hande mi yazmış hayat mı? okumaktan kimin yazdını bile farketmemişim bakın pardon !
iyi oluyor bunları öğrenmemiz... hemen word de kopyalamak lazım :D

evet az kaldı yaa..

fd7 arkadaşımız da 19u diye hatırlıyorum doğumunu ama... o da bu aralar işte..:lepi::lepi:

ben de merak ettim onlar ne yaptı acaba yazı için çok teşekkürler çok faydalı olacak mesela bana maydanoz arttırır demişlerdi meğer azaltıyormuş

ay neydi senin şu şarkı, okumuştum hatırlayamadım şimdi :roflol: :roflol:
hani eşinin sana itham ettiği koca ...lü yarim diye olan :roflol:

Tekrardan merhabalar herkese.
Bana geldiler sabah atladım çıktım. Sarıyer e gittim sahilden doğru bir boğaz havası aldım çok iyi oldu. Evde otur otur ciddi manada psikolojim bozulmaya başlamıştı. İstinye Parkta dolandım biraz. Sonra da döndüm geldim evime.
Bir yandan da düşünüyorum şu an geziyorum haftaya bu saatlerde inşallah çok büyük ihtimal oğluşumla koklaşıyor olacağız diye.

Fatma canım Allah hayırlısıyla kurtasın yarın sekizde dualarımız seninle olacak. Fırsat bulduğun ilk an gelip tecrübelerini aktar ama bize de.

Berna kız haftaya bugün ben belki niyeti bozar pazartesi de yaptırabilirim belli olmaz.

Burcu canım çooook geçmiş olsun kızına. Şimdi nasıl ateşi düştü mü?
Yaa bütün griplerde domuz gribi değil ya bunun bin türlü virüsü var bakterisi var. İnşallah biran önce atlatır.

Back
X