sayfa sürekli hata veriyor 2 saattir uğraşıyorum. çok güzel bi hizmetmiş gerçekten. ben de normal doğum yapmayı düşünüyorum ve eğitimlere gittikçe teorik bilginin beni doğum korkularndan uzaklaştırdığını, doğuma hazırladığını hissediyorum. inşallah bi aksilik olmaz da son dakika sezeryan demezler. senin verdiğin bilgiler de çok güzeldi teşekkür ederim.
aynen canim. ogrendikce asil korkulmasi gerekenin sezaryan olduguna daha cok emin oldum. normal dogum gercekten hem anne hem de bebek icin en faydalisi.
bebek bakiminda ogrendigim bir baska sey de goz temasi. bebeklerimizle surekli konusmak, gozlerinin icine bakmak lazimmis. sureklil mimikler yapmak, sorular sormak lazimmis. mesela bir video izledik, bebek daha 3 gunluk, annesi almis kucagina gozunun icine bakiyor ve surekli dil cikariyor. bebek once agzini oynatmaya basladi, sonra dudaklarini yuvarlamaya basladi, en sonunda o da dilini cikardi annesine:) taklit yetenekleri daha 3 gunlukken var yani. gozlerim doldu bebek dilini cikarinca:)
hemsire bebeginize surekli okuyun diyor. alin bir kitap ne olursa olsun okuyun, sesinizi duysun diyor. kitap okunan bebekler digerlerinden daha cabuk konusmaya ve kelimeleri hatmetmeye basliyorlarmis, zekalari daha ileri oluyormus. yukardaki postta bahsetmeyi unuttum; ten temasini sik yasayan bebeklerin de zekasi ortalamadan daha yuksek oluyormus.
bir de tabii anne sutu var, cok onemli. ilk 6 ay baska hicbir sey vermeden sadece emzirin diyorlar. ilk 2-3 gun zor olur ama sonra duzene girer, pes etmemek lazim. 6 aydan sonra baska gidalar da verilebilir diyorlar. tavsiye edilen en kisa emzirme suresi 1 sene ama 2 seneye giderseniz iyi olur diyorlar.