2009 Aralık Anneleri

Ben bizde ne varsa aksam ondan veryrm artik atyrm dun tarhana corbasi bugun etli patates yarin kofteli corba gibi baktim agzini acmiyor sutlu pitincli muhallebi yok onuda yemem diyorsa 100 cc devam sutu aslinda az tuzlu yrmek verebilirsin diyor ama ben yasini bekledim takintiyim diye ama keske 1 ay onceden yavasca alissaymis ama mina alismazdi bu inatla dene istersen yiyormu diye sibel az tuzlu yapip yemekleri

yağmur mamayı bıraktı yediremiyorum artık tiksindi sanırım markada değiştirdik ama yok istemiyor

ben 9 ayliktan beri gunde 3 ogun veriyorum. ogunlerden biri yogurt, biri meyve, biri sebze. donusumlu olarak meyvenin ya da sebzenin ya da yogurdun yerini yumurta+peynir aliyor. bunlarin hepsini formul (devam sutu) ya da kendi sutumle karistirip veriyorum.bunlarin disinda sabah kalkinca emiyor, aksam yatmadan emiyor, 2 kere de formul veriyorum. formule de 8. ayda basladim, maalesef sutum azaldigi icin basladim yoksa hic istemezdim.

simdi, gunde en az 600 ml anne sutu ya da formul almasi lazim. 1 yasina kadar ana besini bu, onun disinda diger gidalari tamamlayici olarak veriyorum ben. bi de 1 yasindan sonra keci sutune basliycaz (inek sutu vermeyecegim ben) o yuzden azicik azicik keci sutu koyuyorum bazen yemeklerine simdiden tadini alsin alissin diye.

meyve disinda sekerli hicbirsey vermiyorum ben, meyve suyu da vermiyorum. 2 gunde bir yogurduna avokado karistiriyorum.

Son düzenleme:
Selam fatma ve senem cok dolmus olabilir 1-2 resim sil sibel canan pazartesi eklerim resim insallah hazirlik kurabiye deneyecegim iste kalip gelmiste annemlerden alamadim borek pasta kek mercimekli kofte menumuz bebislerede yogurt cesidi fazla abartmadim cunku biz bebislerle zor yiyoruz zaten bulusmalardada artik seneye cocuklarimizin yiyecegi menuler olur insallah

pek cok tebrik ederim. harika bir ugras bulmussun kendine. insallah artarak devam eder basarilarin, kendi isini de kurarsin!

yiyo yiyo. bende biz yemek yerken dibimizden ayrılmadığı için o an ne yiyosak veriyorum şapır şupur götürüyo valla tuzlu baharatlı salçalı.. gerçi ben evdeki yemekleri çok az salça ve çok az tuz(ki billurr tuzun şu yüzde elli bilmem nesi azaltılmış olanından :)) koyuyorum. acı koymuyorum ama kimyon nane kekik vs hepsinden koyuyorum dr yesin baharat demişti zaten.. ben de artık akşamları öyle deniim ben yemek yerken ona da ne varsa verim. eğer yemezse muhallebi denerim.. eğer onuda yemezse devam sütü verim napim. ama sadece emip uyumuyo artık onu anladım..

bu arada bugun yeni bir sebze karisimi denedim alin'e: pancar+kuskonmaz. tabii sut ve yilafla karisik. ayila bayila yedi :) siz de deneyin...

Son düzenleme:
gece gece olay mı olmuş ne tam anlamadım ama neyse olay uzamasın barim

canan Allah kavuştursun birtanem tez zamanda kavuşun inşallah canım
burcu çok sevindim inşallah tamamı gelir ilerde pastalarımızı burcu teyzemize sipariş veririz kendine bir pastane aç işten istifa edip sana cv yollayayım :)))))

aklıma başka bişey gelmedi kızı uyuttum kociş maçta daha gelmedi zaten küsüm ona gene kızdırdı beni
anammmmmmmmmmmmmmm geldi

nasılsınız sizde ne var ne yok

ya ben bugün naaptım anlatiimde eğlenin gece gece sabah kalktım kızı uyandırdım emzirdim hazırlandım çıktım servis bekliyorum bekle bekle servis yok.. işin ilginci benimle binenlerde yok. kaçırdım heralde diye düşünürken eşim aradı.. saatimi geri almayı unutumuşm geri eve geldim tabide garibim nazın gözünden uyku akıyodu kızı uyandırmışım sabahın köründe

Alinti yapmistim gitti..
Bende sprey kullaniyorum dahha iyi temizliyor damlaya gore..
Aksam yemeginde bende muhallebi bazen tarhana filan veriyorum ..
Sibel tesekkurler..
Mambaa insallah olur bir gun ..

hayret valla bnm kız 9 dan beri uyuyor uyanmıcak sanırım artık hadi inşallah bu düzen olur en çok istediğim şey 1 de yatıoz 11 de kalkıyoz hiç deilse 9da yatar 7de babayla kalkarız yahu

Alinti yapmistim gitti..
Bende sprey kullaniyorum dahha iyi temizliyor damlaya gore..
Aksam yemeginde bende muhallebi bazen tarhana filan veriyorum ..
Sibel tesekkurler..
Mambaa insallah olur bir gun ..

ben akşam veriyorum çorba varsa çorba yoksa sebze yemeği bu akşam balık vardı balık yedi
pazar günü sahile gittik arkadaşlar aradı ayıptır söylemesi ıslak hamburger deneyeceğiz gelin diye gittik söyledik birer tane benim yemeyen kızım parmağıyla ıhhh ıhhh diye hamburgeri gösteriyor verdim ekmeğinden sadece ete güvenemediğim için yedi sonra dikti gözlerini yan masada oturan kadının tostuna kadın isterseniz kırın bir parça diye yok yemez zaten dedim salak gibi söylemedim eşime sonra evde vicdan azabı çektim ya canı çektiyse garibim anlatamadı bize diye ağla ağla ayyyy valla bende akıl filan kalmadı
oradan arkadaşın evine gittik eşi tatlı çıkardı gene aynı parmak ıhhh ıhhh tatlının kremadan götürdü bu sefer Allahım dedim neler oluyor

aaa çok sevindim burcu hadi hayırlı olsun evamı gelsin inşallah..
öznur sen ben eğer bir mani olmazsa 3 zeynep bir arada olacak :))))))))

hihiii evet 3 zeynoo..ay ben heyecanlandım şimdi bak:))

Bizim yediklerimizden istiyorlar artik . Eylülde oyle masada bisey gordugunde istiyor ama yiyemiyor hala tikaniyor .

zeynoya hiç muhallebi vermiyorum ben akşam bizim yediklerimizden yiyor artık tabi onun yiyebileceği gibi yapmaya çalışıyorum yemekleri..
bu akşam 2 köfte 1 kaşık pilav ve yarım kase yoğurt yedi mesela..
ama yemediği sevmediği şeyler var aslında o zaman muhallebi versem iyi olacak..nasıl muhallebi yapıyorsunuz siz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…