2009 Ekim Anneleri

Kızlar kafam çok karıştı ben bebişe termometre alacağım ama nette birz araştırma yaptım hangi türü almam lazım siz ne tavsiye ediyonuz????????????

"Bebek ve çocukların ateşi nasıl ölçülür?

Normal vücut ısısı kişiden kişiye hafif farklılıklar gösterir ancak ortalama “normal” vücut ısısı 37 derecedir. Vücut ısısı enfeksiyon ile mücadele nedeniyle artış gösterdiğinden çocuğun hasta olup olmadığını belirlemek açısından önemli bir rol oynar. Ateşi ölçmek için termometre kullanılır.

Farklı termometre türleri
Ağızdan, rektal, timpanik (kulaktan), dijital ve alna yapıştırarak uygulanan bant şeklinde çeşitli termometreler mevcuttur.

Ateş nasıl ölçülür?
Her zaman için cam termometreleri kırmızı çizgi 34 dereceye düşene kadar sallayın.

Çocuğunuzun yaşına en uygun yöntemi seçin. Rektal ve ağızdan ölçüm yapan termometreler en doğru sonucu verir.

Rektal ölçüm
Rektal ölçüm en doğru sonucu verir ve ilk aylarda akut ateş durumunun daha fazla önem taşıması nedeniyle 15 aylıktan küçük bebekler için önerilir. Rektum içerisinde daha kolay kayması için termometrenin ucuna bir miktar vazelin sürün.

Termometreyi rektuma 3 santimetreden fazla girmeyecek şekilde yerleştirin (asla zorlamayın). Çocuğunuzu hareketsiz tutun ve termometrenin yerinde kalması için kalçalarını bir arada olacak şekilde sıkın.

Cam termometre kullanıyorsanız, 2-3 dakika boyunca, dijital termometre kullanıyorsanız bip sesi gelene kadar bekletin.

Ağızdan ölçüm
Ağızdan ölçerler 5 yaş ve daha büyük çocuklar için önerilir. Ağızdan ateş almadan yarım saat öncesinden itibaren çocuğunuza soğuk veya sıcak içecek vermeyin. Termometrenin ucunu çocuğun dilinin altına, ağzının gerisine doğru yerleştirin. Çocuğunuzun dudakları ve parmakları ile termometreyi yerinde tutmasını ve termometreyi ısırmamasını sağlayın.

Ateşini ölçerken çocuğunuzun yanında kalın. Cam termometre kullanıyorsanız, 3 dakika boyunca, dijital termometre kullanıyorsanız bip sesi gelene kadar bekletin. Kullanım aralarında cam termometreler sabun ve su ya da alkol ile temizlenmelidir.

Koltuk altından ölçüm
Bu yöntem rektal termometreyi tutmanın güç olduğu büyük bebekler ve küçük çocuklarda kullanılır. Ölçüm öncesinde koltuk altı kuru olmalıdır. Termometrenin ucunu çocuğunuzun koltuk altına yerleştirin. Çocuğunuzun kolunu yandan, aşağıya sarkıtmış olarak tutarak termometrenin koltuk altında kalmasını sağlayın.

Cam termometre kullanıyorsanız 5 dakika boyunca, dijital termometre kullanıyorsanız bip sesi gelene kadar bekletin. Koltuk altı ölçümleri çoğunlukla çok doğru sonuç vermez ve bu nedenle sadece çocuğun kronik bir hastalığı olması ya da doktorun tavsiye etmesi durumunda kullanılması önerilir.

Timpanik (Kulaktan) ölçüm
Timpanik ısı kulak zarı ısısını ölçer. Timpanik termometrenin ucu kulak kanalına yerleştirilir ve iki saniyeden daha az bir sürede ateş ölçülür. Hiçbir rahatsızlığa neden olmaz ve çocuğunuzun işbirliğini gerektirmez, ancak doğruluk düzeyi en düşük olan ateş ölçüm yöntemidir
"fisfisfis

anacım al bitane elektronik ateşölçer 5-6 liraya eczaneden. poposuna ucunu sokar ölçersin iki dk da. ne var yani. ben öyle yaptım. hafızası bile var 5 atşei hafızasına alıyor. 6 liraya aldım.. hiç gerek yok o kadar paralar vermeye hepsi aynı işi görüyor. yanlış ölçüyor falan diyenler bir kere daha ölçüverirsiniz ne var yani. 15 aya kadar en kesin sonuç popodanmış zaten .

Kıslar hastanenin bizden aldığı 10 tl katkı payı vardı ya 2 hazirandan itibaren yürürlüğe girmiş artık 2 tl ödenecekmiş hastanelere yoluyorlarmış bildiriyi haberiniz olsun şimdi muhasebe müdürümüz söyledi yazı gelmiş onada .
Cumartesi gideceğim bakalım alacaklarmı 10 tl yi ...

Seydacım bende tam 100 kıloyum boyum 1,71. 94 kılo ıle hamıle kaldım ama gÖren ınanmıyo 100 kılo olduĞuma :)) bu arada galıba 19 haftalıkmıŞsın. Canım ya hareketlerını hıssetmeye baŞladınmı sen. Bu arada bebıŞının cınsıyetı ne??

cnm ciceklara ben daha başlamadım hissetmeye ama arada pıtlar oluyor ama kilodan hissetmiyorum sanırım sende başladımı hareketler ben kısa boylu olduğum için kilom belli oluyor sanırım yürüyen futbol topu bibi olucam sanırım yakında

bu arada oğlum olacak ama ben hala nedense kız hissediyorum renkli ultrasona girince erkek derlerse o zaman inanıcam ama içimde şiddetle kız hissi var

anacım al bitane elektronik ateşölçer 5-6 liraya eczaneden. poposuna ucunu sokar ölçersin iki dk da. ne var yani. ben öyle yaptım. hafızası bile var 5 atşei hafızasına alıyor. 6 liraya aldım.. hiç gerek yok o kadar paralar vermeye hepsi aynı işi görüyor. yanlış ölçüyor falan diyenler bir kere daha ölçüverirsiniz ne var yani. 15 aya kadar en kesin sonuç popodanmış zaten .

Popomu :1shok: yaw kulak ya da alından ölçünce olmuyomu bee. Tamam altlarını filan temisliycez samimi olcaz o kadar bebelerle ama her ateşini ölçtüğümde de poposuna termometre mi tutcas yani -tatlicadiarzu-

cnm ciceklara ben daha başlamadım hissetmeye ama arada pıtlar oluyor ama kilodan hissetmiyorum sanırım sende başladımı hareketler ben kısa boylu olduğum için kilom belli oluyor sanırım yürüyen futbol topu bibi olucam sanırım yakında

aynen cnm bende arada sırada öyle pıt pıt lar oluyo ama diğer arkadaşlar gibi net ve devamlı değil tabi. napalım bir hafta daha beklicez artık haftaya başlar diyolar. ben bugün 19+3üm.
dediğin gibiAllah£tan bende boyda var bek acayi durmuyo. Ama bir iki ay sonra nolur bilemem :)

buraya eklemesini bilmiyom
mail ile gönderdim size bebisimin resmini
buraya nasil ekliyebilirm acep
üzerinde yazan cm dogru diil suan tam 23 cm :) masallahhh yavyuma

bu arada oğlum olacak ama ben hala nedense kız hissediyorum renkli ultrasona girince erkek derlerse o zaman inanıcam ama içimde şiddetle kız hissi var

inan ben hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren hep oğlan dedim. kız ihtimali aklımdan bile geçmiyodu o kadar emindim yani.
Ama kızmış benim canımıniçi.. :))

sanırım kilodan cnm bayağı kiloluyum ben çünkü göbek bölgem yağlı çünkü yeterki sağlıklı olsunda oynamasın farketmez

huuuu napıosunzzz kıslarr..kmblr neler kaynattnzzz..ben yemk yapıorumm of ya hergün ne yemk yapsam derdnden bıktım ben yaaa:(hergün bana brnz bişi söleynnn bari....işyernde yediğinz yemkleri söleyn hergün bende aynısını yapaım bari....:=)))))))))

Amaaaaaaaaaaan boşver be canım Yüce Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin sağlıkla sıhhatle başka bişey istemem

huuuu napıosunzzz kıslarr..kmblr neler kaynattnzzz..ben yemk yapıorumm of ya hergün ne yemk yapsam derdnden bıktım ben yaaa:(hergün bana brnz bişi söleynnn bari....işyernde yediğinz yemkleri söleyn hergün bende aynısını yapaım bari....:=)))))))))

Valla bizde de var hergün ne yapam derdi. Amma burda konuşursak bu hamişlerin hepsinin canı çekiyo. Yoksam ben hergün sorcam, şu var yanına ne yapayım diye zemuszemus

Rektal ölçüm
Rektal ölçüm en doğru sonucu verir ve ilk aylarda akut ateş durumunun daha fazla önem taşıması nedeniyle 15 aylıktan küçük bebekler için önerilir. Rektum içerisinde daha kolay kayması için termometrenin ucuna bir miktar vazelin sürün.

ben bunu tavsiye ederim canim en dogru bilgiyi ölcümü bu sayede ogrenebilirsin ben oglumda hep bu yöntemi kullandim 2 yasina kadar , dogacak olanada ayni yöntem uygulamayi dusunuyorum

Back
X