2009 Ekim Anneleri

iyi geceler canım valla benimkinin gece koliği tuttuğu için gece uyumuyo 3 gibi uyanıyo öğlene kadar ağlıyo o yüzddende öğleden sonra bi uyuyo aynı şuan olduğu gibi uyandırmaya çalışsamda uyanmıyo valla uyuyo yani şuanda. seninki nasıl uyuyomu

valla ne güzel zincoyla rahatlıyo benimkine hiç fayda etmedi zinco yaaa

Ahh serincimm ne derttir bu kolik yaamafoldumben benimkide 11 gibi emdi uyudu hemen aha tamam dedim,bende yatım erkenden,bi bakim k.k die oturdum anaa benimki geri uyandıı bilmiyorumkismile şimdi yine uyumasını bekliorum..çokkkkk uykum varrrrrrboshayallersmile

bıraktım şimdi bakalım napıcak. bugün de misafirler vardı, nazar mı değdi acaba çocuğa ondan mı huzursuz?bilmiyorumkismile

Ahh serincimm ne derttir bu kolik yaamafoldumben benimkide 11 gibi emdi uyudu hemen aha tamam dedim,bende yatım erkenden,bi bakim k.k die oturdum anaa benimki geri uyandıı bilmiyorumkismile şimdi yine uyumasını bekliorum..çokkkkk uykum varrrrrrboshayallersmile

evet yaaa benimkide aynen öyle bende bi ara düzeldi 1 hafta filan gündüz huzursuzluk yapıyodu ama gece 12 dedimmi tamamen derin uyuyodu sabah 8 e kadar sadece 1 hafta böyleydi geçen haftaya kadar bende kendimi o bi hafta gece uykusuna alıştırdım. şimdi 1 haftadır perişanım gündüzde uyuyamıyorum gece zaten kızım uyumuyo uyuyamıyorum devamlıda ağlıyo. eşim bile bebeğin odasında kalmama rağmen sesine gece 4 -5 kere kalkıpp geliyo sabahta şakasına bu annen bakamıyomu kızım sana filan dedi bi başladım ağlamaya susturamadı valla beni. çok pskolojim bozuk artık bu durumdan gece tam uyudu diyorum 2 sn uyuyo gibi oluyo içimm geçiyo tam dalıcam bi başlıyo ağlamaya gözümü açamıyorum çıldırıcak gibi oluyorum elim ayağım tutmuyo haftaya 4 aylık olucak gerçi 1 ay erken doğdu o yüzdende 3 ay olarak takip ediyo doktor gelişimini bende bekliyorum haftaya belki geçer die :((

evet yaaa benimkide aynen öyle bende bi ara düzeldi 1 hafta filan gündüz huzursuzluk yapıyodu ama gece 12 dedimmi tamamen derin uyuyodu sabah 8 e kadar sadece 1 hafta böyleydi geçen haftaya kadar bende kendimi o bi hafta gece uykusuna alıştırdım. şimdi 1 haftadır perişanım gündüzde uyuyamıyorum gece zaten kızım uyumuyo uyuyamıyorum devamlıda ağlıyo. eşim bile bebeğin odasında kalmama rağmen sesine gece 4 -5 kere kalkıpp geliyo sabahta şakasına bu annen bakamıyomu kızım sana filan dedi bi başladım ağlamaya susturamadı valla beni. çok pskolojim bozuk artık bu durumdan gece tam uyudu diyorum 2 sn uyuyo gibi oluyo içimm geçiyo tam dalıcam bi başlıyo ağlamaya gözümü açamıyorum çıldırıcak gibi oluyorum elim ayağım tutmuyo haftaya 4 aylık olucak gerçi 1 ay erken doğdu o yüzdende 3 ay olarak takip ediyo doktor gelişimini bende bekliyorum haftaya belki geçer die :((

canım o uyuduğu an herşeyi bırakıp uyuyacaksın sen de yoksa dayanamazsın çok zor, Allah yardımcın olsun. bizim de yok uyku düzenimiz ama ben uyku stoğu yapıyorum fırsat buldukça, ancak öyle dayanıyorum.

kıslarr laf aramızda bi daha doradan şikayet etmicem yaww bu sizin bebişler ne ölee 12 de yatmalar uyumamalar :nazar: oğluluma her akşam 9.30 ddimi bi yatıyo sabah 7.30 a kadar ama bütün gün uyanık arada ben uykusunda emziriyorum uykusu bölünmeden devam ediyor :nazar: :nazar: :nazar:

kıslarr laf aramızda bi daha doradan şikayet etmicem yaww bu sizin bebişler ne ölee 12 de yatmalar uyumamalar :nazar: oğluluma her akşam 9.30 ddimi bi yatıyo sabah 7.30 a kadar ama bütün gün uyanık arada ben uykusunda emziriyorum uykusu bölünmeden devam ediyor :nazar: :nazar: :nazar:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
canım allah nazarlardan saklasın her bebek farklı oluyo bizede böylesi denk gelmiş iştekaydirigubbakcemile3 sen dilini ısır dilini maşşalah valla tütütütütü bende bekliyorum ablası bigün benim kızımda böyle uslu olcak die 3 ay 3 haftadır :)kaydirigubbakcemile3

gizemcim bizim bebekler bize çekmiş nolucak, biz ailecek geç yatıp geç kalkmaya meraklıyız, ben de sabah 7:30 da imkanı yok kalkamam doğrusu, gece 3 e kadar oturmayı tercih ederim.

Canım valla çok zorr..o uyudukça sende uyu yapcak bişi yok..
Bizde bi ara böyleydik..şimdi çk şükür yine gayet düzeldi..
Gizemm bi ara benimkide seninki gibiydii ama nazar değdirdim galiba kuzuma mafoldumben

aminnn canim sagolasin insaallah...Allah la sevgimiz karsilikli ozaman ne guzel:)

cok gecmis olsun nurefsan allah tez zamanda sifasinida verir insallah rabbimiz sevdigi kullara dert verirmis. selametle:)

cok sagol canim ..aminn ins.
nurefsancım naloşum çok geçmiş olsun kızlar... acil şifalar inşallah

insaallah canim ya kizim sayesinde moral buluyorum bir an once saglima kavusmak istiyorum ne kiymetli hazineymis.

Allah butun dertlerine sifasini versin insallah canim hepsi geçedek ve sagligina kavusacaksin fakat moralini yukses tut yeterki... dualarim senin icin :1hug:

Allah razi olsun canim.insaalllah bi an once tedavi olur iyilesirim...tesekkur ederim dularin icin

Geçmiş olsun canım çok zor şeyler atlatmışsıın vede hala atlatıyorsun umarım çabucak herşey yoluna girer hayatında dualarım seninle olsun moralini bozma sakın a.s.

sagol canim aminn insallah..bende oyle yapmayi dusunuyorium en azindan ameliyat olacagimdan dolayi 1/2 gun emziremeyecegim onun icin hazir bulunsun.

gecmis olsun nurefsan Allah sifa versin insallah sutunu etkilemez sen sagabildigin kadar sag ve derindondurucuya at ameliyat olana kadar

aminnn insallah...cok sagol canim yaa ...hic sorma bi dogum yaptim midem agriyor diye saniyordum meger organlarim teker teker hastanaliyormus:(

nurefsann çok geçmiş olsun canım, neler gelmiş başına öyle :teselli: Allah beterinden korusun,

aminn insaallah canim..cok sagol dualarin icin...
herkese iyi geceler.
nurefşancım Allah şifa versin. ınşallah hiç yaşamamış gibi olursun bu sorunları tez zamanda.

sagol canim insaallah ..

Nurefsan geçmiş olsun canımm..
Umarım bi an önce sağlığına kavuşursunnn:Saruboceq:

sagol canim ..Allah bir yadan kolayliginida veriyor cok sukur (masallah kizim uslu)o sebepten cok zorlanmiyorum simdilik ...

Çok geçmiş olsun canım ilaçları düzenli kullan da bebekle çok zor valla

Ah yaa çok geçmiş olsun canım arkadaşların dediği gibi bir doktora daha görün bence durum acilse eşinle acil bi karar vermeniz lazım heralde ama öncelikle kendini düşün sen iyi olacaksınki bebeğine de iyi bakabilesin opuyorumnanaktan

:nazar::nazar:

Geçmiş olsun meleğine canım hadi bakalım yarın yeniden güzel bir haber gelmesin sositososito

Benimki de felaket yaa sabah bi bakıyorum çarşafı saç içinde anasının da aynı hatta :emir_bebek:

Canım çok çok geçmiş olsun bende hayatımda olmadığım kadar sağlıksızım hatta benim kanamam da çok sürmüştü doktora g,ittim dedimki hamile kalmadan önce ve sigara içiyorken çok daha sağlıklıydım hihoyyyt adam gülmekten öldü ama gerçekten de bu melekler malum herşeylerini bizden sağladılar ve sağlıksızlaşmamız gayet normal. Ben sana birşey daha söylemek istiyorum o bahsettiğin basur olayından bende de oldu ölüyordum valla ciddi çok ağrım oluyordu hatta özür dileyerek söylüyorum tuvalete çıktıktan sonra. Dayanamadım doktora gittim dediki bu hemaroid değil yara ve lohusa olmasan acil ameliyat derdim ama lohusalarda iyileşme görebiliyıruz dedi ve ilaçlar verdi hiç bir işe yaramadı, sonra ben forumlarda araştırıken biri yazmıştı kantron yağı diye bişey var çok iyi geliyor diye bende de vardı tesadüf ve kullanmaya başladım inanılmaz iyi geldi çok şükür şimdi iyiyim tavsiye ederim canım...Tekrar geçmiş olsun allah yardımcın olsun :1hug:

cok sagol canim ..aslinda bende ki tam basur da degil catlak varmis dis tarafa dogru o acitiyormus bi krem verdi doktor ama pek fayda etmedi sagol tavsiyen icin babama soyleyeyimde gondersin Turkiyeden birde onu deneyeyim ins. bir faydasi olur......

Son düzenleme:
ya kızlar bişey sorucam aklıma geldide şimdi bizim bebişler yaza doğru ayaklanmaya başlıycak ödüm patlıyo beşikten düşücek die napıcam bilmiyorum yatağının önüne yer yatağı koyıyım diyorum ama ona düşücek busefer düşerse yuvarlanırsa yine yere denk gelicek kafam çok karışık hem beşiğim var sallanır hem ayriyetten 5-6 yaşına kadar yatabilceği korkuluklu yatağım var acaba bide park yatakmı alsam diyorum sanırım ozaman düşemiyolarmış park yataktan yatağı yerde oluyomuş boyunu geçtiği için tırmanamıyolarmış hiç görmedim bilmiyorum o tarz yatakları kullanan varmı aranızda yada önceden bebek büyütmüş olan? napıcaz bu durumu nasısl önlem alalım. ben şimdiden almak istiyorumda ne alıncaksa

benim büyük kız karyolasından atlamak suretiyle tepe üstü, ayrıca kanepeden koltuktan vs birçok kez düştü, bişey olmuyor cnm onların kemikleri esnek oluyor. doktor da ilk 6 ay içinde ne kadar dikkat etseniz de muhakkak düşer demişti dediği gibi de oldu.

canim genelde besiklerde 2 ayarlamali oluyor bebekler ayaklaninca tahtasini asagi indiriyorsun en azindan bizim ki oyle .sizin besiktede boyle bi durum olabilir..

ya kızlar bişey sorucam aklıma geldide şimdi bizim bebişler yaza doğru ayaklanmaya başlıycak ödüm patlıyo beşikten düşücek die napıcam bilmiyorum yatağının önüne yer yatağı koyıyım diyorum ama ona düşücek busefer düşerse yuvarlanırsa yine yere denk gelicek kafam çok karışık hem beşiğim var sallanır hem ayriyetten 5-6 yaşına kadar yatabilceği korkuluklu yatağım var acaba bide park yatakmı alsam diyorum sanırım ozaman düşemiyolarmış park yataktan yatağı yerde oluyomuş boyunu geçtiği için tırmanamıyolarmış hiç görmedim bilmiyorum o tarz yatakları kullanan varmı aranızda yada önceden bebek büyütmüş olan? napıcaz bu durumu nasısl önlem alalım. ben şimdiden almak istiyorumda ne alıncaksa

canim genelde besiklerde 2 ayarlamali oluyor bebekler ayaklaninca tahtasini asagi indiriyorsun en azindan bizim ki oyle .sizin besiktede boyle bi durum olabilir..

yok canım yaa benimki öyle değil normal sabit korkulukları öyle almışım bilinçsizlik işte şimdi aklım başıma geliyo

gizemcim bizim bebekler bize çekmiş nolucak, biz ailecek geç yatıp geç kalkmaya meraklıyız, ben de sabah 7:30 da imkanı yok kalkamam doğrusu, gece 3 e kadar oturmayı tercih ederim.

aynen canım ben de geç yatıp geç kalkmayı severim sabah depresif oluyorum erken kalktığım zaman. aynı benim kız da öyle 12 de kalktı 3 e kadar oturur şimdi. her gece 3 te yatıyoruz biz. öğlene kadar uyuyoruz. aslına uykucu olmasını istemiyorum iyi birşey değil. 12 de yatsak 10 da kalksak süper olcak dur bakalım düzene girecez inşallah.

canim senin yazdiklarini okudumda acaba diyorum kizin doymuyormu? eger sadece emziriyosan sütün yetmiyor olabilir cunki doymayincada bebeler derin uykuya dalamaz ve sürekli uyanirlar

canim senin yazdiklarini okudumda acaba diyorum kizin doymuyormu? eger sadece emziriyosan sütün yetmiyor olabilir cunki doymayincada bebeler derin uykuya dalamaz ve sürekli uyanirlar

tam tersi hayatım benimki çok yiyo doktor böyle giderse 6. ayda rejım vermek zorunda kalıcam dedi. günde 1300 cc den aşağı yemiyo 2 saatte bir 100 cc yiyo 2 buçuk saate gelirse yemesi 120 cc yiyo bitek derin uyuduğu zamanlarda oda günde 5 saat filan oluyo ozaman 3-4 saati buluyo yemesi.sütüm yok zaten mama ile besliyorum doktorda bukadar ağlamasına başta kolik demişti ama ben 14 saati geçiyo günde ağlaması diyince bunda bişey olabilir dedi kalça röntgeni çektirtti, idrar tahlili yaptırdı, kan tahlili yaptırdı, gaita testi yaptı hiçbişey çıkmadı karın boşluğuna baktı dinledi normalden çok daha fazla gazlı bi bebek dedi yani kolik olan bebeklerin gazlarından bile fazla gazlı dedi ondan yapıyomuş sanırım.

tam tersi hayatım benimki çok yiyo doktor böyle giderse 6. ayda rejım vermek zorunda kalıcam dedi. günde 1300 cc den aşağı yemiyo 2 saatte bir 100 cc yiyo 2 buçuk saate gelirse yemesi 120 cc yiyo bitek derin uyuduğu zamanlarda oda günde 5 saat filan oluyo ozaman 3-4 saati buluyo yemesi.sütüm yok zaten mama ile besliyorum doktorda bukadar ağlamasına başta kolik demişti ama ben 14 saati geçiyo günde ağlaması diyince bunda bişey olabilir dedi kalça röntgeni çektirtti, idrar tahlili yaptırdı, kan tahlili yaptırdı, gaita testi yaptı hiçbişey çıkmadı karın boşluğuna baktı dinledi normalden çok daha fazla gazlı bi bebek dedi yani kolik olan bebeklerin gazlarından bile fazla gazlı dedi ondan yapıyomuş sanırım.

anladim canim ozaman gercekten isin zor cok sabir diliyorum sana...ben kolik olayini pek bilmiyorum bizde oyle bir sorun yok ama cok yorucu oldugunu dusunebiliyorum anlatilanlardan dolayi fakat kolige sebeb veren sey nedir acaba ya yazik kuzulara hemde annelerine :teselli: insallah tez zamanda biter de rahata kavusursunuz canim

anladim canim ozaman gercekten isin zor cok sabir diliyorum sana...ben kolik olayini pek bilmiyorum bizde oyle bir sorun yok ama cok yorucu oldugunu dusunebiliyorum anlatilanlardan dolayi fakat kolige sebeb veren sey nedir acaba ya yazik kuzulara hemde annelerine :teselli: insallah tez zamanda biter de rahata kavusursunuz canim

sağol canım inşallahhhhh bu gece dilimi ısırıyım ama çok iyi 1 de uyandı 3 te uyudu inşallah uyanmaz ödüm patlıyo uyanıp ağlamaya başlıycak die valla :S hemde ne yorulmak anlatamam sana halimi görsen acırsın perişan vaziyetteyim aylardır. koliğe sebep veren özel bişey yok hayatım doğuştan olan bişey bağırsaklarının gelişmesiyle alakalı bişey olduğunu söylemişti doktorum ve yüzde 80 bebekler kolik olur demişti bizde bu yüzde 80 nin içindeyiz anlaşılan. maşşalah senin oğluşuna :nazar: allah sağlık sıhat versin

canım o uyuduğu an herşeyi bırakıp uyuyacaksın sen de yoksa dayanamazsın çok zor, Allah yardımcın olsun. bizim de yok uyku düzenimiz ama ben uyku stoğu yapıyorum fırsat buldukça, ancak öyle dayanıyorum.

valla hayatım benimki öyle ters zamanlarda uyuyoki anlatamam. mesela saat öğlene doğru 12 de uyuyo ee eşim genelde öğlen gidiyo işe ona kahvaltı hazırlıyorum filan hiç uykum kalmıyo sonra serin uyanıyo yine başa dönüyorum uyusada yarımşar saat yarımşar saat uyuyo ben benimkini anlatamam hiç uykusuz bi çocuk günde 6 saat bile uyuyosa yarımşar saat ile dolduruyo bu saati uyana uyuya bende ne uyku kalıyo ne bişey ne düzen :(

Back
X