• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Ekim Anneleri

bu aralar ekım bebeklerı bu aralar fena dun aybıkeyle konuştum alyada çok huzursuzmuş onun kı geçti kayra aynen alya gibi yemıyo emmıyo ağlamaklı sıcak su torbasıyla bıraz uyuyoruz bakalım...

off herkes bişiylerden dertli yani..szncim(( suzanmı sezenmi bilemedim:)) )) herzaman 10 emmiyo..özellikle bugün 5 dkda bırakıyo..anlamadımki internette de yok bi göğsü 15 dk ötekinide 15 dk diyo..yrm saat mümkünü yok emmez..bende benimkisi az emiyo diye düşünüyodum oyüzden ..
hasta kuzulara geçmiş olsun..

suzan canim

ben sükrediyorum benimki 6 7 8 dk emince ki cok cok az okadar emer

seninki ne güzel 10 dk oglum okadar emse 3 4 saat ara verir

ebem demistiki bana eger bebekleriniz huzursuz olurlarsa büyüyolarmis dedi boy atarlarmis yani ve yikar dedi yikaninca geviser rahatlar uyur dedi paylasmak istedim

cnm birinci neden sağlık bakanlılığının bu aşıyı zorunlu görmeyip aşı takviminde olmaması...
5 yıllık geçmişi olan bi aşıymış ve ilk kullanılmaya başlandığında bebeklerde bağırsak düğümlenmesine yol açtığı için toplatılmış sonradan tekrardan piyasaya sunulmuş, yan etkisi olurmu diye düşünmeden edemiyorum...
bide sadece özel hastaneler bu aşıyı zorunlu görünce fiyatıda biraz tuzlu olunca ticarimi acaba diye kafamda soru işareti oluşuyo, çevremde kime sölediysem yaptırmamış bu aşıyı yeni doğuranlar bile o yüzden tereddütteyim...

Böyle olduğunu düşünmemiştim canım, benim çevremdekiler hep yaptırdı çünkü. İyiki daha önce duymamışım böyle bişey olduğunu kafaya takar yaptırmazdım. Zaten bu herşeyi kafaya takma yüzünden sütüm gitcek diye korkuyorum :gitme:

malesef her ağlama nedensiz ya da gazdan değil .Bebişimin yeni doğduğu sıralarda ağlaması ıkınıp sıkılmasını da gaz diye adlandırmıştı doktorlar .Fakat çocuk bronşitiyal miş.ignelerle kendine geldi.

Geçmiş olsun canım. Bizimkide ilk aylarda kendini paralıyodu hep gazdan deyip yolladılar. Şimdi düşünüyorumda acaba bişeyi mi vardı. Neyse çok şükür o zamanları atlattık

saol suzancım..bugün yıkıycaktım ama sabahtan beri okadar çok kusup ağladıki hiç elim gitmedi walla..üşendim:)yrn yıkıycam artık..berrada saat başı emiyodu..hatta 45-50 dk olunca başlıyodu ağlamaya bari 1 saat olsun diye oyalamaya çalışıyodum..şimdi güç bela arayı açtık biraz ama 1 saat olunca yine bi ağlama seansı oluyo..başarabilirsem bi 15-20 dk uyutmayı en azından süre uzuyo..şööle bi dönseler sağa sola bu gaz olayıda azalcak inşallah dolayısıyla kusma da..öyle awunuyorum enazından:)

kızlarrr şaka maka 3 aylık oldularrr..tamam zordu belki ama ne çabuk geçti yinede zaman dimii:) alt dudağını emiyo 2-3 gündür zilloşum çok gülüyorum o tipine..bi de dudaklarını büzüp dilini rulo yapıyo üst damağıyla oynuyo:))) hıı dün babasının tabağındaki kurabiyeyle bi süre bakışıp sonra bi el atması wardı koptuk:)) canı çekti yawrumun:)))

kizlar ben büzük kızıma ucan bir balon aldım simdi kücüklük yerde yatarken ve anakucagında otururken ona bakarak zaman geciriyor.benimde hosuma gitti :lepi:

Baran da bu bir haftadır çok huzursuz. Anakucağında uyutmaya alıştırmıştım ne güzel yatıyodu. Şimdi mümkün değil yatmıyo kucak istiyo, kucakta da ağlıyo zorla uyutuyorum. Emerken huzursuzluk ediyo, bi de ellerini keşfetti artık istemeyince vuruyo sıpa. Böyle dönüm noktaları olur diyolar 3 ayı bitiyo ya inşallah öyledir. Birden rahatlıcaksın dediler ben de ona güveniyorum hayırlısı....

gulicanım sen korseni kullanıyomusun

kizlar ben büzük kızıma ucan bir balon aldım simdi kücüklük yerde yatarken ve anakucagında otururken ona bakarak zaman geciriyor.benimde hosuma gitti :lepi:

ii fikir..
kaydirigubbakcemile5
Baran da bu bir haftadır çok huzursuz. Anakucağında uyutmaya alıştırmıştım ne güzel yatıyodu. Şimdi mümkün değil yatmıyo kucak istiyo, kucakta da ağlıyo zorla uyutuyorum. Emerken huzursuzluk ediyo, bi de ellerini keşfetti artık istemeyince vuruyo sıpa. Böyle dönüm noktaları olur diyolar 3 ayı bitiyo ya inşallah öyledir. Birden rahatlıcaksın dediler ben de ona güveniyorum hayırlısı....

3. aylarının bitişini kutluyo törenlerle sıpalar:))yawaştan diş sıkıntılarımı acaba...

10825522]kızlarrr şaka maka 3 aylık oldularrr..tamam zordu belki ama ne çabuk geçti yinede zaman dimii:) alt dudağını emiyo 2-3 gündür zilloşum çok gülüyorum o tipine..bi de dudaklarını büzüp dilini rulo yapıyo üst damağıyla oynuyo:))) hıı dün babasının tabağındaki kurabiyeyle bi süre bakışıp sonra bi el atması wardı koptuk:)) canı çekti yawrumun:)))

Evet zuzucum artık tam sevmelik oldular. bizimkide ilk defa haftasonu alışverişte kucağımızdayken arka reyondaki ürünleri almaya çalıştı. Daha önce böyle uzanamıyodu.
İnşallah bundan sonraki aylarında günden güne daha da rahatlarız..

gulicanım sen korseni kullanıyomusun

Yok canım doğumdan sonra iki gün taktım bi kaç saat. Sonra çok sıkıyo diye kaldırdım. Geçenlerde bi deniyim dedim şimdide accık geniş gibi tam sıkmıyo, boşuna sıkıntıya girmiyim dedim.
Ama sarkık kaslar ayva göbek şahane :lepi:

Evet zuzucum artık tam sevmelik oldular. bizimkide ilk defa haftasonu alışverişte kucağımızdayken arka reyondaki ürünleri almaya çalıştı. Daha önce böyle uzanamıyodu.
İnşallah bundan sonraki aylarında günden güne daha da rahatlarız..

inşallah canımm

Yok canım doğumdan sonra iki gün taktım bi kaç saat. Sonra çok sıkıyo diye kaldırdım. Geçenlerde bi deniyim dedim şimdide accık geniş gibi tam sıkmıyo, boşuna sıkıntıya girmiyim dedim.
Ama sarkık kaslar ayva göbek şahane :lepi:

kaydirigubbakcemile3

Dur ben de minnoş uyanınca çubuklu balonlardan vardı evde onları koyayım karşısına. Belki biras idare eder opuyorumnanaktan

Kızlar bebeği emdikten sonra yatağına koyunca kendi kendine uyuyan var mı. Yoksa illa ki bi şekilde uyutmak mı gerekiyo.
Ben hep anakucağında sallayrak uyutuyodum, şimdi onu istemiyo kucağımda sallamaya başladım. Acaba böyle bişey mümkün de ben mi beceremiyorum. Yok mümkün değilse ayağımda sallamaya alıştırayım diyorum çünkü böyle kollarım belim kopuyo yani

Kızlar bebeği emdikten sonra yatağına koyunca kendi kendine uyuyan var mı. Yoksa illa ki bi şekilde uyutmak mı gerekiyo.
Ben hep anakucağında sallayrak uyutuyodum, şimdi onu istemiyo kucağımda sallamaya başladım. Acaba böyle bişey mümkün de ben mi beceremiyorum. Yok mümkün değilse ayağımda sallamaya alıştırayım diyorum çünkü böyle kollarım belim kopuyo yani

Canım ben emzirip atıyorum,nere denk gellirse,ana kucağı kanepe beşiği..
böyle uyur..eğer uyumazsa emzği veririm öyle uyur..

beyazz çatlatma nan adamı:))) maşallah sıpana..
gülümcüm memede uyuyakalırsa we gazını uyanmadan kusmadan ince ince çıkarmayı başarırsak ki nadiren oluyo ööle yatırıyorum..ama normalimiz ayakta yürüyerek kucakta yani..hatta mutfakta aspiratörü açarak..yoksa uyumuyo:(((((kollarım feci..bazen tam uyumak üzereyken iyice salıyo ya kendini düşürücem sanıyorum kramp giriyo

Back
X