2009 Ekim Anneleri

bengücüm ben sadece süt veriyorum hiç bişi vermiyorum drumuz ihtiyacı yk daha ek gıdaya dedi zaten her dr başka bişi diyo

canım benim drunuz bu duruma ne diyo tatlım ....

valla doktor hareketı cok onun ıcın erıtıyo hergunde buyuk wc yapıyo dıyosun onun ıcınde acıkıyo dıyo ver dıyo ama ne bılım yaaaa off yarın asımız var kontrolde bır daha sorucam bakalım

canım ben sana diyom yakmasa dr göz göre göre yedir dermi çocuğu annesi aç bu kuzular aç :))

esma_memo_12 gçmiş olsun..arkadaşlar bende ekim annesiyim pek vaktim olmadı bişeyler yazmaya ama hep takip ediyorum bundan sonra burdayım inş..benimde kızım kalp ameliyatı geçirdi 20 günlükken şükür şimdi iyi..bende anca işte kendime gelyrm...gece deliksiz uyku uyuyan bebiş var mı acep aranızda nasıl uyuyolar dün gece sürekli ıkındı 3 aydan sonra geçer dediler ama bir umut bekliyorum..gece emerken uyuduğu için sağıyorum öyle veriyorum 100 cc veriyorum normaldir heralde.

hoşgeldin cnma.s. çok geçmiş olsun sizede, Allah daha beterlerinden korusun inşallah daha iyidir yavrun...
kalbi delikmi doğdu? neden ameliyat oldu?
gece benim kızım 1 yada 2 kez uyanıyo akşam 11 gibi yattıktan sonra, deliksiz uyuyan sanırım çok az...

merhaba elam nasılsın

slm cicim şuan yoksun amazemuszemus
biz iyiyiz şükür ayazımda sende iyisiniz inşallah...

sadece anne sütü veriyorsan problem yok. ondan obez olamaz ama mama bilemiyorum onu doktoruna danis bence.

gizem siz basladiniz mi meyve suyu tadmaya???bizim dr tadsin artık biraz elma suyu dedi. büyük kızım 6 ay doldurdukdan sonra tatırmaya baslamistim. miraya tatırdım simdi.

cnm gizeme sormuşsun ama bizim doktorda ilk 6 ay sadece anne sütü dedi ama ben sonradan yabancı tadları kabul etmekte zorlanır diye dün elma suyu bugünde 5-6 kaşık havuç suyu verdim...
sonuçta öğün olarak vermiyoruz aralarda tadımlık veriyoruz bi zararı olacağını düşünmüyorum...
bide başka ne meyveler verebiliriz bilginiz var mı? armut suyu versem zararı olurmu?

elacımın annesi tattırıyon ii hoşta hani anne sütünün tadı çirkinmiş yaa ya güzel tatları bulurda annesütü istemezse cin göz ya bu bizim kuzularr dorada uyuyoo şükür gecede 1 kere ya kalkıyo yada kalkmıyo bile zemuszemus deliksiz uyku çok güzel yaa ilk zamanlar neydi sabaha kadar 5 sefer uyanıyolardı ....

ya bu ek gida konusu benim kafamı cok karıstıryor zaten o zaman 6 ay sadece anne sütü ama bisey verme sakın barsak florasi söylede böylede ona göre yaptım bende. cocuk ama cok zor yemek yedi sonra bisey begenmiyor daha hala.

bu dr simdi diyor ki doymak degil amac tadırmak. yani 1-2 tatli kasık sonra en fazla yarım kahve fincani doldurcak sekilde elma suyu sonra havuc suyu ekleyebilirsin. sonra artık diyer ay bilmiyorum gene meyve suyum mu vercek napcak 6 aydan sonra ek gida püre.
simdiden tatsinki sonra zorluk cekesin diyor. ama gizem bi görcen o 1-2 tatli kasık nasıl iciliyor sonra birda agliyor fazla vermeyence hemen meme veriyorum susun diye a.s

elacımın annesi tattırıyon ii hoşta hani anne sütünün tadı çirkinmiş yaa ya güzel tatları bulurda annesütü istemezse cin göz ya bu bizim kuzularr dorada uyuyoo şükür gecede 1 kere ya kalkıyo yada kalkmıyo bile zemuszemus deliksiz uyku çok güzel yaa ilk zamanlar neydi sabaha kadar 5 sefer uyanıyolardı ....

cnm şuanda meme istememe gibi bi durumumuz yok inşallahda olmaz...
peki 6 aydan sonrada sadece anne sütü isterse başka bişey istemesse o zaman ne yapıcaz? şimdiden az az tatdırmak mantıklı gibi...

kızlar koldan yapılan verem aşısının izi ne durumda? bizimki mercimek büyüklüğünde ve kırmızı...
dün banyo yaptırırken ucu sivilce olmuş gibi beyazdı ve banyo yaptırırken o patlamış :((
yarın aşımız var sorucam inşallah sorun yoktur aşımız tutmuştur...

kiz gizem anlatma böyle deliksiz uyukulari valla nazar deycek kiz. degisdir bunu yaz gece 10 kere uyaniyor kaydirigubbakcemile. Valla cok güzel bir sey benim büyük kız bile daha hala bazi geceler uyanırr kaydirigubbakcemile4

ender sarac bugün tvde cörek otu önerdi. yarım tatlı kasık sütün kalitesini artiriyormus. armut ve ayvada süt yaparmis. rezene cayı tüketin dedi ve tabiki bol bol sıvı olumunekankayizsmile

kızlar koldan yapılan verem aşısının izi ne durumda? bizimki mercimek büyüklüğünde ve kırmızı...
dün banyo yaptırırken ucu sivilce olmuş gibi beyazdı ve banyo yaptırırken o patlamış :((
yarın aşımız var sorucam inşallah sorun yoktur aşımız tutmuştur...

benımkıde aynı ole ucu beyazlamıs sıvılce gıbı gozukuyo yarın asısı var bende bı sorucam

selam canlarr
uzun oldu giremedim foruma, off başıma neler geldi, iznim bitti işe başladım bi gittimki yerime gelen arkadaş sağolsun tüm işleri halletmiş günlerce uğraştım düzeltmek için hala da düzelmiş sayılmaz ya; bide üstüne genel müdürle atıştım ve işten ayrıldım...Ertesi gün falan gitme diye çok ısrar ettiler ama laf ağızdan çıktı bi kere o lafları yutsaydım bir daha hiç saygınlığım kalmazdı kendime... Uff hayatımda ilk defa evdeyim bi işim yok ve tüm gün ne yapacağımı şaşırıyorum canım hiç bir şey yapmak istemiyor herşeyin hayırlısı diyorum ama kısa zamanda bişeyler bulmalıyım mafoldumben

selam canlarr
uzun oldu giremedim foruma, off başıma neler geldi, iznim bitti işe başladım bi gittimki yerime gelen arkadaş sağolsun tüm işleri halletmiş günlerce uğraştım düzeltmek için hala da düzelmiş sayılmaz ya; bide üstüne genel müdürle atıştım ve işten ayrıldım...Ertesi gün falan gitme diye çok ısrar ettiler ama laf ağızdan çıktı bi kere o lafları yutsaydım bir daha hiç saygınlığım kalmazdı kendime... Uff hayatımda ilk defa evdeyim bi işim yok ve tüm gün ne yapacağımı şaşırıyorum canım hiç bir şey yapmak istemiyor herşeyin hayırlısı diyorum ama kısa zamanda bişeyler bulmalıyım mafoldumben

her işte bı hayır vardır cnm ole dusun belkı bole daha ıyı olucak bebeşin bıraz daha senle kalıcak bana gelıyorkı zaten sende bebesınden ayrılmaya dayanamamıssın ve bu kadar sınırlı olmussun

hoşgeldin cnma.s. çok geçmiş olsun sizede, Allah daha beterlerinden korusun inşallah daha iyidir yavrun...
kalbi delikmi doğdu? neden ameliyat oldu?
gece benim kızım 1 yada 2 kez uyanıyo akşam 11 gibi yattıktan sonra, deliksiz uyuyan sanırım çok az...

slm cicim şuan yoksun amazemuszemus
biz iyiyiz şükür ayazımda sende iyisiniz inşallah...

cnm gizeme sormuşsun ama bizim doktorda ilk 6 ay sadece anne sütü dedi ama ben sonradan yabancı tadları kabul etmekte zorlanır diye dün elma suyu bugünde 5-6 kaşık havuç suyu verdim...
sonuçta öğün olarak vermiyoruz aralarda tadımlık veriyoruz bi zararı olacağını düşünmüyorum...
bide başka ne meyveler verebiliriz bilginiz var mı? armut suyu versem zararı olurmu?

biz hala sabah 3 lere 4 lere kadar ayaktayız. ne zaman oturacak bilmiyoyorum. doktor atarax diye şurup vrdi gece uyusun diye ama kullanmadım daha kararsızım... ama çok ta yoruldum 4 aydır sabahlıyorum.
ek gıda için de konuştum. normalde 6 ay diyor. ama sütüm az. başlamak istiyorum dedim. yoğurtla o zaman başlıycaz dedi. önce yoğurt sonrada meyve suyu, sonra püre sonra çorba. sıralama bu şekilde. yalnız yoğurda başlayınca iyi gözlemle çocuğu dedi ağız çevresinde yüzünde kızarıklık olursa inek sütü allerjisi olabilir dedi. ilk defa alacak ya inek sütlü bişey.
verem aşısı da aynen anlattığınız gibi olacak. su toplayaca kabuklaşcak. ize aşı yapılırken söylediler daha. bunun için endişelenmeyin dediler.

kızlar o söylediğiniz aşı ile ilgili şeyler olmadı benim oğlumda küçük kırmızı bir noktacık oldu hep ben de endişeleniyorum acaba tutmadı mı aşı diye

GÜNAYDIN KIZLAR,

Birkaç gündür işlerden hiç giremedim takipte edemedim umarım bebişleriniz ve sizler çok iyisinizdir.ben ek gıdalara çalışmaya başladığım için 4. ayda başladım bizim doktor önce elma suyu sonra püresi sonra yogurt dedi hepsinide verdim çok şükür bişey olmadı ve hapur hupur severek:dance: yiyiyo maşallah

hepinize teşekkürler..melisayı deniycem aklımda..15gün sonra tartalım dedi dr ama ben pek olumlu olcanı sanmıyorum..o kesikli kusmalara bide hemen emme sonrası süt çıkarmalar başladı..hepi topu 5 dk emiyo..nazar değdirdim çocuğa resmen..saatte 1,5 saatte 10 dk emiyodu şimdi istiyo werincede bikaç dk soora yudum yudum bişiy içer gibi em bırak yapıo ...

anılcım çok üzüldüm ne diyim..konu eş olunca söylencek bişiy olmuyo..inşallah düzelirsiniz ama konuşmalısınız bence sakince..yoksa soukluk artar gider..derdi neymiş bi anlatsın bakalım..

esma geçmiş olsun kuzummm..birini aatlattınız şükür..darısı seneye..geçicek bitanem sabır,güzel kızın gülücek yine oyunlar yapıcak bi toparlansın..

buket benim bu killo alma olayını bi basmadı kafam..günde 20-25 gr minimum almalıymış..bizimki 18 almış.günlük bazda bakıyo..yani haftaya cmts gittiğimde ona göre bakıcak..ek gıdaya hayır dedi..kilo alımını az bile bulursa mama wercem dedi..ekgıda 6 aydaymış...

bi arkadaş daha wardı nickini unuttum yawrusu kalp ameliyatı olan onada geçmiş olsun...

elam aşı yerimiz bizimde ööle..sor bakim yinede...

bable gizem maşallah diyin anacım nazar değcek..

şeyma maşallah münüke..Allah weriyo kolaylığını demekki,2 yaramazı aynı anda yollamıyo:)

unuttuğum bişiyler warsa çok sorry:)sıpam 2 lokmacık uyurkene iş yapim..bu haftasonu görümcem geliyo..wee önümüzdeki haftaiçide büyük misafir kayınwalidemlerrr:))) dip köşe giriym ewe nası girceksem:) hadi öpüldünüz..

Back
X