2009 Ekim Anneleri

yanık acısı gerçkten çok kötü hertürlüsü ufacık parmağın yansa cayır cayır oluyor :(( sezeryan o kadar zor değil

şimdi benim bu kedi bütün gün doymadığından ağlıyosa ne wermem gerenk ilk olarak..elma suyu filan doyurmaz sonuçta..doktora sor demeyin doktor 15 gün emzir kilosu ii olmassa mama dio malum..ek gıdaya hayır diyo..asıl iş bundan sonra başlıo sanırsam..dayıyoduk memeyi iid bööle ya:) ağlamaktan nası şişmiş gözlerim ekranı göremiyorum:)) buarada bugün toplasan 1 saat uyudu..açmı ki...

zuzucum geçen gün de yazıcaktım sana fırsat bulamadım, açtır canım bebişin. gece de uykusu zırt pırt bölünüyosa açlıktan yapıyolar. ben mesela her gece buğdaylı-yulaflı mama veriyodum dün vermedim erken uyudu diye. 1 saatte bir uyandı mıkır mıkır sabahı zor ettik. yatarken en azındna mama ver bak naısl rahat ediceksin. ayrıca ek gıdaya geçmek kötü birşey değil ki bu kadar emdiler buna da şükür doymuyolar mecbur vericez.

zuzucum geçen gün de yazıcaktım sana fırsat bulamadım, açtır canım bebişin. gece de uykusu zırt pırt bölünüyosa açlıktan yapıyolar. ben mesela her gece buğdaylı-yulaflı mama veriyodum dün vermedim erken uyudu diye. 1 saatte bir uyandı mıkır mıkır sabahı zor ettik. yatarken en azındna mama ver bak naısl rahat ediceksin. ayrıca ek gıdaya geçmek kötü birşey değil ki bu kadar emdiler buna da şükür doymuyolar mecbur vericez.

bende aynen bunu dıyorum ıste bebeklerımız ırı kızlar coğumuzun kı kocaman eee ebatlarına gorede yemek ıstıyolar garıplerım

ek gıdadan laf açılmışken ben yoğurt ve sebze çorbası veriyorum.
havuç-patates- kabak-maydonoz. bunlara bir gün brokoli, bir gün kereviz falan ekliyorum o şekilde veriyorum. Kaşık maması kavanozlarına da yoğurt mayalıyorum. her gün 1 kavanoz da yoğurt. Yoğurdun içine bir gün yarım muz rendeliyorum , bir gün armut, bir gün elma vrs. Yatarken de mama yapıyorum. Çoğunlukla kendim yapmaya çalışıyorum. Bisküvidir, kaşık mamasıdır falan vermiyorum.

bende aynen bunu dıyorum ıste bebeklerımız ırı kızlar coğumuzun kı kocaman eee ebatlarına gorede yemek ıstıyolar garıplerım

Aynen bable 'cığım. Kritik olan dönem ilk 3 ay. maşallah emdiler Onu da ememeyen bebeklerimiz var. Napalım buna şükür. Dediğin gibi onu verme bunu verme sonra vitaminlere dayan olcak iş değil yani. Çok haklısın. Tahlil yapmadan etmeden demir ilacı dayıyolar, belki benim çocuğumun kansızlık problemi yok ne biliyosun yani.Vitamin de verdi. E ben çocuğuma her gün meyvesini sebzesini veriyorum vitamine ne gerek var? Demir ilacı kabız yaptı zaten, Ben de günaşırı veriyorum ne yapayım.

ek gıdadan laf açılmışken ben yoğurt ve sebze çorbası veriyorum.
havuç-patates- kabak-maydonoz. bunlara bir gün brokoli, bir gün kereviz falan ekliyorum o şekilde veriyorum. Kaşık maması kavanozlarına da yoğurt mayalıyorum. her gün 1 kavanoz da yoğurt. Yoğurdun içine bir gün yarım muz rendeliyorum , bir gün armut, bir gün elma vrs. Yatarken de mama yapıyorum. Çoğunlukla kendim yapmaya çalışıyorum. Bisküvidir, kaşık mamasıdır falan vermiyorum.

cnm hepsı superde kabak mevsımı deıl bence mevsımındekı sebzelerı versen daha mantıklı deılmı ben havuc patates brokolı bruksel lahanası pırınc ve elma suyu seklınde yapıyorum pıstıkten sonrada ustune zeytınyagı gezıdırıyorum mevsımının sebzesı olursa daha organık olur gıbı gelıyo

cnm hepsı superde kabak mevsımı deıl bence mevsımındekı sebzelerı versen daha mantıklı deılmı ben havuc patates brokolı bruksel lahanası pırınc ve elma suyu seklınde yapıyorum pıstıkten sonrada ustune zeytınyagı gezıdırıyorum mevsımının sebzesı olursa daha organık olur gıbı gelıyo

ay o aklıma gelmedi ya. artık hangisi mevsiminde hangisi değil sapıttık. Herşey her an var:) tamma canım bu uyarını dikkate alıcam. Evet ben de 1 kaşık zeytinyağı koyuyorum piştikten sonra.

ay o aklıma gelmedi ya. artık hangisi mevsiminde hangisi değil sapıttık. Herşey her an var:) tamma canım bu uyarını dikkate alıcam. Evet ben de 1 kaşık zeytinyağı koyuyorum piştikten sonra.

kabak zaten hazmı kolaylastırmak ıcın konuyo ben onun yerıne elma rendelıyorum ıcıne kavanoz mamalarına baktım onların ıcındede elma suyu var cunku wc de fılan sorun olursada bır tane kışlık armut o gün dğrek rahatlıyo cok nadır oluyo ama bızımkı başka evde kaldıgımızda fılan wc ye cıkmıyo

sezeryan doğum yapan arkadaşların ben dahil %90'u zaten 1 gece hastanede kalır ve ertesi gün taburcu olur. Ben dahil burdaki birçok kişi de adam gibi yatmayıp dünya işlerine karışıvermiştir lohusalığında hemencecik. Bence ağrı eşiiğinizin yüksekliğini bu örnekleme üzerinden yapmayın çünkü bu durumda %90ımız acıya dayanıklı oluyor. Ama öyle değil.
delikafadulden

selam kızlar,

sebze çorbaları için henüz erken değil mi doktorunuzmu önerdi yedirebilirsinz diye acaba,ben 5. aydan itibaren başlanır sanıyodum eğer veriliyorsa bende başlıyım oğlum kış sebzelerinin vitaminini alsın şimdiden tatlarına alışsın bari

herkese günaydın sabaha koca bir dilim pasta yiyrek başladım ve bakalım bugün mide çöplüğüne neler girecek, heyyy izmirliler bugün hava süper bebikleri alıp dışarı çıkma zamanı güya fırtına olacaktı dün ve bugün. Bu arada geçen gün fırında 6 aylık bir kız gördüm alttaki 2 diş çıkmıştı. Annesi 3,5 aylıkken dişlerinin patladığını söyledi. Bebişlerin bir kısmının bu nedensiz isyanları bundan da olabilir mi? Bizim ek gıdaya geçişimiz doktorumuz kadar 6 aya kadar yasaklandı:) Ama doktorun söylediği bir şeeyi aktarmak isterim. Madem aramızda ek gıdaya geçen arkadaşlar var. Bebişleri mutlaka sizinle birlikte sofraya oturtun yani bebeğe önden yedirip sonra siz yemeyin aynı anda yiyecekmişsinki bebek sizi izleyerek kaşık kullanmayı öğerenecekmiş. Bu arada otrmayada 5.ay sonunda başlayacakmışız:(

sezeryan doğum yapan arkadaşların ben dahil %90'u zaten 1 gece hastanede kalır ve ertesi gün taburcu olur. Ben dahil burdaki birçok kişi de adam gibi yatmayıp dünya işlerine karışıvermiştir lohusalığında hemencecik. Bence ağrı eşiiğinizin yüksekliğini bu örnekleme üzerinden yapmayın çünkü bu durumda %90ımız acıya dayanıklı oluyor. Ama öyle değil.
delikafadulden

cnm zaten bı geceden bahsetmıyorum ben ığne vurdurtmadım dıyorum benamelıyatdan cıktıktan sonra agrı kesıcı vuruyolar ya belırlı aralıklarla ıstemedım ayrıca benım cevremdekı herkez 2 gun kaldı

selam kızlar,

sebze çorbaları için henüz erken değil mi doktorunuzmu önerdi yedirebilirsinz diye acaba,ben 5. aydan itibaren başlanır sanıyodum eğer veriliyorsa bende başlıyım oğlum kış sebzelerinin vitaminini alsın şimdiden tatlarına alışsın bari

cnm ben corba deil pure yapıyorum onları doktorda tamam dedi bana

herkese günaydın sabaha koca bir dilim pasta yiyrek başladım ve bakalım bugün mide çöplüğüne neler girecek, heyyy izmirliler bugün hava süper bebikleri alıp dışarı çıkma zamanı güya fırtına olacaktı dün ve bugün. Bu arada geçen gün fırında 6 aylık bir kız gördüm alttaki 2 diş çıkmıştı. Annesi 3,5 aylıkken dişlerinin patladığını söyledi. Bebişlerin bir kısmının bu nedensiz isyanları bundan da olabilir mi? Bizim ek gıdaya geçişimiz doktorumuz kadar 6 aya kadar yasaklandı:) Ama doktorun söylediği bir şeeyi aktarmak isterim. Madem aramızda ek gıdaya geçen arkadaşlar var. Bebişleri mutlaka sizinle birlikte sofraya oturtun yani bebeğe önden yedirip sonra siz yemeyin aynı anda yiyecekmişsinki bebek sizi izleyerek kaşık kullanmayı öğerenecekmiş. Bu arada otrmayada 5.ay sonunda başlayacakmışız:(

Canım bize de dr. 6. aya girene kadar yasakladı katı gıdaları. 6. aya girince tadmaya başlıcakmış bitince de öğün olarak katı gıda verecekmişiz. İnşallah bööle olunca da bebikler reddetmez katı gıdayı o da korkutuyo beni :umursamaz: Oturtmaya da aynı şekilde 5 ay bitince destekle deneyin dedi. Kucağınızda oturmasına bi sakınca yok dedi. Bir de bebeklerin sırt üstünden yüzüstüne kendi kendine dönebilmeleri bel kaslarının oturabilecek kadar güçlendiğini gösteriyomuş. Biz onu bekliyoz bakalım

canım bize de dr. 6. Aya girene kadar yasakladı katı gıdaları. 6. Aya girince tadmaya başlıcakmış bitince de öğün olarak katı gıda verecekmişiz. Inşallah bööle olunca da bebikler reddetmez katı gıdayı o da korkutuyo beni :umursamaz: Oturtmaya da aynı şekilde 5 ay bitince destekle deneyin dedi. Kucağınızda oturmasına bi sakınca yok dedi. Bir de bebeklerin sırt üstünden yüzüstüne kendi kendine dönebilmeleri bel kaslarının oturabilecek kadar güçlendiğini gösteriyomuş. Biz onu bekliyoz bakalım

yaa benım kı duz yatarken tamamen yan donuyo ama kendını yuz ustu atmıyo bacakları kalcsı fılan hepsını yanlıyo yanı yuzustu yapmıyo anlamıyorum kendım azcık koydugum zamanda yuz ustu baslıyo ağlamayaa

yaa benım kı duz yatarken tamamen yan donuyo ama kendını yuz ustu atmıyo bacakları kalcsı fılan hepsını yanlıyo yanı yuzustu yapmıyo anlamıyorum kendım azcık koydugum zamanda yuz ustu baslıyo ağlamayaa

Bizimki de aynı canım. Yan dönüyo hatta yüzüstü olacak kadar yana atıyo bacakları ama tam sırtını kaldırıp atamıyo. Bunlar heralde güçlendirme egzersizleri.
Ben 40'ı çıktıktan sonra hergün yüzüstü koyuyorum başlarda çok sinirleniyodu hiç durmuyodu ama artık durma süresi uzadı. Kendi kendine biraz takılıyo, kolları güçlendikçe daha çok hoşuna gidiyo :asigim:

Back
X