2009 Ekim Anneleri

ya benim oğluşda hiç bişi yemio artık yorgunluktan bitap düştüm sadece emicek onuda kendi istediği zaman ve istediği kadar 2 kere çekio mememin ucunu itlio sıkarak kalkıo ayağa sonra istediğinde tekrar saldırıo ayyy uçları mahvoldu walla nasıl yedircem bilmiorum şaşırdım kaldım babasıda pazartesi dönüo umreden annemde kalıorum 1 aydır burayada alıştı şimdi eve gidince bütün düzen değişicek ve baş ağrısından duramıorum artık kızlar ya çünkü sabaha kadar saat başı kalkıo emmek için bi yese yatarken mama bende rahat edicem oda karnı tok uyucak ama malesef bi yol bulmamız lazım bu sıpaları yedirmek için

ya benim oğluşda hiç bişi yemio artık yorgunluktan bitap düştüm sadece emicek onuda kendi istediği zaman ve istediği kadar 2 kere çekio mememin ucunu itlio sıkarak kalkıo ayağa sonra istediğinde tekrar saldırıo ayyy uçları mahvoldu walla nasıl yedircem bilmiorum şaşırdım kaldım babasıda pazartesi dönüo umreden annemde kalıorum 1 aydır burayada alıştı şimdi eve gidince bütün düzen değişicek ve baş ağrısından duramıorum artık kızlar ya çünkü sabaha kadar saat başı kalkıo emmek için bi yese yatarken mama bende rahat edicem oda karnı tok uyucak ama malesef bi yol bulmamız lazım bu sıpaları yedirmek için

rose cum yatarken pirinç unu vermeyi denesene yemesse içie meyve suyu koy yada muz tatlandırcak bişile yap dene bakalım biz oynatarak veriyoz valla babası oyuncaklarıyla oynatıyo bende tıkveriyorum ağzına ama yiyiyo hiçbişeyi geri çeviriyo sadece yatarak yemek istemio sende bir otururken dene bakalım

tatlı mamaları severler aslında gece yatmadan sütlü pirinçli mamalardan falan yedirsen hem tok tutar

Kızlar ben ınternetten bı ÇerÇeve aldım oĞlumun resmı ayak ızı ve el ızı olan bır ÇerÇeve bakalım nasıl olcak gÜzel bır hatıra olur umarım

pirinç unuylada organik şu hippin mamalarınıda denedik bisküviyle pekmez denedik olmuyo olmuyo bakim bu akşam gidip şu meyve pürelerinden alcam denicem milupanın yada hippin

arkadaşlar bizim doktorumuzun verdiği 1 yaşına kadar yasak listesini paylaşmak istedim;
inek sütü, bal, yumurtanın beyazı, tuz, baharat, kara lahana, patlıcan, bakla, karaciğer dışındaki sakatatlar, hazır meyve suları (bu sanırım bizim içtiklerimizden), konserve yiyecekler, puding, sosis, salam, çay, kahve, çikolata, şeker, kivi, çilek

sebze pürelerini 2 gün buzdolabında tutabilirmişiz, fakat ama lakin eğer pürenin içinde ıspanak yada brokoli varsa o pürenin o gün tüketilmesi gerekiyormuşakannehir

muhallebi olarakda milupa ve hero baby kullanabilirsin ama evde kendin yap dedi, pirinç unu ve suyu kısık ateşte pişir, ocaktan aldıktan sonra içine formül mama koy dedi

çorbalarınıza kıyma katıyorsanız yağsız dana kıyma olacakmış ve iki kere çekilcekmiş, tavuk eti ise göğüsten olup çok iyi haşlanıp livme livme olucakmış, ben ek gıdaya geçmedim henüz hala tattırımlardayız öğün olarak yokuz yani, işinize yarar diye elimdeki listeden yazdım, bir arkadaşım ne kadar verilir demiş gülican sendin sanırım benim kağıtta bir su bardağı yazıyor ama doktorum başladığımda 1 çay bardağı ile başla zamanla arttır dedi

zencefine bilgiler icin cok tsk ederim. bizim doktor sadece ek gidaya basla dedi. aslinda biraz daha acık anlatsalar daha iyi olur, ama herhalde benim 2 cocuk oldugu icin artık cogu seyi biliyorum diye anlatmıyor. Yasak listedeki yazanları biliyordum ben ama onuda ben kendim arastırıp ögrenmistim zamanında. İspanak genel olarak kendine bile pisirsen o gün yiceksin. Patlicandada nikotin var ondan verilmiyor.

Kivi bizim doktor birkac ay sonra baslayabilir dedi bana.

Sen hangi doktora götürüyordun? uzaktaydı galiba seninki degilmi? iyi oldu paylasman. pirinc unu nasıl yapiliyor evde? Bence o kasık mamalar fena degil ya sonuc olarak bebekler icin üretilmis onlar daha faydalı degilmi acaba sadece pirinc unu vermekdense?

zencefine mersi:) bizim doc liste filan wermedi werir sanmıştım..bi kağıda 3-5 cümle bişiyler yazdı werdi.nezaman tam öğüne başlıcaz napcaz bilemiyoruz..sizinkilerden kopya çekcez artık alışana kadar..bu arada dünakşam ilk yoğurdumu mayaladım..öğlen yedircem bakalım sewcekmi..bide bu demir damlasını açkarnına weriyoruz ya..hemen peşinden emzirsem nolur beklemek gerekirmi biliomusunuz..2 gün öncesine kadar kusması bitti heralde diyodum 2 gündür kusuyoruz yine çok üzgünüm..bahar geldi yaz gelcek önlüksüz gezdirmek istiyorum kuzumu ben ya..demiri de 2 gündür kullanıyoruz,demir kusturmuyodur dimi?

zencefine bilgiler icin cok tsk ederim. bizim doktor sadece ek gidaya basla dedi. aslinda biraz daha acık anlatsalar daha iyi olur, ama herhalde benim 2 cocuk oldugu icin artık cogu seyi biliyorum diye anlatmıyor. Yasak listedeki yazanları biliyordum ben ama onuda ben kendim arastırıp ögrenmistim zamanında. İspanak genel olarak kendine bile pisirsen o gün yiceksin. Patlicandada nikotin var ondan verilmiyor.

Kivi bizim doktor birkac ay sonra baslayabilir dedi bana.

Sen hangi doktora götürüyordun? uzaktaydı galiba seninki degilmi? iyi oldu paylasman. pirinc unu nasıl yapiliyor evde? Bence o kasık mamalar fena degil ya sonuc olarak bebekler icin üretilmis onlar daha faydalı degilmi acaba sadece pirinc unu vermekdense?

selina benim doktorum şirinyerde ama ben seninle elimdeki listeyi paylaşırım istersen, listedeki yasaklı sebzelerin çoğu alerjen zaten benim doktorumun belirtmediği ama başka bir kitapta okuduğum bir sebze daha var aslında domates bununda alerjen olduğunu okumuştum.
gece muhallebisi ise şöyle; 1 su bardağı su ve 3 tatlı kaşığı pirinç unu kısık ateşte 15 dakka pişirilir ateşten aldıktan sonra içerisine 6 kaşık formül mama eklenir sanırım formül mama dediği devam sütü sormayı unuttum , hazır olanlardada özellikle milupa ve hero babynin sütlü pirinçlilerini tavsiye etti akşam biz yemek yerken zeynoda muhallebisini yiyecekmiş saat saat bir liste var hangi besinlere hangi zamanlarda geçiceğim hepsi yazılı

zencefine çok uzun mu listen..tarayıcın filan warmı yada koysan bizde alsak..napıcamı tam bilmediğim için hiçbişiy yapmıyorum nerdeyse..dün patatesle hawucu haşladdım biraz zeytinyağı gezdirdim çorba şeklinde içirdim..eh fena diildi.önce çok buruşturdu suratını tükürür gibi yaptı ama biraz yedi..

bize muhallebi yok dedi kansız dedi.bi de arı pirinç ununun arkasında sadece su ile yapılır diyo,ama dewam sütüdemi koymak gerekiomuş..

zencefine mersi:) bizim doc liste filan wermedi werir sanmıştım..bi kağıda 3-5 cümle bişiyler yazdı werdi.nezaman tam öğüne başlıcaz napcaz bilemiyoruz..sizinkilerden kopya çekcez artık alışana kadar..bu arada dünakşam ilk yoğurdumu mayaladım..öğlen yedircem bakalım sewcekmi..bide bu demir damlasını açkarnına weriyoruz ya..hemen peşinden emzirsem nolur beklemek gerekirmi biliomusunuz..2 gün öncesine kadar kusması bitti heralde diyodum 2 gündür kusuyoruz yine çok üzgünüm..bahar geldi yaz gelcek önlüksüz gezdirmek istiyorum kuzumu ben ya..demiri de 2 gündür kullanıyoruz,demir kusturmuyodur dimi?

zuzu demir ilacından sora emzirebilirsin ben kullanmadım o yüzden kusup kusmadığını bilmiyorum ama doktor kullandığında emzirebileceğimi anne sütünün demiri kesmediğini inek sütünün demiri kestiğini sölemişti, KEsmekten kasıt demir alındığında calsiyumun demirin emilimini ve yararını azaltması bu yüzden genelde demir hapları yada ilaçları meyve suları ile önerilir c vitamini demirin vücuda daha hızlı emilim etmesini sağlar tabi meyve suyu taze sıkılmış olacak, anne sütünü özütü farklı olduğundan rahatlıkla emzirebilirsin

zuzu demir ilacından sora emzirebilirsin ben kullanmadım o yüzden kusup kusmadığını bilmiyorum ama doktor kullandığında emzirebileceğimi anne sütünün demiri kesmediğini inek sütünün demiri kestiğini sölemişti, KEsmekten kasıt demir alındığında calsiyumun demirin emilimini ve yararını azaltması bu yüzden genelde demir hapları yada ilaçları meyve suları ile önerilir c vitamini demirin vücuda daha hızlı emilim etmesini sağlar tabi meyve suyu taze sıkılmış olacak, anne sütünü özütü farklı olduğundan rahatlıkla emzirebilirsin

mersi cücüm

zencefine çok uzun mu listen..tarayıcın filan warmı yada koysan bizde alsak..napıcamı tam bilmediğim için hiçbişiy yapmıyorum nerdeyse..dün patatesle hawucu haşladdım biraz zeytinyağı gezdirdim çorba şeklinde içirdim..eh fena diildi.önce çok buruşturdu suratını tükürür gibi yaptı ama biraz yedi..

bize muhallebi yok dedi kansız dedi.bi de arı pirinç ununun arkasında sadece su ile yapılır diyo,ama dewam sütüdemi koymak gerekiomuş..

zuzu hazır olan mamalar zaten su ile yapılıyor benim yazdığım evde yaparsan formül mama ekliyosun tarayıcı malesef yok ama ben bu sayfa üzerinden paylaşırım herşeyi

pirinç unuylada organik şu hippin mamalarınıda denedik bisküviyle pekmez denedik olmuyo olmuyo bakim bu akşam gidip şu meyve pürelerinden alcam denicem milupanın yada hippin

benimkinin nasıl yediğini keşfettim ben sende zamanla çözüceksin aklında olsun mesela benimki meyveyi yoğurtla yiyo yoğurduda meyveyle :)) sade yemez ikisinide
çorbaların içinde süt oldumu yiyo olmazsa mızmızlıyo
kavanoz mamalarının içine ama sebzelerinkine tabi süt koyuyorum ben hem o kötü kokuda gidiyor dün yeşil fasülye verdim bi açtım kokusunu acayip ama süt kattım birazda haşlama sebze ozaman yedi
yani birazda usta aşçı sen olcaksın canım:))cokacimcoook

çevremdeki çocuk büyütmüş insanlar bana kavanoz mamalarından kutu mamalarıdan muhallebilerden yedirme diyorlar katkı olduğu için hepimiz biliyoruz uzun süre daynan tüm ürünlerde katkı var her ne kadar üzerinde katkısız yazsada pirinç unu yap diyorlar hem sağlıklı hem besleyici olduğu için şişe sütler varya günlük onlarla yapılcakmış ben pirinçununu önce mama yapıyorum sonra pirinçunu katarak muhallebi yapıyordum çünkü soktorların döylediği en az 1 yaşına kadar mama içmeliymiş

Back
X