• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Ekim Anneleri

cok gecmis olsun canim. umarim nil kuzusu bunu da atlatir. ben bu dr leri anlamiorum. deniz 1 kez enfeksiyon gecirdi kadin bize enfeksiyondan korumak icin bactrim verdi. aradik almio kusuyo die muhakkak vermeniz lazim diyo. nilin 1 den fazla sanirim enfeksiyonu ona neden vermiolar ki?

canım her mikrop farklı ilaçlara karşı dirençli yada hassas.. mesela bu son mikrobun hassas olduğu tek bir ilaç bile yok... sadece iğnelere karşı hassas....ki muhtemelen dediğin ilaca karşı da dirençli bu mikrop.. bi önceki de sadece 1 tane ilaca karşı hassastı onu da kullandık zaten...

Benimde kızım babasının saçına takık ne zaman bulsa saldırıyo ama sadece ona .Benide ısırmaya calısıyo söyle yerde rahatça uzanamıyorum hemen çığlık ata ata gelip biyerime saldırıyo :)
korkuyorum cunku cok fena ısırıo :)

ayrıca nil ede geçmiş olsun sanırım bu mıkroplar sık sık üreyebiliyolar
bide bu aylarda bu tahlıler yapılmasımı gerekıyo

sağol canım teşekkür ediyorum... normal de idrar kültürünün 9. ayda yapılamsı gerekiyordu canım kan sayımalrıyla birlikte.. işte biz o zman yaptırdığımzı da bi mikrop çıktı antibiyotikle o geçti.. her antibiyotikten 2-3 gün sonra tekrar kültür yapılıyo temizlenmişmi diye... ama bizim her seferinde biri temizleniyo bi başkası oluşuyo... dolayısıyla 9. aydan bu yana habire yeni mikrop yeni antibiyotik derken içim dışıma çıktı... gerçi isyan etmiyorum çok şükür daha ciddi sağlık sorunları olabilirdi... sadece her seferinde bu sefer tamam deyip başa dönünce insan demoralize olıuyo... Allah tez vakiite tüm hasta kuzulara şifa versin insallah..

canım her mikrop farklı ilaçlara karşı dirençli yada hassas.. mesela bu son mikrobun hassas olduğu tek bir ilaç bile yok... sadece iğnelere karşı hassas....ki muhtemelen dediğin ilaca karşı da dirençli bu mikrop.. bi önceki de sadece 1 tane ilaca karşı hassastı onu da kullandık zaten...

canim bu enfeksiyonu gidermek icin deil enfeksiyon olmasin diye korumak amacliymis
bi sor istersen bize oneren nefroloji uzmaniydi kadin prof

canim bu enfeksiyonu gidermek icin deil enfeksiyon olmasin diye korumak amacliymis
bi sor istersen bize oneren nefroloji uzmaniydi kadin prof

canım onu kullanmak için de hangi mikroba karşı korayacaz.. onu demek istiyorum işte...hepsinin yenik düştüğü ilaçlar farklı... hem korumaya almak için önce enfeksiyonun geçmesi lazım.. şu anda mikrop var.. bi bitse önlem olarak ilaç alacaz da geçmiyo ki buketim...

sağol yasemincim idare ediyoruz...
ya senden bi ricam olacak şu face ve özel hayatla ilgili konuları buraya taşımasak... ben artık inanların birbirine sataşmasından sıkıldım gerçekten... ve kk da tek gerçek paylaşımımız çocuklarımız.. ve lütfen de bu şekilde kalsın...

cnm tek ulaşcagım yer burası ve söz hakkım dogdugu için buraya yazdım buarada burda herşeyi paylaşıoz biliom özel hayatı derken hangisini kastettin cnm aile hayatımızmı

ve yanlış bişide demedim senide biyere davet edip sonrada haberin olmadan silseler başka arkadaşında sen niye çıktın dese sende tepki verirsin şaşırıp

gecmis olsun bahair ama bu bakterilerin niye nilin vucudundan gitmedigine dair birsey demiyormu doktorunuz veya olusmamasi icin öneri falan vermiyorlarmi hep ilac nereye kadarmis...ya sen bebek bezini islak mendilini falan degistirmeyi denedinmi hic bana hic normal gelmiyor bu durumun surekli olusmasi CADIARZU

cnm tek ulaşcagım yer burası ve söz hakkım dogdugu için buraya yazdım buarada burda herşeyi paylaşıoz biliom özel hayatı derken hangisini kastettin cnm aile hayatımızmı

yok canım aile hayatını kastetmedim tabiyki.... ben burda bahair olarak musyasın her türlü sorununu dinlerim. ama gerçek kişi olarak burdaki diğer gerçek kişilerle sorunları beni gerçekten sıkıyo.... face özel bi paylaşım alanı orda istemdiğin kimseyle bişeyler paylaşmazsın ama burda nicklerimiz ve kuzularımız var dolayısıyla bu ortamı bozmamak için bahsettiğim konular açılmazsa sevinirim...
atıyorum ben bahair olarak musyasla ters düşüncelere sahip olabilirim yada olaylara bakış açımız farklı olabilir... ama kk ortamında musyasın yazdıklarına da cevap veririm yada kızı hakkında yorum da yaparım... anlatmak istediğim bu canım... beni yanlış anlama ben sadce burdaki ortamın bozulmasını istemiyorum.... yanlış yapılan bişey olduğunu düşünüyo olabilirsin benim de dönem dönem oldu... ama burda paylaşmadım... sırf ortam bozulmasın diye... bence burdan kopmamanın en iyi yolu da bu... sakın beni yanlış anlama olurmu?

yok cnm bnm yanlış anlarmıyım hiç tabikide teşekkür ederim sadece ordan ben değil zeyneb atıldı buna üzüldüm çünkü ben orda zeyneb için vardım yasemin olarak yoktum bebegim için ordaydım kızıma yapılan beni kırdı orda kızımın saglıgı harici hiçbişi paylaşmadım gücüme giden bu yoksa direk beni silmiş umrum olmaz

gecmis olsun bahair ama bu bakterilerin niye nilin vucudundan gitmedigine dair birsey demiyormu doktorunuz veya olusmamasi icin öneri falan vermiyorlarmi hep ilac nereye kadarmis...ya sen bebek bezini islak mendilini falan degistirmeyi denedinmi hic bana hic normal gelmiyor bu durumun surekli olusmasi CADIARZU

canım bunun oluşmasının nedeni nilin idrar yollarının hassas oluşuymuş... bebek bezimi hiç değiştirmedim ama dönem dönem ıslak mendilini değiştiriyorum... aslında nil doğduğundan beri chicco nun kini kullanıyordum.. bir ara nivea denedim... ilk olarak o dönemlere denk geldi.. sonra gene chicco kullanmaya başladım... sonra biraz pahallı gelmeye başlayınca başka bi marka aldım tam hatırlamıyorum sonra huggies falan aldım ve jhonson baby aldım... idrar kültürünü de bu dönem de yaptıordım tam olarak hangisini kullanırken bilmiyorum... ama chiccoyu kullanırken test yaptırmadım....şu anda da ultra primanınkini kullanıyorum... ben de geçenlerde acaba ıslak mendilden mi dedim... ama şöyle bi durum var nil günde ortalama 3 kere kakasını yapıyo ve her seferinde zaman geçirmeden zaten alt kısmını komple yıkıyorum.... yani ıslak mendilin çok etkisi kalmıyo....bide her mikrop farklı nedenlerden oluşabiliyo... mesela bunun için sordum kakasından bulaşıyo olabilir dedi....canım önerisi maalesef yok... keşke olsa... 1 dr lada kalmadım.. ki bu en son gittiğim dr için çok olumlu edinimler duydum...ay braz uzun oldu.. uamrım konuyu toparlamışımdır:)

napalım yasemincim... oradan silindiniz burdan silinmediniz ya... sen gene zeynebimizle ilgili şeyleri burdan paylaşırsın... sadece ben konunun uzayıp uzayıp gitmesini istemiyorum....

tmm cnm ben zaten kişiye özeldende olsa söyleyecegimi ilettim artık kişiye özel davrancam bundan sonra herkes haddini bilcek

canım bunun oluşmasının nedeni nilin idrar yollarının hassas oluşuymuş... bebek bezimi hiç değiştirmedim ama dönem dönem ıslak mendilini değiştiriyorum... aslında nil doğduğundan beri chicco nun kini kullanıyordum.. bir ara nivea denedim... ilk olarak o dönemlere denk geldi.. sonra gene chicco kullanmaya başladım... sonra biraz pahallı gelmeye başlayınca başka bi marka aldım tam hatırlamıyorum sonra huggies falan aldım ve jhonson baby aldım... idrar kültürünü de bu dönem de yaptıordım tam olarak hangisini kullanırken bilmiyorum... ama chiccoyu kullanırken test yaptırmadım....şu anda da ultra primanınkini kullanıyorum... ben de geçenlerde acaba ıslak mendilden mi dedim... ama şöyle bi durum var nil günde ortalama 3 kere kakasını yapıyo ve her seferinde zaman geçirmeden zaten alt kısmını komple yıkıyorum.... yani ıslak mendilin çok etkisi kalmıyo....bide her mikrop farklı nedenlerden oluşabiliyo... mesela bunun için sordum kakasından bulaşıyo olabilir dedi....canım önerisi maalesef yok... keşke olsa... 1 dr lada kalmadım.. ki bu en son gittiğim dr için çok olumlu edinimler duydum...ay braz uzun oldu.. uamrım konuyu toparlamışımdır:)

aklima ne geldi acaba yikiyorum diyorsun ya yikarken kakasi ön tarafa ulasiyor olabilirmi yoksa ondanmi kapiyor mesela islak mendille temizlesen daha detayli sekilde ön tarafa hic kacirmadan yapabilirsin ben olsam birde böyle denerdim...birde bez degistirmedim diye baslamissin :)) sonra 4-5 tane marka saymissin onada takildim dogrusu acaba bir markayla kalsan bundan sonra belki oda fark eder...ben hep prima kullandim ve onuda tavsiye ederim benimki oglan ama ablalarim kizlarinada bunu kullandilar hic sorun yasamadilar tamam idrar yollari hassasmis nilin ama elbetteki o hassasiyeti önmelemin bir yolu veya bir cok yolu olmali diye dusunuyorum.

papatyalım cnm aynı sorun bizde var bezi kesmemiz lazım ama çok küçük zeynebinde idrar yolları çok hassasmış ve idrar torbası kendi mikrop üretiyomuş bez degdikçe şuan için bişi yapamayız 1.5 yaş önceki çişlerini tutma mekanızması çalışmıyo dedi doktorumuz 2ayda bir kltür verceksiniz dedi teni hassas dedi

boşver yasemincim bunu yapan terbiyesizmiş senin de terbiyesiz insanlarla işin olmaz
sallama bile..
bahair sonuçlar çıktımı anlamadım?inş olumsuz bişiyi yoktur meleğimin

Back
X