• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Ekim Anneleri

cevaplarınız için teşekkür ederim.biraz olsun içim rahatladı.çok sağolun.inşallah vıcır vıcır konuştukları günleri görürüz ve bunuda paylaşırız.:13:

canım benim ev hep kalabalık onun etkisi olduğunu düşünüyorum...çocuk doğduğundan beri uyanınca hep tepesinde 5-6 kafa birden görüyo:9:üç evin prensesi:9:ilk torun,bir de ben ilk bebeğimi kaybettim,onun üzerine kızım gelince tabi çok üstüne düşülüyo..hele babaannesi normlde hiç konuşmayan kadın...kızımın yanına gelince çenesi düşüyo..valla benim kafam şişiyo yeter anne diyom..ama faydası şöyle oldu..okula giderken mutlaka kucağında kızımla uğurlar anneye bay bay yap der..öğlen ve akşam kapıda anne geldi der..ne kadar sinir olsam da kızım ondan kapıyo bazı şeyleri..haftasonları anneannesindeyiz,kalabalığız.,haftaiçi babaanne ve dede var..hatta ben de hiç kızımla başbaşa kalamamaktan şikayetçiyim ben:5:

tv ye gelince, sıkışınca açıyorum ben özellikle yemek yedirirken,yemek işi bitince hemen kapatıyorum..yoksa bıraksan akşama kadar izler..sakıncalı tabi..

selam kızlar kızımın ensesinde ve kulak memesinin altın beze vardr a gittiğimizde farketmedik enfeksiyondan olurmuş büyürse tahlil gerekirmiş valla nazar değiyor kesin bu bebişlere...

Allah allah...geçmiş olsun kuzuya...ben bol bol felak nas ve ayetel kürsi okuyorum...özellikle sokakta gezerken..ben de nazardan çok korkarım..

bana tuvalet eğitimi için erken gibi geliyor hem havalarda soğuk şu anda...en iyisi bahar zamanı başlamak yaza kadar öğrenir...gerçi maşallah kakası geldiğinde oturup yapıyor bitince de kaka diyor :)) özellikle ben ne zaman wc ye gitsem banyoya anne çiş yapıyor diyorum o da çömelip olduğu yerde yapıyor :)) ama alt değiştirme sırasında hep kaçıyor benden :))
biz yavaş yavaş başladık konuşmaya :nazar: ama henüz cümle değil tabii
damba (lamba) anne baba dede anneanni (anneanne) bebe (bebek) mama,ama,neden,hade (hadi).üff (klimaya diyor ),fuuu (su),appa (ayakkabı)...artık herşeyi parmağıyla göstererek soruyor hıı hıı diyor ben de ne olduğunu söylüyorum gülüyor :))

sevdacım üzülme bence cidden her bebeğin gelişimi farklıdır...ben çok biliyorum etrafımda hiç konuşmayıp 2 yaşında birden herşeyi konuşan çocuğu...ama sen de sürekli konuş onunla ve nesnelere mutlaka adıyla hitap et...sakın bebeksi konuşma onunlar normal konuş ki doğruyu öğrensin...
mesela renkleri anlat göstererek,sayı sayın,kucağına al hikaye oku...

blüümm..benim okuduğum kitapta tam da senin durumundan bahsediyo..bebek bazı işaretler verip eğitime hazır olduğunu gösterse de anne erken olduğunu düşünüp başlamaz diyo..böyle durumlarda sonradan eğitim vermek zorlaşırmış..bence senin kuzu dünden hazır..ama tabi sen bilirsin:16:

blüümm..benim okuduğum kitapta tam da senin durumundan bahsediyo..bebek bazı işaretler verip eğitime hazır olduğunu gösterse de anne erken olduğunu düşünüp başlamaz diyo..böyle durumlarda sonradan eğitim vermek zorlaşırmış..bence senin kuzu dünden hazır..ama tabi sen bilirsin:16:

deme yawww :28: ama çiş felan demiyor salıyor öyle olduğu gibi :90: dur bakalım takip edeyim o zaman :)

maşallah sizinkinede.:) sizlerin böyle anlattıklarınızı okuyunca endişelenmemek elimde olmuyor.tabiki her çocuk farklıdır ama elimde değil.biz iş sebebinden dolayı ailelerden uzakta şehir dışında yaşıyoruz yani evde gündüzleri sadece ben,akşamlarıda babası oluyor,bunun bi etkisi olabilirmi acaba?

canım biz de tıpkı sizin gibiyiz evde sadece beni ve babasını görüyor...arkadasların da dediği gibi bebeğinle bol bol konus evde.beraber iş yapın yaptıgın seyleri ona anlat mesela hadi kahvaltı hazırlayalım gel peynir yiyeylim salona gidelim yani herseyi onunla konusarak yap..hem öğrenmiş olur hem de onunla ilgilendiğin için daha mutlu bir bebek olur..gerçi sen de yapıyorsundur bir cogunu ama ben fikir olsun diye seyettim :)))):23: ben bir de her sabah parka indiriyorum hem güneşlendiriyorum yarım saat hem de cocuklarla yerlerde sürünmeyi top oynamayı cook seviyor mesela abi ve aba demeyi parkta öğrendi..evde de hadi parka gidelim der demez kapda bitiyor tırmalamaya baslıyor kapıyı..:10: yani yalnız olunca mecburen bize daha cok iş düşüyor her anımızı onlara ayırmamız gerekiyor :emir_bebek: :16:
ya ben kızıma hikaye okuyamıyorum kitabı yemek istiyo :((( hala herşeyi ağzına sokuyor

:9::9::9: ayneeennnn kaç tane kitap gitti bir bilseniz:)))) bir de numara yapıyor eline almak istiyor sayfaları cevirip baaak baak diye sonra evet annem derken ben hoop kitap 2 parca sonra 4 ,5 6, sonra yok!!!!!! :22:
ayyyy bizimki de hala anne demiyor ya inadina anne de kizim diyorum baba diyor ,ne zaman soyleyecek cok merak ediyorum.

Ceylin butun konustuklarimi anliyor artik cok kelime soyleyemesede kelimelerin ne anlama geldigini biliyor.mesela yerde birkac esya oluyor hangisini getirmesini istersem onu gidip getiriyor,birde yurumeye baslayali cok hevesli elinde birseyler tasimaya :))Kendisinin beceremedigi birsey olursa benden yardim istiyor gelip elimi surukluyor oynadigi yere gitmem icin,oyuncaklara ve bize sarilmaya basladi,op dedigimde opuyor o yumusacik dudaklariyla :)) kitaplarin sayfalarini tek tek aciyor artik eskiden iki acmada kitabin sonuna gelirdik :)) birseyi vereyimmi dedigimde kafasini salliyor evet anlaminda istemediginde hayir anlaminda salliyor,eline kalem gecince heryeri cizebiliyor ama bu konuda pek memnun degilim :))) gunde 3 defa koltuk hali duvar temizliyorum,hemen buluyor kalem gorsun yeterki.

ceylin kuzusu da hala selda diyor mu benimki selda diyor hala eşim artık evde bana anne demeye basladı halime üzülüp:2: belki benden duyar söyler diye ama yook sadece canı cok yandığında ya da düştüğünde anni diye aglayarak yanıma geliyor elini uzatıyor öptürmek için :))) ) ozaman içimin yağları eriyor işte))ama neresi agrırsa agrısın sadece elini öptürüyor poposunun üzerine dahi düşse neren agrıdı diyorum sadece elini gösteriyor enteresan sekilde :)))

selam kızlar kızımın ensesinde ve kulak memesinin altın beze vardr a gittiğimizde farketmedik enfeksiyondan olurmuş büyürse tahlil gerekirmiş valla nazar değiyor kesin bu bebişlere...

ahh canım ahhh cook geçmiş olsun..bu nazardan ben de artık cook korkar oldum...benim oğlumun da bayaaa önce yüzünde ve kollarında kızarıklıklar olusmaya basladı acaba dedim sıcaktan mı ( ev cok sıcak oluyor) ama petekleri kapattık geçmedi.alerji olabilir dedim doktora götürdük yumurtadan olabilir mi diye sordum ne kadardır veriyorsun dedi 2 aydır beyazıyla veriyorum dedim olabilir kes verme dedi alerji için surup vedi içirdim 3 haftaya yakın yine geçmedi:((( ara ara kızarıklıklar iyice artıyor sivilce gibi oluyorlardı ama hiç kasımıyordu yani rahatsız etmiyordu sanırım..en sonunda bi kadın parkta bu cocukda nazar var okut sen bunu falan dedi.ben de okuyoruz sürekli dedim bir dua verdi Kuran' da bul bunu oku üfle suratına bi dene dedi..ve inanın 2 gün okuduk kızarıklıklar geçti sadece izler kaldı yavas yavas onlarda geçiyor..ben nazara inanan biriyim bunu seneler önce yasadım :2: suan da bu olunca artık daha cok korkar oldum belki ilaç yeni tesir etti belki yumurta yedirmemem ancak etkisini gösterdi belki de dualar korudu bebemi bunu tam çözemedim ama buyurulmustur ki; nazar insanı mezara deveyi kazana sokar.. Nazar neredeyse kaderi geçecekti. Nazardan Allah'ü teâlâya sığının.)
rabbim hepimizin evlatlarını korusun hatta hepimizi korusun !!! bol bol okumak lazım çünkü bazılarına gercekten cok cabuk değiyor güzel cirkin iyi kötü farketmiyor:((( :96:

ceylin kuzusu da hala selda diyor mu benimki selda diyor hala eşim artık evde bana anne demeye basladı halime üzülüp:2: belki benden duyar söyler diye ama yook sadece canı cok yandığında ya da düştüğünde anni diye aglayarak yanıma geliyor elini uzatıyor öptürmek için :))) ) ozaman içimin yağları eriyor işte))ama neresi agrırsa agrısın sadece elini öptürüyor poposunun üzerine dahi düşse neren agrıdı diyorum sadece elini gösteriyor enteresan sekilde :)))

adimi soyluyor annemde oyle alistirma diyor sanki ben istemiyorum bana anne demesini :))) ya o koca totosunu yerim ben onun :))) bende her sekilde anne dedirtmeye calisiyorum ama anne demesi de zor,kelime zor cocuk ne yapsin :))

selduşcum be şu nazar duasını yazsan ya...ben de okuyım yeri geldikçe..

Selduşummm evet yaa yazsana tatlım sana zahmet bizde faydalanalım...Ben her gece ayetel kürsi okuyorum hem kuzuma hem bütün kuzulara...bide her dışarı çıkdığımda nazar duası okuyorum çünkü her seferinde nazarlığını unutuyorum malesef...:18:

aaa negüzel konuşmaya başlamışlar
ela sadece anniii baba deldel yani gelgel mama diyor birde ses çıkaran hangi aleti görse vuvvvvvv diyor
ama dediğiniz gibi artık daha bir bilinçli neyin ne olduğunu biliyor anlıyor
derdini anlatıyor bana bişekilde
şu nazar olayı benide çok korkutuyor ama düşünmememye çalışıyorum öyle şeyler
benim evde mutfak dolabıının üstünde nazar ve hastalıklara karşı iki ayrı dua var ezberleme sorunum olduğu için orda asılı:1: işte ordan okuyorum
birde hergece sallarken 1 2 bildiğim duayı okuyorum hem ela için hem bütün bebeler için

selam kızlarr 1 haftadır bir sorunumuz var kızım altına yapınca aldırtmıyor bana zorla yatırıyorum almak için baba diye ağrıyor ..
sanki kurtar beni der gibi neden aldırtmıyor bu kız bana altını yaa 1 haftadır işkence altını almak ...???:14::25:
Benimki de yapıyor bazen bunu. Ayakta bağlıyorum mecburen o derece yani..

bu arada bugün ilk kez biberonla süt içti ama baya acıkmıştı meyva saati geçti diye sanırım dışardan gelince ısıtıp verdim,neredeyse hepsini bitirdi nasıl mutluyum anlatamam =))
ben sabah akşam mhallebilerini bazen sütle hazırlıyorum bazen de tarhanayı sütle yapıyorum...yoğurt seviyor Allahtan...sanırım yeterli oluyordur...boy bizim 86 cm oldu çok uzun olacak sanırım =)))
Alkışşş Boramaaaa aferiiinnn. Ben de sabah kahvaltıda 1 bardak süt koydum. Normalde kalkınca su ister. Su yerine süt verdim 3 parmak falan içti. Gece de muhallebisini 1 bardak süt 2 kaşık balla yaptım yedi kuzum.Şeker yerine bal koydum. Hiç yoktan iyidir dimi:)

Son düzenleme:
canım biz de tıpkı sizin gibiyiz evde sadece beni ve babasını görüyor...arkadasların da dediği gibi bebeğinle bol bol konus evde.beraber iş yapın yaptıgın seyleri ona anlat mesela hadi kahvaltı hazırlayalım gel peynir yiyeylim salona gidelim yani herseyi onunla konusarak yap..hem öğrenmiş olur hem de onunla ilgilendiğin için daha mutlu bir bebek olur..gerçi sen de yapıyorsundur bir cogunu ama ben fikir olsun diye seyettim :)))):23: ben bir de her sabah parka indiriyorum hem güneşlendiriyorum yarım saat hem de cocuklarla yerlerde sürünmeyi top oynamayı cook seviyor mesela abi ve aba demeyi parkta öğrendi..evde de hadi parka gidelim der demez kapda bitiyor tırmalamaya baslıyor kapıyı..:10: yani yalnız olunca mecburen bize daha cok iş düşüyor her anımızı onlara ayırmamız gerekiyor :emir_bebek: :16:

:9::9::9: ayneeennnn kaç tane kitap gitti bir bilseniz:)))) bir de numara yapıyor eline almak istiyor sayfaları cevirip baaak baak diye sonra evet annem derken ben hoop kitap 2 parca sonra 4 ,5 6, sonra yok!!!!!! :22:

ahh canım ahhh cook geçmiş olsun..bu nazardan ben de artık cook korkar oldum...benim oğlumun da bayaaa önce yüzünde ve kollarında kızarıklıklar olusmaya basladı acaba dedim sıcaktan mı ( ev cok sıcak oluyor) ama petekleri kapattık geçmedi.alerji olabilir dedim doktora götürdük yumurtadan olabilir mi diye sordum ne kadardır veriyorsun dedi 2 aydır beyazıyla veriyorum dedim olabilir kes verme dedi alerji için surup vedi içirdim 3 haftaya yakın yine geçmedi:((( ara ara kızarıklıklar iyice artıyor sivilce gibi oluyorlardı ama hiç kasımıyordu yani rahatsız etmiyordu sanırım..en sonunda bi kadın parkta bu cocukda nazar var okut sen bunu falan dedi.ben de okuyoruz sürekli dedim bir dua verdi Kuran' da bul bunu oku üfle suratına bi dene dedi..ve inanın 2 gün okuduk kızarıklıklar geçti sadece izler kaldı yavas yavas onlarda geçiyor..ben nazara inanan biriyim bunu seneler önce yasadım :2: suan da bu olunca artık daha cok korkar oldum belki ilaç yeni tesir etti belki yumurta yedirmemem ancak etkisini gösterdi belki de dualar korudu bebemi bunu tam çözemedim ama buyurulmustur ki; nazar insanı mezara deveyi kazana sokar.. Nazar neredeyse kaderi geçecekti. Nazardan Allah'ü teâlâya sığının.)
rabbim hepimizin evlatlarını korusun hatta hepimizi korusun !!! bol bol okumak lazım çünkü bazılarına gercekten cok cabuk değiyor güzel cirkin iyi kötü farketmiyor:((( :96:
cok sağol.dediğin gibi biraz daha fazla konuşmaya çalışcam onunla daha çok ilgilencem.görevimiz büyük:29:

Benimki de yapıyor bazen bunu. Ayakta bağlıyorum mecburen o derece yani..

Alkışşş Boramaaaa aferiiinnn. Ben de sabah kahvaltıda 1 bardak süt koydum. Normalde kalkınca su ister. Su yerine süt verdim 3 parmak falan içti. Gece de muhallebisini 1 bardak süt 2 kaşık balla yaptım yedi kuzum.Şeker yerine bal koydum. Hiç yoktan iyidir dimi:)

teşekkürler teyzesi :))
vallahi bence de bir yudum bile içseler kardır...pes etmek yok alışana kadar devam :))

selam kızlarr 1 haftadır bir sorunumuz var kızım altına yapınca aldırtmıyor bana zorla yatırıyorum almak için baba diye ağrıyor ..
Sanki kurtar beni der gibi neden aldırtmıyor bu kız bana altını yaa 1 haftadır işkence altını almak ...???:14::25:

kimse bana yorum yapmamış küstüm hepinize....:59::59::14:

selduşcum be şu nazar duasını yazsan ya...ben de okuyım yeri geldikçe..

canım hemen yazıp özelden göndereyim ok.

Selduşummm evet yaa yazsana tatlım sana zahmet bizde faydalanalım...Ben her gece ayetel kürsi okuyorum hem kuzuma hem bütün kuzulara...bide her dışarı çıkdığımda nazar duası okuyorum çünkü her seferinde nazarlığını unutuyorum malesef...:18:
zümrütcüm özelden göndereyim isteyen olursa siiz de gönderebirsiniz hem ok öptüm..

küsme cnm :29: aynı sorun sanırım bi çok bebek de var benimki de bağlatmak hiç istemiyor eline sürekli bişeyler veriyorum oyalanırken halletmeye calısıyorum ama kalkıp kaçmak istiyor aglıyor artık bezi istemiyorlar büyüdüler ya :52:

aynı dertten bende muzdaribim ama bizim durumumuz daha vahim
altını her değiştirdiğimde katılarak ağlıyo dönüyo kaçıyo resmen işkence.
üstünü değiştiremez olduk acaba bir çözümü varmı

bacakları kırılcak bigün elimde kalıvercek diye korkuyorum öyle kaçıyo dönüyo defalarca aynı hareketi yapmaktan yani bezi poposunun altına yerleştirip durmaktan bacaklarını tutmaya çalışmaktan bıktım bbitürlü durmuyo bağlıyamıyorum bende..:emir_bebek:

Oğlum da altını bağlatmaktan ve üst değiştirmekten hiç hoşlanmıyor. Her seferinde bir savaş içindeyiz:-) Oyunlar yapıyorum, dikkatini farklı yöne çekiyorum, şarkı söylüyorum ancak o şekilde sakinleşiyor biraz.
Tuvalet eğitimine bende başlamak istiyorum. Zaten 6. aydan beri altını her açışımda onu övücü sözler söylüyorum, aferim diyorum.. O da zevkten dört köşe oluyor:-) Bunun tuvalet eğitiminde çok önemli olduğunu okumuştum. Çiş yaptın mı dediğimde tekrarlayıp bezini tutuyor. Artık onun da bu eğitime hazır olduğunu düşünüyorum.
HERKESİN BAYRAMINI KUTLUYORUM. SEVDİKLERİNİZLE NİCE BAYRAMLARA...

Back
X