2009 Ekim Anneleri

benim oğlumda 20 aylık oldu...maşallah kilosu da boyuda yerinde....kelimeleri çok rahat söylüyor daha cümle kuramıyor ama:)1 den 10' a kadar bile sayıyor,baby tv'den öğrendi:) koltuk tepelerinden,sandalye tepelerinden inmiyor,çok hareketli.....tuvaletini hiç söylemiyor..hatta altını bile zorla değiştirtiyor...yemek konusunda benim oğlumda pek çiğnemiyor...gerçi ben blendırı bırakalı çok oluyor ama çiğnemektense yutmayı tercih ediyor..zorda kalırsa çiğniyor...ama ben sabırlıyım....nasılsa öğrenecek..şu an onun tüm vitaminleri minarelleri alma zamanı.....

asla çiğne diye oğlumu bunaltmıyorum..mesela kahvaltıyı da tek tek yapmıyor....o zaman bir parça yiyip masadan kalkıyor ama karıştırarak verirsem pekmezli tahinli,cevizli bademli, kuru meyveli muzlu vs herşeyi büyük bir iştahla yiyor...sırf tek tek yemiyor diye bunlardan oğlumu mahrum edemem doğrusu...zaten doktoru da bir zaman sonra kendisi karışımdan sıkılacak ve tek tek isteyecek diyor.....aynı şekilde de çiğneyecektir diye düşünüyorum....

bu arada hala emiyor benim ki o yüzden geceleri sırf emmek için çok sık kalkıyor.......herkez memeden kes diyor...ben ne yapacağımı bilmiyorum....sanırım 2 yaşına kadar emzireceğim gece de 5-10 kez kalksamda

Bizimki de hala emiyor ve gece neredeyse meme de yatıyor.Her gece sabah bıraktıracağım diye kalkıyorum sonrada kıyamıyorum.Ben de şaşkınım.Nasıl bıraktıracağım bilemiyorum...........

bende her gece hele sık sık kalkması tavan yaptığı zaman bıraktıracağım diyorum ama kıyamıyorum.....daha küçük ve memeye ihtiyacı var diye düşünüyorum....2 yaşına kadar emzireyim diyorum..ama bu arada hiç korunmuyorum hamile filan kalırsam mecbur bıraktırmam gerekecek....

bende her gece hele sık sık kalkması tavan yaptığı zaman bıraktıracağım diyorum ama kıyamıyorum.....daha küçük ve memeye ihtiyacı var diye düşünüyorum....2 yaşına kadar emzireyim diyorum..ama bu arada hiç korunmuyorum hamile filan kalırsam mecbur bıraktırmam gerekecek....[/QUOİ

İkinci çocuğu düşünmüyorsan dikkat et.Benimki bayağı hareketli beni zorluyor bi de memeye yapışık geziyoruz sorma halimizi .Heralde bizde bu gidişle 2 yaşını bulacağız................

kızlar..az önce idrardan gebelik testi yaptım.çift çizgi çıktı...sanırım hamileyim....çok şaşkınım....

sağol tatlım..haklısın en doğrusu dr. a sormak..hadi bakalım en baştan başla bi daha...hakkımızda hayırlısı...

tatlı heyecanlar başlıyor demek =)) sağlıkla gelsin minik kuzun canım. prensesin de abla olacak demek,maşallah ona da.

tatlı heyecanlar başlıyor demek =)) sağlıkla gelsin minik kuzun canım. prensesin de abla olacak demek,maşallah ona da.

sağol blüm...amin inşallah...daha çok yeni 2-3 haftalık...Allah kazasız belasız sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah..planlamamıştık amaşimdi ona bi şey olursa üzülürüm..Allah korusun..

ilk öğrendiğimde kızımın yanına gidip ağladım..uyuyodu..abla olmaya hazır mısın yavrum dedim..daha küçük aslında...onu ihmal etmekten korkuyorum..

bu arada dr.a emzirme işini sordum..kızım için zararı yokmuş ama meme emerken rahim kasılıp gevşediği için bebeğe zararı varmış..düşük riski oluşuyomuş..bana hemen memeyi kes dedi..hemen kesemem dedim..hem zaten sürekli aramıyo,öğlen ve akşam uyuyacağı zman istiyo, gece bile aramıyo dedim..tamam o zman emzirmeye devam et ama sık değil dedi..

benim gibi olanlara duyurayım burdan...

zezeemm hayırlı olsun yafrumm...:49:sağlıkla gelsin bebişin iişallah..ya ne ara büyüttük de yeniden hamişlerimiz oluyo ya..hey maşallah:)))

bu arada dr.a emzirme işini sordum..kızım için zararı yokmuş ama meme emerken rahim kasılıp gevşediği için bebeğe zararı varmış..düşük riski oluşuyomuş..bana hemen memeyi kes dedi..hemen kesemem dedim..hem zaten sürekli aramıyo,öğlen ve akşam uyuyacağı zman istiyo, gece bile aramıyo dedim..tamam o zman emzirmeye devam et ama sık değil dedi..

benim gibi olanlara duyurayım burdan...

hadı hayırlısı canım
ben 5 aylık olana kadar emzırdım
zorla da olsa sonunda bıraktırdım :49::49::49:
bıraksam hala emecek kardeşiyle beraber emer belkıde
2. oğluşumun gelmesıne az kaldı sen daha yenısın Allah bı avazda kurtarsın canım

kızlar..az önce idrardan gebelik testi yaptım.çift çizgi çıktı...sanırım hamileyim....çok şaşkınım....[/QUO

Hayırlı uğurlu olsun.Ne güzel kızına arkadaş geliyor ,ikisi bir arada büyür.Ama sana zor allah yardımcın olsun................

Ayrıca bebek bekleyen diğer annemiz az kaldı demiş allah bir avazda kurtarsın hayırlı uğurlu olsun..............

Bebişlerimizden bezi bırakan var mı ?Ben de tuvalet eğitimine başlayacağım nasıl alıştırdınız merak ettim.Bir de meraklı soruları karşısında( bu ne) ne yapıyorsunuz .Bir ara yanlış cevap verip doğrusunu o söyleyip duruyordu şimdi o da fayda etmiyor.Sabırlar ne durum da?:52:

bütün hamilelere hayırlı olsun valla sizi tebrik ediyorum.Ben kesinlikle bu konuyu düşünemiyorum bile .
çok güzel allah isteyen herkese versin ve kolay dogumlar nasip etsin

Benim kızım söylıyo ama sanırım ben tembelim yani dısarda dıyo bazen o zaman ne yapıcam fikri olan varmı genelde cok fazla dısarı cıkıyoruz

hadı hayırlısı canım
ben 5 aylık olana kadar emzırdım
zorla da olsa sonunda bıraktırdım :49::49::49:
bıraksam hala emecek kardeşiyle beraber emer belkıde
2. oğluşumun gelmesıne az kaldı sen daha yenısın Allah bı avazda kurtarsın canım

berin çok az kalmış senin de..Allah yardımcın olsun..hayırlısıyla kawuş yawruna inşallah..

jade ben ne şimdi ne ilerisi için düşünemiyorum wallla..korkaklıkmıdır nedir bilemedim..ii böyle ya ..:)

tuwalet eğitimine başlamadım henüz ama kakasını yapmadan hemen önce söliyip ööle yapıo..uğraşsam olabilir belki ama tam kararlı başlamak gerek..azdaha mı beklesem diyorum..

zuzuu aynen ileri tarihlere atısım cokta istekli oldugumdan değil düşüncesi bile ilerilere kalsın :) gerçi eşimde istemiyo :)
suan gündüz 1-2 saat uyusun diye bekliyorum 2 cocukla imkansız gibi:)
allah hayırlısını versin hakkımızda

Zezecim bebisin hayırlı olsun Rabbim saglikla kucağına almayı nasip etsin çok sevindim iki cocuk harika bisey ikisi birbirine sarilinca bile insanın aglayasi geliyor çok güzel birsey tebrik ederim canım

kızlar selam aylardır girmiyorum çok yoğundum ve yoğunum .hamile olanlar varmış tebrikler ...allah bi avaz da kurtarsın . ben oğlumu hala emziriyorum fakat artık bıraktırmayı düşünüyorum. işkence olmaya başladı yemek yemiyo gece sık uyanıyo. iki si birden ortada ısırıyor. bıraktıran var mı nasıl başardınız

Back
X