• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hosbuldum tulaycım iyiyim canım sen nasılsın? yoklugun belli oluyor inan :)) . . . .bende geceleri uykuya dalmadan once fenalık geciriyorum bir sağ bir sol dalana kadar 2 saat geçiyor kesin......dunden beri de bel agrım var biraz onun dısında hersey iyi :)))

Gülaycım , günaydın ...Hadi gözün aydın halletmişsin çoğu işini ... Bu arada Face de yazan mail adresini kullanıyorsundur umarım şimdi sana Rüzgarla ilgili çalışmalarımı yolluyorum , önemsiz e postaya da düşebilir haberin olsun , aldığınında -mutlaka haber ver ....

canım hemen bakıyorummm...

tulaycım bılmemkı normalmıdır? bende gecelerı ıste sık donuyorum ona uyanıyorum bıde malum wc olayımız var

ya meryemcim gözümden uyku akıyo uzanıyom dalıyorum birazzz bi uyanıyom diyom 1-2 saat uyudum oh ne güzel bi bakıyom saate 15 dk uyumuşum zaman geçmiyo yaaaapazartesi gecesinden beri böleyimmm

Ben dün akşam yemekten sonra biraz yürüdüm , gelince de bir duş aldım daha rahat uyudum ama rüyamda hep şeker arıyordum kafayı yicem sanırım , şu bebek şekerleri muhabbeti fena yaptı beni ....

kızlar günaydııınnn!!!
bir haftadır harala gürele misafir telaşesinden hiç giremedim ya eksiklik hissettim inanın ki.ablamlar ,yeğenler geldi çok güzel geçti bir sürü hazırlığa yardım etti kızcağız sağolsun.o arada ben bulgaristana gidemeyince eşim geldi 4 günlüğüne çok şükür.4 ayda 6 gün görüş izni askerlik gibi:) ama çok şükür bugünede napalım.
bu arada geçmişe göz atayıms.buluşma olmuş galiba kızlar buluşmaları topiğe atın yaf buluşma topiğineee.burda kaybolur gider bu kadar sayfadaa.
dilekcim bebişin zayıf diye düşünmüşsün galiba tam okumadım henüz ama sağlıklı olması mühim olan kilolu değil.doktorun en iyisini söyler canım stres yapma emi.hiç belli olmuyormuş doğum kiloları.

hosbuldum tulaycım iyiyim canım sen nasılsın? yoklugun belli oluyor inan :)) . . . .bende geceleri uykuya dalmadan once fenalık geciriyorum bir sağ bir sol dalana kadar 2 saat geçiyor kesin......dunden beri de bel agrım var biraz onun dısında hersey iyi :)))

sen tecrübelisin cnm bunlar normalmi pekiii valla ben 3 gün önceye kadar çok rahattım evdeyim böle oldu hem yürüyüşe felanda çıkıom hani evde yatmıyom iş yapıom yoruluyorum aslında ama

tulay bence psıkolojık. nasıl olsa evdeyım yorulsam yatarım dıyemı düşünüyorsun acaba diye aklıma gelıyor

güzel annişler günaydın. biz bugün çok heyecanlıyız. 1 aydan sonra oğluşumu görcem saat 2 de. gece tuvalete kalktım oğlumu sevdim bolbol. konuştum onla. annesini gece hiç rahatsız etmiyor bütün gün tepişiyor gece annesiyle uyuyor diye. gerçi anası da uyku olayının suyunu çıkardı bütün gece uyuyor bütün gün uyukluyor :)

ay bu ablam beni sinir ediyor

neden cnmmm???
kızlar günaydııınnn!!!
bir haftadır harala gürele misafir telaşesinden hiç giremedim ya eksiklik hissettim inanın ki.ablamlar ,yeğenler geldi çok güzel geçti bir sürü hazırlığa yardım etti kızcağız sağolsun.o arada ben bulgaristana gidemeyince eşim geldi 4 günlüğüne çok şükür.4 ayda 6 gün görüş izni askerlik gibi:) ama çok şükür bugünede napalım.
bu arada geçmişe göz atayıms.buluşma olmuş galiba kızlar buluşmaları topiğe atın yaf buluşma topiğineee.burda kaybolur gider bu kadar sayfadaa.
dilekcim bebişin zayıf diye düşünmüşsün galiba tam okumadım henüz ama sağlıklı olması mühim olan kilolu değil.doktorun en iyisini söyler canım stres yapma emi.hiç belli olmuyormuş doğum kiloları.

günaydın ayfercim nasılsın gözün adyın eşin gelmiş gitmiş Allah ım başka dert vermesin cnmcımmm

ayyyyyyyy yasemincim yerim ben bu etiketleri, şeker gibi olmuşlar... ne kadar güzeller, o kadar çok içime sindi ki anlatamam, hele de bebek arabalı olanlar bir harika......

teşekkürler tatlım ya, tam rüzgar kızıma yakışacak.... oyyyyyyyyyyyyyy çok mutlu oldum ya.

günaydın kızlar...

dün bebişin odasını tamamladık sayılır, en son babası benim yaptığım lambasını da taktı, çok şirin oldu. bu arada keşke odası biraz daha büyük olabilsaydi, malesef lojman şartları böyle oluyor. fotolarını akşama yüklerim... bu arada iyi ki çok eşye almamışım, gardrabunu küçük almıştım, iyi oldu... oda yapanlar daha iyi anlarlar, eşyalar eve gelince çok büyüyor resmen ...

tülaycım tatlım sen izindesin di mi.
hayırlı olsun tatlım güle güle kullan..dediğin gibi eşyalar gelince oda çok küçük kalıyorkaydirigubbakcemile3Neyse yapcak bişe yok artık...Benim oda geleli 1 hafta oldu ama hala yerleştiremedim...kaç gündür havalanıyor ama boya kokusu hala çıkmadı..Seninkinde var mı koku?

bizimde bir arkadaş bebeği gayet iyi bir kiloda doğdu doktor ısrar et anne sütü ver demiş kızın da üç gün sütü gelmemiş oda anne sütü olsun diye mma vermemiş bebek baya bir kilo kaybetmiş doktor bu sefer kızmış üç gün bu bebek aç kalırmı ben sana anne sütü ver dedim ama gelmiyorsa aç niye bekletttin demiş bebek hastanede bir iki gün kaldı sonra aklınızda olsun eğer sütünüz gelimoyrsa mama vermekde bir sakınca yok ama arada deneyin bırakmayın pompa ile falan geliyor süt, mamaya alışır memeyi almaz diye bir şey yokmuş ilk üç ay bebekler de alışkanlık oluşmazmış kucağıma almayım alışmasın falan tarzı şeyler ilk üç ay için geçerli değilmiş

Bilgiler için sağol tatlım iyi oldu..Bende dün eltime gitmiştim.3 aylık kızı ..Doğumdan falan konuştuk..Öğrendiklerimi sizlerle de paylaşıyım dedim..Kendisi sezeryan oldu..
İlk önce önlük giydiriyolar ve ameliyathaneye giriyorsun...Doktorlar bi kaç soru soruyor ve başka bişe hatırlamıyorsun..Kendine geldiğin zaman çok acı hissediyorsun ama bu acı zamanla geçiyor dedi..Odaya geldiği zaman herkesi çıkartıyolar hasta bakıcılar sana pijamanın üstünü giiydiriyolar...yatağında hasta bezi serili oluyor altına bişe giydirmiyolar dedi..4-5 saat sonra oda daki herkesi dışarı çıkarttım elime pijamamı hasta bezini ve kilotumu aldım lavaboya gidip kendim giyindim dedi...Dikişlerin patlama ihtimali yokmu dediğimde ağır kaldırmadığın sürece bir sorun yok dedi..Kendi işini kendin görebiliyorsun sadece eğilip kalkarken yavaş hareket ediceksin o kadar dedi...Bu arada kendisinin doğumdan hemen sonra kanaması çok olmuş..kan iyice çıksın falan diye karnına bastırmışlar..kendine geldiği zaman çektiği acı bundanmış..Ama bununla 5 gün arayla sezeryan olan arkadaşı doğumdan hemen 2 saat sonra kalkıp yürümeye başlamış.ve ağrısı olmamış..Bu yapı meselesiyle ve kişinin fiziki şartlarıyla ilgiliymiş...Şimdi kendisi gayet iyi sadece biraz buruşuk bir göbek kalmış o kadar..oda mekik falan çekmeden gitmicek gibi...
onunda ultrasonda bebeği 3250 demişlerdi ama bebek 2650 doğdu..O yüzden yarım kilo yanılma payını düşünmek gerek...40 anne sütü emdikten sonra daha emememiş çünkü annenin sütü çok azmış..oda şimdi mama veriyor bebek 5500 olmuş..İlk 40 gün muhakkak yanında birinin olması gerekiyor dedi..Çünkü psikolojik olarak zor bir döneme giriyorsun...çocuğu bile görmek istemediğin anlar oluyor dedi..Kızlar zor günler bizi bekliyorr:CüvCüv: Allah hepimizin yardımcısı olsun....

sen tecrübelisin cnm bunlar normalmi pekiii valla ben 3 gün önceye kadar çok rahattım evdeyim böle oldu hem yürüyüşe felanda çıkıom hani evde yatmıyom iş yapıom yoruluyorum aslında ama

canım tecrubeyle de alakası yok gibi . . .erkek bebek tamamen farklı....kızda yasamadıgım seyleri bunda yasıyorum.......sen yogun bi is temposundaydın vucut alısıktı buna ...simdi evdesin vucut ister istemez farklı sekilde tepki gosteriyo...bence gecici bunlar bir iki haftaya duzene girer vucudun canım....aksamları yuruyuse cık ılık bir dus al belki iyi gelir

dilekcim ben kaçırmışım tatlım ya dünkü durumunu, daha doğrusu giremedim doğru dürüst gün boyu internete. endişe etme kilo durumuna tatlım, yanılma payları oluyor, görümceminki 400 gram daha fazla doğdu... neredeyse % 10 yanılma payı. ama insan kafasına takıyor, biliyorum seni. sanki yetersiz besleniyormuşsun gibi hissediyorsun, aynısını ben de yaşıyorum, ama aslında bizle alakası yok, ne yersek yiyelim zaten bebişlerimiz o kiloda doğarlar, yetersiz beslenmedikçe. ki sen aramızda en dikkat edenlerden birisin.

Aynen canım yaaa dün yetersiz mi besleniyorum acaba diye vicdan azabı çektim...Ne yapalım allah bir yoluna koymuştur nasılsa önemli olan sağlıklı olması.

olsun tatlım önemli değil ama sende izne çıkınca yanlız bırakmayalım birbirimiz evde zmn zor geçiyo biraz.... bebişinin kilosunu hiç takma bende sağlıklı olsunda dün komşuma gittim 5 gün önce sezaryenle doğum yaptı 3.5 kg olmuş ama doğumdan sonra annesinin sütü beslememiş ve 2.90 kg düşmüş...yani buda var sağlıkla gelsinde inş. defne eylül gerisi boş

Tabii canım bırakmayalım o zaman benim msn açık olur daha sık görüşürüz emsalde katılır bize hep birlikte çoklu sohbet yaparız:))) İnşallah canımcım çok sağol.

iyiyiz tatlım, son koşturmacalar işte... giderek heyecan artıyor.... odasını yapınca sanki daha da bir heyecanım arttı, mini mini şeyler onu bekliyor, eşim dün odasının yanından geçerken şimdi kızımız burada mı yatacak annesi dedi. normalde benim eşim böyle duygusal laflar pek etmez, ama adam bile dize geldi. küçücük bebek elinde oynatacak heralde bizi.

maşallah sana da erkenden kalkmışsın. ay ben izinde olsam heralde şuan kimbilir kaçıncı rüyamı görüyor olurdum. maşallah valla canım....

bu arada ben eskiye nazaran daha iyiyim, ağrım sızım azaldı, kaburga ağrım hafifledi, bir arkadaşım bebek dönene kadar kaburga ağrın olur demişti, sanırım bebek döndü ki geçti ağrım....

Offf benim geçmedi hala kaburga ağrım sanırım benim kız dönmeyecek...

kızlar günaydııınnn!!!

Hadigözünaydın canım kocacığına kavuşmuşsun. Doğrusu 4 gün sonra yine gidecek diyorsun ama ne yapalım be canım hayat şartları işte o da geleceğiniz için çalışıyor sonuçta bu sıkıntıların hepsi bir gün geçer allah başka türlü ayrılıklar vermesin inşallah....
Evet canım zayıf diye düşündüm ama ne yapalım yaa bugünümüze de şükür 700-800 gr doğan bebişler var yine de hayata tutunuyorlar , nasılsa doğana kadar 2,5 kg olur...Allah başka dertler vermesin.

dilekçim nekadar çıktı bebeğin kilosu merak ettim canım...

Canım 1900gr'dı. Ben 33 haftalık falanım ultrasona göre ama SAT'ımı da bilmediğim için açıkcası net şu kadar haftalığım diyemiyorum maalesef....

kayın babam köydeydi şimdi o gelmiş yarım saate kadar bize gelirmiş kahvaltıya kızlar ben kaçtım evi acilen toparlamam ve kahvaltı hazırlamam lazım...Kendinize iyi bakınn

canım ablam bekar arabası var... yıllardır ben doktor işlerini hallederim 40 yılın başı bir bu hafta anneciğimi doktora götürecekti kaç gündür oyalıyor yarında Eskişehir e gidecekmiş iyi mi? annemin bu hafta gitmesi lazım ilaç raporunun günü doluyor Eskişehir kaçıyor heralde niye dedim önceden demedin dün falan alırdım randevu kendi gitsin demez mi bir de aman tamam dedim ya ben götürürüm senden bir şey isteyende kabahat arabayla iki dakikada götürecek yani sırtında taşıyacak sanki neyse ben götürürüm gerekirse sırtımda taşırım

Back
X