2009 Eylül Anneleri

Gülaycım hadi gözün aydın :) Kapmışsın olayı benim yoğurtlarımda güzel oluyor du ama baby mix ile denememiştim bir de öyle deneyeyim bakalım :) Uyku içinse ben artık bişe demiyorum bu çocukların günü gününüğ tutmuyor ...

Elacım benim oğlanda ilk karma biraz ateş yapmıştı , o yüzden tedirgin oldum ya , yapmazsa ne ala ama yaparsa yavrum o zaman nasıl mızıldanmıştı hatırladıkça gözlerim doluyor .

Arwen88 seninde Kandilin kutlu olsun canım, güzel dileklerin için teşekkür ederiz ... Ben önceden öyle haberlerde bir nedeni vardır derdim ama şimdi daha katıyım , bir bebeği hele ki yeni doğmuş bebeği ölüme terkedenleri görünce en ağırından bir beddua yolluyorum , allah katında yerleri de olduğuna inanmıyorum .

Herkese günaydınlar.
Kandiliniz mübarek olsun.
Elacığım kardeşin askere gidiyormuş Allah kavuştursun. Hayırlı teskereler.

Ela sen hangi şehirdesin geçen günde sormuştum görmedin sanırım.
Eymene gözlüklerde pek yakışmış. Sizin orda güneş varmı:)) Bizde hava bulutlu.

Canım bir sürü nedeni olabilir diye söyledim ben , örnek vereyim sadece emzirdiğim dönemde efeyi emzirip yatırıyordum ya da 120 cc süt veriyordum ( biberonla ) ama 2 saatte bir uyanmasada aranıyordu uykusunda emiyordu gözleri kapalıydı ..hele biberonla vermeyip emzirdiğim dönemde 1.5 saatte bir kalkıp emiyordu ... Neyse akşam muhallebi vermeye başladığımızdan beri , bir de üstüne 100 cc süt içiriyorum bir şekilde , saat 3 oluyor hala tık yok ben zorla kucağıma alıp memeyi veriyorum azğına emerse ne ala emmezse 6 gibi yine biberonu veriyorum o zaman uyksuu bölünmüyor falan filan ...Yani artık sütlerimiz tamamen doyurucu olmayabilir onu demek istedim , çok uzun oldu ...zemuszemus

Herkese günaydın.Doruğu uyuttum ama uzun uyumadığı içüüüün çok geçmişe bakamıom. Aklımda kaldığı kadarıyla Sinemcim çok geçmiş olsun. ınşallah düzelir Doruk. Bizde bizim Doruğu allerjisi nedeni ile götürüp kan testi yaptırdık ama kanı koldan aldılar. Damarını bulamadılar sıktılar durduşlar çocuğu. Çok fena ağladı. Eşim de bende çok üzüldük ama gerekliyse yaptırmak lazım.
Gülaycım bende babymix ile denemedimbir deneyeyimbakalım ama tabibizimkikeçi sütü ile yapılacak allerjisi nedeniyle.Sonra onla mayalarım. 180 cc ye bir dolu çay kaşığı mı ölçü?
Elacım hayırlı tezkereler. Kız Eymen popstar kimin olmuş maşallah.
Bizde dün doktordaydık.Bizimki maalesef bu ay sadece 140 gr almış!!! Çok üzüldüm.Hastalığınedeniyle olabilir yoksa sütüm vardı az emdibeni.Antibiotik falan derken.... Geçen ay 650 gr almıştı sadece anne sütüyle. Keşke bişiler versemiydim diorum çünkkü doktora emmiyo demiştim adamda olsun dedi ısrarla toparlar. Neyse bugün ekbesinlere geçtik. Bizim menümüzde pekmez de var ama hiç sevmedi paşam.

haklısın yasemincim. işte bende sebebi ne ona takıldım:) çünkü tam doyurup yatırdım dun eminim yanı. dedım ınsallah bugun uyanmayacak. gece ıyı fena değildi ama bak saat 10 da uyananan çocuk 8:30 da felaket bır aglama ıle uyanmıs

Kızlar ek besinlere geçmiş tecrübeliannelere bikaç sorum var. Öncelikle meyve püresi vercem. Mesela elma armut için cam rende ama havuçiçinkatı meyve sıkacağı kullanın demiş. Siz havucu neyde püre haline getirip veriyorsunuzz. CAm rende de olmuyormu ki?
Bir de muhallebi yaparken önce su ve pirinç ununu kaynatıp devam maması sonradan mı ekleniyor, yoksa önce devam maması ile suyu karıştırıp pirinç ununu da atıp pişiriyormuyuz. Doktor ikincisini söyledi ama mantıksız geldi banabilmiyorumkismile. Birşeyi sevmezse yemesi içinzorlamıyosss değilmi???

özlemcim havvucu pişirip ezerek püresini ver suyunu vermek istersen çiğken katı meyve presinden geçir muhallebi için 1 bardak suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişir ılıyınca içine 6 ölçek devam maması koyup iyice ez canım sevmezse zorlamıyosun yavaş yavaş benim bebiş hiçbişi yemiyo ama ben kafama takmıyom bugüne kadar yemek yemeyi öğrenememiş bi insan yok yani eninde sonunda yiyecek

Çok sağol canım yapıcam şimdik uyandı bile

Elacım maşallah Eymen'e yaaa bak söyleyeyim topicteki kızlardan biri birgün alıp kaçıracak oğlunu haberin olsun..
Gülaycım sana özelden de yazdım afiyet bal şeker olsun rüzgarımıza diyeceğim ama yemedi diyorsun inşallah bir sonraki sefere yer. Bunun benim tarifle ilgisi yoktor canım senin maharetindir:)
Meryemcim sende sıkılma canım yaa herşeyde kabahati direk kendimizde arıyoruz kitaplarda her yazana da bakma ilk iki yıl çoğu çocuğun uyku düzeni bir türlü rayına oturmaz bu da çok normal bir durumdur Defnede hep aynı saatlerde uyanır ama ben eskiden beri hep o saatlerde kaldırmaya alıştırdığım için diye düşünüyorum. Seninkide öyledir muhtemelen.

Herkese günaydınlar.
Kandiliniz mübarek olsun.
Elacığım kardeşin askere gidiyormuş Allah kavuştursun. Hayırlı teskereler.
saol cınım.olumunekankayizsmile

Ela sen hangi şehirdesin geçen günde sormuştum görmedin sanırım.
Eymene gözlüklerde pek yakışmış. Sizin orda güneş varmı:)) Bizde hava bulutlu.
dogudayım

saol canım.eymenın de gozu yukseklerde popstar olacam anne dıo hep oglum topcu ol dıo babası da bakalım sımdı kı genclık ası ılerıde gorecez topcu mu olacak popcu mu yoksa baska bıse mıbilmiyorumkismile

cnım sebzeyle basla derım.meyveden sonra sebzeden hoslanmıolar cunku.havucu da cam rendede rendeleyeb ılırsın.bıraz zor oluo ama oluo yanı cam rendede.yemezsse ılk basta zorlama.sonra bı daha denersin.muhallebıyı de once pırınc unuyla pısır sonra atesten ındır ıcıne devam sutu koy.ıns sorunsuz yer dorukcum

günaydıııııııııııııın kızlar nasılsınız herkese mutlu ve güsel bi gün diliyorum kandiliniz mübarek olsun

gunaydın balım hg.senın de mubarek olsun canım

Son düzenleme:
sırnaşık şey
artistt :)
a.o.ç. sütüyle tabi güzel olur :))

özlemcim ben 180 cc ye çay kaşığı derken aslında bebek kaşıkları var ya onunla dolu dolu koydum..... aşağı yukarı çay kaşığı kadar gibi o dada... ama 120 cc likte yaptım ona da dolu dolu bebek kaşığıyla koydum, ikiside taş gibi oldu... aslında ölçücü çok farketmiyor.... 180 cc yede 120 cc yede aynı koydum yoğurdu ikisi de çok güzel tuttu, önemli olan sütün sıcaklığı sanırım... bu arada geçmiş olsun, benim kızım da bir ara çok az alıyordu kiloyu, sütüm olduğunu sanıyordum ama akşamları azalıyormuş malesef... ben havuç için hipp organik havuç püresi kullanıyorum canım... tadı çok güzel... ama rüzgar yine de yemiyor o ayrı...

elacım ne güzel çıkmış yerim oğluşunu. ben de kıza mothercareden kırmızı üzerine beyaz puantiyeli güneş gözlüğü alacam yaz için.... bir de kırmızı fırfırlı bikinisini... babamızın pek hoşuna gitmedi ama, sanırım kıskandı bizimki kızını şimdiden....

Meryemcim üzülme tatlım , belki de diş çıkartıyor oğluşun ...

Ben evde elmayı rendeleyip tülbentle süzüyordum ( katı meyve sıkacağımız olduğu halde ) kayınvalidem katı meyve sıkacağında sıkıyor artık ona da laf söyleyemedim , içsinde yapıcak bişi yok ... havuç suyunuda eğer katı meyve sıkacağın yoksa rendeleyip tülbentten geçirebilirsin .

Elacım maşallah Eymen'e yaaa bak söyleyeyim topicteki kızlardan biri birgün alıp kaçıracak oğlunu haberin olsun...
saol teyzesi.oglumu kacıracak olan kızlara duyuruluır yanında anasını da kabul edıolarsa o zaman belllki olabülür bız daha yasemınle rkadar cagdas dusuneıoruz bu konudasırnaşık şey(her ne kadar kaynanama ogluna cok duskun dıye kızsam da ben de mı ole olcam ne)

BEn havucu cam rendede püre haline getiriyorum yoğurduna katarak yediriyorum çokta seviyor.. Muhalebiyide suyla yapıyorum sonra mama katıyorum. Çok fazla tok tutuyor çocuk açıkmak bilmiyor. Bu nedenle fazla yedirmiyorum muhallebiyi.

Ela ben erdim galiba senin hep muşta olduğunu düşünüp duruyordum. Hakketende öyleymiş. Ben Muşun bulanık ilçesinde doğdum. Çocukluğumda orda geçti. Sen muş merkezdesin sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…