elacım hayırlısı ile gitsin gelsin kardesın ınsallah . eymenımde çok cool:) yerım onu ben.
gülay evet 3-4 arasında emzırıyordum bırde saat 7 gibi. ama bundan 4 gun evvel yoktu bu. yeni çıkardı. hatta eşime demiştim ne güzel demekkı ıyı doyuyorkı 5 e kadar emmeye kalkmıyor. tabı asla deliksiz uyku değil bu ama atıyorum 3 e dogru uyandı hemen pışpış uyuyordu 5 gibi emziriyordum. şimdi tamamen cozuttu..
yasemın ama gece hep benım yanımda ve dun duzgun doyduguna emınım
Kızlar ek besinlere geçmiş tecrübeliannelere bikaç sorum var. Öncelikle meyve püresi vercem. Mesela elma armut için cam rende ama havuçiçinkatı meyve sıkacağı kullanın demiş. Siz havucu neyde püre haline getirip veriyorsunuzz. CAm rende de olmuyormu ki?
Bir de muhallebi yaparken önce su ve pirinç ununu kaynatıp devam maması sonradan mı ekleniyor, yoksa önce devam maması ile suyu karıştırıp pirinç ununu da atıp pişiriyormuyuz. Doktor ikincisini söyledi ama mantıksız geldi banabilmiyorumkismile. Birşeyi sevmezse yemesi içinzorlamıyosss değilmi???
özlemcim havvucu pişirip ezerek püresini ver suyunu vermek istersen çiğken katı meyve presinden geçir muhallebi için 1 bardak suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişir ılıyınca içine 6 ölçek devam maması koyup iyice ez canım sevmezse zorlamıyosun yavaş yavaş benim bebiş hiçbişi yemiyo ama ben kafama takmıyom bugüne kadar yemek yemeyi öğrenememiş bi insan yok yani eninde sonunda yiyecek
saol cınım.olumunekankayizsmileHerkese günaydınlar.
Kandiliniz mübarek olsun.
Elacığım kardeşin askere gidiyormuş Allah kavuştursun. Hayırlı teskereler.
dogudayımEla sen hangi şehirdesin geçen günde sormuştum görmedin sanırım.
Eymene gözlüklerde pek yakışmış. Sizin orda güneş varmı:)) Bizde hava bulutlu.
saol canım.eymenın de gozu yukseklerde popstar olacam anne dıo hep oglum topcu ol dıo babası da bakalım sımdı kı genclık ası ılerıde gorecez topcu mu olacak popcu mu yoksa baska bıse mıbilmiyorumkismileElacım hayırlı tezkereler. Kız Eymen popstar kimin olmuş maşallah.
Bizde dün doktordaydık.Bizimki maalesef bu ay sadece 140 gr almış!!! Çok üzüldüm.Hastalığınedeniyle olabilir yoksa sütüm vardı az emdibeni.Antibiotik falan derken.... Geçen ay 650 gr almıştı sadece anne sütüyle. Keşke bişiler versemiydim diorum çünkkü doktora emmiyo demiştim adamda olsun dedi ısrarla toparlar. Neyse bugün ekbesinlere geçtik. Bizim menümüzde pekmez de var ama hiç sevmedi paşam.
cnım sebzeyle basla derım.meyveden sonra sebzeden hoslanmıolar cunku.havucu da cam rendede rendeleyeb ılırsın.bıraz zor oluo ama oluo yanı cam rendede.yemezsse ılk basta zorlama.sonra bı daha denersin.muhallebıyı de once pırınc unuyla pısır sonra atesten ındır ıcıne devam sutu koy.ıns sorunsuz yer dorukcumKızlar ek besinlere geçmiş tecrübeliannelere bikaç sorum var. Öncelikle meyve püresi vercem. Mesela elma armut için cam rende ama havuçiçinkatı meyve sıkacağı kullanın demiş. Siz havucu neyde püre haline getirip veriyorsunuzz. CAm rende de olmuyormu ki?
Bir de muhallebi yaparken önce su ve pirinç ununu kaynatıp devam maması sonradan mı ekleniyor, yoksa önce devam maması ile suyu karıştırıp pirinç ununu da atıp pişiriyormuyuz. Doktor ikincisini söyledi ama mantıksız geldi banabilmiyorumkismile. Birşeyi sevmezse yemesi içinzorlamıyosss değilmi???
günaydıııııııııııııın kızlar nasılsınız herkese mutlu ve güsel bi gün diliyorum kandiliniz mübarek olsun
artistt :)sırnaşık şey
a.o.ç. sütüyle tabi güzel olur :))kızlar günaydın...
bugün çok sevinçliyim, dileğin sayesinde yoğurdum taş gibi tuttu, hani hazır bebek yopurdları olurya böyle pütürsüz, kalıp gibi aynı öyle oldu tadı da şahane. ama rrüzgar yemedi o ayrı...
akşam dileğin bana verdiği tarifin heyecanıyla, gittim pastorize süt aldı atatürk orman çiftliğinin. eve gidip kaynattım, sonra parmağımın 10 saniye dayanacağı sıcaklığa kadar soğuttum... babymixin yoğurdundan dolu dolu bir çay kaşığı 180 cc lik kaba koydum az sıcak süt ile karıştırdım sonra diğer sütü boşallttım üzerine , karıştırdım kaşıkla 4,5 kez ağzını kapatıp, rüzgarın yeleğinin birine sardım, peteğin altına attım... sonra uyuya kalmışım, annem 4,5 saat sonra alıp buzdolabına atmış, sabah buzdolabındaki yoğurdu gördüğümde gözlerime inanamadım. annem çok sıcak süt yoğurt olmaz demişti o bile şaşırdı tadı da harika... çok sağol dilekcim...
rüzgara maşallah bugün daha bi kesintisiz uyudu, 9.20 den 7.40 a kadar... akşam yatmadan önce verdiğimiz tahıllıyı bir önceki menüye çektik. yatmadan önce benim sütüme iki bebek bisküvisi biraz hipp piirinçi karıştırıp verdik, daha rahat uyusun sindirsin diye... sanırım doğru yaptık çünkü sadece bir kez mızmızlandı gece o kadar.....sanırım sindirmek te problem yaşıyordu akşam menüsünü... daha iyi oldu....
beli ağrıyan arkadaşlar geçmiş olsun, ben iyiyim bi bel sıkıntım yok....
meryemcim aynı saatlerde uyanmasına kitap alışkanlık diyodu, acaba sen o saatlerde besliyomuydun önceden... çocukları çözmek zor, deneme yanılma yöntemiyle anlıcaz sanırım....
saol teyzesi.oglumu kacıracak olan kızlara duyuruluır yanında anasını da kabul edıolarsa o zaman belllki olabülür bız daha yasemınle rkadar cagdas dusuneıoruz bu konudasırnaşık şey(her ne kadar kaynanama ogluna cok duskun dıye kızsam da ben de mı ole olcam ne)Elacım maşallah Eymen'e yaaa bak söyleyeyim topicteki kızlardan biri birgün alıp kaçıracak oğlunu haberin olsun...
BEn havucu cam rendede püre haline getiriyorum yoğurduna katarak yediriyorum çokta seviyor.. Muhalebiyide suyla yapıyorum sonra mama katıyorum. Çok fazla tok tutuyor çocuk açıkmak bilmiyor. Bu nedenle fazla yedirmiyorum muhallebiyi.Kızlar ek besinlere geçmiş tecrübeliannelere bikaç sorum var. Öncelikle meyve püresi vercem. Mesela elma armut için cam rende ama havuçiçinkatı meyve sıkacağı kullanın demiş. Siz havucu neyde püre haline getirip veriyorsunuzz. CAm rende de olmuyormu ki?
saol cınım.olumunekankayizsmile
ben muştayım canımcım.eymen ıcın soledıklerıne de teskür edıyoruz.hava dersen kapalı.dun sabah kar yagdı.ogleden sonra yakıcı gunes vardı hepsı erıdı dusun yanı sacma sapan bı yer:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?