2009 Eylül Anneleri

atatürk orman ciftligi sütü canım :)

nıhal bahar hg kızlar kandılınız mubarek olsun

ebru bız daha temmuza kadar burayız canımcım.ama keske burda olsaydın ya oglusuma da bana arkıdıs olurdunuz ne ka gusel olurdu hem ben sana gunasırı terapı yapardım bomba gıbı olurdun:)

gulaycım yanılmıosam tubanın dr uydu boyle mamaları anne sutuyle yapmanın bı sakıncası olmadıgını soylemıstı.ama gulcan da arayıp bızzat mama fırmasının musterı hızmetlerıne sormustu yapmayın demıslerdı anlamadım ben valla.

kızlar eger ınek sutunun allerjen ozellıgı yogurt olunca yokoluyosa anne sutuyle yogurt mayalamak da gereksız o zaman onun ıcındekı bagısıklık kazandırıcı antıkorlar da ozellıgını yıtırıyodur bence.yanı eger bı bebek anne sutu alıosa sadece 6 aydan kucuktur o zaman yogurt vermeye gerek yok.eger ek gıda da alıosa anne sutu azdır o zaman anne sutunu sade vermek cok daha mantıklı nıye anne sutuyle yogurt yapmaya calısılsın kı.yanlıs mıyım?

kızlar demek istediğim ha keçi sütü ha inek sütü, yani keçi sütü anne stüne yakın diye birşey yok... mesela dileğin gönderdiği makalede keçi sütünün yeterli demiri içermediği yazıyo, mesela inek sütü içeriyordur... birinin içerdiğini biri içermiyor... yani 1 en yakınb keçi sütü sonra inek sütü diye birşey yok demek istediğim....

yasemincim bizim yazlıktta incin top oynuyo, sadece yanyana 4 ev var koyda, 3 ü de boştur, yani tek bizim ev var... böyle olunca ben de yanmışken bikiniyle yanmayı tercih ediyorum... yoksa bu döt göbekle beni haşemo bile paklamaz.....

canım hangi kahvaltı bebek sütüyle yapılıyo, ben hepsini suyla yapıyorum. hatta öyledir diye çoğunu da okumadım... herçeşidi vardı evde, direk su kattık.... bebek sütüyle yapılanın ismini yazarsan sevinirim. onu almayı tercih ederim... canım benim de sütüm fazla olduğu zamanalar ben de muhallebşye anne sütü kattım ama doktor katma dedi zaten içinde süt var dedi... ytani şimdi belki ağır gelmez ama zamanla vucuduna zarar verebilir diye korktum...

valla artık ne diyim bilmiyorum dr ların elinde piyon olduk herşey deneniyor bebişler üzerinde hepsi aynı şeyi söyleyemiyorlar yurt dışında yasak olduğunu bilmiyordum banada öyle şeyler söylendiki dr lar tarafından yok anne sütüne en yakın süt diye araştırdımda öyleymiş ama şimdi acaba diye düşünmeye başladım sizin söylediklerinizden sonra...
zaten tekrar söylüyorum 1 yaşında kadar inek sütü veya keçi sütü içirmem yaparsam keçi sütünden yoğurt yaparım diye ama oda zararlıysa ooofffff ya kafam döndü

Son düzenleme:
elacım mantıken de yanşlış olur, çünkü bebek sütüne anne sütü katmış oluyoruz. zaten hazır muhallebilerinin neredeyse yarısı bebek sütünden oluşuyo... ben doktora özellikle içeriğini söyleyerek sordum... bir de zaten anne sütüyle yapılabilselerdi, anne sütü, su ya da devam sütü ile hazırlayın derleri... bence kesinlikle katılmaması gerekir... hipp muhallebisinde yazıyor mesela... bir de mesela anne sütüne bebe sütü katarak biberondan içirmenin bu şekilde muhallebi yedirmekle hiçbir farkı yok...

ama yaseminin dediği bebek sütüyle yapılan sabah kahvaltısına katılabilir mesela ama içinde süt olana katılmaması gerekir canım.

özlemcim saol canım. biz tabi ki daha mantıklı bilinçli ebeveynler olacağız. zaman değişiyor ve umarım biz de değişen zamana kolay adapte oluruz.
yasemin hoşbulduk saol canım.
ebrucum ali efe de iyi şükür canım. babanem dediklerime uyuyor ya saolsun. arada tabi fikir çatışması oluyor ama karşılıklı anlayışla çözüyoruz.

ebru bız daha temmuza kadar burayız canımcım.ama keske burda olsaydın ya oglusuma da bana arkıdıs olurdunuz ne ka gusel olurdu hem ben sana gunasırı terapı yapardım bomba gıbı olurdun:)

İyi olurda vallahi bizim açımızdan da. Temmuza bişey kalmamış ya sabır çekeceksin artık küçük yer yapacak bişeyde bulamazsın oralarda.

Gülaycım Bebelac 5.ay çavdarlı mısırlıydı sanırım onu anne sütüyle ya da devam mamasıyla yapman gerekiyor Bebelac Web Sayfası içine 1 kaşık pekmez 1 kaşık labne koyuyorduk bir de
Milupanınkinide ben anne sütüyle yapıyordum ...

Elacım doğru söylüyorsun anne sütüyle yoğurt yapmaya çalışmak çok saçma , çünkü anne sütü diğer sütlere göre daha sulu ayrıca içiyorsa ööle içsin daha mantıklı , benim mamalara katma niyetim ise sütüm var çok şükür ama emmiyor biberonda almıyor , kaşıkla içirdiğimiz kadar içiriyoruz bir miktarda kalanları mamalara katıyoruz .

baharcım hoşgeldin şekerim...

yasemincim söylemen iyi oldu canım mutlaka alaacam. benim kızın huyu seninn oğluşa bensiyo, meme emmiyolar biberon almıyolar, kaşıkla süt heba oluyor... ben o yüzden hippe Allah razı olsun diyopdum... ama artık bebelacı da yaparım anne sütüyle....

Bir de ben tek öğün muhallebi verdiğim için içmediği kalan sütü koyuyorum içine sütün durumuna göre yapıyorum yani kıvamını , ne yapayım bu kadar uğraştıktan sonra sütler heba olmasın bir şekilde gitsin yavruma istiyorum .

Bir de bizim doktorumuz , 6 .aydan sonra babymix verebilirsin demişti ,bu kadar hazır şey kullandıktan sonra , mayalayamadığım zaman ya da dışardayken verebilriim onu da .

Akşama gösteriye gidicez belki eve döndüğümde oğluş uyumuş olacak , ilk defa onu akşam bırakıp bir yere gidiyoruz , çok tuhaf geliyor bana .

ben de yoğurt olarak babymix vermeyi planlıyorum. sürekli kendim mayalamam zor olcak gibi. yine kendim mayalıcam ama yetişemediğim yerde onu vercem.

kızlar aradım özgeyi annesi çıktı hastalar yatıolar dedi.. uyanınca döner bize merak etmeyin..

ben de yoğurt olarak babymix vermeyi planlıyorum. sürekli kendim mayalamam zor olcak gibi. yine kendim mayalıcam ama yetişemediğim yerde onu vercem.

canım ben 2 kere verdim babaymıx tadınada baktım aynı mayaladağım gibiydi tadı.. çokta güzel yedi.. zaten hergün yedirmiyorum ben yoğurt kabız yapıo haftada 2 kere yediriorum ondada babymıx yediriorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…