2009 Eylül Anneleri

herkese slmlar bende tam yazıyodum bişeyler çıktıı.:))))))))
nasılsınız güzel anneler..
dr bize flor hapı yazmış kullanmaya başlayan varmı 2 yaşına kadar kullanıcak dedii..
bide demir ilacımız çok kötüydü (ferrosanol) içmek istemiyordu midesi bulanıyordu..
ama dr başka bir demir ilacı yazdı (ferrum) tadı gerçekten çok güzel..severek içiyor artık..
birde hani biz hamileyken tetenoz aşı oolmuştuk yaa 6. ayda birde doğumda yaptılar..sonra demişlerdiki 3 ay sonra vurulucan ve ben tamamen unutmuşum dün evrak falan bakıyoduk eşimle doğum evraklarında gördüm aşı kartımı.
yarın bebeğimi aşıya götürücem sorucam umarım geç kalmamışımdır...
sizler tetanoz aşılarınızı oldunuzmu...

aysecim ben hiç tetenoz aşısı olmadım. bize dr flor vermedi ferro sanal ve multıtabs kullanıyoruz sadece.

kızlar gunde kaç sefer uyuyor gunduzlerın kuzularınız ve ne kadar sürüuyo uykuları. bana dr 1 kezmı 2 kezmı uyuyor gunduz dıye sordu ben 4 dedım:)

slm kıslar benım oglumda ferro sanol ıcıyodu daha dogrusu ıctıgı an kusuyodu ben vermıyorum cok uzun zamandır..acaba bende dıger dedıgınz ılaclardan alıp ıcersem ıcermıı? bıde pekmez ıcırıyomusnz dr sabah aksam olmak uzere 2 defa pekmez verdı ıcıne lımon sıkılcak ıkı uc damla ama ben 1 kere verıyorum agır gelır dıye korkuyorum aksam mamasınada yarım ceviz döv karıstır dedii

meryem benim kızım gündüz üç kere uyuyor
ben eve geldikten sonra da saat 7 gibi 40dk falan bi daha uyuyor
akşam da 10:30 11:00 gibi yatıyor
sanırım bizim de dört oldu :)

ayşe ben doğumda tetanoz aşısı olmadım ama hamileyken iki tane olmuştum
bi de doğumdan sonra gittim sağlık ocağına ocak ayında
orda da bi tane oldum
sonra da bi sene sonra olacak galiba

bence kesinlikle ferrum al tadı çok güzel eminim sevecektir..

tekrar selam kızlar
aysecim bende tetanoz asisi olmadim hamileyken
doktor bize demir ilaci vermedi biz sadece d vitamini kullaniyoruz baska birsey vermiyorum
onu da azaltıcaz gunes gordugu gunler vermicez dedi

meryem ali gunde 2 kez uyuyor
her uyuma da en az 1 bucuk saat en fazla 2 saat uyuyor
yani gunde max 4 saat uyuyor

kızlar bizde ferro sanol kullanıyoruz dr. sabahları uyandıgında 1 tatlı kaşığı pekmeze 2 damla limon sık 5 damlada ferro sanol öyle ver dedi akşamlarıda 1 tatlı kaşığı pekmeze yine 2 damla limon sıkıp veriyorum
bide dr.umuz bize EFA VıT şurup verdi yemeyen bebekler için vitamin takviyesi ve iştah açıcı içinde omega3 ve her türlü her türlü vitamin var

ayşe ben doğumda tetanoz aşısı olmadım ama hamileyken iki tane olmuştum
bi de doğumdan sonra gittim sağlık ocağına ocak ayında
orda da bi tane oldum
sonra da bi sene sonra olacak galiba

işte ben ocak aynı atlamışımm..( yarın sorucam artıkk.. buarada kuzuna çokçok geçmiş olsun..

ebrucum bızımkıde 4 saat uyuyor 4 seferde:) aşıdan sonra uzun uyumaya basladı ama gecıcı olabılır bakalım..

slm hanımlarr yagız son bıkaç gundur yeni şeyler şeyler ögreniyo şimdide çiğnemeyi ögrendi sıpa sanki agzında sakız:))))
aysecik ben son dozu olmadım zor geldı valla aklımdaydı ama yaptırmadım
meryemcım benımyawru gündüz 3defa uyuyor uykusuda 20-45 dk arası değişiyo uyanınca 2 sat sonra tekrar uyuması gerekıyo

bu EFA VıT e başlayınca devit 3 ü bırakacaksın bunu kullanacaksın dedi devit3 ü bıraktık böylece
birde kızlar sizler bebeklerinize polio aşısı (çoçuk felci) vurduracakmısınız bazı dr.lar oturulan muhit ve okudugu okullar iyiyse yapılmasına gerek yok diyor bizim dr.un verdiği aşı kartında var ağızdan 2 damla şeklinde oluyor dr. aşı kartına yazdığına göre yapacak ama sormadım daha ben

emsalcim ne zaman asısı bu? bizim yasına kadar asılarımız bıttı. oncesındede boyle bir aşı yapılmadı

hamileyken ben 2 doz tetenoz aşısı oldum
benim kızımda günde 2 kez uyuyor toplamda 1 saat oda
gülcan maşallahh hepsi her gün yeni bişeyler öğreniyor kuzuların onları izlemekte çok zevkli oluyo :)))

emsalcim asi kartina bakmam lazim ama bizimde 1 yasina kadar baska asimiz yok doktorumuz oyle dedi

gulcancim ne guzel senin sipa erken ogrenmis cignemeyi
alis yeni yeni cigniyor lokmalarini
birde 1 haftadir surekli kendi ellerine bakiyor uzun uzun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…