2009 Eylül Anneleri

özgecim ben de haftasonu gazetede okumuştum otizmle ilgili bir yazı, hatta bir an kendimi o ailelerin yerine koydum.... ama türkiyede bu konuda devlet denetimi yokmuş mesela, bu konudaki özel okullara devlet yardım yapıyormuş, insanlarda artık sokak sokak otizmli çocuk arıyorlarmış, okula göndermenize gerek yok sadece kaydedin çocuğunuzu size bu kadar para verelim diyorlarmış ailelere.

ebrucum fotoğraflar çok tatlı.... bir de doğumgünü olan kız sanırım kırmızı elbiseli, çok süslü bişey....

Özgecim çok güzel bir yazı paylaştığın için sağol , anne olunca insanın aklına her şey geliyor ...

Ebrucum maşallah çok tatlı olmuşsunuz ana oğul :)) Papyonuda görünüyor :)

Gülaycım Efe sakallı gördümü çığlığı basıyor :)) Benim ağlamaz dediğim oğlum bu hafta sonu baya göz yaşı döktü bu arada , huyu değişti birazcık :) üst köpek dişleri geldi gelecek yerleri çok belli oluyor ... Anacım senin kız benim oğlanıda yer ya :)

selam kizlar nasilsiniz
ebru alis cok tali olmus masallah:nazar:
yasemincim kim sinir etti seni boyle

amerikada otistik cocuklari ozel bir diyetle iyilestirdiklerini iddia ediyorlar bildigim kadariyla yaptirdiklari diyette paleo (tas devri) diyeti
ayrica otizme asilarin sebep oldugunu da soyluyorlar
cunku amerikada bundan 30 sene once ornegin bebeklere yapilan asilar 10 doz iken otizm orani a ise bugun asi 30 doz otizm orani ise 3a felanmis
rakamlari hatirlamadigim icin bu sekilde yazdim kusura bakmayin

yasemincim annem diyorki aynı senin küçüklüğün ben de çok saldırganmışım, saçlarını başlarını yolarmışım yaşıtlarımın.... inşallah efeye hamlede bulunmaz, belki de öpmek için kendine çekiyordur bilemiyorum.....

gercekten dogum gunu kızı cok susluymus.olsun bence kız cocukları kucuklukten susulu olmayı ogrensınler.ebru gecmıste gonderdıgın bı yazı vardı ya ona ıstınaden soyluyorum.erkek fatma femınen erkeklerle ılgılı.karakter cocuklugumuzda oturuyor.
mesela ben kucukten tasları pulları parlak seylerı cok severmısım.sımdıde oyleyım.annem dıyor kı hıc degısmedın gızem kucukken de boyleydın sımdıde aynısın.

ebrucum bana özel resim tekrar koydugun işçin teşekküğr ederim.alişe maşallah.Allah nazarlardan sakınsın çok güzel olmuş. teyzeye benzemeye devam:)

saclarını bıraz uzun bırakmayı dusunuyodum bu yazıdan sonra vazgectım dedın ya ebru bende aynı sekılde dusunuyodum ufak erkek bebeklere cok yakıstırıyodum ama bu yazıdan sonra asla uzatmam.yazın gelmesını beklıyorum kestırmek ıcın saclarını
hanımlar sız dogdukatn sonra bebıslerınızın saclarını hıc kestırdınızmı.ılk sacı kesılınce kuyumcuda tartılıp o gunkı altın degerınde para daagıtmak gerekırmıs ılk sacını kesınce bende yapıcam ama sacları boyle uzamaya devam ederse yaz gelınceye kadar ne kadar altın edecek acaba

gizem bende seninle ayni fikirdeyim yedimizzde neysek yetmisimizde de oyleyiz
bende alinin saclarini kestircem biraz daha buyusun
simdi korkar diye hic kalkismiyorum

meryemcim tesekkur ederim evet baskalari da benzetti esraya o gun

Bizimkinin doğum saçları dökülüyor , şimdi çıkmaya başlsadı ama kestirince para vermeyi falan düşünmüyorum :) Ayrıca biz saçları tam çıkınca bir müddet uzatıcaz ama kız gibi değil .

aslında akıka kurbanı nı kestırınce yapmak gerekırmıs bız bu yaza kestırıcez kurbanlarımızı o zaman da saclarımızı kestırıcez sımdı kıs oldugu ıcın kafası ususun ıstemedık.bızımkınınde saclarının bı cogu dokuldu yenılerı cıktı.sadece ustler ve yanlar anne karnındakı sacları.zaten para vermenın anlamıda anne karnındakı sacları degerlıymıs bu yuzdn kesılınce o degerde para dagıtıp ardından akıka kubanı kesılırmış.

Onu bilmiyorum biz akika kurbanı kestik ama 2 tane değil bir tane kestik , ve saç olayınıda sonradan duydum ha o zaman duysam yaparmıydım yapmazdım:) o parayı çocuğuma harcamayı yeğlerim :)

Back
X