2009 Eylül Anneleri

selam kizlar
burda da hava cok kotu yasemin ankaradan pek farki yok anlayacagin
of yaaa aksamlari cok erken uykum geliyor benim saat 10 bucugu zor gorur oldum hic hosuma gitmiyor bu durum
siz kacta yatiyorsunuz gece

günaydın kızlar bende dün oğluma tavuklu havuç çorbası yapr-tım tavuk haşladım arı yerde havuç içine soğanda koydum ikisini bledardan geçtim güzel oldu ama yedirmeyi unuttumkafamçokkarıştı :)))))))) gülermisin ağlarmısın iyicene dalgınlaştım yaaaaa

selam kizlar
burda da hava cok kotu yasemin ankaradan pek farki yok anlayacagin
of yaaa aksamlari cok erken uykum geliyor benim saat 10 bucugu zor gorur oldum hic hosuma gitmiyor bu durum
siz kacta yatiyorsunuz gece

bende öleyim cnm kağan uyusun da yatayım diye bekliyorum hiç hoş durum değil günden hiç bişi anlamıyorum sabah ve akşam

kızlar ben dün akşam kasaptan kuzu ciğeri aldım ayıklattım
bugün de çorbasına katıcam
yalnız biz daha ete hiç başlamadık ilk olarak ciğerle başlamış olucaz
şunu sorucaktım
dün kasap dedi ki ciğer buzluğa girmez hemen tüketilmesi lazım dedi
ben de azcık aldım ama yine de bir çorba için fazla gelir
e peki her seferinde minik minik mi almam gerekicek

eylul valla biz buzluga koyduk alininkileri
niye konmazmis ki acaba

ben de anlamadım valla
kıymayı istediğin gibi porsiyon porsiyon koy ama ciğeri hemen tüket abla
bi de bebeğe vericem diyosun adı üstünde sakatat bu dedi
peki pişmiş olarak bikaç gün durur mu dedim
bence pişirip hemen verin dedi
bikaç yere daha sorucam
bi de netten araştırayım bakim

kızlar günaydın, rüzgarı yine doktora götürdüm, balgamını atamıyor, allahtan hasta değil, sadece viral enfeksiyonmuş.....

bu arada ben iyi ki eti kıyma olarak çektirmemişim, metrodaki kasabın dediği gibi arçeliğin buharlı pişiricisinde pişirdim eti, sonra da blenderdan çektim, süper oldu, kum gibi, sonrada sebzesine kattım rüzgar bi güzel yedi. ama kıyma olarak çektirseydim nasıl pişireceğimi düşünecektim size tavsiye ederim, hem etleri kuşbaşı olarak almıştım sıfır yağsız onları kibrit kutusu büyüklüğünde buzdolabı poşetlerine koyup sakladım.

bugünde semizotuyla kabak alıyım bakalım, akşam dan denicem, tuba teşekkür ederim doktorun tavsiyelerini yazdığın için...

bizim kızın uykusuda felaket, saat 9 dan 2,30 a kadar uyuyor, sonrada saat 7 ye kadar saat başı kalkıyor, kucağıma alıyorum tak uyuyor, alışkanlık edindi, kendi evimde olsam ağlar almam ama annem hemen alıyor, engel olamıyorummmmmmmmmmm

hoışgeldin gülay. aysenın yazdıgı karısımı yapsana sende ben dun akşam verdım alitunaya sankı ıyı geldı balgama

semiz otunu bende alayim aksama
alinin sebzeleri yine bitti

gulaycim bizde oyle butun eti buharda pisirip robotta cekip katiyoruz
kiymayida kofte yaptik onu buharda pisirip blendirdan gecirip katiyoruz bi farki olmuyor yani
eger kiyma seklinde alirsan sende bu sekilde yapabilirsin
ruzgarin uyanmasini da dedigin gibi ecvde olup kendin mudahele edebilsen kesin cozersin
bizim sipa simdi o saat basi uyanmayi yapamiyor bana sokmedigini anladi napiim bende uyuyim bari diyor sanirm :)

meryemcim teyzem de zeytinyağı ve pekmezi ılık olarak ver demişti, ben sadece pekmez içirmiştim, rüzgar bayağı bir balgam attı iki gün önce, ama atarken de yediklerini kustu tabiii...

ebrucum bence de sakadat buzluğa konmaz, nedenini bilmiyorum ama biz sürekli ciğer yediğimizden eşim hep günlük alır hemen tüketiriz, demekki bir nedeni var..... bu arada meryemcim bizim aldığımız kasap ciğeri hep günlük satar hatta öğlene ciğer kalmaz.... diğer kasapları bilmem ama...

kızlar şimdi ben akşama semiz otu, kabak alayım, başka ne önerirsiniz, şöyle tadı tuzu olmayan sebzelerden....

ebrucum ah ah evimde olsaydım ben rüzgarı hizaya sokardım ama napalım dayanacaz son 39 günnnnnnnnnnn

ben çok fazla kasaptan almam oyle yapıyorlarsa ne ala.. gülaycım bal kabagı alituna çok sevıyor meyvapürelerine de corbalarına da katıyorum

meryemcim teyzem de zeytinyağı ve pekmezi ılık olarak ver demişti, ben sadece pekmez içirmiştim, rüzgar bayağı bir balgam attı iki gün önce, ama atarken de yediklerini kustu tabiii...

ebrucum bence de sakadat buzluğa konmaz, nedenini bilmiyorum ama biz sürekli ciğer yediğimizden eşim hep günlük alır hemen tüketiriz, demekki bir nedeni var..... bu arada meryemcim bizim aldığımız kasap ciğeri hep günlük satar hatta öğlene ciğer kalmaz.... diğer kasapları bilmem ama...

kızlar şimdi ben akşama semiz otu, kabak alayım, başka ne önerirsiniz, şöyle tadı tuzu olmayan sebzelerden....

ebrucum ah ah evimde olsaydım ben rüzgarı hizaya sokardım ama napalım dayanacaz son 39 günnnnnnnnnnn

semız otu ve kabak mevsımı ıcın bıraz daha beklemek grkmezmı?yaz mevsımınde zaten en cok bunları yıyecekler cok alternatıf yok

gizemcim arkadaşın doktoru önermiş, mevsimi demiş. ben ne mevsimliktir ne değildir pek anlamam da...

bu arada hani mercimeğin posası demiştim ya sana, hani mercimeği haşlarken kabukları çıkar ya üste, sarı sarı onu demiştim, onu kaşıkla almak gerekiyormu, bebeği rahatsız edebilir dedi doktorum....

hanımlar dun aksam ntv de uht sutler ve hazır yogurtların zararları aslında zararları kanusuluyordu.kanserojen madde tasıdıkları tartısılıyordu.ben zaten egeye gunluk acık sut alıp 20 dk kaynatıp yogurrdunu oyle yapıyodum ama arada kendımızede aldıgım oluyordu ama bı daha asla almıyıcam kendımızede.cunkı yuksek ısıya getırıp ısısını hemen dusureblmek ıcın petrolızasyon gıbı bı ıslem uygulanıyomu.zaten su aralar organıge delıce taktım.egenın tum baklıyatlarını ekoorganıktn ısteyıcem.kanser bılımlerı ent.öğ.üyesıydı bunarı acıklayan kucuk yaslarda kı kanser vakalarının cok arttıgını ve gdo nunda cok onemlı bı konu oldugunu soyluyordu

Back
X